top of page

Top 8 mooiste bullet journals voor volwassenen

Bijgewerkt op: 8 aug. 2021


journal

Wil jij ook aan de slag met een bullet journal? Of wil jij een mooi cadeau geven voor je vriend of vriendin? Een mooie bullet journal voor volwassenen is een origineel cadeau om te geven. Bullet journaling is dé manier om bewuster met je tijd om te gaan en je leven op jouw manier vorm te geven.


Er zijn zoveel verschillende opties. Je kunt een bullet journal kopen met lege pagina's. Of je kan kiezen voor een combinatie van een bullet journal en een invulboek, of meer een notitieboek. Ook heb je verschillende benamingen zoals bijvoorbeeld een journal en een bullet journal. Daarnaast heb je nog planners of dagboeken. Voordat je de mooiste bullet journal gaat zoeken is het slim om alvast een keuze te maken welk boekje er precies bij jou (of bij je vriend of vriendin) past!


Ik geef je graag een toelichting van de verschillende mogelijkheden zodat jij bewust een goede keuze kan maken welk soort bullet journal de beste optie is.


In dit artikel geef ik je antwoord op de volgende vragen:

Wat zijn de voordelen van het schrijven in een bullet journal?

Er zijn verschillende voordelen te noemen om te gaan schrijven in een bullet journal. Ik heb er hieronder een paar voor je neergezet.

 1. Je leert prioriteren

 2. Je hebt meer kans om je doelen te bereiken

 3. Je geeft je leven een positieve wending

 4. Je krijgt rust in je hoofd

 5. je gaat bewuster met je tijd om

 6. Je bent meer tevreden

Ik vind bullet journaling een geweldige manier om mijn dagelijkse activiteiten en ervaringen bij te houden, evenals mijn langetermijndoelen. Daarnaast geeft het me rust in mijn hoofd om met pen en papier bezig te zijn. Echt een vriendenmomentje voor mezelf. 😉 Ik hoop dat het jou ook helpt om meer rust in je hoofd te krijgen! Het enige wat je nodig hebt is een bullet journal, pennen en eventueel fijne stiften-stickers.


Wat is een bulletjournal

bron; www.buzzfeed.com
bron; www.buzzfeed.com

Een bullet journal is een agenda, dagboek en to do-lijst in één. Het is een methode om je taken, afspraken, doelen en gedachten te ordenen. Gewoon met pen en papier. Het is wel erg gericht op creatieve mensen want je begint standaard met een leeg boek/schrift. Er zijn online veel ideeën te vinden hoe je dit kan vormgeven.


De basis voor een bullet journal is een leeg notitieboek met dotted papier. Een bullet journal heeft een vaste basis die je daarna verder kunt personaliseren. Sommige mensen stoppen ontzettend veel tijd in het personaliseren van hun bullet journal en versieren hem met handletters, doodles, ingewikkelde diagrammen en tekeningen. Dit is niet noodzakelijk om er goed mee te kunnen werken. Wel ben ik van mening dat je aardig creatief moet zijn anders heb je er - verwacht ik - al snel geen lol meer in. Hoe meer je met je journal doet, hoe bedrevener je erin wordt.


Waar moet je op letten bij het kopen van een bullet journal?

Er zijn veel verschillende bullet journals op de markt. Je hebt hele leuke journals met een mooie kaft waarbij het papier net te dun is of doordrukt (ghosting genoemd) of dat je pen gaat vloeien (bleeding genoemd). Dit kan erg vervelend zijn. Daarom is het verstandig om van te voren goed na te gaan wat jij belangrijk vindt!


Ik geef je hier mijn belangrijke punten waarmee je rekening kunt houden bij het kopen van je bullet journal.


Dikte van het papier

Allereest is de dikte van het papier écht van belang. Mijn advies is om minimaal voor 100 grams inktbestendig papier met een keurmerk.


Inktbestendig papier

Inktbestendig betekent dat het papier niet doordrukt als je met stiften op het papier schrijft. Dit is wel zo handig als je met een bullet journal aan de slag gaat.


Keurmerk van het papier

Daarnaast is een keurmerk aan te raden want als je actief gaat schrijven in een bullet journal dan is het fijn als je weet dat er een keurmerk/label van toepassing is dat duurzaam bosbeheer garandeert. Eén van de meest bekendste is FSC. FSC staat voor Forest Stewardship Council. Dit is een internationale organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer wereldwijd. Er wordt dus rekening gehouden met mensen en dieren die afhankelijk zijn van het bos.


Overigens is FSC niet het enige keurmerk/label dat duurzaam bosbeheer garandeert. Ook bestaat er nog het PEFC keurmerk, het Europees Ecolabel en De Zwaan. Als je een bullet journal of notitieboek wilt kopen, kies dan voor duurzaam papier. (bron)


Leeslinten aanwezig

Daarnaast is het fijn dat er één of twee leeslinten in zitten zodat je makkelijk kan terugvinden waar je was.


Eventueel een goede sluiting

Het is fijn als je bulletjournal goed dicht kan. Vaak is ene elastiek handig. Dit is niet noodzakelijk, het ligt aan de dikte van de kaft of het nodig is en daarnaast wat je er allemaal mee gaat doen. Als je er van alles in wilt gaan plakken dan zou ik voor een goede sluiting kiezen.


Kies het juiste formaat van je bullet journal.

Er zijn verschillende formaten beschikbaar. Je kunt kiezen voor een A5-formaat welke makkelijk mee te nemen is of een wat groter formaat waar je meer in kwijt kunt. Verschillende mogelijkheden dus. Bedenk van tevoren goed wat je ermee wilt gaan doen en welk formaat het beste bij je past.

Kies een kaft waar je blij van wordt!

Als je actief aan de slag gaat met bullet journaling dan heb je het boekje vaak in je handen. Ik vind het fijn als het boekje een mooie kaft heeft. Dus dat je er ook écht heeel graag in wilt schrijven! 😊 Een mooi boekje is écht het geld waard. Ik vind het ook erg fijn als het boekje goed open blijft liggen als je deze neerlegt.


Hoe ga je van start je met een bullet journal?

Als je van start wilt gaan met een bullet journal is het goed om je goed voor te bereiden en je in te lezen. Het is bijvoorbeeld aan te raden om de eerste pagina's leeg te houden zodat je hier (op een later moment, tijdens het vormgeven) je inhoudsopgave kan vermelden. Daarnaast is het goed om je planning goed te kunnen verwerken en ruimte te hebben voor je verschillende to-do-lijstjes.


In het volgende filmpje wordt het heel goed uitgelegd:

Hoe weet ik of bullet journaling bij mij past?

Allereerst is het van belang om na te gaan wat je met het schrijven in een bullet journal wilt bereiken. De meeste mensen willen meer gaan plannen en dit in een mooi schema vastleggen. Als je van start wilt gaan met bullet journaling dan is het goed om te weten dat je er wel (een beetje) creatief voor moet zijn. Want je bouwt als het ware je eigen planner voor het hele jaar.


Als één van onderstaande punten voor jou van toepassing is, dan is bullet journaling wellicht iets voor jou! Ben jij een persoon:

 • die een miljoen kleine takenlijstjes heeft rondzwerven

 • die ervan houdt om takenlijstjes te maken met pen en papier

 • die graag doelen stelt

 • die er van houdt om taken af te kunnen vinken

 • die van briefpapier en mooie pennen houdt?

 • die houdt van plannen?

 • die graag meer wilt organiseren?

 • die graag een dagboek bij zou willen houden

Dan daag ik je hierbij uit om te starten met een bullet journal. 😉


Top 8 mooiste bullet journals voor volwassenen

 

Purpuz Love Journal - Bullet Journal Notitieboek A5


Ik ben echt fan van de purpuz serie. Het is echt een mooie kwaliteit en duurzaam! Er zijn zoveel redenen waarom ik dit journal ook als eerste benoem:

De love journal heeft 140 grams FSC gecertificeerd papier en is CO2neutraal gemaakt. Er zijn meelopende paginanummers, 187 st.

Twee leeslintjes, luxe Linnen hardcover, het blijft open liggen. En het extra leuke is, het heeft Love dots precies 5mm uit elkaar.

Nu tijdelijk in prijs verlaagd voor € 21,95


 

Notitieboek Jolie Sweet Dots. Met extra veel pagina's


Dit is een fijn notiteboek beschikbaar in verschillend uitvoeringen. Ik heb di boekje zelf ook aangeschaft. Het is ontzettend fijn door de ringband. je kan de pagina's makkelijk omslaan. Vooral ideaal voor bullet journaling en handlettering. 120 grams inktbestendig FSC papier. 180 geperforeerde pagina's om eruit te halen. A5-formaat. Vanaf € 14,75
 

Hieroglyphs Bullet Journal


Een elastieken sluiting, opbergvak, drie bladwijzers, harde kaft en 100 grams papier, zodat notities niet doordrukken, maken deze bullet journal prettig in gebruik. Door de speciale bindwijze opent het journal plat en is hij extra duurzaam.


Achterin het journal wordt uitgelegd hoe de bullet journal-methode werkt. Verder bevat het journal een aantal inspiratiepagina’s met voorbeelden van lettertypen en symbolen, een habit tracker, wereldkaart en tips over mindful planning. Vanaf € 16,95 

Leuchtturm1917 Notitieboek XL

Het Leuchtturm1917 XL notitieboek bestaat uit 121 pagina’s gemaakt van zuurvrij 80gr papier. Grootte 22.5x31.5cm en is verkrijgbaar met gelinieerd, geruit, puntjes en blanco papier. De boekjes zijn verkrijgbaar in 8 kleuren. Ook is dit notitieboek verkrijgbaar in een kleiner formaat (A5).


De Leuchtturm1917 notitieboeken zijn zeer zorgvuldig ontworpen, tot in het kleinste detail. De pagina’s zijn genummerd en hebben een inhoudsopgave zodat het makkelijker is om notities terug te vinden. De laatste 8 pagina’s zijn geperforeerd en uitneembaar. Vanaf € 25,50 

Nuuna notitieboek A5+ Milky Way

Dit is écht een design notitieboek waarvan de cover gemaakt is van zacht aanvoelend gerecycled zwart leer (smooth bonded leather). Het motief is met zilverkleurig inkt op de zwarte kaft gedrukt. De toegepaste druktechniek is zeefdruk. Dit flexcover notitieboek heeft ronde hoeken, grootte 165 x 220 mm en telt 256 genummerde pagina's. Ook de zijkanten zijn met hetzelfde motief bedrukt. Bijkomend voordeel van de bedrukte zijkanten is dat stof en vuil minder opvallen. Het papier is 120 grams Munken Polar papier van Zweedse topkwaliteit en FSC gecertificeerd en voorzien van een grijs puntenraster (dot grid). Vanaf € 28,90


 

Northwall Bullet Journal - Notitieboek Leer

Een Stijlvole Pen en Vintage 100% echt lederen kaft met 100 grams papier maken het Northwall bullet journal de topper onder de notitieboeken. De speciale bindwijze maakt dit Bullet Journal extra duurzaam.

Het Northwall Bullet Journal is een luxe notitieboek waarmee je structuur kan aanbrengen in je dagelijkse leven. Deze Journal zet je gedachten om in acties en helpt je je Dromen te verwezenlijken.

Vanaf € 49,95
 

Mijn Bullet Journal

'Mijn bullet journal' is voorzien van een los instructieboekje om je op weg te helpen en een paar leeslintjes om je favoriete pagina's snel terug te vinden.


Het is een mooi boekje voor een zeer scherpe prijs. De reviews geven aan dat het papier een beetje doordrukt. Voor deze prijs is het echt een mooi boekje. Ideaal voor de startende bullet journaller. Vanaf € 12,99
 

Dingbats A4+ Wildlife Grey Elephant Notebook - Dotted


Wauw! Wat een mooi boekje is dit! De cover is 100% vegan PU-leer / inhoud: 100 grams, zuurvrij, cream paper, FSC-gecertificeerd (dotted). A4 formaat

Aantal pagina’s: 192 (micro-geperforeerd)

Valt plat open, sluitelastiek. De binnenkant van de cover is voorzien van schattige olifantenvoetenprintjes. Er zit een vakje achter in het notitieboek (voor bijvoorbeeld stickers). Leeslint en pennenhouder.


Ook verkrijgbaar met andere dieren zoals walvis, tijger en meer wildlife. Vanaf € 31,95 

Mijn bullet journal crash course

Let op dit is geen bullet journal! Dit is een informatief boek. Ik wilde dit boekje toch nog even aanvullend onder je aandacht brengen.


In deze crash course vind je naast uitleg over bullet journaling, verschillende tips en tricks voor jouw bullet journal. In deze 'Crash course' vind je naast een uitleg over dit systeem alle tips en tricks die je nodig hebt om het helemaal aan jouw wensen en behoeften aan te passen. Bovendien staat dit boek bomvol inspiratie, voorbeelden en handige sjablonen zodat je direct aan de slag kunt met je eigen bullet journal. Dankzij deze 'Crash course' tover je elk notitieboek om in een onmisbare tool die je leven makkelijker, leuker én creatiever maakt. Vanaf € 12,99 


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page