top of page

Top 15 leukste planten om te bezorgen als cadeau

Bijgewerkt op: 16 mrt. 2022


Een plant als cadeau geven is een ontzettend origineel idee. Vooral als je de plant als cadeau kunt laten bezorgen. Voor veel verschillende soorten gelegenheden is het een perfect cadeau. Denk aan een cadeau voor een housewarming, huwelijk, als bedankje of een beterschapscadeau. Een plant is daarnaast ook gewoon ontzettend leuk om te krijgen.


Een plant is een cadeau waar je echt een persoonlijk tintje aan kan geven. Denk aan een theeplant voor een theeliefhebber of een mooi boompje zoals een olijfboom als bron van vrede of als bron van culinaire hoogstand. Natuurlijk blijft een bosje bloemen ook leuk, maar een groener cadeau dan een plant bestaat er bijna niet!


Inhoudsopgave:

3 goede redenen om een plant cadeau te geven

Ik heb een aantal goede redenen voor je onder elkaar gezet waarom een plant cadeau geven een uitstekend idee is.


#1 Planten zuiveren de lucht!

We weten natuurlijk wel dat bomen zuurstof geven, maar wist je dat sommige ook écht gezond zijn? Er zijn namelijk planten met een luchtzuiverende werking. Het is belangrijk om deze planten in je huis te zetten omdat de meeste mensen, vooral bij de nieuwbouwwoningen, een goed geïsoleerd huis hebben. Een goed geïsoleerd huis zorgt er ook voor dat er minder frisse lucht in huis komt. Dus als je planten in je huis zet zorgt dit voor een natuurlijke luchtzuiverende werking. (bron)


#2 Planten vergroten het levenscomfort

Mensen blijken een grote voorkeur te hebben voor vegetatie om hen heen. Graag wil ik als voorbeeld de stad Singapore even onder de aandacht brengen. Singapore is een land gelegen in het zuidoosten van Azië. De stad Singapore is een goed voorbeeld van alle voordelen die het oplevert als een stad besluit dat meer natuur wenselijk is. De natuur is teruggebracht in het stadse leven, waardoor dit voor meer levenscomfort zorgt.


#3 Een plant is echt een persoonlijk cadeau

Zelf vind ik een plant een écht persoonlijk cadeau. Een plant die je zelf hebt uitgezocht voor je lieve vriend, vriendin of familielid heeft toch een extra betekenis. Waarschijnlijk komt het omdat het een levend cadeau is waar voor gezorgd moet worden. Daarnaast geef je dus een stukje levenscomfort, gezondheid en een leuke woondecoratie cadeau. Er is bijna geen ander cadeau met zoveel pluspunten!


3 tips waar je op moet letten als je een plant cadeau geeft

Als je een plant cadeau geeft dan is het verstandig om wel goed na te gaan of diegene aan wie je de plant geeft wel groene vingers heeft. Als je een plant gaat kopen dan wil je

natuurlijk dat de plant het over een paar maanden of een jaar het ook nog goed doet. Je wilt een plant geven waar jaren van kan worden genoten. Er zijn zoveel verschillende planten te koop, Waar moet je eigenlijk op letten als je een plant wilt gaan kopen? Ik heb 3 tips op een rij gezet voor je waar je vast iets aan hebt!

Tip 1: Laat je niet verleiden door zijn looks als je een plant cadeau geeft

Als je een kamerplant cadeau wilt geven laat je dan niet alleen maar verleiden door zijn looks. Het is namelijk goed om je in eerste instantie te verdiepen in wat voor plant het beste bij de ontvanger past. Is de ontvanger vaak thuis om de plant aandacht te geven of is diegene vaak weg? Als je vaak weg bent dan is het wellicht een goed idee om een plant te kiezen die niet veel water nodig heeft. Als je er dan een tijdje niet bent dan is de plant na terugkomt, in ieder geval niet direct een hoopje ellende. 😉 Als je een makkelijke plant zoekt (lees: weinig onderhoud) dan is wellicht een cactus of vetplant een goed idee. Op dit moment is een van de favoriete makkelijke kamerplanten de

sansevieria (vrouwentong) die niet veel eisen heeft.

Tip 2: Geef de kamerplant ook voeding om te groeien

Vaak denk je er niet aan om je plant ook nog extra voeding te geven. Als een plant in de natuur groeit zorgt de plant zelf voor de voeding door middel van de wortels in de aarde. Op deze manier krijgt de plant veel meer verschillende voedingsstoffen binnen dan als hij alleen in een pot staat. Nu de plant binnen in een pot staat kan het maar zo zijn dat hij op een gegeven moment toch behoefte heeft aan wat extra voeding. Vaak staat de kamerplant in potgrond waar al extra voeding in zit. Helaas is deze voeding vaak maar voor een aantal maanden aanwezig. Dus koop voor een paar euro plantenvoeding zodat je planten ook langer mooi blijven!


Tip 3: Geef de plant voldoende ruimte om te groeien

Als je een plant cadeau geeft, koop dan direct een goede pot op maat. Zorg dat je het plastic omhulsel weg haalt zodat de plant voldoende kan groeien in de pot. Vergeet ook niet om potgrond te kopen voor de kamerplanten. Het is niet voor niets dat je verschillende soorten potgrond hebt. Voor binnen is ook echt voor binnen waar extra voeding in is toegevoegd.


De 15 leukste kamerplanten om per post te versturen

 

The green sisters -per brievenbuspost


Maak kennis met de gezelligste drie plantjes door de brievenbus: The Green Sisters. In dit groene brievenbuscadeau zitten 3 plantjes waaronder: de Tillansia Anita, Vriesea Era & Asplenium Nidus. De leuke plantjes kunnen in de meegeleverde mini leatherbag met grondtablet worden geplant. Geef je moeder dit groene cadeau en help mee om de wereld een stukje groener te maken! Kies er één van de leuke wenskaarten bij om het persoonlijk te maken.

Indicatie prijs: € 17,95 

The green brothers - per brievenbuspost


Maak kennis met het leukste trio: The Green Brothers. In dit groene brievenbuscadeau zitten 3 plantjes waaronder: de Vogelnestvaren, Calathea Makoyana & Areca palm. De leuke plantjes kunnen in de meegeleverde minibag met grondtablet worden geplant. Geef iemand dit groene cadeau en help mee om de wereld een stukje groener te maken! Kies er één van de toffe wenskaarten bij om het persoonlijk te maken. Wie verras jij met deze groene gebroeders?


Indicatie prijs: € 17,95


 

Luchtplantjes - Tilandsia - per brievenbuspostTrendy airplants oftewel luchtplantjes! De Tillandsia plantjes zijn eenvoudig te verzorgen en daarom ideaal voor iemand die geen groene vingers heeft. Luchtplantjes halen hun voedingsstoffen uit de lucht en hebben geen aarde nodig. Dat maakt luchtplantjes uniek!

Twee verschillende speelse luchtplantjes met stijlvol houten voetje en koperen standaard. De ontvanger kan deze zelf in elkaar zetten.


Indicatie prijs: € 13,95 

Koffieplant per brievenbuspost

Wil jij een leuk plantje cadeau geven? Dan is de koffieplant ontzettend leuk voor de koffieliefhebber. Met de koffieplant kan de ontvanger bij een goede verzorging kunnen de eerste bonen van de koffieplant na zo’n 4 jaar geoogst worden en kan de ontvanger genieten van zijn eerste bakje zelfgekweekte koffie. Duurzamere koffie dan van deze koffiebonen plant vind je niet!


De Coffea arabica, het duurzame brievenbuscadeau. Met liefde gekweekt, om met liefde te geven.

Indicatie prijs: € 12,95 

Theeplant per brievenbuspost


Wie houdt er nou niet van thee? Als je iemand kent die een echte theeleut is, geef dan dit leuke theeplantje cadeau. De ontvanger kan dan zelf zijn of haar eigen thee maken. De theeplant (camellia sinensis) is een prachtige groenblijvende plant met helderwitte bloemen. Een pareltje voor in iemands huis. Als je deze plant cadeau geeft, heb je meteen een goed excuus om zelf op de thee te komen ;)

De Camellia sinensis, stevig en stijlvol verpakt met een biobased 3D-geprint potje en wordt verstuurd door de brievenbus.


Indicatie prijs: € 12,95 

Monstera Adansonii

De Monstera Adansonii, ook wel bekend als de ‘gatenplant’ of ‘philodendron monkey mask’, is een bijzonder plantje vanwege zijn speciale bladeren met gaten. Daar heeft dit plantje ook zijn bijnaam aan te danken. Oorspronkelijk groeit de Monstera Adansonii in de tropische bossen van Zuid- en Midden-Amerika. Zet de plant op een warme en lichte standplaats en eenmaal per week wat water geven. Een sproeibeurt op zijn tijd met de plantenspuit is aan te raden. Er is kans op bloei aanwezig maar deze is heel klein.


Indicatie prijs: € 12,95 

Tillandsia Medusa - Jellyfish Plant - 2 stuks

De Tillandsia Medusa, ook wel bekend als de Tillandsia Jellyfish, is een bijzondere verschijning. Je ontvangt twee stuks inclusief draad om de leuke airplants direct op te hangen.


Indicatie prijs: € 24,95 

Visgraat plant

Wie ga jij verrassen met deze prachtige Ctenanthe Burle Marxii oftewel de Visgraat plant? Met zijn prachtige bladeren is deze plant een echte eye-catcher huis. Een ideale cadeau voor een nieuw huis, een verjaardag of iets anders. De Ctenanthe Burle Marxii is een prachtige, bewegelijke plant. Hij gaat dagelijks een prachtige transformatie door, waarbij zijn mooi getekende blad dichtvouwt en de paarse onderkant wordt getoond. Bestel deze plant vandaag nog en bezorg de ontvanger een mooie verrassing!


Indicatie prijs: € 18.99


 

Aloë vera plant

De aloë vera plant in hippe pot is een van de sterkste planten uit het assortiment. Ze combineert haar mooie uiterlijk met een luchtzuiverend karakter. Deze aloë Vera kamerplant is een woestijnplant en komt van oorsprong uit het Midden-oosten. Een leuk detail, op de randen van het pastelkleurige groengrijze blad zitten kleine tandjes


Indicatie prijs: € 14,95
 

Groene kneusjesbox


Als je een cadeau geeft aan iemand met groene vingers en een groen hart, dan is de Groene Kneusjes box het ultieme cadeau De kamerplanten uit deze box hebben wellicht een schoonheidsfoutje, zijn van wat mindere kwaliteit of hebben simpelweg te lang in het schap gestaan. Maar wat zou het toch sneu zijn als zij geen tweede kans kregen!

Een doos vol planten voor maar € 23,95
 

Mini Urban Jungle 5-pack (package deal)


De Mini urban jungle 5-pack is bedoeld voor de plantenliefhebbers die zowel beginnend als gevorderd zijn. Het is een leuke mix met 5 mini plantjes varieren van potmaat 6cm t/m 7cm waar je wordt uitgedaagd om deze te laten uitgroeien tot volwassen planten. De mix bestaat uit de volgende planten: mini Monstera Adansonii, mini Pilea peperomioides, Mini calathea makoyana, Mini maranta tricolor en de Tradescantia Nanouk.

Nu tijdelijk in prijs verlaagd van € 45,75 voor € 19,50 

Stippelplant - Begonia Maculata

De Begonia Maculata, beter bekend als de ‘stippelplant’, ‘polkadot plant’ of ‘Forel begonia’ is zeer geliefd om zijn bijzondere bladeren. Een trendy interieurplant die ook op social media veelal in de schijnwerpers staat.


Indicatie prijs: € 13,95
 

Maranta Leuconeura Fascinator Tricolor


De Maranta Leuconeura ‘fascinator tricolor’ is een zeer bijzonder en sterk plantje vanwege zijn magische bladtekening. Deze heeft opvallende donkerroze nerven op de bladeren en kan soms bloeien. Zet dit kleine plantje op een half lichte standplaats en pas op voor direct zonlicht.

Indicatie prijs: € 12,95
 

Pannenkoekplantje - mini pilea peperomioides

De mini pilea peperomioides - oftewel het pannenkoekplantje - is een populair plantje. Zeer gewild omdat het plantje snel groeit en ook al snel nieuwe plantjes maakt. Leuk om te hebben en gegarandeerd een plantje dat opvalt!


Indicatie prijs: € 12,95 

Schefflera op lavasteen

Een nieuw en bovenal bijzonder concept! Een Schefflera plant op lavasteen is iets wat je waarschijnlijk nog niet eerder hebt gezien. Deze lavasteen is ooit door een vulkaan op het land gespuwd en dus op zichzelf al bijzonder. In combinatie met wat vocht lijkt deze steen een prima leefomgeving voor een plant. Ook zeer geschikt als cadeau of geschenk. Easy Care!

Het zwarte bakje waar de steen in staat moet bij aankomst direct gevuld worden met handwarm water tot ongeveer 2/3e van het bakje. Dat is eigenlijk het enige wat in de gaten gehouden moet worden. Het water zal in de winter minder snel op gaan dan in de zomer. Verder is de standplaats belangrijk dat het op een lichte plaats staat maar niet in direct zonlicht. Wat ochtend zonnestralen zijn niet erg maar de hete middagzon moet vermeden worden.


Indicatie prijs: € 22,95 


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page