top of page

Aftellen met een zwangerschapskalender: de leukste 11 op een rij

Bijgewerkt op: 4 dec. 2023


proosten nieuwjaar

Ben jij op zoek naar een leuke manier om af te tellen naar de komst van je kleintje? Met een zwangerschapskalender maak je het wachten net iets leuker! Er zijn veel verschillende soorten en ontwerpen zwangerschapskalenders. Ik heb de leukste zwangerschapskalenders op een rij gezet. Zo vind je de makkelijk een leuk exemplaar voor bij je thuis! Hang hem op de koelkast of op een opvallende plek, zodat je elke dag de vorderingen kunt bijhouden.


Waarom een zwangerschapskalender kopen?

Wanneer je het wonder kan ervaren van een nieuw leven in je buik wil je hier natuurlijk optimaal van genieten. Wanneer je net zwanger bent dan wil je graag op de hoogte blijven van de groei en de ontwikkeling van je baby. Het is natuurlijk ontzettend leuk om dit goed te volgen. Met een zwangerschaps (aftel)kalender kan je perfect volgen wat er in je buik gebeurt. Waarschijnlijk denk je nu dat 9 maanden heel lang duren, maar voor je het weet ligt er een kleine baby in je armen.


Hang daarom de zwangerschapskalender op een mooi plekje zodat je deze elke dag tegenkomt. Zet deze op een plek neer op een standaard op je bureau of hang deze op een mooie plek aan de muur. Of hang de scheurkalender op in de toilet dan zorg je in ieder geval voor een leuk momentje voor jezelf en voor je bezoek. Zijn ze gelijk weer up-t0-date over hoe ver je bent in je zwangerschap. :)

 

Wat is een zwangerschapskalender?

Er zijn verschillende zwangerschapskalender op de markt. De meeste zwangerschapskalenders worden ook wel aftelkalenders genoemd. Je telt af naar de komst van de baby. Het gaat hier om maximaal 280 dagen oftewel 40 dagen, want dan zullen de meeste baby's er wel moeten zijn. :) Er staat vaak leuke feiten in vermeld en je kunt de ontwikkeling van de baby goed volgen. Je hebt de keuze voor een scheurkalender of een kalender die je kunt omslaan.


Daarnaast heb je ook kalenders die je kunt aanvullen met je afspraken zodat je dit leuk kunt bewaren als naslagwerk. En er zijn ook speciale zwangerschapskalenders op de markt om af te tellen voor broertjes en zusjes of voor 2 mama's! Zoals je ziet, genoeg keuzes om de leukste zwangerschapskalender te kiezen voor jezelf of als cadeau.


 

Geef een zwangerschapskalender cadeau!

Ook is een zwangerschapskalender een heel leuk cadeau om te geven aan je vriendin, (schoon)dochter, zus, nichtje, collega of buurvrouw. Het is een mooi persoonlijk cadeau waar de zwangere de gehele zwangerschap iets aan heeft. Ik heb 11 leuke zwangerschapskalenders van 2023 voor je op een rij gezet.

 

De zwangerschapskalenders 2023 op een rij

 

Relax Mama - Relax mama zwangerschapskalender


De Relax Mama zwangerschapskalender geeft je antwoorden op vragen waarvan je niet wist dat je die had! Terwijl iedereen je feliciteert en de eerste babysokjes binnenkomen, heb je zelf misschien nog wel wat tijd nodig om te wennen aan dit nieuwe fenomeen. Je lijf doet raar en je hormonen gaan met je aan de haal. Zwanger zijn is een wonder, maar het geeft ook een hoop gedonder. Het is niet erg als je niet 24/7 met een zwangerschapsgloed en gelukzalige glimlach rondloopt, maar het zou natuurlijk wel fijn zijn als je 42 weken lang blijft lachen. Deze kalender tovert in ieder geval een lach op je gezicht! Relax mama!


 

Zwanger scheurkalender - Ouders van nu

Met deze Ouders van Nu Zwanger Scheurkalender tel je de dagen af naar je bevalling en krijg je elke dag een handige tip.


Een perfecte manier om samen met je partner de zwangerschap te beleven van dag tot dag. En het ideale cadeautje om aan aanstaande moeders te geven. Ontdek de betekenis in elke dag.
 

9 maanden aftelkalender - O'Baby (Pauline Oud)

De 9 maanden aftelkalender van O'baby is een origineel cadeau voor aanstaande papa's en mama's om af te tellen, met elke dag een tip of weetje over de zwangerschap. De kalender staat uitgeklapt stevig op je tafel, nachtkastje of bureau.


Met deze aftelkalender volg je de zwangerschap van begin tot einde. Een origineel cadeau om te geven, want elke dag lees je een tip of weetje over deze bijzondere periode. Extra leuk zijn de ervaringsverhalen van andere vrouwen. Merk je in week 28 dat je kindje 's nachts rustig is en overdag drukker? Dat komt door het hormoon melatonine. Je kindje krijgt al een dag- en nachtritme, en dat is handig voor als hij of zij straks geboren wordt! Indicatie prijs; € 13,95


 

Nijntje 9 maanden aftelkalender


Voor alle Nijntjes fans is er nu ook een Nijntje 9 maanden scheurkalender om te gebruiken tijden je zwangerschap.


Deze leuke aftelkalender kan je ook als leuk cadeau geven aan de zwangere. Er staan 280 dagen weetjes, tips en feiten over zwanger te zijn.
 

Zwangerschapskalender Forever Friends

Met deze Forever Friends 9 maanden scheurkalender tel je de dagen af tot aan je bevalling. Elke dag kan je er een blaadje afscheuren en lezen over de groei van uw baby en natuurlijk over de veranderingen in je eigen lichaam en leven. Daarnaast staan er tips, feiten en ervaringen in.


280 x elke dag feiten, ervaringen en tips

Indicatie prijs; € 11,50 

Zwangerschapskalender/aftelkalender - invulbaarDeze leuke zwart/witte aftelkalender kan je invullen en vervolgens bewaren als leuk naslagwerk. Tel af naar de geboorte van de baby!


Een aftelkalender speciaal voor de zwangerschap, zie elke week hoe groot de baby nu is en streep lekker weg! Je kunt ook de afspraken van die week voor de zwangerschap noteren! 

Deltas Zwangerschapsscheurkalender


Met de zwangerschapsscheurkalender van Deltas kan je echt gaan aftellen. Voor elke dag van je zwangerschap vind je een blaadje met nuttige informatie, van de allereerste dag tot aan de dag van de geboorte. Zo kun je op de voet volgen hoe je kindje groeit, hoe je lichaam verandert, waar je aan moet denken en nog veel meer! Hang de kalender op of gebruik de bijgevoegde standaard om hem op een speciale plek neer te zetten, scheur elke dag een blad af en sta enkele minuten stil bij het wonder dat zich in je buik afspeelt!
 

OHMY! zwangerschapskalender voor 2 mama's invulkalender


Dit is de zwangerschapskalender speciaal gericht op 2 mama's! Ben jij die persoon die eigenlijk niet zo van dagboeken houdt maar wel graag de herinneringen van je zwangerschap wilt bijhouden? Dan is deze kalender perfect voor jou!

Deze 9 maanden zwangerschapskalender heeft geen specifieke data, wat betekent dat je hem op elk moment kan gebruiken. Bijgevoegd zit een stickervel met alle gebeurtenissen tijdens je zwangerschap; plak deze op de dag dat het is gebeurd! Zijn er speciale momenten? Deze kun je aan het einde van de maand beschrijven!

Achterin is er nog een plekje om foto’s in te plakken; Dit maakt alle herinneringen compleet! 

Mama Baas - Mijn zwangerschapskalender (België)


Lees in deze originele 'Mijn zwangerschapskalender' hoe je baby groeit en zich ontwikkelt, hoe je lichaam verandert en waar je allemaal aan moet denken tijdens je zwangerschap. Let op deze is echt gericht op Belgische dames. :)

Van de positieve zwangerschapstest tot de bevallingskoffer: ontdek in deze handige kalender alles over de invasie van de hormonen, zwangerschapsdementie, prenatale onderzoeken, zwangerschapskwaaltjes, en nog veel meer.

Je krijgt een praktisch antwoord op vragen als hoe bereken ik de verwachte bevallingsdatum, hoe en wanneer vertel ik het blije nieuws, wat moet ik écht in huis halen voor de baby, hoe bereid ik me voor op de bevalling, enz. Een must have voor elke mama in spe! 

280 zwangerschapsscheurkalender


De 280 zwangerschaps/aftelkalender leeft van dag tot dag mee met de toekomstige moeder. De scheurkalender bevat 288 bladen, de maximale duur van een zwangerschap. Er zitten veel medische weetjes in en praktische tips. Behalve het dagelijkse cijfer, dat elke dag groter wordt en de beweging van de baby in de baarmoeder volgt, wordt er om de vier/vijf dagen informatie verstrekt over de evolutie van het ongeboren kind geschreven door dokter Marleen Finoulst. Er is ook ruimte om persoonlijke gegevens te noteren. 

Zwangerschapsaftelkalender voor broertjes en zusjes


Deze zwangerschapsaftelkalender is een leuk cadeau voor broertjes en zusjes. Deze vrolijke aftelkalender geeft kinderen wekelijks informatie over de baby in de buik van mama. 'Bedenk leuke namen voor je broertje of zusje', 'Teken met lippenstift een heel groot gezicht op mama's dikke buik': zomaar wat opdrachten om aanstaande broertes of zusjes actief bij de zwangerschap te betrekken. Deze aftelkalender, geschreven door Hester Zitvast, geeft kinderen week voor week informatie en laat ze werken aan een waardevol nasslagwerk voor later.


Want wat is het leuk om later (als je volwassen bent), te lezen hoe je destijds je broertje of zusje had willen noemen. Geef de aftelkalender een prominente plek in huis en maak er een wekelijks 'gezinsmoment' van door de tekst te lezen en de vragen in te vullen. Plak iedere maand een stickertje, zodat je in een oogopslag ziet wanneer de nieuwe baby nu eindelijk komt. Zo zijn jullie met z'n allen in blijde verwachting! 

Zwangerschapskalender kopen?

En wil jij ook een zwangerschapskalender aan de muur? Wacht dan niet langer en bestel een leuke zwangerschapskalender voor jezelf. Je kunt een zwangerschapskalender natuurlijk ook als cadeau geven aan je vriendin of je zus om de zwangerschap te vieren!


Met de links in dit artikel kom je bij de leuke zwangerschapskalenders uit waar je ook nog meer informatie kunt vinden. Heel veel succes met het vieren van de zwangerschap!

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


bottom of page