top of page

9x weekplanner 2024 op een rij: Maak je dromen waar!


Als jij je tijd beter wilt indelen en meer uit je dag wilt halen, dan is een weekplanner een goed hulpmiddel. Een weekplanner zorgt ervoor dat je nadenkt over je doelen en wat je wilt bereiken. Het zorgt ervoor dat je uitstelgedrag afleert en gedisciplineerder wordt. Door je week, dag en tijd in te delen leer je bewuster omgaan met je tijd. En het belangrijkste is misschien wel dat het je tijd bespaart!


What?? Tijd besparen? Ja zeker, je denkt misschien dat het je tijd kost om je dagen en je doelen te plannen, maar het tegendeel is waar. Lees maar mee!


Met een week planner kan je aan de slag om je leven meer richting te geven. Hoe kan je dit beter doen dan een goede planning te hebben? Want zonder plan, heb je geen doel. En zonder doel kan je je dromen niet realiseren. Start nu met een week planner zodat jij ook jouw dromen kan realiseren. Ik heb de beste 9 beste week planners voor jou op een rij gezet.


Droom niet je leven, leef je dromen

Voor veel mensen is het lastig om de juiste stap te zetten. Het begint ook bij de Daarom is een weekplanner echt een heel fijn hulpmiddel. Hier kan je je doelen opschrijven en het ook daadwerkelijk gaan plannen én uitvoeren natuurlijk. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten planners. Ik wil je graag wegwijs maken tussen alle planners, zodat jij makkelijk de juiste keuze kunt maken.


In dit artikel geef ik je antwoord op de onderstaande vragen:


Waarom een weekplanner gebruiken?

Ik ben zelf ontzettend enthousiast over een weekplanner, ik zou eerlijk gezegd ook echt niet meer zonder kunnen. De reden hiervoor is dat ik eerder met verschillende aantekeningen in mijn telefoon, things-to-do lijstjes en agenda-items in mijn telefoon en een notitieboek probeerde zelf een soort van planning bij te houden. Maar altijd resulteerde dit in half werk. Na maanden keek ik mijn notitieboek weer in en bedacht ik me dat ik er niet actief genoeg mee bezig was geweest. Zonder een goed plan ga je het doel niet behalen. Of je nu gezonder wilt leven, meer wilt sporten, meer rust in je hoofd creëren of je acties beter prioteren, met de weekplanner ben je al een heel eind op weg. Tenminste dat is mijn ervaring.


Daarnaast miste ik ook enorm het terugkijken op mijn behaalde doelen en resultaten. Met een weekplanner heb je vaak na een aantal weken een reflectiemoment. Dan kan je de nieuwe maand je doelen nog beter meetbaar maken zodat je doel echt bsneleer bereikt wordt.

Het boek Eat that Frog van Brian Tracy vat het heel mooi samen om meer succes uit je leven te halen. In 6 stappen kan je productiever worden wanneer je bewuster wordt en je meer focus hebt (bron);

  • Stap 1: Begin met een plan

  • Stap 2: Focus op wat belangrijk is

  • Stap 3: Zelfkennis is belangrijk

  • Stap 4: Koppel optimisme aan discipline

  • Stap 5: Uitstelgedrag afleren zonder obstakels!

  • Stap 6: Jij bent de baas over jouw tijd!

En laten deze stappen nu juist terugkomen in de weekplanners.

 

Welke soorten planners zijn er?

Als je eenmaal een planner wilt gaan aanschaffen dan zie je waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer. Er zijn zoveel verschillende soorten planners. Je hebt weekplanners, maandplanners, familieplanners, gedateerde planners, ongedateerde planners, bureaubladplanners of planners die je aan de muur kunt hangen.


Je zou voor je zelf moeten bepalen wat voor jou het beste werkt. Zelf vind ik een weekplanner het fijnste. Vaak is dit een A4-formaat of A4+-formaat. Je hebt ook de keuze uit A3-planners. Daarnaast heb je ook combinaties tussen een agenda/planner of een journal/planner. Je hebt planners die helemaal vooringevuld zijn of planners die je zelf moet gaan invullen of beplakken met stickers.


Ook heb je planners speciaal voor ondernemers, of gericht op persoonlijke ontwikkeling. Je hebt ook juist planners voor het hele gezin. Daarnaast heb je weer de keuze of je kiest voor in het Engels of in het Nederlands. Zoals je ziet best veel verschillende planners.

She turns her can'ts into cans, en her dreams into plans
 

Wat is een weekplanner?

Een weekplanner is het hulpmiddel om een goede planning te maken en je doelen ook daadwerkelijk te behalen. Ik ben van mening dat een weekplanner de beste start is om orde in je leven te brengen. Een weekplanner is geen agenda maar het is een overzicht van je taken en je doelen per week. In een standaard agenda staan meestal alleen je afspraken in verwerkt.

In een weekplanner staan je doelen en je acties die je hiervoor moet uitvoeren. Door structuur in je leven te brengen, zorg je ervoor dat je ook daadwerkelijk stappen gaat zetten. En als je de afspraken met jezelf nakomt en je de weekplanner optimaal gebruikt, dan wil je na een paar weken echt niet meer zonder. Een weekplanner is een perfecte aanvulling om je persoonlijke ontwikkeling, business en je gezondheid een boost te geven.

 

Hoe gebruik je een weekplanner?

Als je de keuze hebt gemaakt dat dit het jaar wordt dat jij je doelen nu wel écht gaat behalen dan is dat al de eerste stap. Voordat je de weekplanner gaat gebruiken hoef je eigenlijk nog niet veel te doen. De eerste stap is de weekplanner gaan aanschaffen. Vervolgens kan je in de weekplanner je doelen formuleren en de een actieplan opstellen wat je maandelijks wilt behalen, je jaardoelen en natuurlijk hoe je dit gaan behalen in je weekplan.


De weekplanner is er op gericht om je stap voor stap te helpen om je doelen te bepalen en de bijbehorende acties vast te leggen. Als jij je dromen en je doelen helder hebt, kan je vervolgens stappen gaan zetten om deze ook daadwerkelijk te gaan halen.


Door het gebruik van een planner knip je je doel als het ware in kleine stapjes zodat je week na week steeds dichterbij het eindresultaat kom. Met een planner blijf je gemotiveerd om je doelen ook daadwerkelijk af te ronden. Want zeg nou zelf, wat is er fijner dan een taak afvinken?


Ik heb een onderverdeling gemaakt in weekplanners met en zonder datumaanduiding. Hoe kies je de juiste weekplanner?

Voordat je de juiste weekplanner kan kiezen zal je voor jezelf moeten bepalen wat je het meest belangrijk vindt in een planner. De eerste vragen die je jezelf moet stellen is:


Ben je creatief?

Of je creatief bent is erg belangrijk als je een weekplanner wilt gaan kiezen. Want als je de weekplanner zelf vorm wilt gaan geven dan kan je juist kiezen voor bijvoorbeeld de Mascha planner of de Mikky KI planner. De Mascha planner is er echt op gericht om de planner zelf vorm te geven. Je kunt hier stickers inplakken die zijn meegeleverd en je kan de planner je echt helemaal eigen maken. Maar ben je juist niet erg creatief dan kan je beter voor een vooringevulde planner kiezen. De Purpuz planner of de Succesplanner is een hele fijne planner om mee te starten.


Waar wil je de planner voor gebruiken?

Wanneer je wilt kiezen voor een planner voor persoonlijke ontwikkeling, dan is de Purpuz planner of de The Sanny Side Up Planner 2.0 een goed idee voor jou. Maar als je juist een planner wilt voor je hele gezin, dan kan je beter kiezen voor een familieplanner. Op de familieplanner kan je veel minder kwijt, maar je hebt wel één overzicht van alle afspraken voor het hele gezin. Daarnaast heb je de keuze om een planner te gebruiken voor je business of juist voor je persoonlijke doelen.

Hoe groot moet de planner zijn?

Wil je veel ruimte hebben om te schrijven of ben je juist van zo min mogelijk schrijven? Je hebt kleinere planners van A5 formaat of grote A4-formaat planners tot A3-formaat. En alles er tussenin. :) Beslis voor jezelf welk formaat je fijn vindt. Wil je de planner vaak meenemen, dan is misschien een kleiner formaat handig. Als je de planner voornamelijk thuis op je bureau gebruikt dan is misschien juist een wat grotere bureauplanner een goed idee.

 

Purpuz Deskplanner Weekplanner Papier

Met deze XL weekplanner geef jij jezelf het overzichtterug: stel doelen, plan je afspraken, houd handig lijstjes bij. Markeer je groei en sluit iedere dag positief af met een korte reflectie. Zo krijg je meer grip op je week, zie je wat er speelt en wat je niet moet vergeten.


 

Wanneer wil je starten met de weekplanner?

Gebruik je de planner voor een heel kalenderjaar vanaf januari? Kies dan voor de planner met datumaanduiding. Als je juist meer flexibiliteit wilt en je wilt starten wanneer jij dat wilt kies dan voor een planner zonder datumaanduiding.

Als je deze antwoorden weet dan kan je makkelijker een keuze maken. Zelf ben ik enorm fan van de weekplanner. In de weekplanner heb je vaak op 2 pagina´s een handig overzicht van de hele week. Daarnaast heb je vooraf ook de mogelijkheid om een jaar- en maandplanning te maken. Mocht je twijfelen welke planner het beste bij je past, dan zou ik in eerste instantie kiezen voor een weekplanner.


De weekplanner is voornamelijk gericht op jezelf. Maar een familyplanner kan ook een geweldige uitkomst zijn als je een druk gezinsleven hebt. Is een familyplanner meer iets voor jou? Lees dan snel mijn tips over welke familyplanner geschikt is voor jou.

 


 

Top 5 weekplanners zonder datumaanduiding

 

The Sanny Side Up Planner 2.0

The Sanny Side Up planner

Wil jij in 2024 echt stappen zetten om je doelen te behalen en positiever in het leven te staan? Dan is de Weekplanner 2024 iets voor jou! Deze planner is perfect om je dromen concreet te maken en om te zetten in kleine stappen die je elke week kan inplannen. Zo blijft je doel altijd in zicht en word je gemotiveerd om door te gaan. Maar dat is nog niet alles! De Weekplanner 2024 helpt je ook met het verbeteren van je mindset, zodat je betere keuzes kan maken en dingen vanaf de zonnige kant gaat bekijken. Door de leuke stickers die worden meegeleverd kan je je eigen planning maken en vergeet je nooit meer een date-night of belangrijke afspraak. Bovendien kan je direct aan de slag, want de data zijn niet vooringevuld. Begin daarom vandaag nog met het behalen van je doelen en bestel de Weekplanner 2024! Wie weet wat voor moois de toekomst je brengt.

Prijs indicatie: € 49,95 

SuccesPlanner - ongedateerd


Succeplanner ongedateerd

Op zoek naar een planner die jouw persoonlijke en professionele leven combineert? De SuccesPlanner is een handige tool om al jouw gedachten en doelen in één overzicht te krijgen. De nieuwe editie, verkrijgbaar in een zen-groene kleur met goudfolie en diepdruk mandala, heeft een blauwgrijs binnenwerk en is ongedateerd, zodat je zelf de datums kunt invullen. De planner bevat een jaaroverzicht, doelenlijst en planningen, evenals voldoende ruimte om creatief te zijn en schema's te maken. Ideaal voor iedereen die wil groeien op zowel professioneel als persoonlijk vlak, van docenten tot studenten.


Prijs indicatie: € 44,90 

Mascha Planner - ongedateerd

Mascha Planner ongedateerd

Ben jij ook op zoek naar de perfecte planner? Dan heb ik dé oplossing voor jou! De Mascha Planner Special Edition, exclusief verkrijgbaar bij Bol.com, is een luxueuze weekplanner zonder vaste datums. Hij is volledig aan te passen naar jouw eigen smaak met behulp van de bijgevoegde stickers. Met vakjes die je zelf kunt invullen en een notitieboekje, kaarten, maandstickers en labelstickers voor de finishing touch. Deze planner is de ideale manier om jouw week te plannen en geen chaos meer te ervaren. Met de Mascha Planner Special Edition behoud je het overzicht en heb je altijd een duidelijk plan van aanpak! 

Weekplanner ongedateerd - Maan Amsterdam

weekplanner maan ongedateerd

Ben je op zoek naar een handige weekplanner die je zelf kunt invullen? Maak kennis met de weekplanner van Maan Amsterdam! Deze basic planner is perfect voor de korte termijn en helpt je om doelen te stellen en je dagen goed te organiseren. De planner heeft geen voorgedrukte data, dus je kunt beginnen wanneer je wilt. Per dag vind je een schrijfvak en een groot notitievak om overige zaken voor de week of boodschappen te noteren. Bij de planner zit ook een stickervel zodat je vakanties, feestdagen of uitjes op een leuke manier kunt markeren. Met zijn moderne design en neutrale kleuren is deze A4-formaat planner een handig hulpmiddel voor iedereen die wel wat overzichtelijks kan gebruiken!

Prijs: vanaf € 16,95 

ROSE&EVE Planner - Focus en doelen - ongedateerd

Rose en Eve planner

Ben jij de eeuwige chaoot die niet zonder to do lists kan functioneren? Of staan jouw dagen zo vol dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet? Dan is deze Weekplanner 2024 precies wat je nodig hebt! Met 52 weken en 12 habittrackers is deze planner perfect voor het hele jaar door. Je kunt beginnen wanneer je wilt en voor elke maand kun je doelen noteren. De 144 pagina's zijn gebonden in een softcover omslag en het formaat van de planner is 19,5 x 25 cm. Investeer in deze planner en bereik nu eindelijk de rust en structuur waar je naar streeft!

  • Prijs: vanaf € 18,99 

Top 4 weekplanners met datumaanduiding

Kies je toch liever van extra gemak en wil jij graag het nieuwe jaar starten met nieuwe doelen en dromen? Dan kan je kiezen voor de weekplanners met een datumaanduiding. Vaak start de planner eind van het voorgaande jaar en loopt de planner iets langer door. Dus zorg dat je deze op tijd besteld zodat je er optimaal gebruik van kunt maken.

 

Purpuz planner 2024


Purpuz Planner 2024

Op zoek naar de perfecte weekplanner voor 2024? De Purpuz Planner is dé oplossing voor jou! Met deze planner behaal je jouw doelen op een effectieve en efficiënte manier. Je krijgt meer rust, overzicht en balans in je leven dankzij het handige werkboek en de duidelijke schema's. Maar dat is nog niet alles! De planner helpt je ook om beter te leren, aan relaties te bouwen en een positievere mindset te ontwikkelen. En dat allemaal in één geweldige planner. Wacht niet langer en bestel nu de Purpuz Planner 2024!

  • Prijs: vanaf € 35,- 

SuccesPlanner 2024

Succesplanner 2024

De 2024 SuccesPlanner is perfect voor jou als je graag een gecombineerder planner wilt tussen prive en zakelijk. Deze weekplanner geeft een goed overzicht van je persoonlijke én professionele agenda en brengt rust en inzicht in je leven. Door de combinatie van een handige planner en een werkboek helpen de SuccesPlanner jou groeien op zowel professioneel als persoonlijk vlak. De kunstlederen hardcover geeft jouw planner een professionele uitstraling, terwijl het grijsgroene binnenwerk op degelijk papier zorgt voor goede schrijfkwaliteit. De planner bevat 240 pagina's (2cm) en loopt van 1 januari tot 31 december 2024, bevat alle schoolvakanties en feestdagen in Vlaanderen en Nederland. Met extra's zoals een jaaroverzicht, een lijst van doelen, notitieruimte en reflectievragen, is deze weekplanner dé perfecte tool om 2024 een succesvol jaar te maken! Personaliseer met naam, bijpassende attributen en collectie items beschikbaar! 

Essentialiving planner 2024

Essentialiving Planner 2024

Plan je week in stijl met de Essentialiving Planner voor 2024! Deze planner biedt een helder overzicht per dag, week en maand, met veel schrijfruimte om je gedachten en ideeën op papier te zetten. Met de Balance Creator en de Balance Check houd je je balans in het oog en zorg je ervoor dat je elke week in lijn blijft met je doelen. Daarnaast kun je avondmaaltijden plannen, je humeur bijhouden en lijstjes maken van leuke herinneringen en activiteiten. En met prachtige beelden van Lina Eijlers en een echt linnen kaft ziet de planner er ook nog eens geweldig uit! Bestel hem vandaag nog en krijg rust in je hoofd.

Prijs indicatie: € 36,95 

Structuurjunkie planner 2024 - Cynthia Schultz


Structuurjunkieplanner 2024

Ben je op zoek naar een planner die jouw leven kan organiseren in het jaar 2024? Dan heb ik goed nieuws voor jou! Cynthia Schultz heeft een planner met datum uitgebracht in haar Structuurjunkie-lijn. Deze planner bevat jaaroverzichten, maandoverzichten en notitiepagina's achterin. Bovendien wordt de planner geleverd met leeslinten, een A6 notitieboekje en een envelop. Je kunt kiezen uit twee formaten: het klassieke formaat en A4-formaat. Met deze planner houd je grip op je leven en kun jij het jaar 2024 succesvol plannen!

  • prijs: vanaf € 24,99 

Voordelen starten met een weekplanner

Het plannen van je week met ee weekplanner heeft vele voordelen. Mocht je nog niet overtuigd zijn om een weekplanner te gaan gebruiken? Ik heb om je te overtuigen mijn top 5 voordelen voor je op een rij gezet.


✅Je leert je beter te focussen. Door je op één taak te richten in plaats van meerdere taken tegelijk, maak je ook echt af waar je mee bezig bent.

✅Je laat je minder leiden door de waan van de dag. Als je van tevoren beslist waar jij je tijd aan gaat besteden, heb je meer kans om je tijd ook daadwerkelijk gericht te besteden.

✅Je leert orde scheppen in de chaos

✅Door het stellen van week, maand en jaardoelen kan je in kleine stapjes je doel behalen. Vaak lijkt een doel ver weg, maar als je dit in 5 of 10 kleine stapjes verdeeld is het makkelijker om te behalen. Doordat het makkelijker is ben je gemotiveerder om het te behalen en zal je het gaan verwezenlijken.

✅Met een planner kijk je terug op je planning en probeer deze te verbeteren. Wanneer je een planning hebt gemaakt en je hebt het (net) niet gehaald dan is het goed om na te gaan wat hier de reden van is. Door bewuster met je tijd om te gaan leer je productiever te werken.

 

Weekplanner kopen?

Wanneer jij er klaar voor bent om je leven te plannen, kan je makkelijk online één van de weekplanners kopen. Als je kiest voor een gedateerde weekplanner dan zou ik niet te lang wachten met het kopen van de weekplanner. Er worden namelijk altijd maar een beperkte oplage gedrukt. Het zou vervelend zijn als je favoriet net is uitverkocht!Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Zo interessant weer. 😀👌

Like
bottom of page