top of page

Top 10 leukste kaartspellen van 2023 op een rij!

Bijgewerkt op: 20 aug. 2023


mensen die een kaartspel spelen

Sinds de pandemie zijn we kaartspellen misschien nog wel meer gaan waarderen dan ooit tevoren. Een goed kaartspel voor 2 of meer personen is niet meer weg te denken uit het huishouden van menig spelletjesfanaat. Maar wat zijn nu de leukste kaartspellen van 2023? De keuze is immers reuze en daardoor weten we niet altijd welk spel we moeten kiezen. Ga je voor het Beverbende spel of toch voor De Weerwolven van Wakkerendam? Ik heb een top 10 leukste kaartspellen voor je gemaakt. Lees maar mee!

 

Top 10 leukste kaartspellen

De leukste kaartspellen zijn spellen die strategie, teamwork en goede communicatieve vaardigheden vereisen. Deze spellen kunnen iedereen urenlang bezig houden. Er komen jaarlijks weer veel nieuwe kaartspellen op de markt. De leukste 10 kaartspellen 2023 heb ik voor je op een rij gezet in mijn top 10.


Als je op zoek bent naar een leuke activiteit om met het hele gezin of een vriendengroep te doen, waarom probeer je dan niet een van deze kaartspellen te spelen? Ze helpen je om als gezin een band op te bouwen terwijl je onderweg heel veel lacht. Gegarandeerd dat je met één van deze leuke kaartspellen en gezellige middag of avond hebt. Maar wees gewaarschuwd, de tijd vliegt voorbij wanneer je aan het spelen bent en het kan maar zo zijn dat je meerder potjes wilt spelen.

 

De leukste kaartspellen voor 2 van dit moment

Om erachter te komen wat de leukste kaartspellen zijn, heb ik flink wat kaartspellen bekeken. Zoals je weet bestaan er heel veel leuke kaartspellen, maar ik heb toch een selectie gemaakt van 10 toppers. Welk kaartspel voor 2 jij wel of niet vindt thuishoren in die top 10, dat mag je zelf bepalen. Ik weet in elk geval zeker dat er voor iedereen wat leuks tussen zit en dat je gegarandeerd een leuke spelletjesmiddag of -avond met vriend(inn)en of familie hebt als je deze leuke kaartspellen in huis haalt.

 

#1 Leukste kaartspellen: 20 Second Showdown


Kaartspel 20 second showdown

Op nummer 1 leukste kaartspellen staat 20 Second Showdown. Het is een spel waarbij snelheid een grote rol speelt en wat je met 5 tot 20 personen speelt. Eén ronde duurt ongeveer 30 minuten. Hoe 20 Second Showdown werkt? Eén speler is de scheidsrechter, de rest van de spelers verdelen zich over twee teams die tegenover elkaar zitten. De scheidsrechter draait de zandloper om wanneer in beide helften evenveel zand zit. Dan begint het spel en leest de scheidsrechter een kaart voor. Hij of zij bepaalt welke uitdaging (welke kant van de kaart) geldt. Om te winnen moet je de uitdagingen zo snel mogelijk voltooien en het andere team zonder zand laten eindigen. Geen zand betekent een ronde verloren. Het team dat als eerste drie rondes wint is de kampioen. Dit spel kost €21,69. 

#2 Leukste kaartspellen: Exploding Kittens (originele editie)


Kaartspel exploding kittens

Exploding Kittens is een Nederlandstalig kaartspel. Het is een van de leukste kaartspellen, omdat een ronde maar 15 minuten duurt. Daardoor kan je gemakkelijk één ronde spelen, maar natuurlijk kun je het zo vaak herhalen als je wilt. Het spel is geschikt voor 2 tot 5 spelers en is leuk voor iedereen die van katten, explosies en laserstralen houdt. Dat klinkt misschien als een vreemde combi, maar je begrijpt het vanzelf wanneer je begint met spelen! Je wint door de exploderende kittens te overleven en dat doe je door middel van het inzetten van de juiste kaarten. Voor de volledige Exploding kittens uitleg kun je hier kijken en je kunt het voor €16,79 bestellen.


 

#3 Leukste kaartspellen: Beverbende kaartspel


Beverbende kaartspel

Houd je van denkspelletjes in het Nederlands? Dan is het Beverbende spel een aanrader! Het is een kaartspel voor 2 tot 6 personen en een ronde duurt 20 minuten. Tactiek en geheugen zijn belangrijk bij het Beverbende spel, dus zorg ervoor dat je scherp bent! Het werkt namelijk als volgt: je hebt vier kaarten met strafpunten die gedekt voor je liggen. Je mag er twee van de vier bekijken. Ben je aan de beurt, dan trek je een kaart. Ruil die kaart tegen een gedekte kaart of oefen invloed uit op kaarten van (een) andere speler(s). Wie de minste strafpunten heeft, wint de ronde. Het Beverbende spel is vooral populair bij gezinnen met kinderen en is ook te combineren met het spel Beverclan. Daardoor kun je veel variaties maken. Bovendien kost het spel slechts €8,99.


 

#4 Leukste kaartspellen: Skip-Bo kaartspel


Skip/Bo Kaartspel

Het Skip-Bo kaartspel staat op nummer 4 leukste kaartspellen. Het is namelijk een tijdloos spel voor het hele gezin en de Skip-Bo spelregels zijn simpel! Maak strategische stapels van kaarten op volgorde van 1 tot en met 12. Raak jij als eerste je kaarten kwijt, dan win je het spel! Een ronde duurt ongeveer 30 minuten en het is een kaartspel voor 2 tot 6 personen. De minimale leeftijd is 7 jaar. Skip-Bo is een leuk kaartspel voor onderweg, op vakantie of wanneer je maar zin hebt om te spelen! Het is bovendien Nederlandstalig en daardoor voor iedereen makkelijk te volgen. Je kunt Skip-Bo kopen voor €13,99.


 

#5 Leukste kaartspellen: Dobble Classic Kaartspel


Dobble Classic kaartspel

Door naar het volgende kaartspel voor 2 tot 8 personen: Dobble Classic! Dit is een van de leukste kaartspellen, omdat het tegelijkertijd leerzaam is. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen al meedoen en een ronde duurt ongeveer 15 minuten. Je beleeft niet alleen plezier aan het spelen van Dobble Classic, maar je concentratie, snelheid en motoriek worden ook op de proef gesteld. Je hebt snelle reflexen nodig om te kunnen winnen. Er zijn meerdere edities verkrijgbaar van dit spel. Zo blijft het voor jong en oud leuk om mee te doen. Bovendien neem je Dobble Classic gemakkelijk met je mee en kost het slechts €12,79.


 

#6 Leukste kaartspellen: De Weerwolven van Wakkerdam


Kaartspel de weerwolven van wakkerdam

Ben je op zoek naar nog meer leuke kaartspellen? Wat dacht je van De Weerwolven van Wakkerdam! Dit is een leuk spel (Nederlandstalig) voor grotere groepen. Je kunt het spelen met 8 tot 28 personen en het spel duurt 40 minuten. De bedoeling is dat burgers tegen weerwolven strijden, maar niemand weet precies wie de weerwolven zijn. Toch moeten ze ontmaskerd worden, zonder onschuldige burgers te elimineren. Er is altijd een spelleider die instructies geeft. Voor de volledige uitleg van De Weerwolven van Wakkerdam kun je hier klikken. Het is een leuk spel voor de hele familie. Ook leuk om te spelen op kinderfeestjes of vakanties en voordelig geprijsd: slechts €9,95. 

#7 Leukste kaartspellen: LAMA Kaartspel


Lama Kaartspel

Het LAMA kaartspel is een leuk, Nederlandstalig denkspel voor het hele gezin. Je speelt het met 2 tot 6 personen en een ronde duurt ongeveer 20 minuten. LAMA staat voor Leg Alle Minpunten Af. Je probeert namelijk elke beurt kaarten weg te leggen om minpunten te voorkomen. Kan je niet, dan moet je passen of een kaart trekken. De speler die aan het eind de minste punten heeft, wint het spel. Dit grappige en laagdrempelige spel werkt met simpele spelregels en is daardoor geschikt voor iedereen. Je kunt het LAMA kaartspel kopen voor €9,49.


 

#8 Leukste kaartspellen: Dominion Basisspel Kaartspel


Dominion Kaartspel

Nog meer leuke kaartspellen ontdekt! Op nummer 8 staat het Dominion Basisspel kaartspel. Dit strategische spel is geschikt voor 2 tot 4 spelers en de aanbevolen minimumleeftijd is 14 jaar. Het Dominion spel duurt ongeveer 30 minuten. Daarbij is het de bedoeling een zo sterk mogelijk deck te maken, zodat je de meeste punten scoort. De kaarten in je deck rouleren steeds en elke beurt mag je één actie uitvoeren en één aankoop doen. Er zijn verschillende methodes om te hanteren in het Dominion spel. Jij bepaalt welke richting je op gaat en of je daardoor wel of niet wint met dit Nederlandstalige spel! Het kost €31,99.


 

#9 Leukste kaartspellen: What Do You Meme? Nederlandstalig


Kaartspel what do you meme

Houd je van memes, ben je 18+ en kan je wel tegen een grapje? Dit partyspel speel je met 3 tot 20 spelers en duurt ongeveer 30 minuten: What Do You Meme Nederlands! Het is een kaartspel voor vrienden en familie waarbij je met elkaar de strijd aan gaat om de leukste memes te vormen. Er is één fotokaart en iedereen heeft meerdere tekstkaarten. Maak jij de leukste combinatie volgens je medespelers, dan win je de fotokaart. Wie aan het eind de meeste fotokaarten heeft, wint het spel. Lachen, gieren, brullen gegarandeerd! Word jij de meme-koning of koningin? Het spel kost €34,99.


 

#10 Leukste kaartspellen: Valse Motten Kaartspel


Valse Motten Kaartspel

Op nummer 10 staat het Valse Motten spel. Ben jij dol op valsspelen en word je daar normaal gesproken altijd op afgerekend? Dan is dit het Nederlandstalige spel voor jou! In de Valse Motten spelregels staat namelijk dat valsspelen móet! Dit strategische spel speel je met 3 tot 5 personen en de minimale leeftijd is 7 jaar.

Het spel duurt ongeveer 20 minuten en de bedoeling is dat je zoveel mogelijk kaarten kwijtraakt door vals te spelen. Hoe sneller dat lukt, hoe beter. Ben je als eerste alle kaarten kwijt, dan win je het spel. Er is echter wel toezicht van één speler: de bewakingskever. Betrapt hij of zij je, dan moet je je kaarten terugpakken en voor straf een kaart bij pakken. Lukt het jou om de bewakingskever te slim af te zijn? Je koopt dit spel voor €10,99.


 

Voordelen kaartspel

Een kaartspel spelen heeft veel voordelen. Ik heb de voordelen voor je op een rij gezet.


✅Een kaartspel is makkelijk voor onderweg

✅Een kaartspel is leuk om cadeau te geven voor jong en oud

✅De kaartspellen hebben vaak een klein prijsje voor urenlang speelplezier

✅Je kunt een kaartspel al spelen met 2 personen

✅Met een kaartspel ontwikkel je goede communicatieve vaardigheden

✅Een kaartspel is makkelijk op te bergen door de kleine verpakking

 

Leuke kaartspellen kopen?

Ben jij na het lezen van dit artikel helemaal enthousiast geworden over al die leuke kaartspellen? Snap ik! Het zijn namelijk stuk voor stuk superleuke en zelfs leerzame spelletjes voor het hele gezin. De meeste zijn ook leuk om als brievenbuscadeaus voor een verjaardag te geven.


Welk spel ga jij in huis halen? Ga je voor het Dominion spel, het Beverbende spel of wordt het toch What Do You Meme Nederlandstalig? Deze drie zijn in elk geval mijn favorieten uit de lijst. Welk spel je ook kiest uit deze top 10 leukste kaartspellen, je maakt hoe dan ook een goede keuze. Ik wens je veel speelplezier, maar dat komt vast helemaal goed! The game is on!


 


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page