top of page

Aftellen naar vakantie, Kerst of Sinterklaas doe je met een aftelkalender. De leukste op een rij!

Bijgewerkt op: 6 nov. 2022


Aftellen naar een belangrijke dag kan - vooral voor kinderen - erg lang duren. Denk aan het aftellen naar de dag dat je op vakantie gaat, Sinterklaas pakjesavond of de eigen verjaardag. Kies voor een aftelkalender. Door van het aftellen een speciaal moment te maken en er dagelijks bij stil te staan, dan wordt het wachten een stuk makkelijker. Je kan dan voor jezelf of voor je kind dag voor dag de dag dichterbij zien komen. De voorpret is vaak net zo leuk als het moment zelf.


Een handig hulpmiddel om het aftellen meetbaar te maken is met behulp van een aftelkalender. Er zijn verschillende soorten aftelkalenders beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan een aftelkalender verjaardag, aftelkalender sinterklaas of aftelkalender Kerst. Door middel van het plakken van stickers of het aanpassen van de datum kan je de aftelkalender gebruiken zoals je zelf wilt.


Ook kan je een aftelkalender prima zelf maken. Als je een beetje creatief bent dan heb je deze in een handomdraai gemaakt. Het is dan wel leuk om leuke feestelijke stickers te kopen om dagelijks een dag weg te plakken. Met behulp van papier en wat stiften kom je al een heel eind. Ik heb zelf een aantal gratis te downloaden aftelkalenders gemaakt. Mocht je minder creatief zijn, dan kan je ook gewoon - lekker makkelijk - online een aftelkalender bestellen. Lees snel verder!


Inhoudsopgave:

 • Wat is een aftelkalender

  • Aftelkalender verjaardag

  • Aftelkalender sinterklaas

  • Aftelkalender kerst

  • Aftelkalender vakantie

  • Aftelkalender zwangerschap

 • Aftelkalender gratis download

 • Aftelkalender kopen?

 

Wat is een aftelkalender?

Voordat we beginnen met de verschillende aftelkalenders, eerst een korte toelichting. Wat wat is een aftelkalender precies? Ik leg het je uit!


Een aftelkalender is zoals de naam al aangeeft een kalender waarmee je kunt aftellen. Of je nu wilt aftellen voor kerst, je zwangerschap, de eerste schooldag of Sinterklaas? Er zijn vele aftelkalenders beschikbaar. Je hebt aftelkalenders op papier, van hout of canvas. Een aftelkalender is vooral voor kinderen een fijne manier om af te tellen naar speciale dagen zoals kerst, sinterklaas, vakantie of verjaardag. Ik heb de verschillende aftelkalenders voor je op een rij gezet. Er zit vast een aftelkalender tussen waar je naar op zoek bent.

 

Voorbeeld aftelkalender algemeen:


Tel af naar leuke of spannende momenten, zoals bijvoorbeeld je bruiloft, een vakantie of de eerste schooldag van je kind! Vul zelf in waar je naar aftelt en plak iedere dag een sticker. Een poster heeft ruimte voor 12 stickers. Specificaties -A4 formaat (210x297mm), 300 grams

-kleur roze (ook verkrijgbaar in groen)

-incl. stickervel met 12 stickers (diameter 4cm) Prijs indicatie: € 10,95 

Aftelkalender "dagen tot"

Dit leuke aftelbordje is ideaal als je vaker wilt aftellen. Je kunt dit bordje heel makkelijk met krijt voor elke gelegenheid gebruiken. Het bordje kan je makkelijk ophangen aan het touw of neerzetten op de vensterbank of voor het raam.


Schrijf zelf de tekst voor het moment van het aftellen: 5 dagen tot verjaardag [naam]/ sinterklaas / Kerst/ oud&nieuw. Prijs indicatie: € 7,50 

Aftelkalender verjaardag

Eén van de belangrijkste datum van het jaar blijft toch wel de verjaardag. Vooral voor kinderen is en blijft dit een bijzondere dag. Met de aftelkalender verjaardag kan je er samen met je kind naar aftellen zodat je elke dag een momentje inbouwt om weer een dag weg te strepen.


De spanning voor het trakteren op school, de cadeautjes, het verjaardagsfeestje. Alle aandacht en het wakker worden met de slingers blijft spannend! Als je ouder wordt dan wordt deze dag minder indrukwekkend omdat je weet wat je kunt verwachten. En op een gegeven moment moet je de slingers zelf gaan ophangen ;) De verjaardag is toch een dag waar alle kinderen naar uitkijken.


Met de aftelkalender verjaardag voor kinderen, kan je je kind helpen om het aftellen makkelijker te maken. De aftelkalender bestaat vaak uit 10 of 8 keer een stivker op te plakken om zo af te tellen naar de verjaardag. Met de stickers plakken beleef je de voorpret op een leuke manier, en de voorpret is misschien nog wel spannender dan de dag zelf! Kies voor één van de leuke aftelkalenders verjaardag om het aftellen extra bijzonder te maken.

 

Aftelkalender verjaardag voor kinderen

Deze leuke aftelkalender verjaardag is perfect voor de kinderen die echt niet meer kunnen wachten! Met de 10 stickers op de aftelkalender kan er makkelijk afgeteld worden vanaf 10 dagen tot de verjaardag.


Zo maakt je het wachten een beetje minder lang en een stuk leuker! Het aftellen kan beginnen!! Prijsindicatie € 9,99 

Aftelkalender Lief! verjaardag met gekleurde vrolijke stickers


De aftelkalender van Lief! heeft 8 vrolijke kleurrijke stickers om elke dag een sticker te plakken en zo af te tellen tot de verjaardag. Ik geloof dat er geen één kind bestaat die deze stickers niet kan weerstaan! ;) Prijsindicatie vanaf € 5,95 

Aftelkalender Sinterklaas

De decembermaanden zijn vaak een spannende tijd. Vooral als Sinterklaas in het land is zijn de meeste kinderen niet meer te houden. Het kan niet snel genoeg pakjesavond zijn. Op school komt Sinterklaas voorbij, het Sinterklaas journaal is voor vele kinderen vaste prik elke avond en daarbij komt ook nog het zetten van de schoen en natuurlijk de belangrijkste avond: pakjesavond. Met de Sinterklaas aftelkalender kan je aftellen naar pakjesavond door middel van het plakken van stickers.


Op de meeste aftelkalenders Sinterklaas kan je ook aangeven wanneer de schoen gezet kan worden en wanneer pakjesavond gevierd wordt. Ontzettend handig om te gebruiken, zodat één van de spannendste periodes in het jaar toch gepland verloopt.

 

Aftelkalender Sinterklaas

Hoe leuk is het om samen af te tellen naar de gezellige dagen door middel van het plakken van deze mooie gouden stickers. Zo maak je de maand visueel en dit schept duidelijkheid.


Tip: kleur de belangrijke dagen in met potlood of stiften en zo weten de kinderen hoeveel vakjes nog voordat het bijvoorbeeld pakjesavond is of bepaal alvast op welke dagen ze hun schoen mogen zetten.


Deze aftelkalender is gemaakt van stevig papier

Prijsindicatie vanaf € 8,95


 

Sint en Piet Aftelkalender


De Sint en Piet Aftelkalender met 15 stickers is ideaal voor de kleintjes onder ons. Elke dag een pepernoot plakken tot aan pakjesavond.

Specificatie: Lengte: 35cm, Breedte: 27cm, Materiaal: karton

Prijs indicatie: € 8,95 

Aftelkalender Kerst

De afgelopen jaren is de aftelkalender kerst oftewel de adventskalender enorm populair geworden. Of je nu man, vrouw of kind bent het is een leuk aftelmoment naar kerst of het nieuwe jaar. De adventskalender is mijn favoriet van alle aftelkalenders!


De adventskalender zijn er in allerlei verschillende maten en prijsklassen. Er is ook dit jaar weer genoeg aanbod. En vaak zie je door de bomen het bos niet meer. Om deze reden heb ik een top 10 van de leukste adventskalenders voor mannen, voor vrouwen en voor kinderen voor je op een rij gezet. Zodat ook jij (met je gezin) kan aftellen naar kerst of een leuk cadeau kan geven aan een je vriend of vrienden (of natuurlijk gewoon leuk voor je zelf). Tel ook af naar kerstavond met elke dag een leuke verrassing.

 

Rituals Adventskalender

The Ritual of Advent is dé Adventskalender voor 2021- 24 dagen vol bijzondere momenten. De feestdagen zijn gevuld met feestelijke momenten en tradities die één ding met elkaar gemeen hebben: we delen ze met de mensen die meer betekenis geven aan ons leven. Het kan een hectische periode zijn en dat maakt het nog belangrijker om een moment van rust te vinden en te genieten van de kleinste dingen die het leven je te bieden heeft.


De adventskalender bevat verschillende luxe cadeau's voor jezelf of voor iemand die speciaal voor je is. Tel in luxe af naar Kerstmis door je eigen feestelijke Adventsdorp te bouwen en geniet samen van 24 betekenisvolle momenten.

Prijs indicatie vanaf; € 59,90


 

Côte d'Or adventskalender

De Côte d'Or adventskalender is gevuld met de beste chocolaatjes van Côte d'Or: Mini Bouchée (melk en puur), een heerlijke pralinévulling met hazelnoot en amandelen, omhuld met intense Côte d'Or chocolade. Mini Roc (melk, puur, praliné en karamel) en Côte d'Or chocolade gevuld met een zachte ganache, krokante stukjes noot en in het midden een knapperige hele noot. Mignonnette (melk en noir de noir) en een fijn tabletje heerlijk intense Côte d'Or chocolade.


Wie kan deze heerlijke chocolaatjes weerstaan? Een genietmomentje voor elke dag. Een uitstekend cadeau voor de fijnproevers onder ons!

Prijs indicatie vanaf; € 21,90


 

Aftelkalender vakantie

Aftellen naar de vakantie, wie doet dat nou niet? Je werkt het hele jaar of je zit het hele jaar op school of met schoolgaande kinderen. Die vakantie heb je echt verdiend! Het aftellen naar de vakantie gaat net iets makkelijker met de aftelkalender vakantie. Zo kan je zelf samen met je kind elke dag een sticker plakken op de aftelkalender.

 

Aftelkalender vakantie

Deze handige kalender is ontworpen voor kinderen die met smart wachten tot de dag om op vakantie te gaan. Zo maakt het wachten een beetje minder lang!

Indicatie prijs; € 9,95
 

Aftelkalender zwangerschap

Wanneer je zwanger bent dan is aftellen extra bijzonder! Hoe leuk is het als je door middel voor een aftelkalender zwangerschap kunt aftellen naar de komst van je baby. Want wanneer er een baby in je buik groeit wil je alles weten van baby's en wat je kunt verwachten. Want elke dag richting de 40 weken zwangerschap is ontzettend spannend.

Er zijn verschillende zwangerschapskalenders op de markt. De meeste zwangerschapskalenders worden ook wel aftelkalenders genoemd. Je telt af naar de komst van de baby. Het gaat hier om maximaal 280 dagen oftewel 40 dagen, want dan zullen de meeste baby's er wel moeten zijn. :) Er staat vaak leuke feiten in vermeld en je kunt de ontwikkeling van de baby goed volgen. Je hebt de keuze voor een scheurkalender of een kalender die je kunt omslaan.


Daarnaast heb je ook kalenders die je kunt aanvullen met je afspraken zodat je dit leuk kunt bewaren als naslagwerk. En er zijn ook speciale zwangerschapskalenders op de markt om af te tellen voor broertjes en zusjes of voor 2 mama's! Zoals je ziet, genoeg keuzes om de leukste zwangerschapskalender te kiezen voor jezelf of als cadeau.

 

9 maanden aftelkalender - O'Baby (Pauline Oud)


De 9 maanden aftelkalender van O'baby is een origineel cadeau voor aanstaande papa's en mama's om af te tellen, met elke dag een tip of weetje over de zwangerschap. De kalender staat uitgeklapt stevig op je tafel, nachtkastje of bureau.


Met deze aftelkalender volg je de zwangerschap van begin tot einde. Een origineel cadeau om te geven, want elke dag lees je een tip of weetje over deze bijzondere periode. Extra leuk zijn de ervaringsverhalen van andere vrouwen. Merk je in week 28 dat je kindje 's nachts rustig is en overdag drukker? Dat komt door het hormoon melatonine. Je kindje krijgt al een dag- en nachtritme, en dat is handig voor als hij of zij straks geboren wordt! Indicatie prijs; € 14,95Ik heb de leukste 11 zwangerschapskalenders voor je verzameld, klik hier voor de top 11 zwangerschapskalenders.

 

Aftelkalender gratis download

Ik heb een aantal aftelkalenders voor je gemaakt, welke je gratis kunt downloaden.

Met de knop: Download PDF kan je het bestand gratis downloaden. Mocht je er gebruik van maken, dan wens ik je veel plezier met aftellen!


Aftelkalender Sinterklaas gratis download


Voorbeeld Sinterklaas Aftelkalender
sinterklaas aftelkalender
.pdf
Download PDF • 8.16MB

Aftelkalender Vakantie gratis download


Aftelkalender Vakantie
.pdf
Download PDF • 807KB

Aftelkalender Kerst gratis downloadAftelkalender Kerst
.pdf
Download PDF • 424KB

 

Aftelkalender kopen?

Ben je ook geïnspireerd om een aftelkalender te kopen? Of je nu kiest voor een aftelkalender voor Sinterklaas of een aftelkalender voor Kerst? Aftellen met een aftelkalender maakt het aftellen sowieso een stuk leuker! Je creëert echt even een momentje om weer stil te staan bij het moment wat komen gaat. Heel veel succes met het maken van mooie herinneringen met de aftelkalender!

 Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page