top of page

Top 10 agenda's voor 2023; start het nieuwe jaar goed!


Wil jij het nieuwe jaar goed starten? Begin dan op tijd met het aanschaffen van je nieuwe agenda 2023. Er zijn weer volop nieuwe agenda's voor 2023 uitgebracht. Maar het is altijd weer de vraag welke agenda kies jij dit jaar?


Voordat ik je direct met mijn top 10 favoriete agenda's overspoel, eerst wat meer informatie over de verschillende soorten agenda's. Misschien heb jij altijd wel de standaard jaaragenda en wil jij het dit jaar eens anders aanpakken. Of je hebt eigenlijk geen idee welke agenda's er eigenlijk allemaal zijn. Ik vertel het je graag, lees maar mee!

 

Wat is een agenda?

De meeste mensen weten het wel wat een agenda is. Maar toch vertel ik je graag wat een agenda precies is en welke verschillende soorten er zijn. Want misschien heb jij nog wel de standaard jaaragenda en is het voor jou tijd voor iets nieuws? Je ziet steeds meer verschillende soorten agenda's in de winkels liggen en inline. De jaaragenda is nog steeds één van de favoriete agenda voor vele mensen. Dat is dus een standaard jaaragenda van één volledig jaar zonder verdere andere uitbreidingsmogelijkheden.


Wat je steeds vaker ziet zijn de agenda's met een plannerfunctie. Doordat mensen veelal een druk leven leiden geeft het vaak rust om lijstjes te maken en te plannen. Er zijn hele uitgebreide planners te koop, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. De planner agenda heb ik ook meegenomen in dit overzicht, zodat je een totaaloverzicht hebt van de verschillende mogelijkheden.

 

Welke verschillende agenda's zijn er?

Voordat we verder gaan naar de top 10 wil je vast weten welke verschillende soorten agenda's er zijn. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende opties. Door alle verschillende optie geef het soms juist weerstand om te kiezen. Voordat je je nieuwe agenda gaat kopen is het slim om alvast een keuze te maken welke soort agenda precies bij jou past! Ik geef je graag een toelichting van de verschillende mogelijkheden.


Jaaragenda

Een jaaragenda is een agenda van het volledige jaar. Dus bijvoorbeeld van heel 2023. De jaaragenda is vaak niet specifiek gericht op een doelgroep. Dat betekent dat veel mensen hier gebruik van kunnen maken. Een jaaragenda is ideaal om je eigen privéafspraken en werkafspraken te combineren.


Schoolagenda

Een schoolagenda koop je aan het begin van het schooljaar. Vaak begint de agenda in juni of juli van het ene jaar en loopt door tot september van het volgende jaar. Het hele schooljaar kan je dan gebruik maken van deze schoolagenda. Het fijne aan een schoolagenda is dat deze echt gericht is op school. Lesroosters, cijferlijsten en nog veel meer is standaard meegenomen in de agenda.


Docentenagenda of lerarenagenda

Wat het verschil met een 'gewone' agenda of docentenagenda? Elk jaar heeft evenveel dagen natuurlijk, maar wanneer je docent bent dan heb je andere prioriteiten dan als je een leerling bent. Het is als leraar erg fijn om een agenda te hebben waar je alles in kwijt kunt over je leerlingen, planners, klassenlijsten, lesroosters en nog meer handigheden. Ben jij een echte planner? Dan zijn er ook docenten agenda's met veel plannermogelijkheden.


Bureauagenda

De naam van deze agenda zegt het eigenlijk al, een bureauagenda. Dit is een agenda die ideaal is om gewoon lekker makkelijk op je bureau te laten liggen zodat je er altijd inzage in hebt. Vaak is een bureauagenda gericht op werk en daarnaast ook privé. Het is fijn dat deze agenda vaak wat groter is, zodat je makkelijk in één oogopslag kunt zien wat je planning is van die dag. Je hebt vaak de keuze voor een agenda waarbij op twee pagina's een hele week getoond wordt of één dag per pagina.


Familieagenda

Heb je een gezin en wil je alle afspraken van ieder gezinslid makkelijk bijhouden? Dan is een familieagenda ideaal. In een familieagenda heb je voldoende ruimte voor meerdere gezinsleden. Alle ballen hoog houden gaat een stuk makkelijker met een agenda die precies bij jou past.


Zakagenda

Een zakagenda is een wat kleinere agenda welke makkelijk mee te nemen is. Heb je niet veel zin en tijd om alles in je agenda te schrijven en houd je niet van te veel toeters en bellen dan is een zakagenda een goede oplossing. Je hebt dan nog steeds al je belangrijke gegevens bij de hand en het is allemaal lekker compact.

 

Zakagenda

Op zoek naar een agenda voor alle plannen van 2023. Deze agenda is perfect om alle afspraken en aantekeningen in te noteren. De agenda heeft 1 dag per pagina en is voorzien van notitiebladen, adressenlijst, leeslintje en een jaarplanner. De agenda kan gesloten worden door middel van een drukknoop.

Indicatie prijs; € 7,95


 

Planner

Een planner is ideaal wanneer je voor jezelf of voor je werk doelen wilt stellen en je ze ook echt wilt behalen! Een planner is eigenlijk een uitgebreide agenda met plannermogelijkheden. Het is veel meer dan alleen een agenda, want je plant, je maakt je doelen helder met verschillende lijstjes, opdrachten en handige week/ en maandoverzichten.


Familieplanner

De familieplanner is meer dan een standaard planner. Wanneer je kiest voor een familieplanner dan is deze planner gericht op het hele gezin. Dus niet alleen jezelf en je partner maar ook je kinderen. Je kunt er met elkaar afspraken in maken, doelen vaststellen, stickers plakken, algemene afspraken in kwijt, werkafspraken. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan opgeschreven worden in de planner.


Om alle afspraken vast te leggen van het hele gezin is een familieplanner ideaal! Je kunt met een familieplanner de gehele familie agenda bijhouden op één document. Nooit meer dubbele afspraken en rust in je hoofd. Plannen voor je gezin wordt veel makkelijker als je gaat werken met een familieplanner.

 

De Family Survival Planner 2023

De Family Survival Planner 2023 brengt alle agenda's samen. Van het hele gezin. Al meer dan vijftien jaar lang brengt de vrolijke en vooral praktische planner in één oogopslag overzicht over alle afspraken.


Voor vaders, moeders, co-ouders, bonusmoeders, oppas-opa's en kids van alle leeftijden. Met meer dan 1000 stickers voor de oppasdag, hockeytraining, balletles, zomervakantie of afspraak bij de kapper. Dit jaar opnieuw in een iets handzamer formaat. Voortaan boek je je vakantie met vroegboekkorting, zit je nooit meer zonder oppas, er loopt zelden nog iets in de soep. ;)


Prijsindicatie vanaf € 19,95


 

Top 10 agenda's van 2023

 

#1 Agenda 2023: Brepols Agenda • SATURNUS LUXE

Een mooie degelijke agenda is de agenda van Brepols. Deze agenda kan je makkelijk meenemen omdat deze niet al te groot is met het formaat 13,3 x 20,8 cm. Per dag 1 pagina, dus makkelijk al je dagelijkse werk- en privéafspraken op een pagina.


De agenda is boekgebonden met een stevig kunstlederen omslag, voor een scherp prijsje. Indicatie prijs €6,35 

#2 Agenda 2023: Hobbit A6 Spiraal Agenda Klassiek 2023

De Hobbit Agenda is een mooie stijlvolle spiraalagenda met harde cover voorzien van een design met klassiek geschilderde bloemen. De agenda wordt dichtgehouden door een elastieken band en heeft een verplaatsbare bladwijzer om snel bij de juiste datum te zijn. De indeling van de agenda is één week over twee pagina’s en heeft 5 transparante insteekhoesjes met tien mooie giftcards. Deze agenda loopt van november 2022 t/m december 2023.


Indicatie prijs €13,99 

#3 Agenda 2023: Brepols Agenda 2023 weekagenda

Wil je lievere een wat grotere agenda, dan is de het A4-formaat wellicht iets voor jou. De Brepols Agenda 2023 verdient met zijn rustige luxe uitstraling een mooi plekje op je bureau.


Omdat deze agenda groter is dan de standaard agenda's kan je hier ook makkelijk zien wat je afspraken zijn. Met één week per twee pagina's heb je genoeg ruimte om als je afspraken op te schrijven. Indicatie prijs: € 12,60 

#4 Agenda 2023: Sigel Jolie Inspire - agenda 2023 - spiraal-agenda - A5

Spiraal-agenda Inspire 2023 4-talig, Hardcover, mat met foliemotiefdruk, Rose Inspiration, 2 pagina's = 1 week, Sluiting d.m.v. elastiek, lus voor pen, insteekvak, 2 leesbandjes, 16 geperforeerde bladen, 240 pagina's, 120 g, 168x215x28 mm, ca. A5. Gemaakt van FSC papierIndicatie prijs €26,95


 

#5 Agenda 2023: Maan Amsterdam - Agenda 2023 - A5 Jaaragenda

Met deze overzichtelijke en mooi vormgegeven agenda kom jij 2023 georganiseerd door! De agenda bevat het volgende:

 • Weekindeling (start op maandag 12 december 2022, eindigt op zondag 14 januari 2024) met schrijfruimte voor elke dag

 • Op elk weekoverzicht vind je ook een handig maandoverzicht met data en weeknummers

 • Op elk weekoverzicht is er ruimte voor notities en to do's

 • Handige informatiepagina's zoals de landelijke schoolvakanties en feestdagen (zowel voor Nederland als België)

 • Ruimte om verjaardagen, adressen en wachtwoorden te noteren

 • Leuke lijstjes om in te vullen zoals 'Boeken om te lezen', 'Websites om te onthouden' en 'Recepten om te maken'.

 • Notitiepagina's

 • Bladwijzer die je tussen de pagina's kunt klemmen van deze week

 • Envelop achterin om losse papieren en knipsels te bewaren

De agenda heeft een handig A5 formaat, een ringband en sluitelastiek. De agenda is opgemaakt in zachte pastelkleuren en is voorzien van leuke illustraties en quotes.

Indicatie prijs €20,95 

#6 agenda 2022-2023: Systemyze Agenda 2023 Volwassenen - Planner 2023

De Systemyze 2023 agenda én planner in één helpt jou om alles in- en rondom jouw leven te systematiseren, te organiseren en bewust stil te staan bij ontspanning en zelfinzicht. Gebaseerd op bewezen wetenschappelijke principes, helpt Systemyze je naar een gestructureerd en gebalanceerd leven.


Vouwt plat open én drukt niet door

De Systemyze jaarplanners zijn voorzien van een genaaid binnenwerk. Vergeleken een traditioneel gelijmd binnenwerk zorgt een genaaid exemplaar voor extra stevigheid, een langere levensduur en het plat openvouwen van de pagina’s. Dankzij het gebruik van 120 grams dik papier, kan je zorgeloos schrijven zónder dat de inkt doordrukt.

Indicatie prijs €22,99 

#7 Agenda 2023: &INK Agenda 2023 - Jungle Vogels

De nieuwe agenda van &INK voor 2023 is een overzichtelijke jaaragenda. Elk detail is met veel aandacht ontworpen en dat resulteerde in deze verfijnde maar ook erg praktische planner.De agenda heeft handige weekoverzichten, maandoverzichten, veel ruimte voor notities en een leeslintje .


De agenda loopt van 26 december 2022 tot 14 januari 2024.

Uitvoering: hardcover met soft touchFormaat: 16 x 21.5 cm

Gewicht: 378 gram


+ Weekoverzichten

+ Maandoverzichten

+ Leeslintje

+ Veel ruimte voor notities

+ Looptijd: 26 dec 2022 t/m 14 jan 2024

Indicatie prijs 14,95 

#8 Agenda 2023: Inspirerend Leven Agenda 2023

Vind opnieuw je eigen pad met de Inspirerend leven agenda 2023!


De nieuwe Inspirerend leven agenda voor 2023 staat in het teken van opnieuw je eigen pad vinden. Luister naar je innerlijke stem door de ruis van alledag en maak connectie met wat echt belangrijk voor je is. Met behulp van het ritme van de seizoenen en de maancyclus hervind je je balans. Een agenda vol praktische tips voor meer rust en verbinding met jezelf. Er is genoeg ruimte voor je gedachten, notities, dromen en wensen. Met bijzondere quotes van inspirerende auteurs, magische beelden en warme kleuren.Prijs indicatie vanaf € 15,- 

#9 Agenda 2023: Purpuz Planner Agenda

De Purpuz planner van Clen Verkleij is echt wel één van mijn favoriete planners. Clen Verkleij is als organisatie socioloog afgestudeerd op geluk. Na een snelle corporate carrière en een modieuze burn-out bedacht hij in 2016 de Purpuz planner; een simpele methode om voortaan in balans zijn doelen te halen.


Deze planner stond binnen een jaar bij BOL op nummer 1. Clen geeft aan dat Purpuz werkt. Dit is waarom ze bij voorgeschreven gebruik, meer balans, geluk en succes na een jaar garanderen. Je kunt het zien als een medicijn. Als je de Purpuz dagelijks gebruikt, wordt je leven beter.


Mocht je leven na een jaar niet beter zijn, dan kan je de planner opsturen en krijg je je geld terug!


Kenmerken en positieve punten Purpuz planner:

 • geschikt voor: mannen en vrouwen

 • gericht op mindfullness met mooie quotes en zorgt voor rust in je hoofd

 • taal: Nederlands

 • luxe design, goede kwaliteit, praktisch in gebruik

 • inspirerende quotes

 • weekoverzichten, maandoverzichten, jaaroverzichten

 • vooringevuld, door het handige stappenplan en het werkboek is het een bewezen effectieve methode voor meer balans, geluk en succes

 • te gebruiken als persoonlijk en zakelijke planner in één

 • duurzaam: CO2 neutraal en sociaal in Nederland gemaakt, het gebruikte papier is FSC-gecertificeerd.

 • looptijd één jaar

Prijs indicatie vanaf € 42,50 

#10 Agenda 2023: Essentialiving Planner 2023


Op een eenvoudige manier brengt de Essentialiving Planner meer rust en ruimte in je leven. De unieke, inbegrepen Balance Creator zorgt ervoor dat je jouw balans aan het begin van het jaar helder krijgt en gedurende de rest van het jaar bewaakt. De Essentialiving Planner maakt een einde aan chaos en brengt je terug naar jouw essentie.


Dit vind je in de Essentialiving Planner:

 1. Balance Creator & Balance Check

 2. Overzicht per dag, week én maand

 3. Veel schrijfruimte

 4. Wekelijks focus punt

 5. Avondeten plannen & wekelijks recept

 6. Mood tracker en lijstjes voor 'fun things' en 'lovely memories'

 7. Prachtige beelden en motiverende quotes

Prijs indicatie vanaf € 34,95 

Agenda 2023 kopen?

En ben je er uit welke agenda jij gaat kopen voor het nieuwe jaar? Wil je meer informatie over de planner? Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten planners, lees dan meer in mijn blog over de verschillende soorten weekplanners.


Zie je een leuke agenda van 2023? Wacht dan niet te lang want voordat je het weet is de agenda uitverkocht. Er worden jaarlijks maar een beperkt aantal agenda's gedrukt. Dus heb je een favoriet gespot? Wacht dat niet langer en geef jezelf een mooi cadeau voor het nieuwe jaar. :)


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page