top of page

7 leuke spellen om je vrienden beter te leren kennen

Bijgewerkt op: 21 jun. 2023


vrienden

Als je een avondje hebt gepland met vrienden is het vaak leuk om ook iets te doen die avond. Niet iedereen houdt van echte bordspellen of een gezelschapsspel. Maar een spel doen met vrienden is wel leuk om elkaar beter te leren kennen. Maar hoe kan je meer over je vrienden te weten komen, zodat jullie een nog hechtere band krijgen?


Wil je een leuke gezellige avond met elkaar? Zet dan je telefoon op stil, televisie uit, leuk muziekje op de achtergrond en geef de aandacht aan elkaar. Wist je dat de gemiddelde Nederlander 8 uur per dag achter een scherm zit? Dus hop hop die beeldschermen aan de kant en lekker kletsen met elkaar.


Ik heb 7 gezelschapsspellen voor je op een rij gezet om je vrienden beter te leren kennen. Van zeer intieme vragen tot vragen om je vriendschap te verbreden. Erg leuk! Laat je inspireren door mijn top 7! En als je niet genoeg kunt krijgen van leuke spellen dan kan je voor meer inspiratie ook mijn bordspellen top 10 of mijn kaartspellen top 10 van 2022 even doornemen. Veel plezier met uitzoeken van een leuk spel!

 

Openhartig Classic kaartspel

Het Classic kaartspel is een set van 100 verschillende kaarten. Op de kaarten vind je boeiende vragen en uitnodigingen. Door het beantwoorden van de vragen krijg je 'openhartige' antwoorden en kan het je avond een boeiende twist geven! 

Openhartig Zingeving kaartspel

Het Zingeving kaartspel gaat net een stapje verder dan het classic kaartspel. Met behulp van de vragen uit verschillende invalshoeken haal je naar boven waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Vragen als:

  • Wat is een belangrijke levensles die jij ooit van iemand hebt geleerd?

  • Welke medespeler is volgens jou heel zinvol bezig in zijn of haar leven? Leg uit waarom jij dat vindt. 

Shit Happens Kaartspel (18+)

Het spel 'Shit Happens' echt een hilarisch en weerzinwekkend kaartspel. Hoe gaat het in zijn

werk? Je komt in allerlei ongewenste situaties terecht en deze moet je rangschikken op je 'lane of pain'. Deze loopt van 1 tot 100. Zo leer je je vrienden echt kennen! Ontdek welke situatie je vrienden erger bijvoorbeeld ''elke nacht in bed plassen'' of 'je vader in z'n nakie zien'. Lachen, gieren en brullen. Gegarandeerd! 

De originele Kletspot

Wie kent de Kletspot niet? Het is een leuke pot die je op tafel zet. Je kan er vervolgens tijdens een gezellige avond met je vrienden af en toe een kaart uithalen. Leuk om het gesprek op gang te brengen. En wees gerust, als je alle kaartjes hebt gehad dan kan je altijd 150 extra vragen bijbestellen. Ook heel leuk om als cadeau te geven. De verpakking is sowieso al een succes. 

Rory's Story Cubes Classic - Dobbelspel

Ben je toch meer van fantasie en ben je benieuwd hoe goed iemand een spannend verhaal kan verzinnen? Probeer dan eens de Cubes van Rory's Story. Door middel van het gooien van de 9 dobbelstenen je een spannend verhaal vertellen. Leuk voor onderweg, tijdens een gezellige avond of neem ze lekker mee op vakantie! 

Het grote dilemma op dinsdag spel

Een stroomschok krijgen als je hardop lacht of je mond spoelen met zeep als je vloekt? Altijd bij een vreemde op schoot zitten in het openbaar vervoer of één dag per week uit de vuilnisbak van de buren eten? In dit spel is er maar één echte regel: je MOET kiezen!

De absurde dilemma's van Dilemma op Dinsdag zijn in een sociaal en grappig kaartspel gegoten, dat je niet alleen laat lachen, maar ook zorgt voor vurige discussies en duels. Er zijn twee spelopties waar je tussen kunt kiezen, omdat alles in het leven nu eenmaal een dilemma is.


In het ene spel is je doel is om een zo moeilijk mogelijk dilemma voor de andere spelers op tafel te leggen en de dilemmaestro te worden. In het andere spel speel je in teams en probeer je te raden wat je teamgenoten kiezen. Zo leer je je vrienden en familie pas echt goed kennen!


Krijg je niet genoeg van de dilemma's? Om je nu direct een dilemma te geven: je kan ook gewoon het 'Grote dilemma op dinsdag boek' kopen! (klik hier voor meer informatie over het Grote Dillema op dinsdag boek) Leg het boek gewoon op tafel als je vrienden komen, gegarandeerd dat er leuke discussies ontstaan!


Wanneer jij ook gek bent op kaartspellen dan is mijn Top 10 leukste kaartspellen van 2022 op een rij! ook een mooi lijstje om eens door te nemen. :) 

Vertellis Feestdagen-editie: een vragenkaartspel voor familie & vrienden

Het kaartspel van Vertellis is net even anders dan de andere kaarspellen die vooral gericht zijn op entertainment. Dit kaartspel heeft ook juist een serieuze ondertoon zodat je echt goede diepgaande gesprekken op gang breng. Het heeft een goede inhoud en ontzettend leuk om elkaar beter te leren kennen.


Dit spel kan je het hele jaar door spelen maar is wel een goede aanrader om aan het einde van het jaar te spelen zodat je kan terugkijken naar het afgelopen jaar. En natuurlijk een blik kan werpen naar het jaar wat komen gaat. 

Spel kopen om je vrienden beter te leren kennen?

Het is niet per se nodig om elkaar vragen te stellen om elkaar beter te leren kennen. Vaak is een spelletje doen al een hele leuke invulling voor de avond. En met een spel, of het nu een vragenspel, bordspel of kaartspel is. Je leert elkaar zeker beter kennen! Dus wacht niet langer en plan snel een gezellig avondje in met je (nieuwe) vrienden!


Ik heb voor jou ook een bordspellen top 10 van 2022 op een rij gezet. En eerlijk, er zitten hele leuke spellen tussen! Lees hier snel verder naar mijn bordspellen tot 10.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page