top of page

Kies voor een duurzaum: Top 8 uitwisbare notitieboeken

Bijgewerkt op: 4 dec. 2023


Een notitieboek aanschaffen klinkt makkelijk maar er zijn zoveel opties! Wanneer je daarnaast ook nog een duurzame keuze wilt maken dan is een uitwisbaar notitieboek een goede keuze. Een uitwisbaar notitieboek gaat allereerst lang mee. Daarnaast worden al die notities die normaal in de prullenbak belanden voortaan gewoon uitgewist.

Of je nu een notitieboek zoekt voor je studie, je werk of je dagelijkse things-to-do, een boekje waar je alles in op kunt schrijven is ideaal. Begin ook met schrijven in je notitieboek, doodle er op los of ga lekker brainstormen. Wees vooral creatief. In dit artikel leg ik je uit wat een uitwisbaar notitieboek precies is, welke verschillende notitieboeken er zijn en waar je uit kunt kiezen. Ook geef ik je mijn top 8 zodat je makkelijk een keuze kunt maken.

 

Inhoudsopgave:

 

Wat is een uitwisbaar notitieboek?

Een uitwisbaar notitieboek is een notitieboek met pagina's waarvan je de tekst kunt uitwissen. Er zijn verschillende soorten formaten, van pocketsize tot A3-formaat. Je kunt je uitwisbare notitieboek vaak zelf samenstellen. Van de uitwisbare bladen tot de kaft. Je kunt het notitieboek dus zo indelen zoals jij wilt.

 

Waarom kiezen voor een uitwisbaar notitieboek

De meeste mensen kennen het wel dat je veel notities maakt en waarvan er veel notities na afhandeling in de prullenbak belanden. Het is ontzettend goed voor het milieu als je kiest voor een duurzame oplossing. Dus niet weggooien die notities, maar gewoon uitwissen. Daarnaast geeft het ook helder weer wat je nog moet doen. Als je de notitie hebt afgerond dan kan je deze uitwissen. Mocht je de notitie willen bewaren dan kan je dit makkelijk doen door de bijbehorende app of gewoon de app Google Keep of Samsung Notes te gebruiken.

 

Hoe maak je een uitwisbaar notitieboek makkelijk schoon?

Je kunt een uitwisbaar notitieboek makkelijk schoon maken met de bijgeleverde attributen. Soms is het lastig om het notitieboek schoon te krijgen doordat de notitie er langere tijd op staat. Dan kan het helpen om een old-school gum te gebruiken. Maar helaas geldt niet voor elke uitwisbare notitieboek. Vaak staan in de reviews goede tips vermeld van de verschillende gebruikers.

 

Welke verschillende uitwisbare notitieboeken zijn er?

Er zijn veel verschillende mogelijkheden, allereest heb je een keuze tussen de verschillende formaten. Ook heeft elk uitwisbaar notitieboek zijn eigen kenmerken en pluspunten. Natuurlijk is de uitstraling ook belangrijk. Kies jij liever voor een vegan leren notitieboek of houdt je van een ringbandmodel? Ook kan je kiezen voor materiaal zoals bamboo, whiteboard(karton) of steenpapier.

Steenpapier is gemaakt van 80% kalksteen en 20% gerecycled en recyclebaar HDPE plastic. Dit papier is helemaal vrij van bomen, water en nare chemicaliën. Dat is beter voor jou én voor de natuur! Daarnaast is steenpapier waterafstotend, scheurbestendig en herschrijfbaar in combinatie met de Frixion inkt. Dit papier gaat dus maanden tot zelfs jaren met je mee.

Steenpapier voelt iets steviger en gladder aan dan regulier papier. De bladzijden blijven daarom lang intact én je kunt de inkt volledig en 100% vlekkeloos uitwissen met een vochtig doekje. Zelfs als jouw notities al maandenlang in je boekje staan.

Er zijn veel verschillende keuzes. Om deze reden heb ik 8 verschillende voor je op een rij gezet. Er is er vast één die bij je past!

 

Top 8 uitwisbare notitieboeken

 

GreenBook - Whiteboard Notebook

Wat is een GreenBook Een Greenbook is een uitwisbaar notitieboek dat je zelf kunt samenstellen, van kaft tot pagina, van formaat tot pen en van cover tot etui.


De Whiteboard Notebook is een uitwisbaar notitiebook dat van whiteboard (karton) is gemaakt. Het voordeel van dit notitieboek is dat je deze is veel verschillende kaften en je de pagina's zelf kunt kiezen. Er zitten standaard pagina's bijgeleverd en je kunt dit aanvullen naar wens. Je kunt het boekje dus helemaal samenstellen hoe jij het graag ziet.

Voordelen Greenbook:

 • Stel zelf samen dmv. de ringbinding: klik pagina's in en uit de binding

 • Kies uit meer dan 20 verschillende pagina ontwerpen: To Do, Agenda, Project en Creatief

 • Uitwisbaarheid geeft vrijheid

 • Bespaar papier


Uitbreidingsmogelijkheden

 • Verschillende losse pagina pakketten: To-do, Agenda, Project en Creatief

 • Covers en werkmappen in verschillende kleuren

 • Etuis in verschillende formaten Pennen en whiteboard-potloden

Duurzaamheid

 • Plasticvrije zending

 • Hervulbare Pen

 • Herbruikbare pagina’s

 • Recyclebaar: mag bij het plastic afval 

Greenstory GreenBook - Uitwisbaar Notitieboek - Vegan Cover Black A5

Wat is een GreenBook Een Greenbook is een uitwisbaar notitieboek dat je zelf kunt samenstellen, van kaft tot pagina, van formaat tot pen en van cover tot etui.


De Greenbook Vegan Cover is een uitwisbaar notitiebook waarvan de kaft van Vegan leather is gemaakt. Dit zorgt voor een luxe uitstraling. Het notitieboek is beschikbaar in A5-formaat en in verschillende kleuren: black, cognac en clay.


Het voordeel van dit notitieboek is dat je de kaft in drie verschillende kleuren kunt bestellen en je de pagina's zelf kunt kiezen. Er zitten standaard pagina's bijgeleverd en je kunt dit aanvullen naar wens. Je kunt het boekje dus helemaal samenstellen hoe jij het graag ziet.

Voordelen Greenbook:

 • Stel zelf samen dmv. de ringbinding: klik pagina's in en uit de binding

 • Kies uit meer dan 20 verschillende pagina ontwerpen: To Do, Agenda, Project en Creatief

 • Uitwisbaarheid geeft vrijheid

 • Bespaar papier

Uitbreidingsmogelijkheden

 • Verschillende losse pagina pakketten: To-do, Agenda, Project en Creatief

 • Covers en werkmappen in verschillende kleuren

 • Etuis in verschillende formaten Pennen en whiteboard-potloden

Duurzaamheid

 • Plasticvrije zending

 • Hervulbare Pen

 • Herbruikbare pagina’s

 • Recyclebaar

Prijs indicatie: vanaf € 50,95


 

Bambook uitwisbaar notitieboek


Het uitwisbare notitieboek van Bambook is een mooi duurzaam notitieboek die je zelf kunt samenstellen. Kies jouw eigen uitvoering met de kaft, het formaat en de pagina’s. Alles voor jouw perfecte, uitwisbare schrift. Schrijf met de speciale marker op de whiteboard pagina’s, scan je aantekeningen met de Bambook App en wis je pagina’s schoon voor hergebruik.Kies voor het klassieke softcover notitieboek met kartonnen kaft (FSC-gecertificeerd) bedrukt met een subtiel bamboe patroon. Of ga voor de luxe hardcover uitvoering met een harde bamboe kaft waarbij het Bambook-logo gegraveerd is op de voorkant. Kies daarnaast zelf welk formaat en binnenwerk past bij jouw werkwijze. Elke Bambook bevat 20 uitwisbare vellen, 40 pagina’s in totaal.Prijs indicatie A4 formaat softcover € 24,90


 

Uitwisbaar schrijfblok - Bambook Notepad - Hardcover - A4/A3 - Blanco & Gelinieerd


Het uitwisbare schrijfblok met hardcover en ringband aan de bovenzijde van Bambook is verkrijgbaar in A3 & A4 formaat. Perfect voor linkshandigen, schrijfmappen, brainstormen en presentaties.


Elke Bambook heeft 20 uitwisbare vellen, dus 40 pagina’s. Bambook Notepad is het uitwisbare notitieblok. Kies het formaat en de pagina’s die bij jouw werkwijze passen. Beide formaten zijn voorzien van een stevig en massief bamboe omslag. Dit geeft een luxe touch aan dit product. Beide Notepads zijn geschikt voor linkshandigen. Bonustip: beide Notepads zijn recht op neer te zetten voor bijvoorbeeld presentaties. Leg je Notepad horizontaal neer voor een bredere werkruimte.


 

Correctbook - Uitwisbaar - Whiteboard Notitieboek

Hoe vaak heb jij al een nieuw schrift of notitieboek gekocht? In ontwikkelingsgebieden is het antwoord op die vraag vaak: “Nog nooit”. Helaas gaan er iedere dag nog steeds 250 miljoen kinderen naar school zonder pen en papier.


In 2014 zag oprichter Sam tijdens een vakantie in Zuid-Afrika met eigen ogen dat kinderen geen toegang hadden tot basis schrijfmaterialen zoals pen en papier. Onder zulke omstandigheden is het logisch dat er wereldwijd nog steeds meer dan 750 miljoen mensen boven de 15 jaar analfabeet zijn. Niet alleen het tekort aan schrijfmateriaal is een probleem. Na aanschaf is het materiaal snel weer op en moet er opnieuw gekocht worden. Dit is te duur voor heel veel kinderen. Hier komt Correctbook tegen in actie met een uitwisbaar notitieboek dat hier én in ontwikkelingsgebieden oneindig meegaat! Innovatief, goed voor de onderwijsmogelijkheden en het bespaart veel papier.


Met de aankoop van elk Correctbook voorziet Correctbook één kind in een ontwikkelingsgebied drie maanden lang van dit uitwisbare schrijfmateriaal. Doe je mee? Samen maken wij schrijven toegankelijk voor iedereen op de wereld!Hoe werkt het? Correctbook wordt vaak vergeleken met een whiteboard notitieboek door de wisbaarheid. Echter is de schrijfervaring velen malen beter dan bij een whiteboard! Aantekeningen drogen binnen enkele seconden en vlekken daarna niet meer. Notities zijn enkel uit te wissen met de achterkant van de Correctbook® fineliner (kleine stukjes tekst of enkele letters), het Correctbook® Wisdoekje, de Correctbook® Sponsjes of de Correctbook® Schoonmaakset (voor een grondige schoonmaak van meerdere bladzijden of een heel boek).


Je kunt de notities ook digitaal opslaan met de gratis Correctbook® PDF Scan App. Verder beschikt het Correctbook over de Correctbook® Core Pagina’s. Door de Correctbook® Core Pagina’s voelt schrijven op deze wisbare pagina’s hetzelfde als op gewoon papier. Tenslotte maakt de missie “Endless Writing for Everyone”, waar je bij aankoop van een Correctbook automatisch aan bijdraagt, het product helemaal uniek!
 

MOYU Ringband A5 (2.0) | Uitwisbaar & Herschrijfbaar Notitieboek


De bestseller Ringband A5 van Moyu is in een nieuw jasje gestoken. Er is een hernieuwd alles-in-één binnenwerk vol blanco, gelinieerde, ruitjes en bulletjournal pagina's.


Ideaal voor efficiënt werken met meer overzicht, focus en structuur.

Gemaakt van soepel, uitwisbaar en herschrijfbaar steenpapier voor je beste schrijfervaring ooit!


Bovendien is de kaft van de 2.0 versie gemaakt van 100% steenpapier en is dus waterafstotend. Geen punt als je per ongeluk een glas water omstoot – dit notitieboek verdrinkt niet. Tot slot maakt de ringband het je makkelijk om het notitieboek volledig open te leggen op je tafel of bureau. Wel zo handig! Inhoud:

 • 1 x Ringband Notitieboek A5 (2.0)

 • 1 x MOYU Pen*

 • 1 x Pen Pal

 • 1 x Cleaning Cloth

 • 3 x To Do List pagina's

 • 2 x Weekplanner pagina's (= 2 weken)

 • 4 x Blanco pagina's

 • 4 x Dotted pagina's

 • 5 x Ruitjes pagina's

 • 20 x Lijntjes pagina's

Samen creëren we nieuwe natuur!

Dankzij jouw aankoop wordt er een boom geplant in samenwerking met de lokale partner Trees For Kenya.


Prijs indicatie: vanaf € 30,90 

Modubooq organizer - Herbruikbaar Modulair Slim Notitieboek - A5

Het uitwisbare discbound notitieboek van modubooq™ is voor iedereen, omdat het modulair is kun je het boek indelen zoals jij wilt! Voeg nieuwe pagina's toe, verwijder ongebruikte pagina's of herorden ze. Modubooq™ bestaat uit verschillende herschrijfbare pagina's, allemaal met een kleurrijk ontwerp. Je kunt deze pagina's herschikken, nieuwe pagina's toevoegen of ongebruikte pagina's verwijderen. Zo creëer je je eigen modubooq™, precies naar jouw wensen!


Het uitwisbare notitieboek A5 heeft 40 pagina's (20 dubbelzijdige sheets) met afzonderlijke kleurrijke tabbladen. 16 gelinieerde, 10 gestippelde, 2 to do list, 6 wekelijkse en 6 maandelijkse pagina's. Formaat: A5. Het bevat ook een niet-permanente marker & schoonmaakset, om meteen aan de slag te kunnen. Omdat modubooq modulair is, kun je het notitieboek zelf samenstellen zoals je wilt! Je ontvangt alle onderdelen apart.


Modubooq™ bevat:

 • 40 duratech3™ pagina's (20 dubbelzijdige sheets) - Formaat: A5

 • 16 gelinieerde pagina's

 • 10 gestippelde pagina's

 • 2 to do lijst pagina's

 • 6 wekelijkse pagina's

 • 6 maandelijkse pagina's

 • 4-jaarlijkse overzichten - gewone papieren pagina's

 • 6 afzonderlijke kleurrijke tabbladen

 • Discbound systeem

 • Niet-permanente marker zwart (0,6 mm) met elastische lus

 • Reinigingsset met elastische lus

Raak nooit meer iets kwijt wat je hebt opgeschreven en deel het eenvoudig met anderen door de pagina's te scannen met de scan-app die het beste bij je past! We hebben deze app getest met modubooq™ en hij werkt geweldig; scan je pagina's, sla ze op in de cloud en verstuur ze naar je contacten. Download de app en ontdek wat het voor jou kan doen. Het maakt je herbruikbare en modulaire notebook nog slim ook!Prijs indicatie: vanaf € 33,95


 

Elfinbook X - uitwisbaar notitieboek


Oneindig schrijven op steenpapier met de uitwisbare Elfinbook X. Met de Elfinbook X ervaar je de luxe én het gemak van een oneindig notitieboek van steenpapier. De Elfinbook X is luxueus en veelzijdig omdat hij een leren uitstraling heeft en er ruimte is voor het opbergen van notities of visitekaartjes in een handige map aan de binnenkant.


Inhoud:

 • Elfinbook X met PU lederen hoes en doekje.

 • 70 pagina’s waarvan 35 lijn en 35 blanco

 • Persoonlijke toegang tot speciale app voor IOS en Android om notities in op te slaan.

 • Zwarte uitwisbare Frixion pen.


Prijs indicatie: vanaf € 38,75


 Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page