top of page

50 jaar getrouwd? De 15 leukste cadeau-tips op een rij


Ballonnen 50 jaar

Hoera! Je ouders, grootouders of andere dierbaren zijn 50 jaar getrouwd. Dat verdient natuurlijk een feestje én een leuk cadeau. Maar wat geef je mensen die al zo lang bij elkaar zijn? No worries! Wij hebben de leukste cadeaus voor je op een rijtje gezet!


Wat betekent 50 jaar getrouwd?

Maar voordat we beginnen met de cadeaus, laten we eerst stilstaan bij dit bijzondere jubileum. 50 jaar getrouwd zijn is namelijk een hele prestatie. Het betekent dat het bruidspaar al een halve eeuw samen is en alle ups en downs in het leven met elkaar heeft gedeeld. Daar mag je best even bij stil staan. Het is een mijlpaal waar je trots op mag zijn.


Gouden huwelijk

Nu we weten wat 50 jaar getrouwd zijn betekent, laten we kijken naar de bijnaam van dit jubileum. Het wordt ook wel het gouden huwelijk genoemd. En dat is niet voor niets, want 50 jaar samen zijn is natuurlijk heel waardevol en goud waard.

 

Tips voor het ultieme cadeau bij 50 jaar getrouwd

Wauw, 50 jaar getrouwd, dat is een mijlpaal die gevierd moet worden! Het vinden van het perfecte cadeau kan een uitdaging zijn, wij hebben de 5 tips die je kunnen helpen om het beste cadeau uit te kiezen:


Personalisatie is the key:

Waarom geef je geen gepersonaliseerd cadeau? Iets dat speciaal voor hen is gemaakt en uniek voor deze gelegenheid. Denk bijvoorbeeld aan een gegraveerde wijnkoeler, of gegraveerde glazen van het favoriete drankje?


✅Maak het memorabel:

Een 50-jarig huwelijk is een speciale mijlpaal, geef daarom een cadeau dat hen eraan herinnert hoeveel ze voor elkaar betekenen en hoe ver ze zijn gekomen. Denk bijvoorbeeld aan een bruidspaar op een voetstukje met "50 jaar" eronder om in hun woonkamer te zetten. Of kies voor een mooie foto van het bruidspaar 50 jaar geleden en maak er een mooie afdruk van voor op de muur. Er zijn genoeg ideeën waar je mee kunt verrassen.


✅Ga voor humor:

Als het paar een goed gevoel voor humor heeft, waarom zou je dan niet iets hilarisch en onverwachts geven, zoals een tegeltje of mok met een grappige tekst? Grappige geschenken kunnen ervoor zorgen dat het feest nog leuker wordt en geeft je dat extra beetje plezier om het cadeau te geven.

Een kuttegeltje of kutmok met de tekst "Zijn we eindelijk 50 jaar getrouwd krijgen we zo'n kut... " zal zeker voor een lach zorgen. Maar het moet natuurlijk wel passen bij het bruidspaar. Een grappige mok met Mr Right en Mrs Always Right blijft ook een hit!


Wees creatief:

Het is altijd leuk om iets onverwachts en creatief te geven en ook hierbij kan je door het cadeau te personaliseren een onverwacht leuk cadeau geven. Denk aan een set gegraveerde champagneglazen, een houten gegraveerde snijplank, of misschien zelfs een mooi schilderij van hun favoriete vakantiebestemming. En als je liever een traditioneler cadeau wilt geven, is een hoefijzer als geluksbrenger een mooi symbolische cadeau.


Maak het speciaal:

Het belangrijkste is om te onthouden dat het cadeau speciaal moet zijn voor het koppel. Als je goed kijkt naar de persoonlijke smaak van het paar, hun favoriete hobby's of interesses kun je een cadeau kiezen dat bij hen past. Houd ook hun leeftijd in gedachten en kies iets dat ze gemakkelijk kunnen gebruiken en waar ze van kunnen genieten. Ook cadeaus voor een belevenis samen zijn unieke cadeaus om samen nog meer mooie herinneringen te maken.

 

15x op een rij: 50 jaar getrouwd cadeaus

Met deze tips in gedachten zul je zeker het perfecte cadeau vinden om het 50-jarige jubileum van het paar te vieren. En vergeet niet, het gaat om de gedachte achter het cadeau, het gebaar en de liefde die je ermee uitstraalt, dat is tenslotte waar het allemaal om draait!


Kortom, er is genoeg keuze als het gaat om cadeaus voor een gouden huwelijk. Het belangrijkste is dat het cadeau persoonlijk en uniek is en dat het bruidspaar er nog lang van kan genieten. Laten we nog een keer proosten op de liefde van het echtpaar en op nog vele gelukkige jaren samen!

 

#1 - 50 jaar getrouwd cadeau: Huwelijksposter

Huwelijksposter 50 jaar getrouwd

Ben je op zoek naar een uniek cadeau voor een stel dat 50 jaar getrouwd is? Dan hebben wij dé perfecte oplossing voor jou! Onze gepersonaliseerde stadsposter is een stijlvolle en persoonlijke manier om een belangrijke locatie voor het echtpaar te vereeuwigen. Kies de stad of dorp van hun keuze en geef de locatie aan die voor hen belangrijk is. De poster is verkrijgbaar in diverse maten en wordt gedrukt op zwaar 210 grams posterpapier van hoge kwaliteit.


De interieurposter is de trend van de laatste jaren en een must-have voor elk interieur. Hang de gepersonaliseerde stadsposter op in de woonkamer, keuken, slaapkamer, kinderkamer, kantoor of hal. Het is een geweldige manier om herinneringen te delen en emoties over te brengen. Maak het jubileum onvergetelijk met deze gepersonaliseerde stadsposter en laat het bruidspaar zien dat je om hen geeft!


Vanaf € 34,95


 

#2 - 50 jaar getrouwd cadeau: Hoefijzer gouden huwelijk

Gouden hoefijzer

Het hoefijzer als cadeau voor een 50-jarig huwelijk is een traditioneel hoefijzer, gemaakt van hoogwaardig staal en in de kleur goud voor een mooie glans. Het heeft een standaard afmeting van ongeveer 7 x 6 cm en heeft een klassieke vorm met gebogen uiteinde


Dit hoefijzer is niet alleen een prachtig decoratief stuk, maar heeft ook een symbolische betekenis. Het hoefijzer staat bekend als een geluksbrenger en kan helpen om positieve energie en goede vibes aan te trekken. Het symboliseert ook de kracht, veerkracht en doorzettingsvermogen van een lang en gelukkig huwelijk.


Dit hoefijzer is een uniek en bijzonder cadeau voor een 50-jarig huwelijk, en zal zeker gewaardeerd worden door het paar. Het is een blijvende herinnering aan hun liefde en toewijding voor elkaar en kan hen helpen om nog vele jaren van geluk en voorspoed te dele

Vanaf € 12,99



 

#3 - 50 jaar getrouwd cadeau: Bruidspaar 50 jaar getrouwd op voet

Bruidspaar op voet 50 jaar

Een mooi geschenk om te geven voor een 50 jarig huwelijk, een bruidspaar op een voetstukje met de tekst 50 jaar eronder. Het artikel heeft de totale afmeting van: 16 x 12 cm.

Vanaf € 11,95





 

#4 - 50 jaar getrouwd cadeau: Moët & Chandon champagnepakket met glazen

champagneset met glas

Geef dit luxe champagnepakket met gegraveerde glazen cadeau als 50 jaar getrouwd cadeau. Dit luxe Moët & Chandon champagnepakket is de ultieme verrassing. De stijlvolle champagneglazen kan je makkelijk zelf met een naam of tekst naar keuze, super persoonlijk, laten graveren. De luxe kist is gemaakt van duurzaam hout met het FSC keurmerk, Maak nu jouw persoonlijke champagnepakket!




 

#5 - 50 jaar getrouwd cadeau: Gegraveerde wijnkoeler RVS

Wijnkoeler met naam gegraveerd

Het lekkerst proost je met een glas wijn dat op de juiste temperatuur gedronken wordt. Heeft je vriend(in) je uitgenodigd voor een heerlijk tuinfeest? Of houdt je zus wel van een wijntje en is ze binnenkort jarig? Verras ze dan met deze prachtige wijnkoeler met persoonlijke gravure. Je ontwerpt hem helemaal zelf, dus je hebt echt een uniek cadeau om te geven. Perfect voor een verjaardag, vaderdag, moederdag of gewoon zomaar. Ook superleuk voor jezelf om je flesje wijn koud te houden op zwoele zomeravonden.

Vanaf € 32,95



 

#6 - 50 jaar getrouwd cadeau: Houten hart met tekst graveren

Houten bord met eigen naam

Wie heeft jouw hart gestolen? Verras deze persoon dan met een uniek hart van hout. Jij ontwerpt hem helemaal zelf met een lieve tekst of naam van de ontvanger. Superleuk als valentijnscadeau, als verrassing op een verjaardag of om cadeau te doen tijdens een housewarming. Met zo'n bijzonder en persoonlijk houten hart steel je vast en zeker vele harten, want het is leuk voor iedereen. Maar we begrijpen het ook helemaal als je jouw eigen interieur opfleurt met een houten hart met gravure.


Vanaf € 12,95


 

#7 - 50 jaar getrouwd cadeau: Gegraveerde houten snijplank met kaasmesjes

Gegraveerde houten snijplank met kaasmesjes

Ben jij op zoek naar het perfecte cadeau voor een kaasliefhebber? Dan hoef je niet langer te zoeken. Geef een bamboe kaasplank cadeau inclusief kaasmesjes. En het allerleukste: de naam van de kaasfan laat je in het hout graveren, zodat het cadeau echt uniek is. Kaasjes zoals brie, camembert, morbier en een lekker stukje oude kaas stelen de show op deze mooie houten plank. Tip: ook leuk om een gepersonaliseerde fles wijn bij te geven!

Vanaf € 34,95



 

#8 - 50 jaar getrouwd cadeau: Houten theekist met twee glazen en drie verschillende theesoorten

Houten theekist

Deze luxe houten theedoos is het perfecte cadeau voor theeleuten. De kist is al een plaatje om te zien, maar jij maakt hem extra speciaal door een naam of tekst aan het ontwerp te voegen. De theedoos met naam is gemaakt van 100% Europees beukenhout met een luxe afwerking. En dankzij de handige verwisselbare tussenschotjes kun je zelfs theelepeltjes, suikerklontjes of een theeglas in de kist bewaren. Dat is toch uniek?

Naast de theedoos bevat dit product ook twee ongepersonaliseerde theeglazen en theesoorten van Frank about tea.


Vanaf €39,95



 

#9 - 50 jaar getrouwd cadeau: Wonderbox - Gefeliciteerd met jullie huwelijk

Wonderbox gefelicteerd met je huwelijk

Ben je op zoek naar inspiratie voor een cadeau om het 50-jarig huwelijksjubileum te vieren? Dan hebben wij het perfecte cadeau voor jou! Met het flexibele Wonderbox beleveniscadeau geef je een onvergetelijke ervaring cadeau waar het paar nog lang van kan nagenieten.


Met dit cadeau is er de keuze uit oneindig veel belevenissen in Nederland en de rest van Europa. Ga samen genieten van een romantisch diner in een sfeervol restaurant, maak een heerlijk weekendje weg naar een culinair paradijs, ontspan tijdens een dagje sauna of wellness en ontdek de beste wellnesscentra in de buurt, of geniet van een gezellig dagje uit in de stad. Wat je ook kiest, met het Wonderbox beleveniscadeau wordt het gegarandeerd een onvergetelijke herinnering.


Het is heel eenvoudig om gebruik te maken van dit cadeau. Kies simpelweg een belevenis uit het enorme aanbod van activiteiten en reserveer deze via de website of telefonisch bij de betreffende aanbieder. Je kunt de belevenis zelf kiezen en het cadeau is geldig voor een periode van twee jaar. Op die manier hebben jullie ruim de tijd om de perfecte datum te prikken voor jullie bijzondere jubileum.


Kortom, geef het 50-jarig huwelijksjubileum een extra bijzonder tintje met het flexibele Wonderbox beleveniscadeau! Beleef samen de leukste dingen en maak er een onvergetelijk feest van.

Vanaf € 15,-



 

#10 - 50 jaar getrouwd cadeau: K** mokken

50 jaar  getrouwd kutmok

Ben je op zoek naar een hilarisch en uniek geschenk voor het vieren van 50 jaar huwelijk? Dan hebben wij dé perfecte cadeau-tip voor jou! Verras het getrouwde stel met de grappige k**mokken, die een grappige tekst bevatten. Oke ze zijn wel een beetje brutaal dus het paar moet wel van deze humor houden. Wij vinden ze in ieder geval hilarisch en ze mogen zeker niet op dit lijstje ontbreken.

Bestel ze vandaag nog en verras het stel op hun grote dag!

Vanaf € 25,95 (2 stuks)


 

#11 - 50 jaar getrouwd cadeau: Chocolade bonbons Box of Love

Chocolate of love bonbons

Verras jouw geliefde(n) met onze Box of Love, gevuld met 20 luxe handgemaakte bonbons. Wij stellen deze liefdevolle giftbox voor je samen met 20 unieke bonbons, met bijzonder lekkere vullingen.


Vanaf € 24,95



 

#12 - 50 jaar getrouwd cadeau: Zijn we eindelijk 50 jaar getrouwd, krijgen we zon kuttegeltje| Tegeltje spreuk getrouwd

tegeltje met tekst 50 jaar getrouwd

Naast de nummer 10 met de grappige mok, kan je ook kiezen voor een tegeltje. Zoek jij nog een grappig cadeau om te geven aan je vrienden die net getrouwd zijn? Ga voor deze grappige tegel. De tegel is gemaakt van echt keramiek en heeft een afwerking van hoge kwaliteit. Erg leuk om cadeau te geven en om aan de muur te hangen! De tegel wordt ingepakt in foam en geleverd in een kartonnen doosje die door de brievenbus past.

Deze tegel is ideaal te gebruiken als jubileumcadeau

Tegel heeft de opdruk: Zijn we eindelijk 50 jaar getrouwd, krijgen we zo’n kut tegeltje.


Vanaf € 12,95


 

#13 - 50 jaar getrouwd cadeau: Gouden roos in glazen stolp met LED

Gouden roos in glazen stolp

Wil je echt indruk maken? Geef dan de Roses of Eternity ® gouden roos in glazen stolp met LED. Niet alleen een mooi decoratiestuk, maar ook nog eens een functionele lamp. De rode roos in glazen stolp is een uniek product en niet in winkels te verkrijgen.

Een geschenk voor iedereen, een prachtige uitstraling en een uniek design van het merk Roses of Eternity.

Geleverd in een bedrukte giftbox. Ook kan je met de LED lichtjes zelf de licht bepaling kunt regelen zoals jij het mooi vind!


Vanaf €29,95


 

#14 - 50 jaar getrouwd cadeau: Bijzonder Overnachten - bestseller

Bijzonder overnachten  bon

Op zoek naar een origineel cadeau voor een stel dat 50 jaar getrouwd is? Ga voor deze GiftForYou overnachting en geef ze een onvergetelijke ervaring cadeau! Ze kunnen namelijk overnachten in bijvoorbeeld kastelen, boomhutten, joerts, tipi's en andere prachtige hotels. Of ze nu liever in eigen land blijven of een nieuwe plek in Europa willen ontdekken, met deze GiftForYou hebben ze de keuze! Het ontbijt is inclusief en de exacte invulling verschilt per locatie. Zo maken ze hun 50-jarige jubileum onvergetelijk en hebben ze iets om nog lang over na te praten!

Vanaf €99,90


 

#15 - 50 jaar getrouwd cadeau: Mr Right en Mrs Always Right beker set

mokken mrs always right en mr right

Mr Right en Mrs Always Right beker set voor hem en haar. Een grappig cadeau voor 50 jaar getrouwd voor de man en vrouw. Je kan er ook nog het favoriete snoep in stoppen om het nog persoonlijker te maken!


Vanaf € 13,95


 

50 jaar getrouwd cadeau kopen?

Wanneer je een 50 jaar getrouwd cadeau wilt kopen, bedenk dan dat alles wat je geeft met een persoonlijke touch sowieso een geslaagd cadeau is. Wanneer je het lastig vindt om het perfecte cadeau te vinden, dan kan je ook nog altijd voor een gepersonaliseerd cadeau kiezen. O kies voor een leuk cadeaupakket zoals een bier cadeaupakket. Liever een klein cadeautje? Kies dan voor een leuk brievenbuscadeau. Met de links in deze blog kom je uit bij de leukste cadeau- sites zodat jij door middel van een paar klikken de leukste cadeaus kunt bestellen.

 

De meest gestelde vragen over 50 jaar getrouwd cadeau:


Welk huwelijk is 50 jaar?

Een huwelijk dat 50 jaar geleden heeft plaatsgevonden, wordt een gouden huwelijk genoemd. Het getal 50 symboliseert goud en dus wordt deze mijlpaal ook wel het gouden huwelijk genoemd.


Wat zet je op een kaart voor 50 jaar getrouwd?

Op een kaart voor een gouden huwelijk kun je je felicitaties en bewondering uitdrukken door bijvoorbeeld te schrijven: "Van harte gefeliciteerd met jullie gouden jubileum! Wat een prestatie om 50 jaar samen gelukkig te zijn." Je kunt ook terugkijken op de mooie momenten van de afgelopen vijf decennia en een paar hoogtepunten benoemen.


Wat is het symbool van 50 jaar getrouwd zijn?

Het symbool van 50 jaar getrouwd zijn is goud, en daarom wordt het ook wel een "gouden huwelijk" genoemd. Goud staat voor rijkdom, schoonheid en duurzaamheid - allemaal eigenschappen die passen bij een huwelijk van 50 jaar.


Welke cadeaus zijn geschikt voor een 50-jarig jubileum?

Er zijn tal van cadeau-opties als het gaat om het vieren van 50 jaar huwelijk. Gepersonaliseerde cadeaus zoals gegraveerde glazen of een stadsposter van hun favoriete locatie zijn altijd een goede keuze. Ook humoristische geschenken, zoals een 'k**mok' met een grappige tekst, maken het feest compleet.


Welk soort feest hoort bij een 50-jarig huwelijk?

Een 50-jarig huwelijksjubileum is een mijlpaal die gevierd moet worden met een groot feest! Denk aan het organiseren van een diner of een mooie borrel met familie en vrienden. Het is ook leuk om de favoriete activiteiten van het echtpaar erin te verwerken, zodat het feest nog persoonlijker wordt.



Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page