top of page

Top 17 leukste bordspellen voor je vriendenweekend of vriendenavond

Bijgewerkt op: 6 nov. 2022


Als je een avond met vrienden of een vriendenweekend hebt gepland, dan is het natuurlijk leuk om een avond een bordspel te gaan doen. Ook wanneer je vrienden over de vloer krijgt is een leuk spel doen altijd een mooie aanvulling van de avond. Ook wanneer je jouw vrienden beter wilt leren kennen, is het een goed idee om een spelletjesavond te organiseren.


Voordat je een gezellige spellenavond organiseert is het slim om een goede voorbereiding te treffen zodat je er een geslaagde avond van kunt maken. Ik geef je graag inspiratie om er een geslaagde avond van te maken.


Inhoudsopgave:

 

De 8 voordelen van het spelen van een bordspel met vrienden of familie

Er zijn verschillende voordelen te noemen om een gezelschapsspel te spelen. Bordspellen kunnen voor twee of meer spelers zijn. Hoe groot je vriendengroep ook is, er is altijd wel een leuk spel te vinden. De basis van het spelen van bordspellen is vaak samenwerking. Het is de perfecte manier om tijd door te brengen in leuk gezelschap en om de band met je vrienden te versterken.


Ik heb voor jou de leukste wetenschappelijk onderbouwde voordelen op een rij gezet. Dus mocht je nog twijfelen of je een spelletjesavond wilt organiseren? Lees dan deze lijst eens door. Ook is het handig om deze lijst te delen met je vrienden zodat je ze kan overtuigen om een spel te doen. (bron, bron, bron, bron)


1. Het verbeterd je liefdesleven

Wil jij ook je liefdesleven een boost geven? Dan is een bordspel spelen een zeer goed idee! Een recente studie van de Baylor University in Waco, TX, heeft aangetoond dat partners oxytocine vrijgeven wanneer ze samen tijd doorbrengen in recreatieve activiteiten. En laat oxytocine nou het zogenaamde liefdes- of knuffelhormoon zijn.


2. Het verlaagd de kans op dementie

Als je deelneemt aan vrijetijdsactiviteiten zoals het spelen van bordspellen, is er aangetoond dat het in verband wordt gebracht met een lager risico op dementie. Alhoewel het onduidelijk is of verhoogde deelname aan vrijetijdsactiviteiten het risico op dementie écht verlaagt of dat dementie kan afnemen, is er geen reden om aan te nemen dat het niet zou helpen. Dus pak snel een leuk bordspel uit de kast!😊


3. Bordspellen zorgen voor meer geluk

Een bijwerking van het spelen van bordspellen is lachen. Het is een van de essentiële ingrediënten voor een plezierige leerervaring en het vergroten van de creativiteit. Ook helpt lachen en plezier hebben in het algemeen om stress te verminderen.


4. Het brengt mensen dichter bij elkaar

Het spelen van bordspellen brengt mensen dichter bij elkaar, versterkt relaties en kan je helpen nieuwe mensen te ontmoeten.


5. Het spelen van bordspellen verhoogt de hersenfunctie

Spelen is een oefening voor je hersenen. Spelen stimuleert hersengebieden die verantwoordelijk zijn voor geheugenvorming en complexe denkprocessen voor alle leeftijden. Door te spelen helpt het bij het oefenen van essentiële cognitieve vaardigheden, zoals besluitvorming, strategisch denken op een hoger niveau en probleemoplossing.


6. Door een bordspel te spelen, leer je hoe je doelen stelt

Winnen vereist strategie en geduld. In een gelukkige omgeving worden deze dingen op een stressvrije en uitdagende - maar leuke manier - geleerd. Naast het stellen van doelen leer je ook om geduldig te zijn.


7. Het spelen van bordspellen is geweldig om stress te verminderen en om te lachen

Door een bordspel te spelen komt er endorfine vrij. Endorfine is de natuurlijke 'feel-good'-chemicaliën van het lichaam. "Gelukkige hormonen" hebben de kracht om bewuste en onbewuste functies te verbeteren. Hierdoor voel jij je opgewekt medelevend en tevreden.


8. Het spelen van bordspellen vergroot de creativiteit en het zelfvertrouwen

Door het spelen van een bordspel kom je in de gelegenheid om verbinding te maken met je vrienden. Daarnaast helpt het je om je open te stellen. Ook helpt het om een ​​creatieve kant van je persoonlijkheid te tonen. Bordspellen zijn een geweldig hulpmiddel voor verlegen kinderen en timide volwassenen. Spelen helpt je om een ​​sterker gevoel van individualiteit en creativiteit te ontwikkelen. Dit leidt tot een groter gevoel van eigenwaarde en het gevoel betrokken te zijn en opgemerkt te worden.


Als je dit zo leest dan is er eigenlijk geen reden meer om nu niet direct een afspraak in te plannen om voor een spelletjesavond met je vrienden.


 

Tip voor een geslaagde spelavond

Wanneer je een geslaagde spelavond wilt inplannen met je vrienden dan is het de bedoeling dat iedereen er met zijn gedachten bij is. Dus het liefste zo weinig mogelijk afleidingen. Maar hoe doe je dat op een leuke manier? Zorg allereerst dat de telefoon uit gaan. Leg ze in een bak en spreek met elkaar af dat je pas na het spel weer je telefoon erbij pakt.


We zijn continue verbonden met elkaar door onze telefoons en social media en internet. Maar toch voelen we ons meer alleen dan ooit. Geniet van de gesprekken die er ontstaan, zonder telefoon. Moet je dan eens zien hoe vaak je eigenlijk je telefoon erbij gepakt zou hebben, door even iets te googlen of op te zoeken op je telefoon. Ga jij de uitdaging aan?


 

De 6 leukste bordspellen vanaf 2 personen

Wanneer je met een vriendenweekend of familieweekend weg gaat dan is het ontzettend leuk als je een nieuw spel of een leuke uitbreiding mee hebt genomen. Het betekent niet dat je alleen spellen mee hoeft te nemen voor meer personen. Je kan ook prima een bordspel meenemen vanaf 2 personen. Dan kunnen er vervolgens meer mensen aansluiten als ze dit willen.

 

Ticket to Ride Europe

In Ticket to Ride Europe moeten de spelers de routes op hun bestemmingskaarten volbrengen. Dit doe je door verbindingen tussen de steden te claimen. Je mag deze gaan bouwen als je de juiste kaartencombinaties in handen hebt. Als jij aan het eind van het spel de meeste punten hebt verzameld met je treinnetwerk dan ben jij de winnaar. Dit populaire bordspel is een makkelijk aan te leren spel met diverse onvoorziene plotwendingen, zodat de uiteindelijke winnaar tot op het laatst onbekend blijft. Spanning en plezier voor het hele gezin. Klik hier voor meer informatie


 

Pandemic NL

Red jij de wereld van de pandemie? Dat het Pandemic-Bordspel in de top 10 staat lijkt wellicht een beetje bijzonder, gezien de situatie van de afgelopen jaren. Maar jij bent op zoek naar leuke bordspellen en dan hoort deze er toch echt bij! Het Pandemic Bordspel is zeker het beste bordspel om de kennis van de afgelopen jaren in te zetten. Bestrijd als een hecht team de 4 wereldbedreigende ziektes door strategisch de kwaliteiten van iedere rol in het spel te benutten.


Wat het Pandemic Bordspel extra mooi maakt, is dat het met 4 personen gespeeld kan worden, maar dat het ook in de categorie bordspellen 2 personen valt. Dit spel staat niet voor niets in de bordspellen top 10, want het heeft door de jaren heen al meerdere prijzen gewonnen! Dit leuke bordspel koop je al voor €27,99 en het duurt ongeveer 45 minuten.


 

Monopoly classic

De klasssieker onder de bordspellen is en blijft toch wel Monopoly. In deze vernieuwde versie zijn er leuke pionnen toegevoegd. Dit is het beroemde vastgoedspel voor snelle onderhandelaars waarin spelers kopen, verkopen, onderhandelen en ruilen om de ultieme rijkdom te behalen. De ingrediënten om te winnen zijn natuurlijk tactiek, maar ook een beetje geluk.


Het doel van het spel is om groot te worden door straten te kopen, huizen en hotels te bouwen. Koop de Grote Markt Groningen of de Kalverstraat Amsterdam. Bij veel mensen zal dit spel nostalgie opwekken, maar het is ook nog steeds een fantastisch spel om voor de eerste keer te spelen. Het enige echte Monopoly bordspel staat al jaren garant voor veel speelplezier met familie en vrienden en is de klassieker onder de spellen. 

Carcassonne

Carcassonnepakket met het basisspel en maar liefst 11 uitbreidingen in het nieuwe artwork!


In dit bekende bordspel wordt gezamenlijk de Franse stad Carcassonne gebouwd met al haar wegen, steden, kloosters en weiden. Door het inzetten van horigen scoren ze punten voor afgebouwde projecten.


Carcassonne is zowel bij vrienden en families erg geliefd, omdat het ondanks de eenvoudige spelregels voldoende diepgang heeft. Doordat er geluk bij komt kijken heeft iedereen de kans om tot het einde in de winst mee te doen.


Met deze big box kan je oneindig variëren. Het speelmateriaal past praktisch in de doos, waardoor je alles altijd gemakkelijk bij de hand hebt.


 

Escape Room The Game

De teller loopt… Los jij de mysteries op tijd op? Dat dit het beste bordspel is kan ik natuurlijk niet bepalen, want smaken verschillen. Maar dit leuke bordspel behoort zeker tot de bordspel top 10. Voor degenen die bekend zijn met fysieke escape rooms: Escape Room the Game is hetzelfde idee, alleen kan je het vanaf je eigen bank spelen! Ga de uitdaging aan en los samen binnen 60 minuten het mysterie op door aanwijzingen te vinden en uitgebreide puzzels op te lossen.


Uitbreidingen van Escape Room The Game

Mooier wordt het niet, want voor dit leuke bordspel volwassenen zijn ook talloze extra escapes beschikbaar. Deze mogelijkheden tot verdere uitbreidingen en extra mysteries, maken het spel wel een van de leukste bordspellen.


Voor iemand die opzoek is naar de beste bordspellen en de leukste bordspellen, kan ik het zeker aanraden om Escape room The game (basis) te bestellen! Dit kan al voor €34,99. Je speelt dit spel met 3 tot 5 spelers en het duurt ongeveer 60 minuten. 

Top 6 leukste bordspellen voor 6 personen en meer

Wanneer je een spel gaat spelen met meer dan 6 personen dan ben je vaak gegarandeerd van een gezellige avond. Er zijn veel verschillende soorten bordspellen, zoals strategische spellen zoals Risk. Of partyspellen zoals 30 seconds, triviant of Party&Co. Ik heb 6 leuke spellen voor je op een rijn gezet zodat je met jouw gezelschap een leuke avond kan gaan beleven!

 

Risk bordspel

Verover de wereld in dit strategische spel van Risk. Nu met verbeterde figuren en vernieuwde Missiekaarten. In het Risk spel is het doel heel eenvoudig: de spelers proberen de gebieden van hun tegenstanders te veroveren door een leger op te bouwen, hun troepen naar een ander gebied te verplaatsen en de strijd aan te gaan. Hoe snel verover jij de wereld?


 

30 Seconds Herziene Editie

30 Seconds herziene editie van het spectaculaire partyspel voor teams. Fantastisch voor grote gezelschappen op feestjes en partijen.


Je speelt in teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Hoe meer begrippen jullie raden, des te meer velden jullie op het speelbord vooruit mogen. Een dobbelsteenworp kan daar nog verandering in brengen. Welk team bereikt als eerste de finish? Deze nieuwe editie bevat moderne begrippen, waardoor iedereen kan meedoen!


 

Codenames

Codenames is het spel voor echte spionnen! Vijfentwintig spionnen liggen op tafel. Eén speler van elk team weet welke bij zijn team horen. Lukt het hem aanwijzingen te geven van één woord, opdat zijn team de juiste aanwijzen en zij als eerste contact maken met al hun spionnen?


Beide teams gaan met elkaar de strijd aan en proberen als eerste contact te leggen met hun spionnen. Elk hoofd van de geheime dienst geeft aanwijzingen door één woord te noemen dat van betrekking is op meerdere worden op tafel. Zijn teamgenoten proberen de woorden van hun kleur te raden zonder daarbij spionnen van de tegenstander aan te wijzen. En natuurlijk wil iedereen wil uit de buurt van de huurmoordenaar blijven.


 

Dixit Odyssey

In de fantastische wereld van Dixit, één van de beste en meest bekroonde gezelschapsspellen van de laatste jaren, komt terug met een tweede basisspel om je nogmaals te verrassen! Met Dixit Odyssey, volg je het avontuur naar nieuwe, droomachtige en boeiende werelden. Het principe blijft hetzelfde: doorgrond het geheim van de afbeeldingen, schat je medespelers goed in en laat je verbeelding de vrije loop. Dixit is een spel waar het om de sprookjesachtige kaarten gaat. Het spel bevat weinig spelregels, waardoor het makkelijk te leren is en geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.


De spelers zijn om de beurt de 'verteller' en kiezen een van de mysterieuze kaarten uit hun hand. De verteller geeft een hint over zijn kaart in de vorm van een woord, zin, gebaar of geluid. Alles is toegestaan. De andere spelers kiezen een kaart uit hun hand die bij de omschrijving past. Welke kaart is nu van de verteller? Welke kaart hoort bij de oorspronkelijke omschrijving? Probeer je in te leven in je medespelers, hoe interpreteren zij de afbeelding? Probeer de kaart van de verteller te ontdekken, laat je niet misleiden door de kaarten van de andere spelers, maar zorg dat zij wel op jouw kaart stemmen. Op deze manier kan jij de winnaar van Dixit worden!


 

Mysterium Park

Sinds de directeur van het Mysterium park jaren geleden verdween, gebeuren er bijzondere dingen in het park. Aan jullie taak de taak om samen dit grote mysterie te onderzoeken. Dit is nummer 1 op mijn bordspellen top 10 lijst én de winnaar van de titel Speelgoed van het jaar 2021 onder de categorie 18+. Mysterium park is aan te raden als één van de leukste bordspellen voor volwassenen.


De Geest (gespeeld door 1 speler) begeleidt de andere spelers door het onderzoek door te communiceren via kaarten. Deze kunnen de andere spelers samen interpreteren om de oplossing uiteindelijk te vinden. Alle spelers winnen of verliezen samen. Dit leuke bordspel kan ook als bordspel voor 2 personen worden gespeeld en is maximaal met 6 personen te spelen. Het spel duurt gemiddeld 30 minuten. Ontrafel deze geheimen voor maar €22,50!


 

Party & Co Original

Party & Co Original is een doldwaas spel, een geheid succesnummer op feestjes en spelletjesavonden. Het is eerlijk gezegd mijn favoriet! Het combineert de beste elementen van de leukste gezelschapsspellen. Het gaat er steeds om een van de vijf soorten opdrachten in het spel binnen 30 seconden te doen.


Nu met 2.000 nieuwe vragen en opdrachten.


 

De 5 leukste drank bordspellen

Als je een vriendenavond hebt ingepland dan komt er vaak wel alcohol bij kijken. Een drankje op z'n tijd is natuurlijk leuk. Een drankspel is een leuke opening (of afsluiting) van de avond. Daarom voor jou de leukste drank bordspellen op een rij. Je kan elk spel natuurlijk zo gek maken als je wilt. Maar mijn tip is let natuurlijk op elkaar en drink met mate 😉

 

Drinkopoly! Het vaagste spel ooit!

Het bord heeft 44 velden met verschillende taken zoals het bezoeken van bars, pubs en clubs en het nemen van een slok, drinken van een glas en shots. Er zijn ook additionele Velden met speciale taken en activiteiten, zoals truth en dares, armworstelen, tongtwisters, openingszinnen en kissing contests. De Winnaar is diegene die de taken volbrengt en als eerste zijn reis eindigt. Drinkopoly heeft 50 speciale kaarten die de verschillende taken omschrijven. Als je een kaart trekt moet je de omschreven taak voldaan worden of moet je een slok nemen van je drankje. Sommige van de taken zijn grappig, sommige sexy en sommige gewoon GEK! Je mag er zeker van zijn dat welke kaart je ook trekt je het zal herinneren (of niet). De inhoud bestaat uit een spelbord, 50 kaarten met opdrachten, 6 pionnen en 1 dobbelsteen.


 

MadWish Pro


Ben jij een Flirt of Snitch in MadWish Pro komen je vrienden erachter!? Iedereen ken het bekende drankspelletje wel, ‘flesje draaien’. Maar wat nu dat je telkens een shot moeten nemen als jij je geheimen niet durf te vertellen of de uitdaging wilt ontwijken. Voeg hier het vakje “Snitch’ eraan toe om de gekkigheid compleet te maken. Bij Snitch mag je je vrienden verraden/naaien en bepaal jij wat ze moeten doen. Daarom geldt er maar 1 regel: Don’t hate me, Hate the Game.


Welkom in de wereld van MadWish waarin al jouw Mad Wishes uitkomen. Met 250 super knettergekke opdrachtkaarten zal je je vrienden echt leren kennen en samen geheid een legendarische avond beleven.


 

Shotting roulette

Dat dit roulette spel een drankspel is daar kom je niet omheen. Wanneer je een avondje met vrienden hebt afgesproken bij je thuis dan kan je dit drankspel spelen. Shotting roulette is echt een partystarter!


Je kunt zelf de drankjes kiezen en je kunt het dus zo gek maken als je zelf wilt! 

MadWish - Girls just wanna have fun

'Girls just wanna have fun!'' Een vragenspel en drankspel in één. Welkom in de wereld van MadWish Girls Edition waarin je meer te weten komt over jouw vriendinnen. Met wel bijna 500 knettergekke opdrachtkaarten zal je jouw vriendinnen echt leren kennen en samen geheid een legendarische avond beleven. Mis deze beleving niet!


Hoe speel je MadWish Girls Edition?

Draai aan de MadWish Girls Edition fles op het bord en kijk waar het op land: Shot, Snitch, Never Have I Ever, Cocktail, Point Out, Truth or Dare? Vertel jij de waarheid of accepteer jij de durf? Zo niet? Dan neem je een shot!


 

Slechte Smaak - Gezelschapsspel

Als je van gekke drankjes houdt dan in dit spel perfect voor jou en je vrienden. In het hilarische spel Slechte Smaak kiezen de spelers 6 ingrediënten (niet inbegrepen). Met elk ingrediënt vul je een bekertje. Om de beurt draaien de spelers aan het draaiwiel. De draai vertelt welke ingrediënten gemengd moeten worden, of je een andere speler mag kiezen om te drinken, of je fiches mag stelen of in moet leveren. Krijg jij een drankje dat verschrikkelijk smerig is? Of smaakt het juist wel lekker?


 

Out of the Blue Drinking Ludo

Wie kent het bekende spel Mens Erger je Niet (of Ludo genoend) niet? Hoe vervelend is het als je van het bord wordt gegooid, je moet dan weer opnieuw starten. Bij deze variant de Out of the Blue Drinking van Mens Erger Je Niet Drank Spel, moet je dan ooke steeds een shotje nemen! Een geweldig leuk spel voor een gezellig avond met vrienden!


 

Bordspel kopen voor je vriendenweekend of vriendenavond?

Ben jij geïnspireerd geraakt door deze mooie lijst bordspellen? Ik heb weer zin om alle leuke bordspellen te spelen! Voor alle soorten groepen mensen zijn er leuke bordspellen te koop. Bordspellen voor 2 personen, bordspellen voor volwassenen, familie bordspellen. Het beste bordspel kan ik niet voor jou bepalen, dus nodig ik jou uit om deze spellen gewoon te proberen! Heb je toch nog meer inspiratie nodig? Kijk dan ook eens op mijn bordspellen top 10 van 2022 of ontdek hier de leukste kaartspellen van 2022!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page