top of page

Familiespel top 10: Kies het familiespel voor de feestdagen!

Bijgewerkt op: 8 dec. 2023


vrienden

Een familiespel spelen is een geweldige manier om met elkaar tijd door te brengen. Rond de feestdagen of misschien een vaste avond in de week met elkaar een spel doen, zorgt voor saamhorigheid, gezelligheid maar vooral voor heel veel lol!


Wanneer je samen een familiespel gaat spelen, dan heeft dit ook vooral een positieve impact op kinderen. Het helpt kinderen te leren delen, samenwerken en compromissen te sluiten. Het leert hen ook om elkaar beter te leren kennen. Met een familiespel kun je vele kanten op. Je kunt een bordspel spelen. een kaartspel of een vragenspel. Daarnaast kun je als team tegen het spel spelen of je kunt als team of individueel tegen elkaar spelen.

Wanneer je met de familie een spel wilt gaan doen rond de feestdagen dan is het een leuk idee om een avondvullend programma te hebben. Om dan te kiezen voor een kerst- of sinterklaasspel is natuurlijk altijd een aanrader!


Leukste familiespel

Ik heb een top 10 van de leukste spellen voor je op een rij gezet om je familie en vrienden beter te leren kennen. Van persoonlijke vragen tot spannende spellen. Daag elkaar uit en maak er een mooie tij van! Laat je inspireren door mijn top 10!

 

Familiespel top 10

 

- NIEUW- Vertellis Feestdagen-editie XL

Vertellis feestdagen editie

Het is weer bijna tijd voor de feestdagen en dat betekent dat het tijd is om samen te zijn met familie en vrienden. En wat is er nou leuker dan een gezellig en betekenisvol spel spelen tijdens deze dagen? Het Vertellis Feestdagen vragenkaartspel is daar perfect voor! Met 110 vragen die herinneringen ophalen en vooruit kijken, zorgt dit spel voor echte momenten van connectie en aanwezigheid. Reflecteer samen op het afgelopen jaar, droom over de toekomst en ontdek verrassende dingen over elkaar. Dit is niet zomaar een spel, het zorgt voor meer saamhorigheid en begrip tussen mensen. Bestel het nu en maak de feestdagen nog specialer!


Prijs indicatie: € 19,95 
Kletspot

De originele Kletspot

Wie kent de Kletspot niet? Het is een leuke pot die je op tafel zet. Je kan er vervolgens tijdens een gezellige avond met je vrienden af en toe een kaart uithalen. Leuk om het gesprek op gang te brengen. En wees gerust, als je alle kaartjes hebt gehad dan kan je altijd 150 extra vragen bijbestellen. Ook heel leuk om als cadeau te geven. De verpakking is sowieso al een succes.


Prijs indicatie: € 20,- 

Pakjesspel voor familie en vrienden, Sinterklaas en Kerst

Hét​ Pakjesspel voor : Sinterklaas Pakjesavond, Kerst en Oudejaarsavond, verjaardagspartijtje of zomaar een gezellige avond. Je hebt er in ieder geval jaren plezier van!


Het is een bord- en dobbelspel dat draait om pakjes ruilen, geven en krijgen. Bereid je voor op een spannende strijd om de meeste gewilde pakjes.


Het Pakjesspel is het meest gespeelde familiespel met de feestdagen en hét alternatief voor surprises.


Omdat veel mensen deze vorm van spelen op Sinterklaasavond zelf al ontdekt hebben, waren er tot voor kort al grote dobbelstenen verkrijgbaar. Maar omdat deze manier van spelen toch wat te wensen overlaat, bedacht Toucan Games het Pakjesspel. Het Pakjesspel biedt een compleet Sinterklaas dobbelspel in één pakket. Het heeft in totaal drie spannende spelrondes, in het pakket zitten daarom drie speelborden. Daarnaast zijn er maar liefst 50 kanskaarten, en bepaal je de richting van het spel geheel onpartijdig met een dobbelsteen en een draaiwijzer. Een Sinterklaas dobbelspel was daardoor nog nooit zó leuk.


Prijs indicatie: € 24,95 

Hilares - Hilarisch Cadeau Spel - Pakjesspel

Hilares pakjesspel

Het Hilarisch Cadeau Spel van Hilares is een leuk spel om cadeaus te ontvangen, ruilen, weggeven en houden. Door te dobbelen, de 107 tijdloze opdrachtkaarten en de vele variatiemogelijkheden, speel je een spel om cadeaus.


De cadeaus wisselen telkens van eigenaar of plaats door de leuke opdrachten. Een gezellige hilariteit is wat ontstaat! Het spel is heel gemakkelijk te spelen (3-99 spelers) en snel uit te leggen aan alle deelnemers (6-99 jaar). Speelduur is zelf te bepalen.


Het spel is ideaal om te spelen tijdens de gezellige decembermaanden, een personeelsfeest, met je (studenten)vereniging, tijdens kinderfeestjes of gewoon zomaar. Bestaat je gezelschap nu uit familie, vrienden, collega’s, klasgenoten, etc.? Maak er samen een vrolijk feestje van!


Prijs indicatie: € 15,95 

Klassiek houten spellenset

Klassiek houten spellenset

Ben jij op zoek naar leuke gezelschapsspelletjes? Geen moeilijke bordspellen, maar de echte “classic games” voor thuis of op vakantie?


Met deze ouderwetse klassieke houten spellen raak je niet uitgespeeld. Je ontvangt de volgende klassieke toppers.

  • Yahtzee (100x Score Vellen + houten dobbelstenen): Misschien wel het meest bekende spel aller tijden, wie kent het niet. Speel dit spel met familie of vrienden en zorg dat jij als winnaar het spel afsluit.

  • Mikado: Ook weer een echte classic. Heb jij de meest vaste hand van allemaal? Zorg dat je de meeste stokjes kan pakken zonder dat de andere stokjes bewegen.

  • Vallende Toren: Een zenuwslopend spel waar niet alleen een vaste hand nodig is, maar ook een goede strategie. Heb jij de spanning onder controle?

Domino: Ongetwijfeld het oudste spel van deze set, maar nog steeds populair in vele landen. Ben jij als eerste alle stenen kwijt?

  • Speel Kaarten: Speel je eigen favoriete kaartspel met een handige stock kaarten dat ook in deze spellenset is toegevoegd.

  • Extra: Jute tas (gift bag) Dit alles wordt geleverd in een leuke rugtas gemaakt van Jute. Perfect om alles in te bewaren of leuk om als cadeau weg te geven.

Prijs indicatie: € 27,95 

Black Stories - Christmas edition

Black Stories Christmas

Ben jij klaar voor Black Stories the Christmas edition? Kerst is niets voor angsthazen! Door vragen te stellen en te raden kom je stap voor stap dichter bij de waarheid en ontdek je de macabere oplossing van het gitzwarte raadsel.

Het feest der liefde kan een catastrofe worden: brandende kaarsen, nauwe schoorstenen, opstandige rendieren, te veel tijd met de familie - dat zijn nog maar een paar van de vele risico's.


Voorkom dat je familie elkaar naar de keel vliegt en kraak liever samen wat nootjes en black stories.


Prijs indicatie: € 10,95 

Vragenspel REICK academy

voor (jong)volwassenen vanaf 12 jaar

Vragenspel Reick Acedemy

Het REICK academy vragenspel bevat totaal 80 kaarten waarvan 70 vragenkaarten. Écht tijd voor elkaar. Kom meer te weten over jezelf en anderen. Stap uit jouw comfort zone want waarom daarbinnen blijven als daarbuiten veel meer te beleven valt. Wees open en eerlijk, alleen zo kom je tot de ultieme beleving van dit spel. Het REICK vragenspel leert je goede vragen te stellen aan jezelf en de ander.


Als bonus zitten er 10 'doen' kaarten bij. Die voor uitdaging, plezier en actie zorgen. Om elkaars schatten op verschillende manieren te ontdekken. Leer vrienden, familie en kennissen op een memorabele manier kennen door het voeren van ziel tot ziel gesprekken. Het REICK vragenspel staat garant voor verbinding, bewustzijn & plezier!


Prijs indicatie: € 19,95 

Openhartig! Classic Kaartspel

Oopenhartig Classis Kaartspel

Het Classic kaartspel is een set van 100 verschillende kaarten. Op de kaarten vind je boeiende vragen en uitnodigingen. Door het beantwoorden van de vragen krijg je 'openhartige' antwoorden en kan het je avond een boeiende twist geven!

Prijs indicatie: € 14,95 

Houten sjoelbak 200 cm basic met 30 sjoelstenen


Houten Sjoelbak

Sjoelen, een oerhollands spel voor gezellige uurtjes en zeker leuk op een sinterklaasavond of met kerst. Deze houten sjoelbak heeft het originele wedstrijdformaat (200 cm lang). Daag je vrienden, broers / zussen, (groot)ouders uit voor een potje sjoelen! Wie wordt de kampioen sjoelen?


De sjoelbak is gemaakt van hout (multiplex) en er worden 30 sjoelschijven meegeleverd. De exacte maat van de sjoelbak is: 200 x 41 x 7,5cm.

Prijs indicatie: € 79,95 

Monopoly Christmas Edition - Bordspel (ENG)

Mono[poly kerst editie

Ho ho ho, Merry Christmas! De feestdagen beginnen hier met deze speciale Kerst uitvoering van Monopoly. Speel met een van de feestelijke pionnen waaronder Rudolf, een sneeuwpop en de Kerstman. Reis de wereld rond en verzamel je favoriete feestdagen attributen; van de Kerstman en zijn rendier tot een compleet feest, de kerstboom en het winkelen voor de feestdagen.


Prijs indicatie: € 61,20 

Heb jij nog leuke spellen die niet zouden moeten ontbreken op deze lijst? Laat het mij weten!Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page