top of page

De leukste borrelpakketten online bestellen!


borrel hapjes

Als je niet goed weet wat je iemand cadeau moet geven dan is een borrelpakket eigenlijk altijd een goed idee. Je kan zelf kiezen hoe je borrelpakket eruit komt te zien. Je kan zelf een borrelpakket samenstellen of je kan voor het gemak een borrelpakket online bestellen.


Een borrel drink je bij veel verschillende gelegenheden. De traditionele vrijdagmiddagborrel, bedankt cadeau, verjaardag, jubileum, behalen diploma, einde van de vakantie, of de feestdagen zoals kerst, oudejaarsavond, nieuwjaarsborrel, nieuwe baan of een bruiloft.


Je kan het zo gek niet bedenken maar als er een feestje gevierd kan worden dan hoort een borrel drinken of borrelen er wel vaak bij. En een borrel smaakt nog lekkerder als je er ook een lekker hapje bij kan eten. Maar eerst een aantal antwoorden op verschillende borrelvragen.


In dit artikel geef ik je antwoord op de onderstaande vragen:

 

Waar komt het woord borrel vandaan?

Het is eigenlijk onduidelijk waar het woord borrel vandaan komt. Het is ook al even geleden dat het woord is gevormd. Met een borrel wordt vanuit vroeger een glas jenever aangeduid. Van origine lijkt het niet per se een link te hebben gehad met alcohol, maar tegenwoordig is dit vaak wel verbonden aan een alcoholisch drankje.


Het werkwoord ‘borrelen’ als in ‘opborrelen’ lijkt van invloed te zijn geweest op de huidige betekenis van het woord, volgens veel etymologische woordenboeken. (bron: taalvoutjes)


Momenteel wordt met een borrel een informele sociale bijeenkomst bedoeld Het gaat hierbij om een select gezelschap met alcoholische en/of alcoholvrije dranken en lekkere hapjes. Een borrel hoeft niet ter gelegenheid van een feestelijkheid te zijn en heeft een vrije in- en uitloop.

 

Wat is de beste tijd om een borrel in te plannen?

De fijnste dagen zijn voor de meeste mensen toch wel de vrijdag of de zaterdag. Voor het inplannen van een borrel is de beste tijd naar mijn mening rond 20.00 uur. De meeste mensen hebben dan geen verplichtingen meer, klaar met werken, kleine kinderen liggen op bed en het weekend is wel écht aangebroken! Je hebt dan ook nog voldoende tijd om er een gezellige avond van te maken. Ook is het fijn dat je - als het goed is - nog niet in slaap bent gevallen op de bank! 😄


Als je voor een VrijMiBo (VrijdagMiddagBorrel) kiest dan is het einde van de middag (tussen 16.00 en 17.00 uur) een geschikte tijd. Rond een uur of half vijf is naar mijn mening de perfecte tijd voor een alcoholisch drankje en een lekkere versnapering. Vooral als je er dus een lekkere borrelplank bij regelt. En dan scheelt het waarschijnlijk ook weer een keer koken 😊 Dus je bespaart hiermee ook weer tijd om in de keuken te staan. Je hebt dan dus ook meer qualitytime om lekker te borrelen.


 

Hoe lang duurt een borrel?

Er is vaak geen afgesproken eindtijd als je gaat borrelen. Voordat je gaat borrelen weet je dus niet hoe lang het duurt. Het ligt er natuurlijk ook aan met wie je afspreekt. Spreek je met de buurvrouw af om einde van de dag een borrel te drinken dan doe je dat vaak voor het eten. Spreek je met vrienden af om ergens te gaan borrelen, dan kan de eindtijd misschien later worden dan je vooraf heb gepland.


Als je kiest voor de vrijdagmiddagborrel met collega's dan duurt het vaak 1 tot 2 uur. Dan sluit je met je collega's de week af. De meeste mensen vinden het ook wel erg fijn om thuis weekend te vieren. Maar mocht het eenmaal gezellig zijn dan kan het best dat de eindtijd iets kan uitlopen 😁

Drink with friends who make you happy and make you laugh
 

De reden om een borrelpakket cadeau te geven

Het leuke van het online bestellen van een borrelpakket als cadeau is dat dit altijd leuk verpakt is en echt een feestje is om te ontvangen. En eerlijk is eerlijk het is ook wel makkelijk. Je hoeft niet meer zelf alle winkels in en uit voor het samenstellen van een leuk pakket maar in een paar klikken ben je klaar en je bent vaak nog ontzettend origineel!

 

Waarom een borrelpakket online bestellen?

Als je online gaat kijken om een borrelpakket te bestellen, dan zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Daarom heb ik de leukste borrelpakketten voor je verzameld! Om lekker makkelijk online te bestellen en te bezorgen bij je vriend, vriendin, collega, broer, vader of ander familielid. Je hebt bijna altijd de mogelijkheid om de borrelbox nog een persoonlijk tintje te geven door het schrijven van een leuk kaartje. Of je kunt de omslag of het etiket vaak personaliseren.

 

Zelf een leuk borrelpakket samenstellen?

Je kunt natuurlijk ook prima zelf een borrelpakket samenstellen. Je kunt het dan zo gek maken als je wilt. Koop wat lekkere hapjes en drankjes en zet het op een leuk plankje of een dienblad en je cadeau is compleet. Wil je echt uitpakken kies dan voor een mooie borrelplank. Er zijn ontzettend mooie planken online te bestellen, maar deze zijn vaak ook wel prijzig. Het is een heel mooi cadeau om een mooie borrelplank te geven. Kies jij ook voor een mooie borrelplank als cadeau? Vergeet je zelf natuurlijk niet een leuke borrelplank voor in je eigen huis mag natuurlijk niet ontbreken!


Je hebt ontzettend mooie borrelplanken zodat het direct een feestje wordt als je deze op tafel zet. Het fijns van een borrelplank is, dat het eigenlijk eigenlijk weinig aankleding nodig heeft. Het is juist leuk als je alle lekkernijen uitgestald op de borrelplank legt. Mijn advies is om te investeren in een mooie borrelplank die je bij elke feestelijke gelegenheid weer op tafel kan toveren. Een mooie borrelplank cadeau geven voor die vriend of vriendin is zeker weten een mooi cadeau. Een perfect cadeau voor een housewarming, bruiloft of een nieuwe woning!

 

Top 5 mooiste borrelplanken

Je hebt ontzettend mooie houten serveerplanken/borrelplanken. Deze plank kan je makkelijk ergens in een hoekje of achter een kast opbergen als je deze niet in het zicht zou willen zetten. Vervolgens kan deze bij elk feestje weer tentoongesteld worden. Ik heb er in ieder geval heel veel plezier van! Als je de borrelplank leuk aankleedt met mooie glaasjes met lekkere versnaperingen en blokjes kaas, chocola, en mooie bakjes met chips en nootjes. Het ziet er al snel professioneel uit! Ik heb voor jou de 5 mooiste borrelplanken op een rij gezet:


#1 Borrelplank: Varios vierkante borrelplank - Hout - l x b 30 x 30 cm

Mooie vierkante snijplank die fraai is afgewerkt en gemaakt met de hand gemaakt in India. De snijplanken zijn gemaakt van mangohout.

Natuurlijk is deze snijplank ook te gebruiken als tapasplank of kaasplank.


De afmeting van de snijplank ligt rond de 40x30cm inclusief handvat (30x30 zonder), doordat ze handgemaakt zijn kan dit iets afwijken. Indicatie prijs: € 27,99



 

#2 Borrelpank: Pure Olive Wood Borrelplank 40 t/m 45 cm olijfhout

lke olijfhouten plank uit de Pure Olive Wood serie van Bowls and Dishes heeft zijn eigen natuurlijke vorm en tekening en is daarmee altijd een uniek exemplaar. De plank is te gebruiken voor het serveren van kaasjes, borrelhappen, brood, antipasti, desserts, of wat je verder maar wilt. De robuuste, massieve borrelplanken zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Pak er dus even een liniaal of meetlint bij om te kijken of deze maat goed is voor jou. Indicatie prijs: € 25,-



 

#3 Borrelplank: Luxe Houten XXL Borrelplank

Duurzame extra grote snijplank van topkwaliteit. De bamboe snijplank is geschikt voor alle snij- en hakwerkzaamheden in de keuken. Bamboe is zeer hard en daarmee beter geschikt dan de meeste houtsoorten. Door het harde materiaal onstaan er niet snel groeven in de snijplank waardoor bacteriën zich niet in groeven nestelen.


Met de handige rvs schaaltjes voor sauzen of bijvoorbeeld olijven, is dit een musthave voor elk huis. Indicatie prijs: € 25,-



 

#4 Borrelplank: Luxe ronde houten Borrelplank XL

Serveer je borrelhapjes in stijl met deze ronde houten borrelplank! De plank staat ook mooi als decoratie in de keuken. Maar nog leuker natuurlijk vol met lekker hapjes.


De borrelplank heeft een afmeting van 40 x 50 cm. Materiaal: Hout

Indicatie prijs: € 37,95



 

#5 Borrelplank: 88Wood Borrelplank - 80cm - Gebrand

Met deze robuuste 80 centimeter lange borrelplank wordt iedere tafel een plaatje! De planken zijn met de hand gemaakt en daardoor stuk voor stuk uniek.


Deze steigerhouten planken zijn gemaakt van FSC gekeurd hout.Steigerhout is zacht hout, daarom raden we het af om de plank te gebruiken als snijplank.

De afmetingen van de borrelplank liggen rond de 80 x 20 x 3cm en kan iets afwijken van de getoonde afbeelding.


De plank is van hoge kwaliteit en voorzien van een duidelijke instructie om hem schoon en mooi te houden.

Indicatie prijs: € 26,95



 

Borrelpakket online bestellen

Wanneer je een borrelpakket online wilt bestellen is het goed om vooraf te bedenken wat je allemaal in je pakket wilt hebben. Wil je er bier, wijn of champagne bij, of ga jij voor een lekkere frisdrank? Daarnaast is het een keuze of je de hapjes erbij wilt bestellen of dat je dit zelf in de supermarkt of bij de slager/kaasboer om de hoek koopt.


Ik heb een aantal online borrelpakketten voor je op een rij gezet. Zodat je lekker makkelijk online het pakket kan bestellen. Dan hoef je zelf de deur niet meer uit. Het is makkelijk om het cadeau bij jezelf te laten bezorgen. Dan heb je je cadeau voor die housewarming of voor die borrel met je vrienden al in huis!

 

De leukste bier borrelpakketten


Speciaalbier cadeaupakket met glazen - Beerwulf

Ben jij op zoek naar het perfecte speciaalbiercadeau? Zoek niet verder! In dit speciale cadeaupakket zitten 6 heerlijke bieren in verschillende stijlen, van over de hele wereld. Bier smaakt nog beter als je het deelt, dus daarom zitten er ook twee mooie bierglazen in van Brixton en Jopen en hebben we een speciale Brasseurs Savoyards flesopener bij gedaan. Prijs: vanaf € 26,99




 

Borrel Bierbox | 3x 33cl met delicatessen

Maak de borrel compleet met de Borrel Bierbox. Deze giftset bevat 3 blikken bier, 2x 150 gram ambachtelijke notenmix en een zakje chips. Ook bevat deze borrel bierbox een set met quizvragen, leuk voor tijdens de borrel! Het perfecte cadeau om jouw vrienden, famillie of collega's mee te verrassen.


Product informatie

  • 3 bieren: Hertog Jan Pilsener 33 cl (5% vol), Sierra Nevada Pale Ale 35,5 cl (5%vol) en Kees Blond 33 cl (6% vol)

  • 2x 150 gram notenmix

  • 65 gram groentechips

  • 1 set quizvragen

  • Over de bieren: De Hertog Jan Pilsener is het bekende bier uit Nederland gebrouwen met de beste ingrediënten. De Sierra Nevada is de grondlegger van de Pale Ale uit Amerika, een bittere bier en vol van smaak. Het blond bier van Kees is een zachte, bloemig en fris blond bier.

Prijs indicatie; € 22,99



 

Bierpakket | Online bierproeverij | 4x 33cl

Op zoek naar een cadeau voor een echte bierliefhebber? Verras dan met deze bierproeverij! Dit bierpakket bevat 4 verschillende bieren. Scan daarnaast de QR code op het pakket en organiseer een eigen proeverij thuis! Een echte biersommelier neemt je mee in de wondere wereld van bier. Bekijk de filmpjes en kom meer te weten over de verschillende bieren, de brouwerijen en de bierstijlen. Het perfecte biercadeau!


Prijsindicatie vanaf; €16,99




 

Persoonlijke biercollectie met naam

Dit waanzinnige biercadeau is de ultieme verrassing. Jij ontwerpt de etiketten van de flesjes namelijk zelf met een naam of andere tekst. Of het nu gaat om een verjaardag, de feestdagen, Valentijn of Vaderdag, je scoort altijd punten met een persoonlijk bierpakket.


Jouw persoonlijke bierpakket bestaat uit vijf overheerlijke bieren, verpakt in een luxe geschenkdoos. Je eigen brouwerij beginnen moeilijk? Welnee! Je voegt alleen je tekst naar keuze toe aan de toffe designs. Vervolgens worden de flesjes voorzien van jouw zelf-ontworpen etiketten. En dat is nog niet alles. De geschenkdoos krijgt ook een matching ontwerp. Dit alles in de allermooiste kleuren en waanzinnige kwaliteit. Wacht niet langer en verras je favoriete fijnproever!

Prijsindicatie vanaf; €24,95



 

Bierproeverij | Proef de bieren

Dit is een surprisebox waarmee je een bierproeverij opzet voor de bierliefhebber. Dit spel bevat 8 speciaal bieren, maar op het label staat niet vermeld om wat voor bier het gaat. Dat mag je zelf ontdekken. In de doos zitten proefformulieren waarop je de bieren kunt scoren op bijvoorbeeld kleur, smaak of de geur die je erin ontdekt. Raad jij de bierstijl? Geschikt voor de kenner, maar ook voor de nieuwsgierige liefhebber. De doos bevat verder een uitleg formulier en een antwoorden boekje met extra uitleg van kenners over de bierstijlen.

Prijsindicatie vanaf; €22,50



 

Eeuwige jeugd bierpakket - 4 stuks

Een leuke cadeauset gevuld met hippe Amsterdamse bieren van Brouwerij de Eeuwige jeugd in flesjes met een inhoud van 330ml. In de set vind je 4 bieren met authentieke Amsterdamse woorden en namen zoals gladjanus, lellebel, witnit en bullebak, met alcoholpercentages van 5.2 tot 7.7%. Door de verschillende bierstijlen is dit een unieke proeverij van echte Amsterdamse craftbieren. Wie geef jij de eeuwige jeugd?

Prijsindicatie vanaf; €14,-




 

De leukste wijn borrelpakketten


Tasty Grapes wijnproeverij Rood

Dit is het perfecte cadeau voor een echte wijnliefhebber. Deze wijnproeverij van Tasty Grapes bevat 5 verschillende rode wijnen uit Frankrijk, Spanje en Italië. Ze zijn speciaal samengesteld zodat jij kennis kan maken met de verschillende druiven soorten waarmee rode wijn wordt gemaakt. The vijf wijnen heten: Domaine de Rombeau, Abrigo Giovanni, Bodegas Peique, Paloma Minquez en Placido Volpone. Scan de QR code op de verpakking ontdek je meer over de wijnen en waar de wijn het lekkerst bij smaakt, smaak en het wijnhuis. Vanaf € 29,95





 

FOGOSO | Glitterwijn | 750 ml

Op zoek naar een sprankelend cadeau? Verras met Glitterwijn! Zeg nou zelf, van deze fles word je toch blij? Door de fles te schudden geven de roze glitters een feestelijk effect. Deze lichtzoete mousserende wijn is een prima bubbel voor een sprankelend feestje!

Tip: 'Shake it, shake it', vergeet niet je ontvanger te vertellen de fles goed te schudden! Inhoud en alcoholpercentage: 750 ml en 5,5%

Vanaf € 15,99



 

Mini-wijnproeverij: Mini-wijntrip feestelijk Frankrijk

Wijn en chocolade, wie wil er niet mee verrast worden? Deze giftbox bevat 4 buisjes met elk 100 ml wijn. Ook zit er een buisje met 7 heerlijke handgemaakte truffelchocola. Iemand echt verrassen met een bijzonder product? Verstuur dan zeker deze leuke giftbox.

Productinformatie

  • 4 wijnen van 10 cl. (elke tube is goed voor 1 wijnglas)

  • 7 handgemaakte chocoladetruffels in verschillende smaken

  • Verpakt in luxe geschenkverpakking

  • Gepatenteerde technologie, waarbij de wijnen in een zuurstofvrije atmosfeer verpakt worden, zorgt voor behoud van de originele smaak en aroma's voor minstens 3 jaar. Over de wijnen

  • Kia Ora | Sauvignon Blanc | Marlborough | Nieuw Zeeland | 12,5% vol

  • Moillard | Chardonnay | Bourgogne | Frankrijk | 13% vol

  • Nero Marona | Primitivo | Puglia | Italië | 13% vol

  • Western Cellars | Zinfandel | Californië | Verenigde Staten | 13,5% vol (het kan voorkomen dat deze wijn - afhankelijk van het seizoen - kan afwijken. Hierbij wordt altijd een gelijkwaardig alternatief uitgezocht).

Vanaf € 31,99



 

Wijn borrelbox met lekkere hapjes - Cheers met wijn


Wil je meer dan alleen een wijntje in je box en wil je voor een volledige borrelervaring gaan? Dan zijn de borrelpakketten van borrelexperience wellicht iets voor jou.

Deze borrelpakketten zijn zorgvuldig samengesteld met een lekker drankje en een lekker hapje! Vanaf € 22,95


Waarom kies je voor borrelexperience: Lokale ondernemers, Duurzame producten, Pure smaaksensatie met (h)eerlijke hapjes en dranken, Persoonlijke boodschap op een borrelpraat ansichtkaart mogelijk.



 

De leukste alcoholvrije borrelpakketten


Borrelpakket alcoholvrij

Iemand verassen met een borrelpakket? Verras diegene met het borrelpakket alcoholvrije bubbels Pierre. Prachtige mousserende witte wijn zónder alcohol. Heel verfrissend, fruitig in de neus maar in de smaak zeer evenwichtig. Men doet niet vermoeden dat hier geen alcohol in zit. Wat een verrassing! Leuk om een zwangerschap of diploma mee te vieren!

Verder bestaat dit borrelpakket uit: iTRE borrel notenmix, Sapore scrocchi met olijven, iTRE mayonaise truffel en Torremar Olive Gordal with Garlic Rosemary.

Vanaf € 34,95



 

Borrelpakket met frisdrank - Cheers met fris


Als je gezellig wilt gaan borrelen dan is het natuurlijk ook prima om een alcoholvrije borrel in te plannen.


Vooral als je moet rijden of als je de volgende dag actieve plannen hebt is dat zeker verstandig! vanaf € 21,95



 




Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page