top of page

Top 16 gespreksstarters: leer elkaar beter kennen

Bijgewerkt op: 4 dec. 2023


vrienden

Voor veel mensen is erg lastig om in het huidige digitale tijdperk verbinding te maken met mensen om je heen. En als je het niet lastig vindt dan wordt het vaak vergeten. Je ziet en spreekt je familie, kinderen en vrienden vast vaak genoeg. Maar neem je ook echt de tijd om met elkaar verbinding te maken? Met behulp van een gespreksstarter kan je een goede aanzet geven tot een mooi gesprek en de verbinding weer terug te laten komen.

Er zijn veel verschillende gespreksstarters, voor volwassenen, relaties, familie, kinderen, pubers, vriendinnen en nog veel meer. Ik heb hier voor jou van de 4 bekendste merken, Openhartig, Vertellis, Kletspot en Gespreksstarter de leukste gespreksstarters voor je op een rij gezet.


Laat je vooral inspireren om echt een goed gesprek met elkaar te starten en nader tot elkaar te komen.

 

Inhoudsopgave:

 

Top 5 Gespreksstarters Openhartig

Sinds 2010 ontwikkelt, produceert en verkoopt Open Up de gespreksstarters Openhartig. Deze spellen hebben de focus op contact, verbinding, vriendschap en liefde.


Deze spellen inspireren mensen, op een speelse wijze, open te zijn naar de ander om elkaar en zichzelf (nog) beter te leren te leren kennen. De verschillende varianten bevatten elk ruim 100 verrassende vragen en opdrachten die zorg voor verrassende antwoorden, hilarische momenten, serieuze overdenkingen, nieuwe ontdekkingen en bovenal…, veel plezier met elkaar! Laat je verrassen en kom meer te weten over je vrienden, familieleden en over jezelf! Deze uitdagende Openhartig spellen zijn altijd bestemd voor twee of meer spelers en kunnen met wie en waar dan ook gespeeld worden.

 

Openhartig Classic kaartspel

Het Openhartig Classic kaartspel is een set van 100 verschillende kaarten. Op de kaarten vind je boeiende vragen en uitnodigingen. Door het beantwoorden van de vragen krijg je 'openhartige' antwoorden en kan het je avond een boeiende twist geven! 

Openhartig Zingeving kaartspel

Het Openhartig Zingeving kaartspel gaat net een stapje verder dan het classic kaartspel. Met behulp van de vragen uit verschillende invalshoeken haal je naar boven waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Vragen als:

  • Wat is een belangrijke levensles die jij ooit van iemand hebt geleerd?

  • Welke medespeler is volgens jou heel zinvol bezig in zijn of haar leven? Leg uit waarom jij dat vindt. 

Openhartig Kids

Praatjes genoeg met je ouders, je buren, de juf of je vriendjes... Maar wat weet je nou eigenlijk echt over elkaar? Je hebt het samen heel gezellig, maar hoe gek durven jullie met elkaar te doen? Laat je verrassen en leer elkaar (nog) beter kennen met Openhartig Kids door 100 boeiende vragen en grappige uitdagingen.


Geschikt voor 2 of meer spelers vanaf 7 jaar. 

Openhartig Puber Tijd

Het kaartspel Openhartig Pubert Tijd is perfect voor pubers vanaf 11 jaar. Wat wil de wereld van mij? Wat vinden mijn vrienden van mij? Wat verwachten mijn ouders van mij? Vragen waarvan de antwoorden regelmatig met elkaar botsen. En dan zit je óók nog eens in een lichaam wat verandert. Je doet veel dingen voor ‘de eerste keer’ wat spanning en sensatie geeft. Je bent wie je bent.., maar wie ben je dan? Waar ben jij goed in, waar krijg je de slappe lach van en wat vind jij écht vet? Kortom de pubertijd is dé tijd om te gaan ontdekken wie je bent, wat je wil en waar je echt voor wil gaan.


Met deze meer dan 100 verrassende vragen en opdrachten worden jij en je vrienden of familie uitgedaagd te laten zien en horen wie jullie zijn, wat je uniek maakt en wat jullie nodig hebben om helemaal jezelf te kunnen zijn.


Openhartig Puber Tijd bevat vragen en opdrachten als:

• Waar zou jij graag heel erg goed in willen zijn?

• Vind jij dat je schulden mag hebben en waarom vind je dat?

• Maak jouw medespelers binnen één minuut aan het lachen. Hoe je dat doet moet je zelf weten.

• Heb jij je wel eens gediscrimineerd gevoeld?

• Wie of wat kan jouw donkere dag lichter maken?

Speel ‘openhartig’ met respect én een luisterend oor voor elkaar. Zonder oordeel luisteren naar wat je medespelers te zeggen hebben en weten dat ook zij zo naar jou zullen luisteren. Dit uitdagende spel is bestemd voor twee of meer spelers en kan vanaf 11 jaar met wie en waar dan ook gespeeld worden. 

Openhartig Memories

Laat kostbare herinneringen niet verloren gaan! Je kent meestal maar een stukje van elkaars geschiedenis waardoor veel waardevolle verhalen, herinneringen en ervaringen verloren kunnen gaan. In de succesvolle spellenserie ‘Openhartig’ is een hele mooie aanvulling gekomen; ‘Openhartig Memories’. Openhartig Memories biedt een prachtige gelegenheid stil te staan bij het leven van je opa, oma, vader, moeder, kinderen, vrienden of andere dierbaren. De vragen gaan over de tijd waarin we nu leven en de tijd waarin de spelers opgroeiden. Deze meer dan 100 vragen maken gesprekken los over vroeger en nu en slaan een brug tussen generaties. Om de beurt trekken jullie een kaart met daarop een vraag als: • Heb je weleens heimwee gehad? • Wat is het meest ingrijpende wereldnieuws dat jij je kunt herinneren? • Wat heeft je leven tot nu toe vooral gelukkig gemaakt? • Met de komst van welk apparaat was je het meest blij? Met deze en vele andere vragen krijgen de spelers meer zicht op elkaars levenservaringen, doen jullie nieuwe ontdekkingen groot of klein en beleven jullie bovenal veel plezier met elkaar. Dit verrassende spel is bestemd voor twee of meer spelers en kan met wie en waar dan ook gespeeld worden. 

Top 3 Vertellis kaartspel

Als je met iemand in contact wilt komen, zijn de mogelijkheden eindeloos. Van WhatsApp tot e-mail, van social media tot ouderwets bellen. Maar het wordt steeds moeilijker om écht verbinding te maken, met elkaar en met jezelf. En dat is een groot probleem, omdat je die betekenisvolle offline verbindingen nodig hebt om de snelle veranderingen in onze digitale wereld het hoofd te bieden! Quality time in plaats van schermtijd, en een beter begrip van jezelf zullen je helpen je leven op een gelukkige en gezonde manier te leven. De kaartspellen van Vertellis verandert de manier waarop mensen verbinden in onze digitale samenleving.

 

Vertellis relatie editie

Even geen mobiel, maar aandacht voor elkaar

Oprechte aandacht en begrip voor elkaar, dát is waar het bij dit vragenkaartspel om draait. Het Vertellis relatie editie spel.

Met het spelen van Vertellis halen jullie fijne herinneringen op, dromen jullie over de toekomst en maken jullie plannen om deze dromen waar te maken. Dit alles op een speelse en liefdevolle manier.

Leg je telefoon aan de kant en spendeer waardevolle, offline tijd met elkaar! Ervaar wat het geven van oprechte aandacht aan elkaar kan doen voor je relatie.

  • Hét #1 vragenkaartspel voor stellen

  • Voor ALLE soorten liefdesrelaties

  • Ontwikkeld met o.a. psychologen en relatietherapeuten 

Vertellis gezinseditie

Dit unieke vragenkaartspel van Vertellis Gezinseditie, zorgt voor leuke en betekenisvolle gesprekken tussen ouders en hun kinderen.

Door de interessante vragen en opdrachten leren jullie elkaar beter kennen en komen jullie als gezin dichter bij elkaar!

  • Iedereen in het gezin komt aan het woord

  • Samen een moment offline

  • Ontwikkeld met leraren, gezinnen en pedagogen 

Vertellis Feestdagen-editie: een vragenkaartspel voor familie & vrienden

Het speciale kaartspel van Vertellis Feestdagen-editie is net even anders dan de andere kaarspellen die vooral gericht zijn op entertainment. Dit kaartspel heeft ook juist een serieuze ondertoon zodat je echt goede diepgaande gesprekken op gang breng. Het heeft een goede inhoud en ontzettend leuk om elkaar beter te leren kennen.


Dit spel kan je het hele jaar door spelen maar is wel een goede aanrader om aan het einde van het jaar te spelen zodat je kan terugkijken naar het afgelopen jaar. En natuurlijk een blik kan werpen naar het jaar wat komen gaat. 

Gespreksstarter

Gespreksstarter werd ontworpen door hetzelfde Zweedse team dat achter producten zoals Koelkastpoezie en Magneetsudoku zat en is in korte tijd één van de meest populaire geschenken in de Benelux geworden. Gespreksstarter komt in een trendy doosje met 110 kaartjes, elk met een grappige, interessante of uitdagende vraag. Het idee achter Gespreksstarter is om een gesprek tussen mensen te verrijken en er nieuw leven in te blazen. Gespreksstarter is ook een uitstekend geschenk voor de gastheer en -vrouw en zeker iets dat niet snel zal vergeten worden.

Er zijn geen spelregels bij Gespreksstarter. Het kan gebruikt worden bij elke gelegenheid, van huwelijkfeesten tot etentjes, in de auto onderweg of waarom niet op café met vrienden.

 

Gespreksstarter Origineel

Gespreksstarter Origineel bevat 110 kaartjes met grappige, gekke, interessante en onverwachte vragen. Gespreksstarter is een uitstekende manier om het ijs te breken en een leuke conversatie te starten op elk diner, familiefeestje of zelfs in de auto. Het is de ideale manier om je familie, collega's en vrienden op een leuke manier beter te leren kennen! Kom te weten hoe jouw gasten en vrienden zouden antwoorden op vragen zoals "Welk product, dat vandaag gebruikt wordt, denk je dat mensen over 500 jaar nog steeds gebruiken?" of "Als je een stripfiguur als vader mocht kiezen, wie zou dat dan zijn?". 

Gespreksstarter Party

Klaar voor de ultieme party? In deze Gespreksstarter Party box vindt je 110 kaarten met grappige, gewaagde, ondeugende, te gekke en interessante vragen voor een ultieme partyavond met vrienden en gelijkgezinden!


Dit partyplezier garandeert niet alleen bij elke party of diner geanimeerde gesprekken, maar is tevens een mogelijkheid om op een leuke manier nieuwe vriendschapsbanden aan te knopen!

 

Gespreksstarter Meidenavond


Hou je klaar voor een amusante Meidenavond! Deze Gespreksstarter Box bevat 110 kaartjes met grappige, een tikkeltje stoute en onverwachte vragen voor het ultieme avondje onder vriendinnen! Gespreksstarter zal jou en je vriendinnen laten lachen zoals nooit voorheen en dit terwijl je elkaar beter leert kennen! Kom te weten hoe jouw vriendinnen zouden antwoorden op vragen zoals "Noem één gebeurtenis waar je naar terugblijft blikken en denken, ik kan niet geloven dat ik dat gedaan heb?" of "Wat is het domste dat je ooit gedaan hebt om indruk te maken op een jongen?" 

Top 5 Kletspotten

Vroeger had je de mooiste gesprekken aan de keukentafel. Tegenwoordig ligt de focus vaak op digitale apparaten. Oprechte aandacht voor elkaar zorgt voor meer waardering, contact en gezelligheid. En dat is precies waarom de Kletspot is gemaakt.

De Kletspot! Ouderwets gezellige tafelgesprekken!


Een spel zonder spelregels, gewoon de deksel eraf en je hebt urenlang plezier met de vragen en dilemma's die stijlvol op de Kletskaarten staan. Ook ideaal als gespreksstarter voor en na het eten. Want de vraag: 'Hoe was jouw dag?' kennen we nu allemaal wel.

Maar hoe zit het met jouw grootste blunder? Welke droomreis wil jij nog maken? Ben je eigenlijk liever 15 cm korter of 25 kilo zwaarder? Hilariteit gegarandeerd.

Een prachtig geschenk voor jezelf en een uniek cadeauartikel voor iedereen!

 

De originele Kletspot

Wie kent de Kletspot niet? Het is een leuke pot die je op tafel zet. Je kan er vervolgens tijdens een gezellige avond met je vrienden af en toe een kaart uithalen. Leuk om het gesprek op gang te brengen. En wees gerust, als je alle kaartjes hebt gehad dan kan je altijd 150 extra vragen bijbestellen. Ook heel leuk om als cadeau te geven. De verpakking is sowieso al een succes.
 

Quality Time: Kletspot XXL! Best-of edition

Quality time: Kletspot XXL! Best-of edition. Grotere pot met mooie luxe uitstraling en maar liefst 300 allerbeste vragen en dilemma’s uit 20 verschillende edities van Kletspot. Dit is echt een MUST-HAVE, 100% Quality Time.


 

Kletspot KIDS

De kletspot voor Kids is ideaal voor de kletskousen en kletsmajooren. En de pot is van plastic en kan dus niet kapot gaan. Maak tijd vrij voor Kletsen, Babbelen en Lachen.


Je kunt op 2 manieren de klets pot kids editie spelen.


1 Trek om de beurt een kaartje en lees het voor en beantwoord de vraag.

2 speel het kletsspel en gooi om de beurt met de dobbelsteen.


Prijsindicatie € 20,- 

Kletspot Lieveling

Ideaal voor liefdeskoppels. De standaard decoratieve glazen Kletspot Lieveling heeft meer dan 100 vragen die je aan je partner kunt stellen om elkaar nog beter te leren kennen. Tijd voor elkaar....met elkaar!!


Leuk voor Kersverse stellen maar ook zeker voor mensen die al jaren een relatie hebben. 

Kletspotje STOUT


Extreem, hilarisch en alleen voor mensen die het aandurven.

100% pret aan tafel met Kletspotje Stout.


Stout gaat verder dan de kletspot Extra pittig.

Ideaal voor een onvergetelijk avondje met vrienden of vriendinnen. ( Absoluut alleen geschikt voor volwassenen )


LET OP !! DEZE EDITIE IS EXTRA EXTRA PIKANT 
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page