top of page

15 x een origineel zwangerschap cadeau!

Bijgewerkt op: 23 mei 2023


Hoera zwanger! Of het nu je vriendin, zus, schoonzus of buurvrouw is, een zwangerschap moet gevierd worden. En vieren doe je natuurlijk met een fantastisch cadeau! Maar wat geef je nou eigenlijk cadeau tijdens de zwangerschap?


Het kan iets kleins zijn wat je kunt versturen per post, of iets waar ze tijdens haar hele zwangerschap van kan genieten. Het is natuurlijk leuk als het een origineel cadeau is. No worries! Wij hebben de leukste cadeau ideeën voor de zwangerschap op een rijtje gezet. Lees maar mee!

 

Wanneer geef je een zwangerschap cadeau? 

Er zijn verschillende momenten waarom het extra leuk is om je vriendin te verrassen met een leuk zwangerschap cadeau. Ik heb de verschillende momenten voor je op een rij gezet.


Hoera zwanger! Dat moet gevierd worden.

Heb je net gehoord dat je vriendin of zus zwanger is? Dan is dit het moment om direct een leuk cadeautje te geven. Wat denk je van lekkere snoepjes om de zwangerschap te vieren? Of lekkere chocolade? Ook zal een rompertje met leuke tekst altijd in de smaak vallen. Vaak weet je aan het begin van de zwangerschap nog niet of het een jongen of een meisje wordt, dit betekent dat het wel unisex moet zijn. Maar geen probleem er is keuze genoeg!


Cadeau Gender Reveal party

Gaan ze het geslacht van de baby delen met de hele familie en vriendengroep? Superleuk natuurlijk als je erachter gaat komen of het een jongen of een meisje gaat worden. Geef tijdens de bekendmaking een leuk cadeau voor de ouders in spé om dit geweldige nieuws te delen.


Cadeau Babyshower

Vlak voordat de baby komt wordt er vaak in de periode van het zwangerschapsverlof nog een klein verrassingsfeestje georganiseerd voor de new mommy, de babyshower! Vaak heb je dan de kans om ook nog een klein cadeautje te geven. Eén van de leukste cadeaus is een babyshower invulboek, ik heb de leukste hier al voor je verzameld.


Geboorte cadeau

Wanneer de baby is geboren kan je natuurlijk een leuk geboorte cadeau met naam bestellen. Lees hier meer over in mijn blog Kraamcadeau met naam; een echt persoonlijk presentje

 

5x brievenbus cadeau zwanger

Wil je een leuk cadeautje versturen om de zwangerschap te vieren? Dan heb ik 5 leuke cadeautjes voor je verzameld om een leuk cadeautje door de brievenbus te versturen. Gewoon lekker makkelijk, dan hoeft de ontvanger in ieder geval niet thuis te zijn om het in ontvangst te nemen. :)

 

#1 brievenbus cadeau zwanger: Snoepjes Woehoe je bent zwanger

Dit cadeautje is gevuld met Pasteldream, een snoepmix gemaakt van grote zoete spekjes, aardbeidrops, kleine jellybeans, schuimpjes en meer, ons liefste zoete doosje!


Prijs indicatie € 12,95 all in
 

#2 brievenbus cadeau zwanger: Unicorn knuffeltje

Wie verras jij met dit lieve unicorn knuffeltje? Het perfecte cadeau om de zwangeschap te vieren.


Prijs indicatie: € 9,95 excl verzendkosten
 

#3 brievenbus cadeau zwanger: Jollein | Speendoekje Teddy Beer

Wie verras jij met dit zachte speendoekje van het merk Jollein? Maak het super leuke doekje vast aan de speen en TADA! de speen is altijd terug te vinden. Op deze manier is zoeken naar een speen in de box, het bedje of kinderwagen volledig verleden tijd. Het speendoekje is van zachte teddystof wat heerlijk aanvoelt voor de baby.
 

#4 brievenbus cadeau zwanger: Snoepjes Tiny Baby on The Way

Dit cadeautje is gevuld met Pasteldream, een snoepmix gemaakt van grote zoete spekjes, aardbeidrops, kleine jellybeans, schuimpjes en meer, ons liefste zoete doosje!


Prijs indicatie € 12,95 all in
 

#5 brievenbus cadeau zwanger: Cadeauset knuffelkonijntjes

Iedere mini wil wel zo’n lief konijntje als knuffelvriendje. En door deze set hoeft je kleintje nooit meer zonder. Wanneer de ene in de was zit, houdt de ander je gezelschap. Ook perfect als cadeau per post voor een tweeling!


Prijs indicatie: € 12,95 excl verzendkosten 

Cadeau´s om de zwangerschap vast te leggen

Zwanger zijn is een bijzondere gebeurtenis en dit geluk is helaas niet voor iedereen zomaar weggelegd. Voor iedereen is een zwangerschap ontzettend bijzonder. Het is dan ook ontzettend leuk om de zwangerschap op een leuke manier vast te leggen. Ik heb een aantal leuke cadeau ideeën op een rij gezet voor je.

 

#1 cadeau zwangerschap vastleggen: Mijlpaalkaarten zwangerschap

Met deze mijlpaalkaartenset leg je elk bijzonder moment in je zwangerschap vast. Een prachtig aandenken voor jezelf en voor je kindje!

De set bestaat uit 29 mijlpalen en een leuke voorkant. De kaartjes zijn enkelzijdig gedrukt in full-color. Er is rekening gehouden met de kleuren. Zo zijn er roze kaartjes voor de mijlpalen die gebruikt kunnen worden voordat het geslacht van de baby bekend is of de kaartjes die vooral over mama gaan!


 

#2 cadeau zwangerschap vastleggen: Zwangerschapsdagboek

Een zwangerschapsdagboek is een dagboek volledig gericht op de zwangerschap. Het is erg leuk en fijn om alle mijlpalen, gevoelens en mooie momenten bij te houden. In de invulboeken is vaak genoeg ruimte om wekelijks de mijlpalen op te schrijven en foto´s in te plakken. Het is fijn dat er vragen worden gesteld waar je antwoord op kan geven. Ook wordt er vaak informatie gegeven over hoe ver je bent in je zwangerschap en hoe de baby zich ontwikkelt. Dus direct een mooi naslagwerk om bij te houden hoe de ontwikkeling vordert.


Een zwangerschapsdagboek is voor de mama's die graag een dagboek bij willen houden en dit voor later willen bewaren als een mooi naslagwerk. Kies een mooi dagboek voor de mommy-to-be zodat alle momenten mooi zijn vastgelegd. 

#3 cadeau zwangerschap vastleggen: Zwangerschapsplakboek

Een megagroot mooi knip-, plak- en schrijfboek om iedere week je zwangerschap in bij te houden. Met iedere week informatie over het lichaam van de zwangere vrouw en de groei van de baby in de buik, met acht prachtige posters waarop de groei staat uitgebeeld, 2 pagina’s stickers en heel veel ruimte om te knippen, plakken en te schrijven en te droedelen. Echt een groot wonder. Net als die baby natuurlijk. 

Cadeau om de zwangerschap te volgen

Er zijn veel verschillende apps die je kunt installeren om de zwangerschap te volgen. Daarnaast zijn er vele websites die je veel informatie kunnen geven over de zwangerschap.

Maar wil je echt origineel zijn? Dan is het natuurlijk leuk om iets tastbaars te hebben. iets waar je lekker in kunt bladeren en waar je elke dag leuke feitkes leert over je baby. Dit kan door middel van bijvoorbeeld een leuke zwangerschapskalender.

 

Zwangerschapskalender cadeau

Wanneer je net zwanger bent dan wil je graag op de hoogte blijven van de groei en de ontwikkeling van je baby. Het is natuurlijk ontzettend leuk om dit goed te volgen. Met een zwangerschaps (aftel)kalender kan je perfect volgen wat er in je buik gebeurt. Waarschijnlijk denk je nu dat 9 maanden heel lang duren, maar voor je het weet ligt er een kleine baby in je armen. Het is een ideaal cadeautje om te geven omdat de zwangere hier elke dag tijdens de zwangerschap iets aan heeft. 

Zwangerschapshandboek

Hét Oei, ik groei!-boek dat je alles vertelt over conceptie, zwangerschap en bevalling. De eerste 1001 dagen, gerekend vanaf de conceptie (!) zijn bepalend voor een mensenleven. Dit zwangerschapshandboek, van de makers van de bestseller Oei, ik groei!, bundelt alle kennis die er is over zwangerschap zodat je goed geïnformeerd je eigen keuzes kunt maken en optimaal van je zwangerschap kunt genieten. Meer dan 70 experts werkten mee aan dit boek: van gynaecoloog, verloskundige, doula, bekkentherapeut en fysiotherapeut tot kinderwenscoach, lactatiekundige, osteopaat en bijzonder hoogleraar. 

Cadeau zwangerschapsverlof

Eindelijk is het zover de mama in spé mag met zwangerschapsverlof. Dat is echt een moment waar naar is uitgekeken, even lekker niks hoeven en nog even rust voordat het kleine wondertje er is. Een lief kaartje is alijd een leuke verrassing, wil je toch iets meer cadeau geven? Denk dan ook eens aan een leuk knuffeltje.


Wanneer het zwangerschapsverlof is begonnen, dan zijn de loodjes echt het zwaarst. Het is niet voor niets dat vrouwen tijdens het zwangerschapsverlof gewoon echt even niets hoeven te doen. Vooral uitrusten en lekker chillen. En natuurlijk leuk om juist tijdens zwangerschapsverlof de mommy to be nog even lekker te verwennen! Ik heb een aantal leuke cadeautjes voor je op een rij gezet:

 

#1 cadeau zwangerschapsverlof: Stuur een leuk kaartje

Een klein cadeautje kan ook gewoon een lief kaartje zijn om nog even te laten weten dat je aan haar denkt.

Voor een paar euro heb je al een leuk kaartje verstuurd.

 

#2 cadeau zwangerschapsverlof: Brownies met roze/wit/blauwe muisjes

Aan het eind van de zwangerschapsverlof dan is het altijd leuk om de zwangere dame met lekkere zoetigheid te verwennen. Met dit leuke doosjes brownies scoor je geheid punten! 

#3 cadeau zwangerschapsverlof: Theebox met lekkere brownies

Bij lekkere brownies hoort natuurlijk een lekker bakje thee, daarom bestel je deze box met brownies én thee! Geniet van de 6 meest populaire brownies smaken, vergezeld met een heerlijk kopje zoete rooibos thee erbij!

DeTheebox bevat een 25 gram Rooibos Sweet Rose thee: een (losse) thee die heerlijk zoet smaakt én ruikt, en er prachtig uitziet! Daarnaast zitten er 6 Mini’s brownies in deze box in de lekkerste smaken.


 

Geef goede nachtrust cadeau

Goede nachtrust cadeau geven, dat zou een geweldig cadeau zijn of niet? Een cadeau geven zodat de baby beter slaapt en de ouders dus ook. Iedereen happy zou je denken? Hoe kan je de ouders hier nu mee helpen? Bijvoorbeeld met een knuffel met hartslag of een white noise apparaatje, zo voelt de baby zich veilig en geeft dit meer rust in huis. lees maar mee;

 

#1 Knuffel met hartslag: Tommy Tippee Grofriend - Ollie de uil - slaaptrainer


Ollie de uil van Grofriend is een interactieve slaaptrainer voor kinderen. Het speelt vier rustgevende geluiden, waaronder hartslag, regenval, statische witte ruis en prachtige slaapliedjes van Brahms. De CrySensor-technologie belooft er altijd te zijn en betekent dat Ollie automatisch wordt geactiveerd wanneer de baby huilt, zodat hij de kleintjes in een oogwenk weer kan laten slapen, zonder dat mama of papa op moeten staan. Het geluid speelt 20 minuten en vervolgens schakelt Ollie drie uur over naar de stand-bymodus, maar wees gerust dat hij aandachtig luistert en op elk moment in de stand-bymodus wordt ingeschakeld om het witte ruisgeluid of Brahms slaapliedje te spelen dankzij de CrySensor-functie. 

#2 Beste White Noise Machine: Numsy Move - Nieuw!

De Move is het nieuwste white noise apparaat Van Numsy. Naast de moderne look komt het met vele praktische features en ruime keus aan geluiden.


De Numsy Move beschikt over 40 geluiden waaronder de favoriete hartslag en baarmoeder geluiden. Ook voor volwassenen zitten er voldoende natuurlijke geluiden op! Naast het ademend licht is de Move draadloos te gebruiken dankzij de krachtige batterij, beschikt het over speakers van hoogwaardige kwaliteit en heeft maar liefst 20 geluidslevels!


Als klap op de vuurpijl heeft het 7 kleuren ademend licht die in elkaar kunnen overgaan, 4 dimbaarheidslevels en 5 timers met continue afspelen! Ervaar deze nieuwste topper zelf! 
 

Wil je extra uitpakken? Organiseer dan de babyshower


Wanneer je het nieuws te horen krijgt dat jouw beste vriendin zwanger is, wil je dit natuurlijk gaan vieren. Het is een ontzettend spannende en leuke tijd!


Misschien heb je zelf al wel kinderen of is het voor jou nog onwerkelijk dat je vriendin moeder zal gaan worden. Bij een zwangerschap komen veel emoties kijken. Hoe fijn is het als jij een geweldige babyshower kan organiseren? Want zeg nou zelf elke mom-to-be verdient toch een gezellige babyshower met haar familie en vrienden?


De bedoeling is dat het een gezellige dag wordt waarbij zij helemaal verwend wordt door haar vriendinnen en familie. Het leuke is vaak dat de babyshower écht als een verrassing komt. Het is ook wel echt de bedoeling dat de mom-to-be niet weet wanneer de babyshower staat gepland. Maar weet jij wat je allemaal moet regelen en wanneer je alles moet regelen om de babyshower in goede banen te leiden? Ik leg het je graag uit! Lees voor meer info mijn blog over Hoe je een geweldige babyshower organiseert met handige tips!

 

Zwangerschap cadeau scoren?

En heb je al een favoriet cadeau gespot in deze lijst? Via de links in dit artikel kom je uit bij alle blogs die ik erover geschreven heb. Ik weet zeker dat je daar voldoende inspiratie vindt om iemand op de juiste manier te verrassen. Zoals je nu weet is de keuze reuze en kun je écht voor elke zwangere een bijpassend cadeau kopen. Dus waar wacht je nog op? Het is namelijk tijd om de zwangerschap te vieren!

 
Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page