top of page

Bordspellen top 10: De leukste bordspellen!

Bijgewerkt op: 4 dec. 2023


De bordspellen top 10

Leuke bordspellen gezocht? Strategisch spelen om samen te winnen of juist zoveel mogelijk punten voor jezelf verzamelen om de victorie te behalen? Een familie bordspel, een bordspel voor 2 personen of misschien een leuk bordspel voor volwassenen koop je gemakkelijk online. Het kiezen van het beste bordspel is echter lastig. Er zijn eindeloos veel leuke bordspellen te koop. Het is dan ook onmogelijk om één beste bordspel of het leukste bordspel uit te kiezen. Daarom heb ik een selectie voor je gemaakt. Dankzij deze bordspellen top 10 wordt het veel makkelijker om te kiezen!

 

1. Mysterium Park

Sinds de directeur van het Mysterium park jaren geleden verdween, gebeuren er bijzondere dingen in het park. Aan jullie taak de taak om samen dit grote mysterie te onderzoeken. Dit is nummer 1 op mijn bordspellen top 10 lijst én de winnaar van de titel Speelgoed van het jaar 2021 onder de categorie 18+. Mysterium park is aan te raden als één van de leukste bordspellen voor volwassenen.


De Geest (gespeeld door 1 speler) begeleidt de andere spelers door het onderzoek door te communiceren via kaarten. Deze kunnen de andere spelers samen interpreteren om de oplossing uiteindelijk te vinden. Alle spelers winnen of verliezen samen. Dit leuke bordspel kan ook als bordspel voor 2 personen worden gespeeld en is maximaal met 6 personen te spelen. Het spel duurt gemiddeld 30 minuten. Ontrafel deze geheimen voor maar €22,50!


 

2. Escape Room The Game

De teller loopt… Los jij de mysteries op tijd op? Dat dit het beste bordspel is kan ik natuurlijk niet bepalen, want smaken verschillen. Maar dit leuke bordspel behoort zeker tot de bordspel top 10. Voor degenen die bekend zijn met fysieke escape rooms: Escape Room the Game is hetzelfde idee, alleen kan je het vanaf je eigen bank spelen! Ga de uitdaging aan en los samen binnen 60 minuten het mysterie op door aanwijzingen te vinden en uitgebreide puzzels op te lossen.Uitbreidingen van Escape Room The Game

Mooier wordt het niet, want voor dit leuke bordspel volwassenen zijn ook talloze extra escapes beschikbaar. Deze mogelijkheden tot verdere uitbreidingen en extra mysteries, maken het spel wel een van de leukste bordspellen.


Voor iemand die opzoek is naar de beste bordspellen en de leukste bordspellen, kan ik het zeker aanraden om Escape room The game (basis) te bestellen! Dit kan al voor €34,99. Je speelt dit spel met 3 tot 5 spelers en het duurt ongeveer 60 minuten.


 

3. Escape Your House


Dit familie bordspel is een echte aanrader voor een gezellige avond thuis met de familie! Tijdens Escape Your House tover je het huis om tot de locatie voor een speciale missie. Je speelt dit vanaf 3 personen. In dit bordspel zitten 6 verschillende missies om uit je eigen huis te ontsnappen, waarbij iedere missie ongeveer 15 minuten duurt. Dit spel is het beste bordspel in de categorie familiespellen volgens Speelgoed van het Jaar 2021. Dit is daarom een van de leukste bordspellen in de bordspellen top 10 en het is voor al €31,99 te koop!


 

4. Pandemic-Bordspel


Red jij de wereld van de pandemie? Dat het Pandemic-Bordspel in de top 10 staat lijkt wellicht een beetje bijzonder, gezien de situatie van de afgelopen jaren. Maar jij bent op zoek naar leuke bordspellen en dan hoort deze er toch echt bij! Het Pandemic Bordspel is zeker het beste bordspel om de kennis van de afgelopen jaren in te zetten. Bestrijd als een hecht team de 4 wereldbedreigende ziektes door strategisch de kwaliteiten van iedere rol in het spel te benutten.


Wat het Pandemic Bordspel extra mooi maakt, is dat het met 4 personen gespeeld kan worden, maar dat het ook in de categorie bordspellen 2 personen valt. Dit spel staat niet voor niets in de bordspellen top 10, want het heeft door de jaren heen al meerdere prijzen gewonnen! Dit leuke bordspel koop je al voor €27,99 en het duurt ongeveer 45 minuten.


 

5. Wingspan Bordspel

Het volgende bordspel in de top 10 van leuke bordspellen is Wingspan. Dit spel draait om vogels, de natuur en een slimme tactiek. Als speler heb jij een eigen natuurgebied waarin je op tactische wijze vogels inzet om het meeste voedsel, eieren en kaarten te verzamelen. Het spel duurt ongeveer 40 minuten.


Het spel komt met leuke attributen, zoals plastic eieren en een dobbeltoren in de vorm van een vogelhuisje waardoor jij je helemaal in het vogelthema waant. Nog een reden waarom Wingspan in de Bordspellen top 10 staat: dit spel is zo ontwikkeld dat je het zelfs alleen kunt spelen. Bevrijd je innerlijke tactische vogelaar met het beste bordspel in de vogelwereld voor maar €34,99.


 

6. De Kwakzalvers van Kakelenburg Bordspel

Zoek je meer leuke bordspellen voor 2 personen of een familie bordspel? Dan is De Kwakzalvers van Kakelenburg iets voor jou. Verzamel als wonderdokter ingrediënten in je voorraadbuidel. Hieruit trek je ingrediënten, totdat jij vindt dat jouw drank af is. Wat is het addertje onder het gras? Trek je per ongeluk een knalerwt? Dan ontploft je drank en dus ook de ingrediënten en moet je opnieuw beginnen. Elk spel duurt ongeveer 45 minuten.


Dit bordspel voor 2 personen tot en met 4 personen is gecentreerd rondom het idee van ‘jouw geluk tot het uiterste drijven’. Het uiteindelijke doel van het spel is om zo veel mogelijk punten te verzamelen uit alle drankjes die je brouwt. Dit bordspel in de top 10 bestel je al voor €29,99! 

7. De Zoektocht naar El Dorado Bordspel

Race door het oerwoud, over het water en langs de markt naar de finish! Vind als eerste reiziger deze mysterieuze gouden stad door strategisch je kaarten te spelen. Zoek je een familie bordspel of bordspellen voor 2 personen, dan raad ik De Zoektocht naar El Dorado aan. De spelregels zijn eenvoudig, maar tegelijkertijd zijn er verschillende strategieën en optionele extra regels waardoor ieder potje er anders uitziet en er ook genoeg uitdaging is voor meer ervaren spelers. Daarom verdient ook deze een plek in de bordspellen top 10! Een ronde duurt ongeveer 40 minuten. Ga mee op dit mooie avontuur voor maar €23,99


 

8. 30 Seconds Bordspel

Een bordspellen top 10 is natuurlijk niet compleet zonder het 30 Seconds Bordspel. Zoek je leuke bordspellen voor een feestje? Laat je fanatieke kant shinen met het beste bordspel om je creativiteit in taal te testen. Het 30 seconds bordspel moet absoluut in de bordspel top 10 voor grote groepen staan. Het is een vrienden bordspel en familie bordspel, maar vooral een gezelligheidsspel.


Het doel is om punten te verzamelen door binnen 30 seconden zo veel mogelijk woorden en/of begrippen aan jouw team te omschrijven. Hoe meer het team raadt, hoe meer plaatsen het team op het bord vooruit mag. Het team dat als eerste over de eindstreep komt is de winnaar.

Doordat iedereen altijd heel actief mee kan doen tijdens dit spel is dit wel één van de leukste bordspellen voor een kleinere en grotere feestjes. Het 30 Seconds Bordspel duurt ongeveer 30 minuten en is voor €28,49 verkrijgbaar.


 

9. Paleo Bordspel

Beleef samen eindeloos spannende avonturen in het stenen tijdperk. Het Paleo Bordspel staat in deze bordspellen top 10, want deze heeft met goed recht een Speelgoed van het jaar 2021 publieksprijs 12-17 jaar gewonnen. In dit familie bordspel ga je coöperatief aan de slag om als volksstam in het stenen tijdperk te overleven. Het uiteindelijke doel is als stam jullie stempel op de geschiedenis te drukken door middel van het afmaken van een grotschildering. Geen zorgen: je hoeft niet daadwerkelijk kunstenaar te zijn. Tijdens het spel probeer je 5 delen van de grotschildering te verzamelen. Als dit lukt, heb je als team gewonnen.


Een mooi familie bordspel, maar ook een gezellig bordspel voor 2 personen. Zoek je leuke bordspellen om je groepsgevoel te versterken? Het Paleo bordspel is 1 van de beste bordspellen hiervoor en staat daarom ook als bordspel in de top 10! Het spel duurt ongeveer 45 minuten en de investering voor ontelbaar veel pleziermomenten is eenmalig €38,99.


 

10. Everdell - Bordspel

Zoek je een leuk familie bordspel om echte gezelligheid te creëren en te bewaren? Everdell uit deze bordspellen top 10 is zeker aan te raden! Met alle prachtige attributen die erbij horen stap je als het ware in de wereld van boswezens. Verzamel zoveel mogelijk punten door te bouwen aan een mooie stad met dieren en laat de beschaving groeien.


Dankzij alle manieren en tactieken om het spel te spelen, blijft het altijd even leuk. Als er geen acties meer kunnen worden uitgevoerd, is het spel voorbij en heeft de speler met de meeste punten gewonnen. Dit duurt ongeveer 40 minuten. Het is ook geweldig als bordspel voor 2 personen. Om deze redenen staat dit bordspel in de top 10! Voor dit hele uitgebreide, gezellige bordspel is de investering €62,90.


 

Bordspellen top 10: je favoriete spel kopen!

Ben jij geïnspireerd geraakt door deze mooie bordspellen top 10? Ik heb weer zin om alle leuke bordspellen te spelen! Voor alle soorten groepen mensen zijn er leuke bordspellen te koop. Bordspellen voor 2 personen, bordspellen voor volwassenen, familie bordspellen. Het beste bordspel kan ik niet voor jou bepalen, dus nodig ik jou uit om deze spellen gewoon te proberen! Bestel één (of meerdere) bordspel(len) uit de top 10. Of ontdek hier de leukste kaartspellen van 2022!

 


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page