top of page

10x de beste op een rij: Docenten agenda 2024 2025


Het nieuwe schooljaar staat weer voor de deur en dat betekent dat het hoog tijd is om een nieuwe docentenagenda aan te schaffen! We snappen dat je misschien denkt: "Waarom zou ik een speciale agenda voor docenten nodig hebben? Ik kan toch gewoon een normale agenda gebruiken?" Nou, beste vrienden, wij gaan jullie vertellen waarom een docentenagenda écht onmisbaar is in het onderwijs.


Elk schooljaar brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, en een betrouwbare docentenagenda is essentieel voor een gestructureerde en georganiseerde aanpak. Hier is onze selectie van de top 5 docentenagenda’s voor het schooljaar 2024-2025, die elke leraar zou moeten overwegen.


Een docenten agenda (of leraren agenda) is een must als je als docent het schooljaar goed wilt starten. Met een docenten agenda waar jij alles in kunt noteren, genoeg ruimte hebt voor notities en alles ook nog eens makkelijk kunt terugvinden dan maak je het jezelf een stuk makkelijker! Er zijn veel verschillende agenda's voor leraren, niet elke agenda heeft dezelfde inhoud. Kies jij voor een A5-formaat of een A4-formaat docenten agenda? En wil jij met een spiraal of liever een gebonden exemplaar?


De docentenagenda's of agenda's voor leraren zijn vanaf april/mei weer beschikbaar in de verschillende webshops en winkels. Mijn advies; wacht niet te lang met je favoriete docenten agenda kopen, want voor je het weet is jouw favoriet uitverkocht. Sommige docentenagenda's worden maar in een beperkte oplage gedrukt. En geldt echt: op = op. En waarom zou je wachten? Vaak beginnen de docentenagenda's al met de maand juni of juli. En nu het nieuwe schooljaar 2023-2024 echt dichterbij komt, is het fijn om de eerste stap al gezet te hebben. Welke docentenagenda kies jij voor het nieuwe schooljaar?

 

Wat is een docentenagenda?

Voordat we verder gaan is het fijn om te weten wat een docenten agenda of een agenda voor leraren precies is. Want wat is het verschil met een 'gewone' agenda. Elk jaar heeft evenveel dagen natuurlijk, maar wanneer je docent bent dan heb je andere prioriteiten dan als je een leerling bent. Het is als leraar erg fijn om een agenda te hebben waar je alles in kwijt kunt over je leerlingen, planners, klassenlijsten, lesroosters en nog meer handigheden. Ben jij een echte planner? Dan zijn er ook docenten agenda's met veel plannermogelijkheden. Daarnaast ook een heel goed hulpmiddel als je niet zo een geode planner bent. Ik weet zeker dat er een leraren agenda in mijn top 10 staat die precies bij jou past!

 

Welke verschillende docentenagenda's zijn er?

Voordat we verder gaan naar de top 10 wil je vast weten welke verschillen er zijn in de docenten agenda's. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende opties, dat het je soms tegenhoudt om te kiezen. Voordat je je nieuwe docenten agenda gaat kopen is het slim om alvast een keuze te maken welke soort docenten agenda precies bij jou past! Ik geef je graag een toelichting van de verschillende mogelijkheden.Agenda voor leraren van de basisschool-

Je hebt bijvoorbeeld docentenagenda's speciaal gericht voor leerkrachten van de basisschool zoals de Leerkracht organizer XL agenda.


Hoe groot is een docenten agenda?

Vaak heeft een standaard agenda een A5 formaat. Inmiddels zie je steeds vaker A4 formaat agenda's.


Een ingebonden of een ringband docenten agenda

Ook heb je docentenagenda's met een ringband zoals de Hobbit agenda, zodat je makkelijk in de agenda kan schrijven of docentenagenda's met een leeslint. Je kunt kiezen voor de docentenagenda die voor jou het beste werkt.


De klassiekers zoals de Artemis- en Altena-agenda's zijn nog steeds enorm populair onder docenten. Deze agenda's zijn ideaal voor het plannen van lesroosters, oudergesprekken en het bijhouden van notities tijdens vergaderingen. Het is een goede agenda waar je alles in kwijt kunt, niet echt heel fancy, maar een fancy docentenagenda is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. De klassieke docentenagenda's doen wat het beloofd: het schooljaar een stuk makkelijker maken doordat jij georganiseerd blijft.


Ik heb de mooiste docentenagenda's van 2023-2024 voor je op een rij gezet! Zodat jij makkelijk een keuze kunt maken welke leraren agenda bij jou past!
 

Top 10 docentenagenda 24 25

 

#1 Docentenagenda: Hobbit Docentenagenda 2024-2025

Docentenagenda Hobbit

Omschrijving en Voordelen:

Deze stijlvolle en duurzame Hobbit Docentenagenda is perfect voor docenten die milieu bewust zijn. Gemaakt van gerecycled papier en uitgerust met een bruin washed kraft paper cover, biedt het een weekoverzicht verdeeld over twee pagina's. De agenda bevat ook diverse planners, overzichten, en planstickers om je jaar goed georganiseerd te houden.


Prijs: €19,95


Specificaties:

- Formaat: A5

- 224 pagina’s van gerecycled papier

- Inclusief jaar- en maandplanners, lesroosters, klassenlijsten

- 4 vellen planstickers en een leestlint

 

#2 Docentenagenda 2024-2025: Structuurjunkie Lerarenplanner

Docentenagenda  structuurjunkie

Nog niet beschikbaar

Speciaal voor leerkrachten hebben we de succesvolle Structuurjunkie planner met feedback van leerkrachten omgevormd tot een geheel nieuwe planner. Deze planner loopt van augustus 2023 t/m begin september 2024 en loopt dus over een heel schooljaar.

De weekoverzichten lopen van 7.00 tot 18.00 uur met extra ruimte voor de avond. Op elke pagina is voldoende ruimte om bijkomende taken te noteren en naast het weekoverzicht kun je nog notities maken. Achterin de planner zijn nog meer lijntjes- en bulletpagina’s voor al je taken en gedachten.


De planner is op A4-formaat en wordt uitgegeven met twee leeslinten, een Moleskine-envelop achterin en een los bijgevoegd notitieboekje op A6-formaat.

Indicatie prijs: € 28,99 

#3 Docentenagenda: Zoedt Docentenagenda 2024-2025


Lerarenagenda 24 25

Omschrijving en Voordelen:

Deze A4-formaat docentenagenda van Zoedt is ideaal voor leraren die behoefte hebben aan meer ruimte voor hun planning. Met een hardcover, ringband en twee elastieken sluitingen is deze agenda zowel praktisch als duurzaam. Een handige envelop achterin biedt extra opbergruimte voor notities en bonnetjes.

Prijs: €24,45

Specificaties:

- A4 formaat

- Ringband binding

- Handige envelop voor extra opslag

 

#4 Docentenagenda Leerkracht Organizer Agenda 2024/2025


Leerkracht organizer

Omschrijving en Voordelen:

Deze compacte A5 Leerkracht Organizer is perfect voor basisonderwijs docenten. Met functies zoals een normjaartaakoverzicht, kasboek en ruimte voor inloggegevens en stagiairs, integreert deze agenda professionele en persoonlijke planning naadloos.

Prijs: €22,95

Specificaties:

- Formaat: A5

- 160 pagina’s, Wire-o gebonden

- Inclusief stickerboekje en penhouder 

#5 Docentenagenda Taalvoutjes A4 2024-2025

Docentegenda taalvoutjes

Omschrijving en Voordelen:

De Taalvoutjes-docentenagenda is niet alleen een praktisch hulpmiddel, maar biedt ook een humoristische kijk op taalmisstappen. Het grote A4-formaat en de ringband zorgen ervoor dat de agenda goed open blijft liggen tijdens het gebruik.

Prijs: €19,99

Specificaties:

- A4 formaat

- Ringband

- Humoristische taalvoutjes en notitieruimte 

#6 Hobbit Docentenagenda A4 2024-2025


Docentenagenda 24 25 Hobbit

Omschrijving en Voordelen:

Een tweede vermelding van Hobbit, deze agenda is uitgevoerd in ±A4 formaat met een prachtig klaprozen dessin. Deze agenda is rijk aan functies, waaronder een verscheidenheid aan planners en stickers voor maximale organisatie.

Prijs: €21,99

Specificaties:

- Formaat: ±A4

- Harde cover met soft touch

- Ringband, elastieken band, en bladwijzer

Conclusie:

Of je nu op zoek bent naar een milieuvriendelijke optie of een agenda met veel ruimte voor gedetailleerde planning, deze top 5 docentenagenda’s bieden iets voor elke docent. Kies de agenda die het beste past bij je behoeften en zorg voor een georganiseerd en succesvol schooljaar!

atie vanaf € 16,95 

#7 Docentenagenda 2024-2025: ThiemeMeulenhoff Docentenagenda

Docentenagenda  ThiemeMeulenhoff

Nog niet beschikbaar Over ThiemeMeulenhoff ThiemeMeulenhoff heeft zich in de 225 jaar van haar bestaan ontwikkeld tot een ontwerper van eigentijdse onderwijsleerprocessen. ThiemeMeulenhoff werkt vanuit het motto ‘Samen leren vernieuwen’: om talenten te kunnen laten bloeien, vernieuwt ThiemeMeulenhoff het leren, samen met scholen en docenten. Het bedrijf wil leerlingen laten leren op een manier die bij ze past en die leren leuker maakt. Zo wordt leerrendement verhoogd en meer uit ieder talent gehaald. Met groeiende expertise, ervaring en leeroplossingen is ThiemeMeulenhoff een partner voor scholen in Nederland en erbuiten bij het vernieuwen en verbeteren van hun onderwijs. #samenlerenvernieuwen Prijs indicatie vanaf € 16,95 

#8 Docentenagenda 2024 2025: Athena

Athena Docentenagenda

Nog niet beschikbaar De Athena docentenagenda van Bekking en Blitz is al vele jaren de favoriete agenda van een groot aantal onderwijsinstellingen, hogescholen, universiteiten en leraren. De agenda heeft een een spiraal, harde kaft en is beschikbaar in A4-formaat.


Prijs indicatie vanaf € 18,99 

#9 Docentenagenda 2024 2025: Artemis


Docentenagenda Artemis

Nog niet beschikbaar De docentenagenda voor het onderwijs, nu in A5 formaat. De docentenagenda van Bekking en Blitz is al vele jaren de favoriete agenda van een groot aantal onderwijsinstellingen, hogescholen, universiteiten en leraren. Nieuw in de familie is de Artemis Docentenagenda. Het verschil met de Althena agenda is weinig. Inhoudelijk is deze agenda precies hetzelfde als de grote Athena docentenagenda, maar nu een maatje kleiner. Prijs indicatie vanaf € 15,99 

#10 Docentenagenda 2024 2025: Ryam


Docentenagenda Ryam

Omschrijving en Voordelen: De Docenten Agenda Spiraal van Ryam is een praktische en robuuste keuze voor docenten die een betrouwbare planner nodig hebben. Deze spiraalgebonden agenda met een stevige kartonnen omslag en leeslint biedt een duidelijke weekindeling op A4-formaat, ideaal voor uitgebreide notities en plannen. Met handige toevoegingen zoals een jaarplanner, maandplanner, cijferlijsten, en ruimte voor adressen en telefoonnummers, houdt deze agenda alles wat je nodig hebt binnen handbereik.

Prijs: 19,99


Specificaties:

  • Formaat: A4

  • Kalenderjaar: 2024/2025

  • Looptijd: 12 maanden

  • Binding: Spiraalgebonden

  • Kleur: Zwart

  • Bevat diverse planners, rekentabellen, en ruimte voor klassenindelingPrijs indicatie vanaf € 15,99 

Docenten agenda kopen?

Zoals ik al eerder zei, worden de docenten agenda's vaak in een beperkte oplage gedrukt. Hartstikke slim als je het mij vraagt want er zijn natuurlijk maar een beperkt aantal docenten agenda's nodig elk jaar. Vanaf april/mei zijn de docentenagenda's online te bestellen, dus zorg dat jij er op tijd bij bent! Ik weet uit ervaring dat het zo vervelend als je net te laat bent om je favoriete agenda te kopen. Want het is nu eenmaal ontzettend fijn als je een goed hulpmiddel hebt om het schooljaar goed door te komen. Veel succes met het kiezen van je favoriete docentenagenda!


5 antwoorden op de meest gestelde vragen over de docentenagenda:

1. Waarom is een docentenagenda anders dan een gewone agenda? Antwoord: Een docentenagenda is specifiek ontworpen om te voldoen aan de unieke behoeften van leraren en docenten. Ze bevatten vaak speciale secties voor lesroosters, klassenlijsten, cijferlijsten, en schooljaarplanning. Daarnaast bieden ze meer ruimte voor dagelijkse lesplanning en andere schoolgerelateerde taken.

2. Wat is het beste formaat voor een docentenagenda? Antwoord: Het beste formaat hangt af van je persoonlijke voorkeuren en hoeveel je plant om in de agenda te schrijven. Velen geven de voorkeur aan een A4-formaat omdat het meer ruimte biedt voor gedetailleerde notities, terwijl anderen een compacter A5-formaat handzamer vinden voor dagelijks gebruik.

3. Hoe lang gaat een docentenagenda mee? Antwoord: De meeste docentenagenda’s zijn ontworpen voor het gebruik gedurende één schooljaar, wat meestal loopt van augustus van het ene jaar tot juli van het volgende jaar. Sommige agenda's bieden een 14-maanden indeling die begint in de zomer en loopt tot de volgende zomer.

4. Wat zijn de must-have kenmerken van een docentenagenda? Antwoord: Enkele essentiële kenmerken zijn een overzichtelijke weekindeling, ruimte voor notities en taken, secties voor schoolvakanties en feestdagen, en extra's zoals opberghoesjes en stickers. Een duurzame cover en binding die het hele jaar mee kan gaan zijn ook belangrijk.

5. Zijn er digitale docentenagenda’s? Antwoord: Ja, er zijn digitale versies beschikbaar die kunnen worden gebruikt op tablets of smartphones. Deze digitale agenda's bieden vaak synchronisatie met andere digitale kalenders, automatische herinneringen en de mogelijkheid om informatie te delen met collega's of studenten. In dit artikel hebben wij ons gericht op de papieren docentenagenda.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page