top of page

Wellness hotel boeken? Dit zijn de fijnste wellness hotels in de buurt!


Een wellness hotel boeken is iets wat iedereen zo af en toe zou moeten doen. In een wellness hotel Nederland kun je namelijk helemaal tot rust komen. Het is de perfecte manier om lichaam en geest in balans te brengen, te ontspannen en op te laden. Dat een wellness hotel arrangement een goed idee is, dat staat vast. Maar wat is het beste wellness hotel om in te verblijven? In dit artikel vertel ik je wat de fijnste wellness hotels Nederland zijn. Ik heb namelijk een top 5 gemaakt. Lees maar mee!

 

Wat is een wellness hotel?

Een wellness hotel is een hotel waarbij je niet alleen kunt overnachten en eten (ontbijten, lunchen of dineren). Je kunt er ook heerlijk ontspannen, omdat er bijvoorbeeld een zwembad of sauna aanwezig is. Wellness staat namelijk voor de menselijke zoektocht naar balans in lichaam en geest. Daarbij horen fysieke wellness (gezond eten, een goede gezondheid, etc.), emotionele wellness (stress verminderen, aan persoonlijke ontwikkeling doen, positiviteit ervaren in het leven, etc.) en spirituele wellness (doelen hebben, richting en betekenis geven aan je leven, etc.).


In een wellness hotel Nederland wordt dat streven naar balans tussen lichaam en geest aangemoedigd. Er wordt aandacht besteed aan ontspanning voor hotelgasten, zodat zij even kunnen ontsnappen aan hun drukke leven en kunnen bijkomen. Een wellness hotel boeken (zoals het Fletcher wellness hotel Leiden) is namelijk gezond en biedt vele voordelen. Op welke manier je dit als hotelgast precies invult, is verder helemaal aan jou. Je hebt hier namelijk geen verplichtingen, alleen mogelijkheden.

 

Waarom een wellness hotel boeken?

Waarom een wellness hotel boeken zo’n aanrader is, is vanwege meerdere redenen. Zo heeft wellness in de vorm van een saunabezoek een positieve invloed op je bloeddruk, weerstand en bloedvaten. Even in de sauna gaan is heel bevorderlijk voor je gezondheid. Het geeft je bloed meer ruimte om te stromen, omdat warmte de bloedvaten verwijdt. En infraroodcabines zorgen bijvoorbeeld voor meer witte bloedcellen in je lichaam en een beter immuunsysteem. Ook wordt er door infraroodlicht meer bloed naar de spieren en weefsels gestuurd.


Verder beschikt een wellness hotel over (minstens) een zwembad om baantjes te trekken en je dag goed te beginnen of af te sluiten. Inspanning kan namelijk ook een vorm van ontspanning zijn. Veel wellness hotels beschikken ook over een beautysalon, waar je bijvoorbeeld een massage kunt krijgen (goed voor de afvoer van afvalstoffen in het lichaam) of een lekkere gezichtsbehandeling. En wat dacht je van een manicure, pedicure of andere behandeling waardoor je je na afloop weer helemaal fris en fruitig voelt? In een Fletcher wellness hotel Leiden of Fletcher wellness hotel Helmond is dit bijvoorbeeld mogelijk.

 

Wellness hotel arrangement: optimaal genieten

Gun jij je lichaam en geest alleen het beste en wil je je gezondheid een boost geven? Dan is een wellness hotel arrangement boeken een goed idee. Gun jezelf die kans op ontspanning, alleen of met je partner samen. Even lekker weg van huis, geen zorgen aan je hoofd en geen verplichtingen hebben. Even helemaal zen worden. Zie het als een minivakantie om op te laden en er daarna weer helemaal voor te gaan. Precies om die reden is een verblijf in een wellness hotel ook een vorm van zelfliefde en goed voor jezelf zorgen. Eens in de zoveel tijd heb je dat nu eenmaal nodig. Je kunt niet altijd aan staan.

 

Wellness hotel Nederland: dit zijn de fijnste wellness hotels!

Maar in welk wellness hotel moet je dan verblijven? Laat mij vooraf duidelijk maken dat niets moet, alles mag. Jij bepaalt natuurlijk helemaal zelf welk wellness hotel Nederland jou het meest aanspreekt. Ik heb in elk geval een selectie gemaakt van wellness hotels Nederland, zodat een keuze maken iets makkelijker wordt. Ga er lekker voor zitten, neem alle informatie in je op en bepaal na afloop waar jouw minivakantie naartoe gaat. Wordt het een Fletcher wellness hotel Leiden of ga je naar een Thermen wellness hotel? Dat is helemaal aan jou. Laten we beginnen!

 

Wellness hotel #1: Fletcher wellness hotel Leiden


Op nummer 1 staat een wellness hotel in Leiden: Fletcher wellness hotel Leiden. Dit hotel ligt praktisch naast het centraal station van Leiden en is daardoor goed bereikbaar voor iedereen. Het wellnessresort van dit Fletcher wellness hotel vind je op de 11e verdieping. Daar kun je tegen betaling gebruikmaken van 1.400 m2 aan wellness- en beautyfaciliteiten. Er is bovendien een fantastisch uitzicht op de omgeving. Neem een duik in het binnenzwembad, kom tot rust in de whirlpool of het kruidenbad of bezoek de verschillende sauna’s. Er zijn o.a. een infraroodsauna en panoramasauna aanwezig.


 

Wellness hotel #2: Fletcher Wellness hotel Sittard


Op nummer 2 staat een wellness hotel dat een stuk verderop in Nederland ligt: Fletcher wellness hotel Sittard. In dit heerlijke hotel kom je helemaal tot rust. Een Fletcher wellness hotel (welke dan ook) biedt namelijk alles wat je zoekt om te ontspannen. Hier in Fletcher wellness hotel Sittard vind je een binnen- en buitenzwembad, zodat je het hele jaar door baantjes kunt trekken. Verder is er een bubbelbad aanwezig en een whirlpool. Lekker genieten, dus! Een massage of gezichtsbehandeling boeken ook mogelijk. En vergeet de sauna’s niet te bezoeken!



 

Wellness hotel #3: Thermen Bussloo wellness hotel


Een ander soort wellness hotel, maar welke zeker niet mag ontbreken in dit lijstje: Thermen Bussloo wellness hotel. Ben je dol op de natuur? Dit wellness hotel bevindt zich in de prachtige, groene Ijsselvallei. Vergeet daarom niet om ook lekker naar buiten te gaan en te wandelen of te fietsen door de omgeving. Toe aan ontspanning? Je loopt vanuit het hotel zo (ondergronds) naar het wellnessresort van Thermen Bussloo. Daar vind je allerlei sauna’s, dompelpaden, (stort)douches, stortemmers, een warmwaterbed en heerlijke rustruimtes. Zie je jezelf al genieten in dit wellness hotel Nederland?



 

Wellness hotel #4: Fletcher wellness hotel Helmond


Op nummer 4 staat een wellness hotel dat gelegen is in het gezellige Noord-Brabant. Het Fletcher wellness hotel Helmond is ook zo’n heerlijke plek voor wie op zoek is naar rust en ontspanning. Nadat je een dagje hebt geshopt in het gezellige centrum van Helmond, kun je een uurtje (of langer) sporten in de fitnessruimte of juist het wellnessresort van Fletcher wellness hotel Helmond bezoeken. Geniet van stoombaden, sauna’s, kruidenbaden en het zwembad. Wil je het helemaal goed doen? Boek dan een heerlijke massage of beautybehandeling.


 

Wellness hotel #5: Fletcher wellness hotel Brabant Mill


Vanuit Fletcher wellness hotel Brabant Mill kun je niet alleen gemakkelijk een dagje Nijmegen of ’s Hertogen-Bosch plannen. Je komt er ook helemaal tot rust op wellnessboot Mill die ernaast ligt. Brabant Mill is geen kleinschalig wellness hotel Nederland. Op de wellnessboot vind je maar liefst 30 verschillende sauna- en wellnessfaciliteiten. Denk aan een binnen- en buitenzwembad, een hamam, verschillende sauna’s en een luxe beautysalon. Dit Fletcher wellness hotel heeft alles wat je nodig hebt voor je ontspanning.


 

Wellness hotel #6: Parkhotel Bad Arcen (Limburg)

Een stuk verder naar beneden vinden we in Limburg Het Bad Arcen Hotel. Het Bad Arcen Hote is in 2020 verkozen tot beste hotelarrangement 2020. Dit is écht een hotel met een ultiem hoogtepunt wat betreft de wellnessactiviteiten.


Als je er echt helemaal uit wilt zijn en vooral tot rust wilt komen dan is Parkhotel Bad Arcen een hele fijne plek. Als je wilt kan je je prima vermaken in het hotel zelf. Je kan er uitgebreid ontbijten, a la carte lunchen en dineren. Ook is de hotelbar tot 23:00 uur open. Als hotelgast kan je gebruik maken van de faciliteiten op het naastgelegen vakantiepark, dit gaat om het thermaalbad, het overdekte zwembad en de zes finse sauna's. Daarnaast zijn er verschillende beautybehandelingen en massage te reserveren.


De omgeving leent zich voor een mooie wandeling. Eén ding is zeker als je wilt kom je hier helemaal tot rust.


 

Wellness hotel #7: Inntel Hotels Amsterdam Centre


In onze mooie hoofdstad vind je op en toplocatie Het Inntel Hotel Amsterdam Centre. Het hotel lit op 500 meter vanaf station Amsterdam Centraal, dus prima te bereiken met het openbaar vervoer. Het Inntel Hotel Amsterdam is zeer goed aangeschreven. Wil je ontspannen in Amsterdam en ook Amsterdam verkennen? Dan is dit hotel perfect voor jou.


Het Inntel Hotel Amsterdam Centre heeft een uitstekende ligging in hartje Amsterdam. De bekendste en leukste bezienswaardigheden zijn makkelijk bereikbaar en op loopafstand. Als je wilt genieten van de mooie bruisende stad en lekker wilt shoppen en eten, maar daarnaast ook echt even wilt bijkomen dan is dit hotel echt een aanrader.


Daarnaast is de service en comfort uitstekend te noemen. Ook zijn er in veel kamers een jacuzzi en sauna aanwezig. Dat is pas echt even bijkomen na een dagje shoppen.


 

Wellness hotel #8: Van der Valk Hotel Breukelen A2

Op zoek naar een hotel op een centrale locatie in Nederland? Dan is Van der Valk Hotel in Breukelen perfect gelegen. Het Van der Valk Hotel ligt op een centrale locatie in het groene, culturele hart van Nederland.


Bij een Van der Valk Hotel kan je echt even bijkomen en heerlijk tot rust komen. Aan echt alles is gedacht! Je kunt kiezen voor een hotelkamer met een jacuzzi op de kamer of een sauna. Of je nu een nachtje weg boekt om te ontspannen, een bruisende stad te bezichtigen, shoppen of bijkomen in de natuur? Bij Van der Valk weet je zeker dat jouw plan werkelijkheid wordt. Als je wilt ontspannen dan ben je in Van der Valk Hotel Breukelen op het juiste adres. Breukelen ligt nabij de mooie Vechtstreek en de Loosdrechtse Plassen. Wanneer je hier verblijft zit je perfect voor liefhebbers van fietsen en wandelen.


Je kan hier gratis ontspannen in het Wellnesscenter met een zwembad, Turks stoombad, sauna, voetenbaden, aroma douches en een relax ruimte met open haard. In de Beautysalon is het mogelijk om op afspraak te genieten van een gezichtsbehandeling, massage, pedicurebehandeling. En als je nog meer ontspanning zoekt kan je kiezen voor een jacuzzi op je kamer. Dan hoef je het hotel helemaal niet meer uit! ;)


Ben jij ook fan van de hotels van Van der Valk? Check dan zeker mijn top 10 van Van der Valk Hotels in Nederland.


 

Wellness hotel #9: Palace Hotel Noordwijk aan Zee

Op plek #9 staat het Palace Hotel Noordwijk aan zee. Dit hotel mag echt niet ontbreken in deze lijst. Dit prachtig Art Deco hotel aan het strand van Noordwijk in een heerlijke badplaats waar je heerlijk tot rust kunt komen door een strandwandeling te maken of lekker relaxen aan het strand.


Noordwijk aan zee is een leuke plek waar je naast ontspannen ook heerlijk over de boulevard kunt slenteren, Geniet van de leuke winkeltjes en restaurants. Je waant je hier echt op vakantie, zelfs voor één nachtje. De historische stad Leiden ligt ook in de buurt. Of wat dacht je van shoppen in Haarlem, de leukste winkelstad van Nederland. Daarnaast heb je uiteraard toegang tot het luxe wellness 'Aqua Center' met een jetstream zwembad, sauna & Turks stoombad.


Ga loungen in de loungebar en laat geniet van de unieke wijnen. Neem plaats naast de openhaard na een strandwandeling. Daarnaast kan je kiezen voor een take away ontbijt voor 2 pers. zodat je heerlijk van het strand kan genieten. Voor meer geweldige hotels aan zee met jacuzzi op de kamer, lees hier verder.


 

Wat is het beste wellness hotel?

Ben je overtuigd en wil je een wellness hotel boeken? Ik kan dat alleen maar aanmoedigen, want het is echt een heerlijke manier om weer even tot jezelf te komen. Je hebt zojuist over mijn top 9 beste wellness hotels Nederland gelezen. Dit zijn in mijn ogen heerlijke wellness hotels om te vertoeven. Natuurlijk bepaal jij helemaal zelf waar jouw voorkeur naar uitgaat. Wordt het een wellness hotel Leiden, zodat je ook gemakkelijk de gezelligheid in de stad kunt opzoeken? Wil je aan de rand van Sittard het Fletcher wellness hotel Sittard bezoeken? Of wordt het een weekend of midweek naar het Thermen Bussloo Wellness hotel? In de natuurrijke omgeving weet ik zeker dat je je rust hervindt en dat je na afloop volledig opgeladen naar huis terugkeert.

 

Wellness hotel korting!

Wil je zo voordelig mogelijk ontspannen? Wij Nederlanders zijn gek op koopjes en dus ook op wellness hotel aanbiedingen.


Vroegboekkorting Wellness hotel

Je kunt een wellness hotel boeken met korting, wanneer je dit tijdig doet. Vaak bieden hotels vroegboekkorting aan in bepaalde periodes van het jaar. Wacht daarom niet tot je helemaal uitgeblust bent en geen stap meer kunt verzetten. Dan is het eigenlijk al te laat.


Plan – als je portemonnee dit toelaat – het liefst één of meerdere keren per jaar zo’n minivakantie voor jezelf. Zo voorkom je dat je te veel van jezelf vraagt. Je blijft je op deze manier het hele jaar door goed, energiek, vrolijk en fit voelen. Vooral wanneer je drukke tijden tegemoet gaat met veel geregel en gestress, is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Een wellness hotel boeken is daar de ideale manier voor!

 

Lastminute aanbiedingen Wellness Hotel

Kan jij niet wachten om een nachtje weg te boeken naar een wellness hotel? En liever gisteren dan morgen? Kijk dan eens op de actiepagina van de last minute aanbiedingen van Fletcher. Hier vind je de scherpste aanbiedingen voor een nachtje weg voor een Wellness Hotel bij Fletcher. Met deze aanbiedingen ben je in ieder geval verzekerd van de scherpste prijs!



 

Kortingsacties Wellness Hotel

Op de website van Leukstetickets worden hotelovernachtingen voor een scherpe prijs aangeboden. Scoor jij één van deze tijdelijke pareltjes? Je ontvangt een hotelvoucher welke je tot het eind van het jaar kunt inwisselen voor een hotel naar keuze. Wees er snel bij, er zijn maar een X aantal vouchers beschikbaar!



 

Wellness Hotel Voucher via Vakantieveilingen

Houd je er van om een gokje te wagen? Vergeet dan niet om de site van vakantieveilingen.nl in de gaten te houden. VakantieVeilingen.nl biedt elke dag duizenden veilingen, waaronder ook regelmatig hotelaanbiedingen voor een Wellness Hotel. Je kunt hier als je geluk hebt een Hotel Voucher scoren. Het is superleuk en eenvoudig om mee te bieden. Kies een veiling, plaats een bod en volg de afloop via een teruglopende klok. De bieder met het hoogste bod op het laatste moment is de winnaar! Wie weet ben jij de gelukkige winnaar van een wel heel voordelig nachtje weg!



 

Naar welk wellness hotel Nederland of Fletcher hotel gaat jouw volgende weekend of midweek weg? Ik ben heel benieuwd naar waar jij je oog op hebt laten vallen. Laat het gerust weten in een reactie.

 


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page