top of page

Top 10 agenda's voor 2023; start het nieuwe jaar goed!


Wil jij het nieuwe jaar goed starten? Begin dan op tijd met het aanschaffen van je nieuwe agenda 2023. Er zijn weer volop nieuwe agenda's voor 2023 uitgebracht. Maar het is altijd weer de vraag welke agenda kies jij dit jaar?


Voordat ik je direct met mijn top 10 favoriete agenda's overspoel, eerst wat meer informatie over de verschillende soorten agenda's. Misschien heb jij altijd wel de standaard jaaragenda en wil jij het dit jaar eens anders aanpakken. Of je hebt eigenlijk geen idee welke agenda's er eigenlijk allemaal zijn. Ik vertel het je graag, lees maar mee!

 

Wat is een agenda?

De meeste mensen weten het wel wat een agenda is. Maar toch vertel ik je graag wat een agenda precies is en welke verschillende soorten er zijn. Want misschien heb jij nog wel de standaard jaaragenda en is het voor jou tijd voor iets nieuws? Je ziet steeds meer verschillende soorten agenda's in de winkels liggen en inline. De jaaragenda is nog steeds één van de favoriete agenda voor vele mensen. Dat is dus een standaard jaaragenda van één volledig jaar zonder verdere andere uitbreidingsmogelijkheden.


Wat je steeds vaker ziet zijn de agenda's met een plannerfunctie. Doordat mensen veelal een druk leven leiden geeft het vaak rust om lijstjes te maken en te plannen. Er zijn hele uitgebreide planners te koop, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. De planner agenda heb ik ook meegenomen in dit overzicht, zodat je een totaaloverzicht hebt van de verschillende mogelijkheden.

 

Welke verschillende agenda's zijn er?

Voordat we verder gaan naar de top 10 wil je vast weten welke verschillende soorten agenda's er zijn. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende opties. Door alle verschillende optie geef het soms juist weerstand om te kiezen. Voordat je je nieuwe agenda gaat kopen is het slim om alvast een keuze te maken welke soort agenda precies bij jou past! Ik geef je graag een toelichting van de verschillende mogelijkheden.


Jaaragenda

Een jaaragenda is een agenda van het volledige jaar. Dus bijvoorbeeld van heel 2023. De jaaragenda is vaak niet specifiek gericht op een doelgroep. Dat betekent dat veel mensen hier gebruik van kunnen maken. Een jaaragenda is ideaal om je eigen privéafspraken en werkafspraken te combineren.


Schoolagenda

Een