top of page

Top 7 docentenagenda's voor 2023-2024

Bijgewerkt op: 20 jun. 2023


studenten lopen uit school

Het nieuwe schooljaar staat weer voor de deur en dat betekent dat het hoog tijd is om een nieuwe docentenagenda aan te schaffen! We snappen dat je misschien denkt: "Waarom zou ik een speciale agenda voor docenten nodig hebben? Ik kan toch gewoon een normale agenda gebruiken?" Nou, beste vrienden, wij gaan jullie vertellen waarom een docentenagenda écht onmisbaar is in het onderwijs.


Een docenten agenda (of leraren agenda) is een must als je als docent het schooljaar goed wilt starten. Met een docenten agenda waar jij alles in kunt noteren, genoeg ruimte hebt voor notities en alles ook nog eens makkelijk kunt terugvinden dan maak je het jezelf een stuk makkelijker! Er zijn veel verschillende agenda's voor leraren, niet elke agenda heeft dezelfde inhoud. Kies jij voor een A5-formaat of een A4-formaat docenten agenda? En wil jij met een spiraal of liever een gebonden exemplaar?


De docentenagenda's of agenda's voor leraren zijn vanaf april/mei weer beschikbaar in de verschillende webshops en winkels. Mijn advies; wacht niet te lang met je favoriete docenten agenda kopen, want voor je het weet is jouw favoriet uitverkocht. Sommige docentenagenda's worden maar in een beperkte oplage gedrukt. En geldt echt: op = op. En waarom zou je wachten? Vaak beginnen de docentenagenda's al met de maand juni of juli. En nu het nieuwe schooljaar 2023-2024 echt dichterbij komt, is het fijn om de eerste stap al gezet te hebben. Welke docentenagenda kies jij voor het nieuwe schooljaar?

 

Wat is een docentenagenda?

Voordat we verder gaan is het fijn om te weten wat een docenten agenda of een agenda voor leraren precies is. Want wat is het verschil met een 'gewone' agenda. Elk jaar heeft evenveel dagen natuurlijk, maar wanneer je docent bent dan heb je andere prioriteiten dan als je een leerling bent. Het is als leraar erg fijn om een agenda te hebben waar je alles in kwijt kunt over je leerlingen, planners, klassenlijsten, lesroosters en nog meer handigheden. Ben jij een echte planner? Dan zijn er ook docenten agenda's met veel plannermogelijkheden. Daarnaast ook een heel goed hulpmiddel als je niet zo een geode planner bent. Ik weet zeker dat er een leraren agenda in mijn top 10 staat die precies bij jou past!

 

Welke verschillende docentenagenda's zijn er?

Voordat we verder gaan naar de top 10 wil je vast weten welke verschillen er zijn in de docenten agenda's. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende opties, dat het je soms tegenhoudt om te kiezen. Voordat je je nieuwe docenten agenda gaat kopen is het slim om alvast een keuze te maken welke soort docenten agenda precies bij jou past! Ik geef je graag een toelichting van de verschillende mogelijkheden.Agenda voor leraren van de basisschool-

Je hebt bijvoorbeeld docentenagenda's speciaal gericht voor leerkrachten van de basisschool zoals de Leerkracht organizer XL agenda.


Hoe groot is een docenten agenda?

Vaak heeft een standaard agenda een A5 formaat. Inmiddels zie je steeds vaker A4 formaat agenda's.


Een ingebonden of een ringband docenten agenda

Ook heb je docentenagenda's met een ringband zoals de Hobbit agenda, zodat je makkelijk in de agenda kan schrijven of docentenagenda's met een leeslint. Je kunt kiezen voor de docentenagenda die voor jou het beste werkt.


De klassiekers zoals de Artemis- en Altena-agenda's zijn nog steeds enorm populair onder docenten. Deze agenda's zijn ideaal voor het plannen van lesroosters, oudergesprekken en het bijhouden van notities tijdens vergaderingen. Het is een goede agenda waar je alles in kwijt kunt, niet echt heel fancy, maar een fancy docentenagenda is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. De klassieke docentenagenda's doen wat het beloofd: het schooljaar een stuk makkelijker maken doordat jij georganiseerd blijft.


Ik heb de mooiste docentenagenda's van 2023-2024 voor je op een rij gezet! Zodat jij makkelijk een keuze kunt maken welke leraren agenda bij jou past!


 

Top 10 leukste docentenagenda's van 2023-2024

 

#1 Docentenagenda 2023/2024: Hobbit

Docentenagenda Hobbit

De docentenagenda van Hobbit heeft verschillende kenmerken. Deze docentenagenda staat niet voor niets op mijn nummer #1 in deze top 10. De docentenagenda's zijn groot, hebben een A4-formaat. Ook hebben ze allemaal een handige grote ringband plus elastieken band, een harde cover en ontzettend leuke en originele modellen. En niet te vergeten 4 vellen handige planstickers en 3 transparante opberghoezen. Wil je het liefst een strak model zonder leuke afbeelding dan heb je ook de strakke vierkant met zwart en grijze model.


Daarnaast is deze agenda meer dan compleet voor de docenten in het basisonderwijs, middelbaar- of hoger onderwijs. Deze docentenagenda kan net zo goed een planner genoemd worden want het bevat jaarplanners, maandplanners, klassenplanners en jaaroverzichten. Daarnaast kan je natuurlijk de lesroosters en klassenlijsten er in kwijt. Plus een overzicht voor schooljaar 2023-2024.

En wat ontzettend handig is, de docentenagenda van Hobbit heeft een verplaatsbare bladwijzer om snel bij de juiste pagina te zijn. De indeling van de agenda is één week over twee pagina’s in verticale kolommen.


Deze agenda loopt van juli 2023 tot begin juli 2024. Indicatie prijs €19,99

 

#2 Docentenagenda 2023-2024: Structuurjunkie Lerarenplanner

Docentenagenda  structuurjunkie

Speciaal voor leerkrachten hebben we de succesvolle Structuurjunkie planner met feedback van leerkrachten omgevormd tot een geheel nieuwe planner. Deze planner loopt van augustus 2023 t/m begin september 2024 en loopt dus over een heel schooljaar.

De weekoverzichten lopen van 7.00 tot 18.00 uur met extra ruimte voor de avond. Op elke pagina is voldoende ruimte om bijkomende taken te noteren en naast het weekoverzicht kun je nog notities maken. Achterin de planner zijn nog meer lijntjes- en bulletpagina’s voor al je taken en gedachten.


De planner is op A4-formaat en wordt uitgegeven met twee leeslinten, een Moleskine-envelop achterin en een los bijgevoegd notitieboekje op A6-formaat.

Indicatie prijs: € 28,99 

#3 Docentenagenda 2023-2024: Zoedt docentenagenda

Docentenagenda Zoedt

Speciaal voor leraren en docenten maakten we deze mooie A4 hardcover docentenagenda. Een feestje om naar te kijken en in te werken! De agenda heeft een stevige ringband en 2 elastieken die je een heel jaar kunt gebruiken. Eén elastiek kun je gebruiken als sluitelastiek en één elastiek om te markeren in welke week je bent. Achterin de agenda zit een handige envelop om notities, bonnetjes etc. te bewaren.

Indicatie prijs €24,95

 

#4 Docentenagenda 2023-2024: Leerkracht organizer docentenagenda

Docentenagenda  leerkracht organisor

De Leerkracht organizer docentenagenda is er in twee varianten. Je hebt een A5-formaat hiermee organiseer je school en thuis eenvoudig in één oogopslag. Daarnaast heb je ook de XL-versie: De Leerkracht Organisor XL docentengenda voor leerkrachten basisonderwijs, ib’ers en directie PO. Het zijn allebei zeer uigebreidde docentenagenda's met daarnaast de mogelijkheid om extra bladen toe te voegen.


Toelichting leerkracht organisor A5-formaat

Het weekoverzicht heeft, naast een algemene to-do list, extra notitieruimtes voor vergaderpunten, overdrachtsinfo en items voor de volgende week. Behalve reguliere feestdagen worden ook onderwijs gerelateerde vieringen vermeld. Daarnaast heeft de agenda o.a. een kasboek voor je klassenbudget, een normjaartaak-overzicht, handige pagina’s voor inloggegevens en een registratieformulier voor stagiairs.


En uiteraard is er veel ruimte voor aantekeningen. Verder wordt de agenda geleverd met kunststof bladwijzer, penhouder, 2 insteekmapjes en stickerboekje met o.a. tabs en 5 vellen themastickers voor zowel werk als privé, om bepaalde activiteiten te accentueren.


Toelichting De Leerkracht Organisor XL docentengenda

Deze XL docentenagenda is speciaal gericht op leerkrachten in het basisonderwijs, ib’ers en directie PO. De XL agenda is de zakelijke variant van de Leerkracht organizer. Een echte werkplanner, zonder de verdeling school & thuis Het weekoverzicht heeft een staande dagindeling met urennotatie, een algemene to-do list, ruimte voor vergaderpunten, overdrachtsinfo en items voor de volgende week en allerlei extra’s die zowel voor leerkrachten als in managementfuncties handig zijn. Behalve reguliere feestdagen worden ook onderwijs gerelateerde vieringen vermeld. Verder heeft de agenda o.a. een bestellijst, kilometerregistratie, een normjaartaak-overzicht, handige pagina’s voor inloggegevens, websites & apps. En uiteraard is er veel ruimte voor aantekeningen. 

#5 Docentenagenda 2023-2024: ThiemeMeulenhoff Docentenagenda

Docentenagenda  ThiemeMeulenhoff

Over ThiemeMeulenhoff ThiemeMeulenhoff heeft zich in de 225 jaar van haar bestaan ontwikkeld tot een ontwerper van eigentijdse onderwijsleerprocessen. ThiemeMeulenhoff werkt vanuit het motto ‘Samen leren vernieuwen’: om talenten te kunnen laten bloeien, vernieuwt ThiemeMeulenhoff het leren, samen met scholen en docenten. Het bedrijf wil leerlingen laten leren op een manier die bij ze past en die leren leuker maakt. Zo wordt leerrendement verhoogd en meer uit ieder talent gehaald. Met groeiende expertise, ervaring en leeroplossingen is ThiemeMeulenhoff een partner voor scholen in Nederland en erbuiten bij het vernieuwen en verbeteren van hun onderwijs. #samenlerenvernieuwen Prijs indicatie vanaf € 16,95 

#6 Docentenagenda 2023-2024: Athena

Athena Docentenagenda

De Athena docentenagenda van Bekking en Blitz is al vele jaren de favoriete agenda van een groot aantal onderwijsinstellingen, hogescholen, universiteiten en leraren. De agenda heeft een een spiraal, harde kaft en is beschikbaar in A4-formaat.


Prijs indicatie vanaf € 18,99 

#7 Docentenagenda 2023-2024: Artemis


Docentenagenda Artemis

De docentenagenda voor het onderwijs, nu in A5 formaat. De docentenagenda van Bekking en Blitz is al vele jaren de favoriete agenda van een groot aantal onderwijsinstellingen, hogescholen, universiteiten en leraren. Nieuw in de familie is de Artemis Docentenagenda. Het verschil met de Althena agenda is weinig. Inhoudelijk is deze agenda precies hetzelfde als de grote Athena docentenagenda, maar nu een maatje kleiner. Prijs indicatie vanaf € 15,99 

Docenten agenda kopen?

Zoals ik al eerder zei, worden de docenten agenda's vaak in een beperkte oplage gedrukt. Hartstikke slim als je het mij vraagt want er zijn natuurlijk maar een beperkt aantal docenten agenda's nodig elk jaar. Vanaf april/mei zijn de docentenagenda's online te bestellen, dus zorg dat jij er op tijd bij bent! Ik weet uit ervaring dat het zo vervelend als je net te laat bent om je favoriete agenda te kopen. Want het is nu eenmaal ontzettend fijn als je een goed hulpmiddel hebt om het schooljaar goed door te komen. Veel succes met het kiezen van je favoriete docentenagenda!


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page