top of page

9 leuke relatiespellen om je partner beter te leren kennen


date

Gezellig samen avondjes doorbrengen kan een leuke manier zijn om je relatie te versterken, en er zijn veel relatiespellen die je kunt spelen om de communicatie tussen jou en je partner te verbeteren. Of je nog aan het daten bent, of net een nieuwe relatie hebt of al langer bij elkaar bent, met deze spellen kunnen jullie genieten van een avond met elkaar terwijl jullie ook nog iets leren over elkaar.


Het is natuurlijk leuk om je (nieuwe) partner beter te leren kennen. Door het stellen van de juiste vragen én natuurlijk grappige vragen leer je steeds meer over elkaar. En je ontdekt andere kanten van elkaar, welke je anders niet zo snel zou leren kennen.


Er zijn genoeg spellen waarbij je jullie avond kan omtoveren in een gezellig en intieme avond. Niet iedereen houdt van echte bordspellen of een gezelschapsspel. Hoe kan je meer over je (nieuwe) partner te weten komen, zodat jullie een nog hechtere band krijgen? Lees maar mee ik heb de leukste relatiespellen voor je op een rij gezet!


Relatiespel om je partner beter te leren kennen

Voordat we verder gaan, een relatiespel is natuurlijk niet alleen weggelegd voor nieuwe relaties. Juist ook als je een datenight hebt gepland met je partner waar je al jaren mee samen bent. Er zijn veel verschillende relatiespellen. Kies jij voor


We weten allemaal dat een relatie zijn ups and downs heeft. Wanneer je aan het begin van een relatie staat heb je veel tijd voor elkaar en wil je elkaar door en door leren kennen. Dit is misschien wel nog belangrijker om e blijven doen als je langere tijd samen bent. Het is heel belangrijk om zo nu en dan even tijd voor elkaar te maken.


Met bijvoorbeeld het Relatiespel, neem je de tijd voor elkaar en kies je voor een vrolijke manier om de liefde te versterken, elkaar beter te leren kennen en lastige kwesties uit de weg te ruimen. Het spel bestaat uit een groot aantal vragen over thema's als intimiteit, conflicten, huishoudelijke zaken, smaak, verleden en toekomst.


Als je een relatie hebt, dan is het echt belangrijk dat je nieuwsgierg blijft naar elkaar. Steek aandacht in elkaar en blijf moeite doen. Wanneer je deze basisbeginselen blijft toepassen, heb je de grootste kans op een fijne liefdevolle relatie. Ook jaren na jullie eerste date.

Als je dit door middel van een spel kunt realiseren is dit perfect. En vergeet niet dat je er een avond van zult maken om nooit te vergeten.


Tips voor een onvergetelijke avond

Allereerst, wil je een leuke gezellige avond met elkaar? Zet dan alle schermen om je heen uit. Want wist je dat de gemiddelde Nederlander 8 uur per dag achter een scherm zit? Dus hop hop die beeldschermen aan de kant en lekker kletsen met elkaar.


Hoe maak je van de avond een onvergetelijke avond?


✅Zet je telefoon op stil en niet binnen bereik

✅Zet de televisie uit en een rustgevend muziekje op de achtergrond

✅Zorg voor lekkere hapjes en drankjes, geef aandacht aan elkaar

✅Een verandering van omgeving doet wonderen. Heb je de tijd en de middelen om er een nachtje weg van te maken met z'n twee? Kies dan voor een romantisch hotel om met je partner er even tussenuit te knijpen.

✅Vind je het lastig om een andere omgeving te vinden? Maak dan je eigen huis romantischer door kaarsjes aan te steken en een lekker wijntje er bij.

✅Vergeet vooral niet te genieten! En ga ervoor om nieuwe dingen van je partner te ontdekken.


Relatiespellen wanneer je aan het daten bent

Er zijn speciale relatiespellen voor als je aan het daten bent. Met leuke vragen om elkaar beter te leren kennen en het natuurlijk niet al te zwaar te maken. Het is sowieso natuurlijk spannend om een nieuw persoon te leren kennen en vooral als je die persoon echt heel leuk vindt :)


Verschillende soorten spellen om elkaar beter te leren kennen

Of je nu kiest voor een vragenspel, gespreksstarter of een erotisch spel? Je kunt elkaar op veel verschillende manieren leren kennen. Met een knipoog of kies juist voor wat serieuzere vragen. In dit artikel neem ik je mee om het beste spel te kopen voor jouw relatie. Waar je ook staat, of je aan het daten bent of dat je al 20 jaar samen bent. Er zit vast en zeker een leuk spel voor je tussen.


Kies één van de leuke vragenspellen om elkaar beter te leren kennen

Met één van de leuke vragenspellen stel je direct de juiste vragen om elkaar echt beter te leren kennen. Het blijft gewoon lastig om een leuk gesprek op gang te brengen, vooral als je elkaar nog niet zo goed kent. Sommige mensen zijn er supergoed in om je direct op je gemak te laten voelen en sommige mensen hebben echt wat tijd nodig om de kat uit de boom te kijken.


Openhartig spel

De spellen van Openhartig zijn er op gericht om je makkelijk een nieuw gesprek aan te laten gaan. De spellen van Openhartig zijn ontwikkelt door Open Up. Vanaf 2010 worden deze spellen verkocht.


Wat maakt een spel van Openhartig zo speciaal?

Een Openhartig spel heeft de focus gelegd op contact, verbinding, vriendschap en liefde. Open Up heeft deze kaartspellen ontwikkeld. Het inspireert mensen, op een speelse wijze, open te zijn naar de ander om elkaar en zichzelf (nog) beter te leren te leren kennen.


De verschillende varianten van Open Up bevatten elk ruim 100 verrassende vragen en opdrachten die zorg voor verrassende antwoorden, hilarische momenten, nieuwe ontdekkingen en bovenal veel plezier met elkaar! Ontdek alle edities van Open Up.


Er zijn inmiddels veel verschillende kaartspellen van Openhartig uitgebracht, online zijn er wel 30 verschillende spellen verkrijgbaar. Of je nu aan het daten bent, je de relatie met je partner wilt verdiepen, of wat meer romantiek nodig hebt, Openhartig helpt je erbij om de juiste vragen te stellen.

 

De leukste relatiespellen om je partner beter te leren kennen

Ik heb 9 relatiespellen voor je op een rij gezet om je partner beter te leren kennen. Van zeer intieme vragen tot vragen om je relatie te verbreden. Erg leuk! Laat je inspireren door mijn top 8!

 

Openhartig Dating kaartspel

Of je nu voor het eerst een date hebt of

hiermee al meer ervaren bent: daten blijft spannend! Want… hoe begin je een leuk gesprek op een ontspannende manier?

Wat wil je nu eigenlijk echt graag weten van je date? En hoe kom je er snel achter of jullie de juiste match zijn? Met ‘Openhartig Dating’ is dit probleem zo opgelost.
 

Het relatiespel van Pieternel Dijkstra

Het Relatiespel, samengesteld door relatiepsycholoog Pieternel Dijkstra, is een speelse, vrolijke manier om de liefde te versterken, elkaar beter te leren kennen en lastige kwesties uit de weg te ruimen.


Het spel bestaat uit een groot aantal vragen over thema's als intimiteit, conflicten, huishoudelijke zaken, smaak, verleden en toekomst. Per thema zijn er kennisvragen, discussiekaartjes en opdrachten. Sommige vragen voer je onmiddellijk samen uit, andere blijven geheim. Maar allemaal versterken ze je relatie. Kortom, een intelligent kaartspel voor twee personen, waarmee je een relatie werkelijk verdieping geeft. 

Vertellis Relatie Editie

Een betere connectie met jezelf en je geliefde, dat is waar het bij dit vragenkaartspel om draait. Met de Relatie-editie halen jullie fijne herinneringen op, dromen jullie over de toekomst en maken jullie plannen om deze dromen waar te maken. Dit alles op een speelse en liefdevolle manier. Leg je telefoon aan de kant en ervaar wat het hebben van aandacht en begrip voor elkaar kan doen voor je relatie.

  • Hét #1 vragenkaartspel voor alle soorten liefdesrelaties

  • Ontwikkeld met psychologen en relatietherapeuten

  • Vertaald en populair in o.a. Duitsland, Amerika en Scandinavië 

Openhartig In Love

Met ‘Openhartig In Love’ leren verliefden elkaar op een leuke manier goed kennen. Op de ruim 100 kaartjes staan uitdagende vragen en verrassende opdrachten, die zeker zullen zorgen voor veel plezier!


Wanneer jullie smoorverliefd zijn dan wil je het liefst alles van elkaar weten, maar heel makkelijk om alles te vragen en te vertellen is het niet... Met het Openhartig kaartspel in love leer je elkaar snel nog beter kennen.


 

Hart tot Hart Lifestyle - 2-in-1 Gespreksstarter

Hart tot Hart Lifestyle is een 2-in-1 kaartenspel. Het kaartenspel bestaat uit 70 kaarten. Op de voorkant van elke kaart vind je een gespreksvraag. Stel deze originele vragen aan je familie, vrienden, geliefde of collega’s en wie weet ontdek je wel iets nieuws! Op de achterkant vind je inspirerende afbeeldingen die de wereld naar binnen halen. De beelden raken, trekken je aandacht en nodigen uit om te benoemen wat je denkt of voelt. Je kunt dit spel dus gebruiken op 2 verschillende manieren.

Laat je verrassen en leer elkaar nog beter kennen met deze gespreksstarter! 

Leer me kennen - kaartspel

Leer Me Kennen® is een openhartig kaartspel voor volwassenen met 50 zorgvuldig uitgekozen vragen voor jou en jouw partner met als doel om de relatie nog verder te verdiepen. Door zelf te reflecteren én te luisteren naar de visie van jouw partner komen diepgaande gesprekken op gang waar je in de dagelijkse routine moeilijker toe komt. 

Liefde onder de loep relatiespel

Het liefde onder de loep relatiespel is perfect om echt een goed gesprek met elkaar te voeren. Of je relatie nu uitstekend is, een beetje stoffig of ronduit verwaarloosd, aandacht en praten zijn de sleutel. Hoe lang is het geleden dat jij en je partner de tijd hebben genomen voor een eerlijk gesprek? Dat jullie alle stoorzenders in de omgeving hebben uitgeschakeld en in alle rust over de relatie hebben gepraat? De meeste stellen doen dat zelden. En als ze het doen, is dat meestal omdat er iets niet goed loopt.


 

Openhartig Private Time kaartspel

Geef jij jezelf helemaal bloot aan je geliefde ofwel deel jij echt alles met je geliefde? In het Openhartig Private Time kaartspel zijn jullie naar elkaar én geldt dat ook voor hele gevoelige onderwerpen? Laat je verrassen door de meest uiteenlopende vragen en opdrachten die op een speelse manier heel veel bespreekbaar maken.


In deze box zitten meer dan 100 vragen en opdrachten voor het delen van gevoelige zaken, intieme momenten, zielsverlangens en toekomstgedachten. 

Ultiem verlangen

Ultiem Verlangen is een spel om je partner om meerdere fronten beter te leren kennen. Dit spel is erg leuk en romantisch. Aan de hand van vragen en opdrachten ontdekken jij en je partner wat jullie echt fijn vinden. Het spel begint met tedere, romantische opdrachten, gaat dan over in meer intieme opdrachten om vervolgens uit te komen bij de vurige opdrachten, waarbij alles mag en niets moet. Spelenderwijs worden barrières doorbroken en kom je dichter tot elkaar. Het spel is ontwapenend, opwindend, direct en gedurfd, soms hilarisch maar nooit zonder respect. In dit spel is niets verplicht en alles kan naar eigen voorkeur worden uitgevoerd. 

Heb jij nog leuke spellen die niet zouden mogen ontbreken op deze lijst? Laat het mij weten!

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page