top of page

Top 23 originele huwelijkscadeaus voor vrienden en familie


Als je binnenkort een bruiloft hebt van één van je beste vrienden of familie dan wil je natuurlijk ook met een origineel huwelijkscadeau aankomen. Maar het blijkt wel echt lastig te zijn om echt een leuk cadeau te verzinnen.


Om niet alleen met een saaie envelop en een kaart aan te komen heb ik leuke cadeaus voor een bruiloft op een rij gezet. Kies jij voor een persoonlijk huwelijkscadeau met een eigen naam of tekst? Of kies je liever voor een leuk relatiespel zodat ze elkaar nog beter kunnen leren kennen? Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor een lekker chocolade cadeau, want een chocolade cadeau is eigenlijk voor elke gelegenheid een geschikt cadeau. Mochten ze nog op huwelijksreis gaan dan kan je natuurlijk een leuke vakantieset geven voor de Mr en Mrs.


Zoals je ziet er is volop keuze! Ik help je graag om een leuk cadeau te vinden! Voordat je een cadeau wilt gaan kopen, zijn er vast ook nog wel wat vragen die op je pad komen. Ik heb op een aantal vragen al een antwoord gegeven, en natuurlijk de leukste origineelste cadeaus voor je op een rij gezet. Lees maar mee!


Inhoudsopgave:

Wat voor soort cadeau voor bruiloft?

Als je wordt uitgenodigd voor een bruiloft dan stel je jezelf vast de vraag: wat voor soort cadeau moet ik geven? Er staat vaak in de kaart een cadeautip met een envelop. Dit betekent dat de bruid en bruidegom graag geld willen ontvangen. Als dit gevraagd wordt is het fijn als je dit ook als cadeau geeft. Mochten er geen cadeauwensen worden aangegeven dan kan je zelf beslissen of je een cadeau of alsnog geld wilt geven. Of kies voor een combinatie een klein huwelijkscadeautje met geld, bijvoorbeeld een leuke heliumballon en maak hier je envelop aan vast.


Geld cadeau voor bruiloft

Wanneer je toch geld wilt geven omdat dat gevraagd wordt, dan kan je er natuurlijk wel voor kiezen om er een klein cadeautje bij te geven. Denk bijvoorbeeld om de envelop vast te maken aan een leuke heliumballon, te geven met een lekker doosje chocola of een grappig klein cadeautje zoals grappige sokken of een grappige mok.

Cadeau geven van de cadeaulijst

Het kan ook zijn dat er een cadeaulijst wordt gemaakt door de bruid en bruidegom. Je kunt dan vaak online of in de desbetreffende winkel een cadeau wegstrepen als je deze hebt gekocht zodat er geen dubbele cadeaus worden gekocht. Zo weet je in ieder geval zeker dat je een geslaagd cadeau geeft! :)


Gepersonaliseerde huwelijkscadeaus

Wil je een origineel cadeau geven dan is een huwelijk het moment om een gepersonaliseerd huwelijkscadeau te geven. Een gepersonaliseerd cadeau is een cadeau waar je zelf je eigen tekst op kunt laten bedrukken, graveren of borduren, Zo maak je in een paar klikken van een standaard cadeau een origineel huwelijkscadeau.


Een huwelijkscadeau met naam is natuurlijk perfect wanneer de geliefden dezelfde achternaam krijgen. Je kunt uit zoveel verschillende cadeaus kiezen. Denk aan gegraveerde champagneglazen met naam, een naambordje voor bij deur, een grappige deurmat of een wijnkoeler. Er zijn vele leuke producen die je als gepersonaliseerd huwelijkscadeau kunt geven.

 

Hoeveel geld geef je als cadeau op een bruiloft?

Het is altijd lastig om aan te geven hoeveel geld je zou moeten geven op een bruiloft. Hier is eigenlijke geen eenduidig antwoord op te geven omdat het natuurlijk verschilt welke relatie je met de bruid en bruidegom hebt. Daarnaast is het van belang of je een daggast bent of een avondgast. Je wilt niet zuinig overkomen maar je wilt wellicht ook niet veel te veel geven.


Voor beste vrienden en naaste familie is een bedrag tussen de € 50,- en € 150,- een goede richtlijn. Minimaal zou ik € 20,- tot € 40,-geven als je bent uitgenodigd op een bruiloft waarbij de bruid en bruidegom (zoals collega's of kennissen) wat verder van je af staan en je alleen voor het feest bent uitgenodigd.

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je het cadeau ook kan betalen. Mocht je iets minder te besteden hebben dan is het natuurlijk geen harde eis dat er een bepaald bedrag gegeven moet worden.

 

Welk huwelijkscadeau geven?

Wanneer je niet gebonden bent aan een wensenlijst van de bruid en bruidegom en er dus ook niet om geld wordt gevraagd, dan kan je zelf een leuk cadeau uitzoeken. Maar wat geef je dan eigenlijk aan het bruidspaar? Als je erg dichtbij staat dan weet je waarschijnlijk wel wat ze leuk vinden of nog nodig hebben. Maar als je iets verder weg staat kan het lastig zijn. Om je te helpen heb ik 20 originele huwelijkscadeaus voor je op een rij gezet zodat jij in ieder geval een uniek en origineel cadeau kunt meebrengen.

 

7x Origineel gepersonaliseerd huwelijkscadeau


#1 Gepersonaliseerd huwelijkscadeau: Huwelijksposter met fotolijst


Een huwelijksposter met fotolijst is een uniek en persoonlijk cadeau om op (of na) een bruiloft cadeau te geven. Een origineel huwelijkscadeau voor een bruidspaar of voor jezelf! De huwelijksposter heeft de huwelijksdatum en de twee voornamen van het bruidspaar met een mooie zwart wit schets.

De posters worden gedrukt op Tintoretto Gesso 250 grams papier. Dit is prachtig ongestreken papiersoort met een mooie structuur. Een subtiele structuur die de poster een unieke en luxe uitstraling geeft. Deze posters worden plat verzonden zodat ze mooi strak blijven.

Vanaf € 34,95


 

#2 Gepersonaliseerd huwelijkscadeau: Naambordje voor bij de deur

Een gepersonaliseerd naambordje cadeau geven is het ultiem cadeau voor een volgende stap. Het is het juiste moment om dit cadeau te geven want als twee mensen met elkaar gaan trouwen krijgen ze op dat moment (meestal) dezelfde achternaam. Je kunt alle kanten op met een huisnummer, namen of een leuke quote. Zo maak je altijd een persoonlijk huisnaambord dat helemaal past bij degene voor wie je het maakt.


Het Chromaluxe huisnaambord is gemaakt van hoogwaardig aluminium. Het is krasvast en uv-bestendig, dus jouw creatie gaat nog jaren ,mee. Het enige wat jij hoeft te doen is een mooi design kiezen, een naam, tekst of foto uploaden of zelf iets ontwerpen.


Je kan natuurlijk ook de link cadeau geven als een leuke bon. Dan kan het pasgetrouwde stel het cadeau zelf ontwerpen.

Vanaf € 23,95



 

#3 Gepersonaliseerd huwelijkscadeau: Houten theekist met twee glazen

Deze luxe houten theedoos is het perfecte cadeau voor theeleuten. De kist is al een plaatje om te zien, maar jij maakt hem extra speciaal door een naam of tekst aan het ontwerp te voegen. De theedoos met naam is gemaakt van 100% Europees beukenhout met een luxe afwerking. En dankzij de handige verwisselbare tussenschotjes kun je zelfs theelepeltjes, suikerklontjes of een theeglas in de kist bewaren. Dat is toch uniek?

Naast de theedoos bevat dit product ook twee ongepersonaliseerde theeglazen en theesoorten van Frank about tea.


Vanaf €39,95



 

#4 Gepersonaliseerd huwelijkscadeau: Moët & Chandon champagnepakket met glazen

Geef dit luxe champagnepakket met gegraveerde glazen cadeau. Dit luxe Moët & Chandon champagnepakket is de ultieme verrassing. De stijlvolle champagneglazen kan je makkelijk zelf met een naam of tekst naar keuze, super persoonlijk, laten graveren. De luxe kist is gemaakt van duurzaam hout met het FSC keurmerk, Maak nu jouw persoonlijke champagnepakket!




 

#5 Gepersonaliseerd huwelijkscadeau: Houten hart met tekst graveren

Met dit leuke gepersonaliseerde bordje geef je echt een origineel cadeau voor een klein prijsje. Het is daarnaast een leuk cadeau welke de bruid en bruidegom vast wel ergens op een mooi plekje zullen ophangen. Heel leuk om dit cadeau in combinatie te geven met een flesje wijn of een envelop met geld. Dat maakt het net dat beetje extra.


Vanaf € 12,95


 

#6 Gepersonaliseerd huwelijkscadeau: Wijnkoeler RVS

Het lekkerst proost je met een glas wijn dat op de juiste temperatuur gedronken wordt. Gaan je vrienden trouwen en weet je dat ze van een lekker wijntje houden? Verras ze dan met deze prachtige wijnkoeler met persoonlijke gravure. Je ontwerpt hem helemaal zelf, dus je hebt echt een uniek cadeau om te geven.

Vanaf € 26,95



 

#7 Gepersonaliseerd huwelijkscadeau: Gegraveerde champagneglazen

Bij een huwelijk moet geproost worden en natuurlijk elk jaar weer. Daarnaast zijn er vast nog vele mooie momenten om de komende jaren op te proosten. Met de mooie gepersonaliseerde champagneglazen kan het bruidspaar elk keer weer terugdenken aan de mooiste dag van hun leven!


Vanaf € 19,95



 

#8 Gepersonaliseerd huwelijkscadeau: Gegraveerde taartschep

Bij een huwelijk is het aansnijden van de taart vaak een bijzonder moment. Hoe leuk is het wanneer je met een gepersonaliseerde taartschep dit moment kan vastleggen.


Het is een mooi en luxe cadeau om te geven of te krijgen. Je kunt de taartschep laten graveren met de namen, initialen of de trouwdatum. Een cadeau perfect om bij alle komende feestjes terug te denken op deze mooie dag. Vanaf € 19,95



 

Romantisch huwelijkscadeau

Wil je een romantisch huwelijkscadeau geven? Dan heb ik voor jou de leukste huwelijkscadeau ideeén op een rij gezet. Met een knipoog, dat wel ;)

 

#1 Romantisch huwelijkscadeau: Openhartig in love: uitdagende vragen en opdrachten

Als je gaat trouwen dan denk je dat je veel van elkaar weet. Laat je verbazen! Door het openhartig kaartspel met uitdagende vragen en opdrachten kan je elkaar nog beter leren kennen. Een ontzettend leuk cadeau voor de bruid en bruidegom!


Naast Openhartig in Love zijn er nog veel meer relatiespellen. Een relatiespel is een leuk (spannend) cadeautje om het huwelijk (mocht het ooit nodig zijn) weer nieuw leven in te blazen. Vanaf € 12,95


 

#2 Romantisch huwelijkscadeau: Massageolie Cherry Kissable Lickable

Maak van je geliefde een sensueel dessert met de kissable massageolie van Sensual by Givingly. Bouw met de massageolie van Sensual by Givingly de spanning op en verwen jouw partner met een heerlijke massage. Deze zijdezachte olie met kersengeur- en smaak zorgt ervoor dat je handen heerlijk over het lichaam glijden. De olie plakt niet en is gemakkelijk te doseren door de pipetfles.


Vanaf € 19,50



 

#3 Romantisch huwelijkscadeau: Bucketlist boek voor koppels

Eindelijk een Bucketlist voor koppels. In dit boek vind je 250 gekke, grappige, unieke, maar soms ook heel serieuze opdrachten die je samen met je geliefde gedaan moet hebben. Of jullie nu pas een week of al jaren samen door het leven gaan, dit boek zal jullie leven veranderen. Écht waar! Dankzij dit boek zullen jullie elkaar nog beter leren kennen, zullen jullie spannende avonturen beleven en met een beetje geluk laat het zelfs al jullie dromen uitkomen.


Laat geheime briefjes voor elkaar achter tussen de melkproducten in de supermarkt, herbeleef jullie eerste date, duw elkaar op de schommel en laat matching (plak)tattoo's zetten. Het zijn maar enkele onderwerpen uit de lijst met 250 ideeën die jullie leven zal verrijken en jullie relatie nog sterker zal maken.


Vanaf € 12,99



 

#4 Romantisch huwelijkscadeau: Erotisch bordspel

Wil je een cadeau geven voor het bruidspaar om elkaar nog beter te leren kennen, op alle vlakken? Dan is het Ultiem Verlangen bordspel een cadeau om te geven met een knipoog. Voor vele intieme momenten met elkaar! ;)


Vanaf € 27,95



 

#5 Romantisch huwelijkscadeau: Chocolade bonbons met unieke vragen

Leer elkaar nog beter kennen met de chocolade Babbelbox, gevuld met 35 (h)eerlijke handgemaakte bonbons. Onder iedere bonbon zit een leuke vraag verstopt. Kies jouw lievelingsbonbon en geef antwoord op de vraag die tevoorschijn komt.

Vanaf € 34,95



 

Uniek huwelijkscadeau: Mr en Mrs cadeau

Bij een huwelijk hoort natuurlijk een cadeau met Mr en Mrs. Het moment om elkaar aan te spreken met dezelfde achternaam. Superleuk! Kies daarom één van de unieke huwelijkscadeaus voor het bruidspaar.

 

#1 Mr en Mrs cadeau - Wedding Gift Box - 2 Mokken + 2 Lepels

Uno kaartspel

Het perfecte huwelijkscadeau voor het bruidspaar!

In deze luxe mokken geniet elk stel van een heerlijke kop koffie of thee. Leuk om te krijgen en perfect om te geven als huwelijkscadeau.


Vanaf €29,95




 

#2 Mr en Mrs cadeau: Ballon Mr en Mrs

Binnenkort een bruiloft? Verras het bruidspaar met deze leuke ballon! De ballon is in de vorm van een ruit en heeft gouden stippen. Feliciteerd de nieuwe Mr. & Mrs. Ook verkrijgbaar voor Mr en Mr en Mrs en Mrs!

Vanaf € 14,95




 

#3 Mr en Mrs cadeau: Just Married Vakantieset

Perfect huwelijks cadeau voor de honeymoon huwelijksreis.


Deze te gekke set in black / white Mr. & Mrs.


Set van 4


Vanaf € 24,95




 

#4 Mr en Mrs cadeau: Mr Right en Mrs Always Right beker set

Mr Right en Mrs Always Right beker set voor hem en haar. Een grappig huwelijkscadeau voor de man en vrouw. Je kan er ook nog het favoriete snoep in stoppen om het nog persoonlijker te maken!


Vanaf € 13,95


 

#5 Mr en Mrs cadeau: Doosje chocolade en/of snoep

Heerlijke chocolade voor de Mr and Mrs, om je vingers bij op te eten! ;) Je kunt de wikkel zelf personaliseren met je eigen tekst.






 

Huwelijkscadeau ideeën

Heb je nog geen leuk huwelijkscadeau kunnen vinden? Dan heb ik hier nog leuke huwelijkscadeau ideeën voor je verzameld. Of je nu een grappig cadeau zoekt of een leuk spel voor gezellige spelletjesavonden. Met de volgende huwelijkscadeaus scoor je vast punten!

 

Grappig cadeau voor bruidspaar: Zijn we eindelijke getrouwd, krijgen we zo'n kuttegeltje

Zoek jij nog een uniek cadeau om te geven aan je vrienden die net getrouwd zijn? Ga voor deze grappige tegel. De tegel is gemaakt van echt keramiek en heeft een afwerking van hoge kwaliteit. Erg leuk om cadeau te geven en om aan de muur te hangen! De tegel wordt ingepakt in foam en geleverd in een kartonnen doosje die door de brievenbus past.

Deze tegel is ideaal te gebruiken als huwelijkscadeau voor wie dan ook.

Tegel heeft de opdruk: Zijn we eindelijk getrouwd, krijgen we zo’n kut tegeltje. Vanaf € 12,95


 

Kaartspel voor bruidspaar: Een leuk kaartspel voor 2 personen

Uno kaartspel

Als je een leuk cadeau voor het pasgetrouwde stel wilt kopen dan is een leuk kaartspel een mooi cadeau! De newlyweds zullen waarschijnlijk vele avonden samen lekker knus de avond willen doorbrengen. Hoe leuk is het dan om een leuk kaartspel cadeau te geven.

Want zeg nou zelf, sinds de pandemie zijn we kaartspellen misschien nog wel meer gaan waarderen dan ooit tevoren. Een goed kaartspel voor 2 of meer personen is niet meer weg te denken uit het huishouden van menig spelletjesfanaat. Maar wat zijn nu de leukste kaartspellen? Ik heb een top 10 leukste kaartspellen voor je gemaakt. Lees maar mee!

Vanaf € 8,99



 

Heliumballon voor het bruidspaar: Best Day Ever

Laat deze heliumballon bij jou thuis bezorgen en neem 'm mee naar de bruiloft. Dan heeft het bruidspaar gelijk een mooie ballon om leuke foto's mee te maken. Het leuke is dat de ballon gewoon ontzettend leuk is. Ze kunnen er ook echt wel een tijdje van genieten. Minimaal 7 dagen vlieggarantie, maar uit eigen ervaring weet ik dat je er wel weken plezier van kunt hebben.


Kies een leuke ballon, stuur 'm op naar het bruidspaar of neem deze mee naar de bruiloft.

Vanaf € 13,99


 

Uniek huwelijkscadeau: Gouden roos in glazen stolp met LED

De rode roos in glazen stolp is een uniek product en niet in winkels te verkrijgen. Daarnaast is het niet alleen een decoratief product maar kan het ook gebruikt worden als een tafel/nachtlamp. Een geschenk voor iedereen, een prachtige uitstraling en een uniek design van het merk Roses of Eternity.

Geleverd in een bedrukte giftbox. Ook kan je de LED lichtjes zelf opzetten zodat jij de licht bepaling zelf kunt regelen zoals jij het mooi vind!


Vanaf €29,95



 

Leuk huwelijkscadeau: Sleutelhouder Jongen en Meisje

Wanneer de bruid en bruidegom getrouwd zijn kan je er vanuit gaan dat ze officieel samenwonen. Hoe leuk is dan dit houten setje om de sleutels op te hangen? Ook handig want nu heb je altijd je sleutels op een veilige en vaste plek.


De set is gemaakt van 3 soorten hout, roze beuk, sapeli en berken en is schitterend afgewerkt. De sleutelhouder is een huisje, de sleutelhangers hebben de vorm van de bewoners en er zijn verschillende familiesamenstellingen verkrijgbaar. Als er kinderen zijn kan je ook een exemplaar met kinderen bestellen. Perfect voor elk gezin.

Vanaf € 17,95


 

Huwelijkscadeau kopen?

Ik hoop dat ik je met deze leuke 21 cadeaus heb geïnspireerd om een origineel huwelijkscadeau te kopen. Mocht je nog meer inspiratie willen, kijk dan ook eens naar de leukste gepersonaliseerde cadeaus voor mannen of geef een leuke verjaardagskalender cadeau! Er zijn zoveel leuke cadeau om te geven, dus wacht niet langer en scoor snel een origineel huwelijkscadeau!



Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page