top of page

De 11 leukste zwangerschapsdagboeken - 2023

Bijgewerkt op: 12 jan. 2023


Ben je zwanger en op zoek naar een leuke manier om je zwangerschapsreis vast te leggen?

Zoek dan niet verder! Wij hebben voor jou de beste zwangerschapsdagboeken op een rij gezet. Leg alle speciale momenten van de zwangerschap op één plek vast - van je eerste echo tot het geboortekaartje van je baby. Plus, de zwangerschapsdagboeken zijn gewoon ontzettend leuk om in te vullen, je zult genieten van het schrijven in het zwangerschapsdagboek en het beleven van alle bijzondere momenten.


Wat is een zwangerschapsdagboek?

Een zwangerschapsdagboek is een essentieel hulpmiddel voor nieuwe moeders. Het helpt je de dagelijkse activiteiten bij te houden en belangrijke informatie over de baby vast te leggen. Of het nu gaat om de eerste echo, het kloppen van het hartje of de cravings, je kunt er alles in kwijt. Daarnaast is een zwangerschapsdagboek een geweldige manier om je ervaringen tijdens de zwangerschap vast te leggen. Het dient ook als een herinnering aan alle dingen die zijn gebeurd tijdens deze speciale tijd in je leven.


Zwangerschapsdagboek als cadeau?

Mocht jij nog op zoek zijn naar een cadeau om de zwangerschap te vieren van je vriendin?Lees dan snel verder waarom jij voor een zwangerschapsdagboek zou moeten kiezen als origineel cadeau. Of ben je op zoek naar een zwangerschapsdagboek voor jezelf, vooral als je de zwangerschap nog even geheim wilt houden? Ik geef je een overzicht van de leukste zwangerschapsdagboeken. Lees maar mee!


Verschillende soorten zwangerschapsdagboeken

Online zijn er meer dan 100 soorten te vinden (!!!) om deze reden heb ik een top 11 voor je gemaakt om zo makkelijk jouw keuze te maken. Je hebt verschillende soorten boeken die je kunt invullen tijdens je zwangerschap. Je kunt kiezen uit een zwangerschapsdagboek, een 9 maanden dagboek, een echoboekje, een zwangerschapsjournal, een zwangerschapskalender, invulboeken met een vraag per dag etc. Door al die verschillende opties raak jij misschien het overzicht wel kwijt!


Zelf gaat mijn voorkeur uit naar een zwangerschapsdagboek waarbij je antwoord kan geven op de verschillende vragen. Het is een handig hulpmiddel om tijdens de zwangerschap in te vullen. Lees maar mee met mijn top 11 verzameling zwangerschapsdagboeken.


Waarom kiezen voor een invulboek als zwangerschapsdagboek?

Een zwangerschapsdagboek is ontzettend leuk om bij te houden. In de invulboeken is vaak genoeg ruimte om wekelijks de mijlpalen op te schrijven en foto´s in te plakken. Het is fijn dat er vragen worden gesteld waar je antwoord op kan geven.


Ook wordt er vaak informatie gegeven over hoe ver je bent in je zwangerschap en hoe de baby zich ontwikkelt. Dus direct een mooi naslagwerk om bij te houden hoe de ontwikkeling vordert. Want als de kleine baby er eenmaal is dan ben je alweer snel al de zwangerschapsperikelen vergeten. Ik weet hoe leuk het is om op een later moment alle ervaringen nog terug te kunnen lezen.


Een invulboek is voor alle mama's die graag een dagboek bij willen houden en dit voor later willen bewaren als een mooi naslagwerk. De ene mama vindt het leuk om veel te schrijven en de ander houdt juist van kort en krachtig. Een invulboek kan je gebruiken zoals jij dat wilt. In de onderstaande top 10 kan je lezen welke aansluit bij jouw wensen.

 

Top 11 zwangerschapsdagboeken

 

#1 Zwangerschapsdagboek: 9 Maanden zwanger invulboek - Lifestyle to love


In dit stijlvolle, hardcover zwangerschapsdagboek van Lifestyle2Love kun je alle bijzondere momenten van je zwangerschap bijhouden. Het boek heeft een harde kaft met goudfolie hartjes. Het invulboek heeft ook een zwart leeslint waardoor je altijd weet op welke pagina je was gebleven met invullen.


Je begint met het vertellen vanaf het moment toen je dacht dat je zwanger was. “Hoelang duurde het voordat je zwanger werd?” “Wat dacht je toen je zag dat de test positief was?” Wanneer je 6 weken zwanger bent begin je met het bijhouden van de weekoverzichten. Iedere twee weken vul je de pagina’s in: 6, 8, 10, 12, 14 etc. Er worden vragen gesteld over die passen bij het aantal weken dat je op dat moment zwanger bent. Sommige vragen komen iedere keer terug zoals: “Hoe voel je je?” In ieder overzicht is er ruimte om iets te schrijven over die week. Tussen de weekoverzichten door is er ruimte om foto’s in te plakken. Dit kunnen bijvoorbeeld foto’s zijn van de echo’s, van je groeiende buik of van de babykamer. Zodra de baby is geboren kun je de pagina: “Hoera! De baby is er!” invullen. Daar schrijf je de naam en de geboorte informatie op. Je sluit het boek af met je bevallingsverhaal. Er worden in het kort een paar vragen gesteld en daarna zijn er pagina’s leeg speciaal voor jouw verhaal waar je stap voor stap kunt beschrijven hoe je bevalling is verlopen. Heel bijzonder om het later terug te lezen.

Dit zwangerschapsdagboek is geschikt voor elke gezinssamenstelling, bijvoorbeeld voor alleenstaande moeders en voor 2 moeders. De vragen die gesteld worden staan vooral in de jij vorm en er wordt een enkele keer gesproken over een partner.

 • Bindwijze: hardcover

 • Positief: mooi boek, goede kwaliteit, veel ruimte om te schrijven, fraai design, originele vragen 

#2 Zwangerschapsdagboek: Mijn 9 maanden dagboek - Pauline Oud


Pauline Oud heeft een gloednieuwe lijn invulboeken, die inspeelt op de huidige trend naar meer eenvoud. Het 9 maanden dagboek Baby Oh is echt hippere versie van de vorige versie.


De vormgeving van deze nieuwe serie is stoer en robuust, zonder de onmiskenbare charme van Pauline geweld aan te doen. Het kleurgebruik is overwegend zwart/wit, met kleuraccenten in zachte pasteltinten. De luxe afwerking van de boeken sluit aan bij de nieuwe stijl, met een in leer afgewerkte rug en een stoer leren label. Ook de vragen zijn geheel herzien. Kortom, hetzelfde succesvolle concept in een fonkelnieuw jasje gestoken, zodat aanstaande en jonge ouders nu nog meer keus hebben!

 • Bindwijze: hardcover

 • Positief: goede prijs kwaliteit, originele vragen, geschikt voor 2 papa's, 2 mama's, papa en mama. 

#3 Zwangerschapsdagboek: Zwangerschapsdagboek Thuismusje


Een echte MUShave voor iedere zwangere vrouw. In dit handige invulboek kun je per week bijhouden hoe je deze bijzondere periode ervaart. Een mooie herinnering voor later! Het dagboek is er in twee kleuren, mint en roze.


De achterzijden van de pagina’s zijn blanco, waardoor hier ruimte is om de echofoto's en foto's van de groeiende buik in te plakken. Naast het zwangerschapsdagboek heeft Thuismusje nog meer invulboeken zoals kraambezoek, mijn eerst dagboek, oppasboekje, schoolfotoboek.

 • Bindwijze: ringband

 • Positief: goede kwaliteit, praktisch, rustige lay-out 

#4 Zwangerschapsdagboek: Dagboek van een gloednieuwe mama


Uniek zwangerschapsdagboek Dagboek van een gloednieuwe mama speciaal voor de allereerste zwangerschap. In dit bijzonder invuldagboek gaat er veel aandacht uit naar het transformatieproces van de aanstaande mama en haar relatie met haar partner. Het boek start met een poging tot het ontdekken van wie de vrouw is voor ze moeder wordt en wat voor partners mama en papa in spé zijn voor ze ouders worden. Er is daarom niet alleen ruimte voorzien voor de zwangerschapsbeleving van de aanstaande moeder, maar ook voor de beleving als koppel.


De vragen nodigen de mama in spé uit zichzelf beter te leren kennen en te ontdekken wat voor mama ze zou willen zijn, hoe ze ondersteund wil worden en wat ze nodig heeft om zich veilig te voelen in het geboorteproces. Door de zeer specifieke vragen, de kleurplaten, afvinklijstjes en meerkeuzevragen is het een heel toegankelijke en geweldige ervaring om dagboek in te vullen. Een ideaal me-time moment tijdens de zwangerschap en een prachtige herinnering voor later.

 • Bindwijze: hardcover

 • Positief: 128 pagina's (veel ruimte om te schrijven), speciaal voor allereerste zwangerschap, verrassend, prachtige layout, uniek 

#5 Zwangerschapsdagboek: Maan Amsterdam - Mijn zwangerschapsdagboek


In het vernieuwde zwangerschapsdagboek van Maan Amsterdam kun je elke week een paar vragen beantwoorden. Bijvoorbeeld over hoe jij je voelt, over de echo's, tips van de verloskundige, maar ook over de babykamer, over wat jou bezig houdt en waar je naar uit kijkt. Er is tevens voldoende ruimte om zelf te schrijven wat je wilt en om foto's in te plakken, bijvoorbeeld van echo's maar ook inspiratiefoto's voor het geboortekaartje of de babykamer. Verder bevat het achterin handige checklists en is er ruimte om belangrijke gegevens te noteren.


Maan Amsterdam vindt dat kwaliteit en uitstraling erg belangrijk is en willen daarom dat de producten er uit springen, zowel qua materiaal, vormgeving en gebruik. Maan Amsterdam producten hebben daarom een rustig, lief design en zachte, tijdloze pastelkleuren waardoor ze veel mensen aanspreken en daarmee ideale cadeautjes zijn.

 • Bindwijze: hardcover

 • Positief: goede kwaliteit, stevig papier, rustige lay-out 

#6 Zwangerschapsdagboek: Mijn 9 Maanden invulboek Linnen - PinkPeach


Het mooie linnen invulboek van PikPeach is een mooi boekje, Vanaf het prille begin kun je beginnen met invullen. Elke twee weken vind je leuke vragen en komen er typische momenten aan bod tijdens de zwangerschap. Zo zijn er pagina's voor de eerste echo, jullie familie, babyshoppen, Gender reveal, geboorteplan, Babyshower, groeitabel en nog veel meer!

Natuurlijk eindigt het boek met de geboorte en een prachtig kiekje van jullie mini. Maak het af met eigen verhalen, foto’s, kaartjes en echo’s.

Lekker dik, 102 pagina’s! Gericht op mama en partner

 • Bindwijze: hardcover

 • Positief: goede kwaliteit, stevig papier, dik boek, ziet er mooi uit, voldoende ruimte voor eigen inbreng 

#7 Zwangerschapsdagboek: Negen maandenboek - Zwangerschapsdagboek


Vul negen maanden lang elke twee weken alle bijzonderheden over de zwangerschap in, plak foto’s op of maak tekeningetjes en noteer hoe jij je voelde. Dankzij dit boek kunnen jij, je partner en je kind later deze speciale periode week voor week herbeleven! Nu herschreven!


In de vernieuwde versie is onder andere meer ruimte voor notities, foto's en echofoto's. Het enige is dat er veel dezelfde vragen in staan, maar aan de andere kant is het juist leuk om te zien hoe de antwoorden op de vragen veranderen.

 • Bindwijze: hardcover

 • Positief: goede kwaliteit, ziet er mooi uit, goede prijs kwaliteit 

#8 Zwangerschapsdagboek: A-Journal Zwangerschapsdagboek - Nine Months Journal

Met de nine months journal leg je de zwangerschapsperiode vast in een mooi document. Het is een klein mooi boekje.


Er is veel ruimte om te schrijven en weinig plaatjes. Simpel en echt gemaakt voor de vrouwen die houden van schrijven en lijstjes bijhouden. Ideaal om alles in op te schrijven in de zwangerschap.


Je dromen en verwachtingen over je kindje, lieve berichtjes, de eerste voelen van leven in je buik en andere bijzondere momenten. Leg ze vast en koester ze voor later. Er is ruimte voor babynamen, echo's, de indeling van de babykamer, food cravings, belangrijke afspraken en natuurlijk de dingen die je nog samen met je lief wilt doen voor het zover is. De nine months journal is een mooi cadeau om te geven en te krijgen.


Let op: in het engels

 • Bindwijze: softcover

 • Positief: ziet er mooi uit, duurzaam, simpel, genoeg ruimte om te schrijven 

#9 Zwangerschapsdagboek: Zwangerschap invulboek - Leukigheidjes

Met dit mooie en stijlvolle negen-maanden-invulboek van Leukigheidjes leg je de spannende, emotionele en mooie momenten vast van je zwangerschap. Het is een zwangerschap invulboek die je later graag even er bij pakt om terug te lezen. In het zwangerschap invulboek worden leuke vragen gesteld, tips en weetjes gegeven, er staan handige invullijsten in, leuke toepasselijke uitspraken, noem maar op!


Ook is er ruimte gemaakt voor zwangerschapsfoto’s, echo foto’s, foto’s van vroeger enzovoorts.

 • Bindwijze: hardcover

 • Positief: goede kwaliteit, ziet er mooi uit, mooie vormgeving, veel ruimte om in te vullen 

#10 Zwangerschapsdagboek: Koestert


Het zwangerschapsdagboek van Koestert is een erg leuk 9 maanden invulboek! Iedere week (korte) betekenisvolle vragen, een baby update en ruimte om zelf vrij te schrijven. Ook er is genoeg ruimte om echo’s en (buik)foto’s in te plakken. Wil je juist (meer) schrijven? Dat kan ook! Gebruik dan de pagina’s voor (buik)foto’s/echo’s voor tekst. Zo maak je er echt jouw boek van!


Daarnaast vind je in dit negen maanden (invul)boek ook lijstjes om namen bij te houden, een checklist voor de ‘kraamkoffer’ en ruimte om persoonlijke brieven voor je baby te bewaren.

 • Prijs: € 25,95

 • Bindwijze: ringband

 • Positief: goede kwaliteit, ziet er mooi uit, mooi papier, leuke vragen 

#11 Zwangerschapsdagboek: Mijn 9 maanden boek - Dushi


Het zwangerschapsdagboek van Dushi biedt volop ruimte voor foto's, tips en weetjes en voor de dingen die je in deze periode allemaal moet regelen. Kleurrijk en speels geïllustreerd, gedrukt op hoogwaardig papier en voorzien van talloze leuke extra's. Dat maakt het Mijn 9 maanden dagboek een prachtig bewaarboek, waar je zowel tijdens als na de zwangerschap nog vaak in zult kijken. Ook leuk om te geven als zwangerschapscadeau natuurlijk.

 • Bindwijze: hardcover

 • Positief: goede kwaliteit, ziet er mooi uit, vooral gericht op eerste zwangerschap, leuke vragen 

Zwangerschapsdagboek kopen?

En ben jij al enthousiast geworden over een zwangerschapsdagboek? Of je een zwangerschapsdagboek als cadeau wilt geven aan je vriendin of zus, of je koopt er één voor jezelf? Een zwangerschapsdagboek is een leuke aanvulling in elke zwangerschap.


Via de links in dit artikel vind je meer informatie over de zwangerschapsdagboeken. Mijn tip, wacht niet langer en haal vandaag nog je eigen exemplaar op! :) Veel succes met het vieren van de zwangerschap!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page