top of page

Top 10 agenda 2024; start het nieuwe jaar goed!


agenda en koffie op tafel

Wil jij het nieuwe jaar goed starten? Begin dan op tijd met het aanschaffen van je nieuwe agenda 2024. Er zijn weer volop nieuwe agenda's voor 2024 uitgebracht. Maar het is altijd weer de vraag welke agenda kies jij dit jaar?


Voordat ik je direct met mijn top 10 favoriete agenda's overspoel, eerst wat meer informatie over de verschillende soorten agenda's. Misschien heb jij altijd wel de standaard jaaragenda en wil jij het dit jaar eens anders aanpakken. Of je hebt eigenlijk geen idee welke agenda's er eigenlijk allemaal zijn. Ik vertel het je graag, lees maar mee!

 

Wat is een agenda?

De meeste mensen weten het wel wat een agenda is. Maar toch vertel ik je graag wat een agenda precies is en welke verschillende soorten er zijn. Want misschien heb jij nog wel de standaard jaaragenda en is het voor jou tijd voor iets nieuws? Je ziet steeds meer verschillende soorten agenda's in de winkels liggen en inline. De jaaragenda is nog steeds één van de favoriete agenda voor vele mensen. Dat is dus een standaard jaaragenda van één volledig jaar zonder verdere andere uitbreidingsmogelijkheden.


Wat je steeds vaker ziet zijn de agenda's met een plannerfunctie. Doordat mensen veelal een druk leven leiden geeft het vaak rust om lijstjes te maken en te plannen. Er zijn hele uitgebreide planners te koop, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. De planner agenda heb ik ook meegenomen in dit overzicht, zodat je een totaaloverzicht hebt van de verschillende mogelijkheden.

 

Welke verschillende agenda's zijn er?

Voordat we verder gaan naar de top 10 wil je vast weten welke verschillende soorten agenda's er zijn. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende opties. Door alle verschillende optie geef het soms juist weerstand om te kiezen. Voordat je je nieuwe agenda gaat kopen is het slim om alvast een keuze te maken welke soort agenda precies bij jou past! Ik geef je graag een toelichting van de verschillende mogelijkheden.


Jaaragenda

Een jaaragenda is eigenlijk de standaard agenda van het volledige jaar. Dus bijvoorbeeld van heel 2024. De jaaragenda is vaak niet specifiek gericht op een doelgroep. Dat betekent dat veel mensen hier gebruik van kunnen maken. Een jaaragenda is ideaal om je eigen privéafspraken en werkafspraken te combineren. In dit artikel deel ik onderstaande een top 10 van deze jaaragenda's. Maar naast de standaard jaaragenda zijn er nog vele verschillende soorten en maten. Lees maar mee!

 

Schoolagenda

Een schoolagenda koop je aan het begin van het schooljaar. Vaak begint de agenda in juni of juli van het ene jaar en loopt door tot september van het volgende jaar. Het hele schooljaar kan je dan gebruik maken van deze schoolagenda. Het fijne aan een schoolagenda is dat deze echt gericht is op school. Lesroosters, cijferlijsten en nog veel meer is standaard meegenomen in de agenda. 

Docentenagenda of lerarenagenda

Wat het verschil met een 'gewone' agenda of docentenagenda? Elk jaar heeft evenveel dagen natuurlijk, maar wanneer je docent bent dan heb je andere prioriteiten dan als je een leerling bent. Het is als leraar erg fijn om een agenda te hebben waar je alles in kwijt kunt over je leerlingen, planners, klassenlijsten, lesroosters en nog meer handigheden. Ben jij een echte planner? Dan zijn er ook docenten agenda's met veel plannermogelijkheden.


Ik heb de beste docentenagenda's voor 2023-2024 al voor je op een rij gezet. 

Bureauagenda

De naam van deze agenda zegt het eigenlijk al, een bureauagenda. Dit is een agenda die ideaal is om gewoon lekker makkelijk op je bureau te laten liggen zodat je er altijd inzage in hebt. Vaak is een bureauagenda gericht op werk en daarnaast ook privé. Het is fijn dat deze agenda vaak wat groter is, zodat je makkelijk in één oogopslag kunt zien wat je planning is van die dag. Je hebt vaak de keuze voor een agenda waarbij op twee pagina's een hele week getoond wordt of één dag per pagina.

 

Brepols - Agenda 2024 - Nature

Brepols Agenda 2024

Maak je klaar voor 2024 met onze gloednieuwe Jaaragenda! Met één week verdeeld over twee pagina's heb je meer dan genoeg ruimte om al je afspraken, ideeën en to-do's voor het hele jaar op te schrijven. Het ivoorkleurige papier en de linnenlook omslag geven de agenda een luxe uitstraling, terwijl de scheurhoekjes en het leeslint voor ultiem gebruiksgemak zorgen. En met de uurindeling van 8:00 tot 22:00 uur ben je de hele dag productief!

 

Familieagenda

Heb je een gezin en wil je alle afspraken van ieder gezinslid makkelijk bijhouden? Dan is een familieagenda ideaal. In een familieagenda heb je voldoende ruimte voor meerdere gezinsleden. Alle ballen hoog houden gaat een stuk makkelijker met een agenda die precies bij jou past.

 

Hobbit A4 Gezinsagenda 2024


Hobbit A4 Gezinsagenda

In het najaar van 2023 wil je er klaar voor zijn: alle afspraken voor 2024 vastgelegd en overzichtelijk op één plek. Daarvoor hoef je niet verder te zoeken, want deze gezinsplanner is alles wat je zoekt! Met ruimte voor maar liefst 6 personen en per week 2 pagina's, kun je alle namen kwijt en zoveel afspraken als je wilt. De harde cover met het elegante design maakt het plaatje helemaal af. Dankzij de verplaatsbare bladwijzer en elastieken band, vind je snel de juiste pagina en blijft de planner netjes dicht. Doe jezelf en je gezin een plezier, en leg jullie agenda nu vast voor 2024!
 

Zakagenda

Een zakagenda is een wat kleinere agenda welke makkelijk mee te nemen is. Heb je niet veel zin en tijd om alles in je agenda te schrijven en houd je niet van te veel toeters en bellen dan is een zakagenda een goede oplossing. Je hebt dan nog steeds al je belangrijke gegevens bij de hand en het is allemaal lekker compact.

 

Zakagenda

Zakagenda 2024

Op zoek naar een agenda voor alle plannen van 2024? Deze agenda van Milano is perfect om alle afspraken en aantekeningen in te noteren. Deze agenda heeft 1 week per 2 paginas'en 14 maanden en 16 pagina's wereldkaarten. Ideaal format 89x153 mm staand

 

Planner

Een planner is ideaal wanneer je voor jezelf of voor je werk doelen wilt stellen en je ze ook echt wilt behalen! Een planner is eigenlijk een uitgebreide agenda met plannermogelijkheden. Het is veel meer dan alleen een agenda, want je plant, je maakt je doelen helder met verschillende lijstjes, opdrachten en handige week/ en maandoverzichten.


Mijn favoriete planner va dit moment is de planner van Systemize. Nu tijdelijk voor maar € 14,95.

 

Systemyze Agenda Planner 2024 Volwassenen

Blauwe Systemize agenda planner

Ben je op zoek naar een planner die jou helpt om jouw leven te systematiseren, organiseren en zelfinzicht te bevorderen? Dan is de Systemyze 2024 agenda en planner in één iets voor jou! Dankzij het genaaide binnenwerk vouwt de planner plat open en drukt de inkt niet door het dikke 120 grams papier heen. De inhoud is gebaseerd op bewezen wetenschappelijke principes, zoals beschreven in boeken als 'Eat That Frog' en 'Atomic Habits'. Bovendien is de planner geschikt voor zowel persoonlijke als zakelijke doeleinden. Met het veelzijdige en complete ontwerp hoef je niets meer te vergeten.

 

Familieplanner

De familieplanner is meer dan een standaard planner. Wanneer je kiest voor een familieplanner dan is deze planner gericht op het hele gezin. Dus niet alleen jezelf en je partner maar ook je kinderen. Je kunt er met elkaar afspraken in maken, doelen vaststellen, stickers plakken, algemene afspraken in kwijt, werkafspraken. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan opgeschreven worden in de planner.


Om alle afspraken vast te leggen van het hele gezin is een familieplanner ideaal! Je kunt met een familieplanner de gehele familie agenda bijhouden op één document. Nooit meer dubbele afspraken en rust in je hoofd. Plannen voor je gezin wordt veel makkelijker als je gaat werken met een familieplanner.

 

De handigste Super Family Planner 2024

De handigste super family planner

De Handigste Super Family Planner is er voor jou en je gezin. Met zijn prachtige illustraties en handige indeling, heb je alles op één plek bij elkaar. En ook dit jaar zijn er meer dan 1250 stickers om je planning te verduidelijken en je kinderen te helpen om hun eigen activiteiten te organiseren. Bovendien bevat de planner tips van ervaren ouders over allerlei onderwerpen, zoals energiebesparing en ontspullen. Mis het niet en koop deze evergreen vandaag nog!

Prijsindicatie vanaf € 19,99


 

Top 10 agenda's van 2024

 

#1 Agenda 2024: Brepols Agenda • SATURNUS LUXE

Brepols Agenda • SATURNUS LUXE

Wil jij het komende jaar goed georganiseerd en productief zijn? Dan is de Brepols agenda Saturnus Luxe Kashmir zeker een goede optie. Deze agenda is perfect voor wie graag gedetailleerd plant, want hij heeft een halfuurindeling van 07:00 tot 22:00 uur. Het boekgebonden ontwerp met wit papier en handige scheurhoekjes zorgt ervoor dat deze agenda een jaar lang meegaat. Handig formaat van 13,3 x 20,8 cm past deze gemakkelijk in je tas. Kortom, maak van 2024 een productief jaar met de Brepols agenda Saturnus Luxe Kashmir!


De agenda is boekgebonden met een stevig kunstlederen omslag, voor een scherp prijsje. Indicatie prijs €9,49 

#2 Agenda 2024: Hobbit A5 Spiraal Agenda Klassiek 2024

Agenda 2024 Hobbit Klassiek

Het is bijna tijd om je voor te bereiden op het nieuwe jaar en wat is een betere manier om dat te doen dan met een stijlvolle spiraalagenda? De Agenda 2024 met harde cover is niet alleen functioneel, maar ook prachtig vormgegeven met een klassieke print van vogels en botanische elementen op een donkere achtergrond. Met één week over twee pagina's heb je voldoende ruimte om al je afspraken, to-do's en notities bij te houden. Bovendien wordt de agenda geleverd met 5 handige transparante insteekhoesjes en 10 mooie giftcards. Vergeet dus niet deze must-have toe te voegen aan je lijstje voor het nieuwe jaar!

Indicatie prijs €12,99 

#3 Agenda 2024: My Journal-A Journal

 Agenda 2024: My Journal-A Journal

Ben jij op zoek naar een agenda die niet alleen functioneel is, maar ook nog eens stijlvol? Dan is de My Journal agenda perfect voor jou! Deze hardcover agenda heeft een soft touch en loopt van 2023 t/m 2025. Met handige checklists en to do’s voor kleine en grote doelen, recepten en boeken is er genoeg ruimte voor alles wat je niet wilt vergeten. Met week- en maandoverzichten, een elastische sluiting, leeslintje en insteekenvelop, is deze agenda niet alleen praktisch maar ook nog eens mooi. Het crème kleurige papier is FSC gecertificeerd en er is genoeg ruimte voor notities. Geef je hoofd weer ruimte voor nieuwe ideeën en kies voor My Journal! 

#4 Agenda 2024: Maan Amsterdam

Agenda 2024: Maan Amsterdam

Wil jij goed voorbereid en georganiseerd het jaar 2024 doorkomen? Dan is de Maan Amsterdam agenda dé must-have voor jou! Deze prachtige agenda heeft een handig A5 formaat en biedt veel schrijfruimte voor notities, to do's en afspraken. Daarnaast bevat de agenda handige informatiepagina's met onder andere schoolvakanties en feestdagen voor zowel Nederland als België. Met leuke lijstjes om in te vullen, ruimte voor verjaardagen en adressen én een envelop achterin om losse papieren te bewaren, is deze agenda helemaal compleet. De agenda is gemaakt van stevig FSC gecertificeerd papier en voorzien van prachtige illustraties en quotes. 

#5 Agenda 2024: Purpuz Planner 2024

Agenda 2024: Purpuz Planner 2024

Ben jij ook iemand die altijd vol goede voornemens zit, maar aan het einde van het jaar toch weer teleurgesteld is? Dan is de Purpuz Planner Agenda 2024 iets voor jou! Deze planner is dé tool om je doelen te behalen. Hij is niet alleen handig om je afspraken en to-do's in bij te houden, maar biedt ook een compleet werkboek om prioriteiten te stellen, je sterke punten te ontwikkelen en betere relaties met jezelf en anderen te bouwen. De Purpuz Planner is niet voor niets al door duizenden professionals, studenten en ondernemers gebruikt en bejubeld. Bestel hem nu en maak van 2024 jouw beste jaar ooit! Indicatie prijs €20,95 

#6 agenda 2024: Hieroglyphs Agenda 2024 A5

agenda 2024: Hieroglyphs Agenda 2024 A5

Met de Hieroglyphs Agenda 2024 hou je al je afspraken en doelen gestructureerd bij! Dankzij het A5-formaat en draadbinding ligt de agenda plat open waardoor je gemakkelijk kunt navigeren door de agenda. De harde kaft en elastieken sluiting maken dit dagboek extra stevig en geschikt voor onderweg. Bovendien vind je in deze agenda handige extra's zoals een wereldkaart en reisplanner, projectplanner, en maanfasen. De Hieroglyphs Agenda heeft ook een FSC® keurmerk voor verantwoorde bosbouw. Start je jaar goed en plan vooruit met de Hieroglyphs Agenda 2024! 

#7 Agenda 2024: KOMONI - Duurzaam houten agenda - 2024- Navulbaar - Gerecycled papier - Maan Landschap

Agenda 2024: KOMONI

Ben jij op zoek naar een agenda voor 2024 die niet saai is en ook nog eens duurzaam? Dan heb je geluk! Deze agenda is gemaakt van gecertificeerd hout uit duurzame bossen en 75-grams papier, dat niet vlekt of doordrukt en niet gebleekt is. Bovendien is de agenda navulbaar en heeft het stevige metalen wire-o ringen, wat zorgt voor extra stevigheid. De houten kaft (3mm MDF) is duurzaam en zorgt voor een unieke uitstraling door onze lasertechniek. Het is een echte eyecatcher die ook nog eens milieuvriendelijk is! Bestel nu en ervaar het zelf! 

#8 Agenda 2024: Systemyze agenda planner 2024

Agenda 2024: Systemyze agenda planner 2024

Ik heb de Systemyze agenda planner 2024 hierbovem ook al eerder genoemd. Toch wil ik deze nog een keer onder de aandacht brengen, want het is een plannern voor een klein prijsje die jou helpt om jouw leven te systematiseren, organiseren en zelfinzicht te bevorderen. Dankzij het genaaide binnenwerk vouwt de planner plat open en drukt de inkt niet door het dikke 120 grams papier heen. De inhoud is gebaseerd op bewezen wetenschappelijke principes, zoals beschreven in boeken als 'Eat That Frog' en 'Atomic Habits'. Bovendien is de planner geschikt voor zowel persoonlijke als zakelijke doeleinden. Met het veelzijdige en complete ontwerp hoef je niets meer te vergetenPrijs indicatie vanaf € 13,99 

#9 Agenda 2024: Brepols Bureau-agenda 2024 - SATURNUS Luxe

 Agenda 2024: Brepols Bureau-agenda 2024

De Saturnus Luxe - Lima agenda met zijn kunstlederen omslag, leeslint en scheurhoekjes is deze agenda niet alleen praktisch, maar ook nog eens heel stijlvol. Dankzij de dagoverzichten met een 1/2 uurindeling van 7:00 tot 22:00 uur en het witte papier van 60 gram heb je genoeg ruimte voor al je afspraken en notities. De agenda is daarnaast ook nog eens 4-talig, zodat je hem zelfs in het buitenland kunt gebruiken! Met het handige formaat van 13,3 x 20,8 cm past deze agenda makkelijk in je tas. Aarzel dus niet langer en haal deze prachtige agenda in huis!

Prijs indicatie vanaf € 7,20 

#10 Agenda 2024: Essentialiving Planner 2024

Agenda 2024: Essentialiving Planner 2024

De Essentialiving Planner Agenda 2024 is een must-have voor iedereen die op zoek is naar rust en ruimte in zijn leven. Met de unieke Balance Creator en Balance Check, krijg je grip op je leven en bewaak je je balans gedurende het hele jaar. De planner biedt je dagelijks, wekelijks en maandelijks overzicht, en veel schrijfruimte voor je to do's en hersenspinsels. Met een wekelijks focuspunt, ruimte voor het plannen van je avondeten, en extra's zoals mood trackers en lijstjes voor "fun things" en "lovely memories," helpt Agenda 2024 je ontspannen en creatief te zijn. Verder heeft het prachtige artwork van Lina Eijlers en een luxe, echt linnen kaft. Mis deze kans niet om terug te keren naar jouw essentie met Agenda 2024!

Prijs indicatie vanaf € 364,95 

Agenda 2024 kopen?

En ben je er uit welke agenda jij gaat kopen voor het nieuwe jaar? Wil je meer informatie over de planner? Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten planners, lees dan meer in mijn blog over de verschillende soorten weekplanners.


Zie je een leuke agenda van 2024? Wacht dan niet te lang want voordat je het weet is de agenda uitverkocht. Er worden jaarlijks maar een beperkt aantal agenda's gedrukt. Dus heb je een favoriet gespot? Wacht dat niet langer en geef jezelf een mooi cadeau voor het nieuwe jaar. :)


Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


bottom of page