top of page

Het perfecte cadeau voor nieuwe ouders - een babyboek invulboek!

Bijgewerkt op: 22 sep. 2023


baby

Ben je op zoek naar een geboortecadeau of een cadeau voor jezelf als je net ouder bent geworden? Denk dan ook eens aan een babyboek voor het eerste jaar. Het is altijd een lastige vraag wat het perfecte cadeau om aan de nieuwe ouder(s) te geven. Wordt het weer een setje kleren waar de kleintjes binnen mum van tijd zijn uitgegroeid of weer een knuffel of speelgoed? Een passend cadeau vinden blijft altijd lastig. Maar wees niet bezorgd, ik heb genoeg leuke ideeën voor je!


In dit blog geef ik je een aantal tips waar je op moet letten bij het kopen van een babyboek invulboek en vertel ik je meer over de voordelen van het invullen van zo'n boek en natuurlijk waarom het zo leuk is om cadeau te geven. Of natuurlijk lekker voor jezelf te kopen!

 

Wat is een babyboek?

Laten we bij het begin beginnen, want wat is een babyboek eigenlijk? Een babyboek is een invulboek waarin je de mijlpalen, herinneringen en belangrijke momenten van je baby vastlegt. Ik heb het hier over een fysiek boek waarin je foto's en notities plakt. Maar je kunt natuurlijk ook een digitaal document gebruiken waarin je foto's en teksten opslaat. Babyboeken zijn er in verschillende stijlen en formaten, van eenvoudige boekjes tot uitgebreide albums met pagina's die zijn ontworpen om specifieke mijlpalen vast te leggen. Of je nu houdt van veel schrijven of dat je meer van het plakken bent, voor iedereen is er een leuk babyboek op de markt. Lees maar mee!

 

Hoe vind je het beste babyboek invulboek?

Voordat je een babyboek uitkiest is het belangrijk om een aantal zaken in beeld te hebben. Heb je bijvoorbeeld de babykamer al gezien? Dan weet je of de ouders van veel kleuren houden, of houden ze juist liever van neutrale kleuren? Ik heb een aantal tips voor je op een rij gezet zodat de keuze makkelijk te maken is.

 

Welke stijl past bij de ouders?

Ten eerste is het belangrijk om te kijken welke stijl bij de ouders past. Gaan ze voor een klassiek design, of willen ze juist een boek vol met kleuren en patronen? Zijn ze helemaal fan van bijvoorbeeld Nijntje of het verhaal van De kleine beer? Er zijn tegenwoordig ontzettend veel verschillende babyboeken verkrijgbaar, dus neem hier zeker even de tijd voor. En een invulboek is bovendien niet alleen leuk om in te vullen, het kan ook nog eens heel decoratief zijn voor bijvoorbeeld de kinderkamer. Dus extra leuk als het babyboek ook in de kinderkamer past.


Zijn de ouders uitgebreide schrijvers of niet?

Je kent de ouders vast en zeker, dan weet je ook wel wat ze leuk vinden. Een invulboek is voor de ouders die graag een dagboek bij willen houden en dit voor later willen bewaren als een mooi naslagwerk. De ene ouder vindt het leuk om veel te schrijven en de ander houdt juist van kort en krachtig. Een invulboek kan je gebruiken zoals jij dat wilt. In de onderstaande top 11 kan je lezen welke aansluit bij jouw wensen!

 

De mooie mijlpalen van het eerste jaar van je baby vastleggen

Het eerste jaar van je baby zit vol met mooie momenten. Van het eerste lachje tot de eerste stapjes, elke mijlpaal is er één om te koesteren. Het is dan ook belangrijk om deze momenten vast te leggen, zodat je later terug kunt kijken op deze bijzondere tijd. Ik heb een aantal van de mooiste en soms ook de grappigste mijlpalen van het eerste jaar van je baby op een rijtje gezet,


Brabbelen van je baby

De eerste maanden van het leven van je baby zijn er vol met gebeurtenissen om te herinneren. Een van de grappigste mijlpalen is de eerste keer dat je baby begint te brabbelen. Dit is meestal rond de 4 maanden, en het is een teken dat de taalontwikkeling begint. Probeer erbij te zijn als het gebeurt en maak een video of neem het op, zodat je later kunt terugkijken en genieten van deze schattige geluiden.


De eerste keer lachen van je baby

Een ander grappige mijlpaal is de eerste keer dat je baby begint te lachen. Dit gebeurt meestal rond de 2e of 3e maand. Het is een geweldige gelegenheid om foto's en video's te maken van je baby die lacht. Het maakt niet uit wat je doet, bijna alles kan deze reactie uitlokken. Leg deze momenten vast zodat je ze later kunt delen met familie en vrienden.


Kruipen van je baby

Een andere mijlpaal waar je naar uit kunt kijken, is de eerste keer dat je baby begint te kruipen. Het gebeurt vaak tussen de 6 en 10 maanden, en het is een teken van toenemende mobiliteit. Het is belangrijk om veiligheid voorop te stellen, maar je kunt nog steeds een video maken of een foto nemen van deze gebeurtenis. Het is geweldig om later de reactie van je baby te zien wanneer hij/zij terugkijkt op deze momenten.


De eerste keer papa of mama horen zeggen

Een van de grootste mijlpalen in het eerste jaar van je baby is de eerste "papa" of "mama". Het is een geweldig moment om te onthouden en vast te leggen. Het gebeurt meestal tussen de 8 en 12 maanden en het is een teken van sociaal bewustzijn. Probeer het moment vast te leggen op camera en deel de reactie van je baby met anderen.


De eerste verjaardag

De eerste verjaardag is een heel bijzondere mijlpaal in het leven van je baby. Het is geweldig om deze dag te vieren en vast te leggen. Naast de traditionele taart en cadeautjes, kun je ook de groei van je baby in het afgelopen jaar vastleggen. Maak een fotoshoot met je baby om te zien hoe hij/zij zich heeft ontwikkeld in het afgelopen jaar. Dit is ook een goed moment om een babyboek te maken, zodat je kan terugkijken op alle mijlpalen van het eerste jaar.


De leukste babyboeken invulboeken voor je op een rij!

En ben je al overtuigd om een babyboek cadeau te geven? Dan is het alleen nog maar de vraag welk babyboek het wordt. Lees je mee met mijn top 10 van de leukste babyboeken van dit moment?

 

Baby's eerste jaar - O'Baby by Pauline Oud


Babyboek eerste jaar Pauline Oud

De nieuwe boeken van Pauline Oud onder de naam O'Baby heeft een gloednieuwe lijn invulboeken waaronder het boek Baby's eerste jaar. Die inspeelt op de huidige trend naar meer eenvoud. De vormgeving van deze nieuwe serie is stoer en robuust, zonder de onmiskenbare charme van Pauline geweld aan te doen. Het kleurgebruik is overwegend zwart/wit, met kleuraccenten in zachte pasteltinten. De luxe afwerking van de boeken sluit aan bij de nieuwe stijl, met een in leer afgewerkte rug en een stoer leren label.


Ook de vragen zijn geheel herzien. Kortom, hetzelfde succesvolle concept in een fonkelnieuw jasje gestoken, zodat aanstaande en jonge ouders nu nog meer keus hebben!

Indicatie prijs: € 18,50 

Mijn eerste jaar boek - Maan Amsterdam


Mijn eerste jaar boek Maan Amsterdam

In het 'Mijn eerste jaar' boek van Maan Amsterdam kun je alle bijzondere momenten en mijlpalen tijdens het eerste jaar van jouw baby vastleggen. Het invulboek bevat het volgende:

  • je kunt schrijven over de geboorte, de kraamweek, het gezin en jouw familie

  • elke maand beantwoord je een aantal vragen beantwoorden, bijvoorbeeld over hoe het gaat met jouw kindje, hoe jullie ritme eruitziet, over de eerste hapjes en de babykamer.

  • er is tevens voldoende ruimte om zelf te schrijven wat je wilt en om foto's in te plakken.

  • achterin bevat het boek bovendien handige lijsten om de groei en ontwikkeling bij te houden.


Het boek heeft een hardcover met leeslint en is gemaakt van stevig 200 grams papier. Het is vormgegeven met zachte neutrale kleuren en is voorzien van lieve illustraties en leuke quotes. Maak een mooi herinneringenboek aan de babytijd voor jezelf of om later door te geven!


Indicatie prijs: € 26,95


 

Hello - Baby's eerste jaar


Baby's eerste jaar boek zwart wit

De nieuwe zwart-witbabylijn van Hello is uitgebreid met een prachtig invulboek voor het eerste jaar.


Wat gebeurt er veel in het eerste jaar van je kindje! Van week tot week en van maand tot maand kun je alle veranderingen en bijzondere momenten vastleggen voor later. De dieren in het boek kijken mee en geven handige tips en weetjes. Het wordt een prachtig aandenken vol lieve herinneringen en mooie foto's.


Waarom baby's zwart-wit zien? Baby's houden van contrasterende kleuren. Hoe hoger het contrast, des te beter ze het zien. Daar is deze babylijn op gestoeld. De ontwerpen in deze babylijn kenmerken zich door een speelse herhaling van grafische patronen. In de illustraties zijn kleine kleuraccentjes verstopt. Extra spannend en leuk om mee te spelen!

Indicatie prijs; € 14,50 

Nijntje Baby's 1e jaar zilver (herziene editie)


Babyboek Nijntje baby's eerste jaar

Het invulboek Baby's eerste jaar van Nijntje is een mooi boekje met een hardcover. Het staat ook erg leuk als aanvulling op de kinderkamer.


De eerste jaren van je kind zijn één groot feest. Alles is nieuw en spannend. Natuurlijk wil je alle bijzondere momenten in de ontwikkeling van je kindje precies bijhouden. In deze invulboeken kun je dat allemaal haarfijn optekenen, zodat je geen enkel detail over het hoofd ziet. Deze succesvolle edities van Nijntje zijn nieuw vormgegeven en volledig herzien. Beschikbaar in verschillende kleuren: zilver, blauw, mint en roze.


Prijs indicatie: € 15,- 

Baby's eerste jaar dagboek - Esther Kerkhoff

Babyboek baby's eerste jaar Kerkhof

Het dagboek voor het eerste jaar van Esther Kerkhoff is echt een leuk boek voor later. Noteer in het eerste jaar van je baby alle mooie, grappige, leuke, lieve en bijzondere dingen over de baby, jouzelf en de omgeving. Vink lijstjes af en creëer een unieke herinnering voor jezelf, je baby en voor iedereen die nu of later een belangrijke rol speelt in het leven van je kindje. Nu herschreven! De feedback van lezers is er in verwerkt om tot een herziene editie te komen. Hierdoor is er onder andere meer ruimte voor notities en foto's en kan het boek ingevuld worden door zowel pappa's als mamma's.

Prijs indicatie: € 12,99 

Baby's eerste jaar boek

Babyboek linnen het eerste jaar

Leg alle bijzondere momenten en mijlpalen van je baby’s eerste jaar vast in dit babyboek met linnen cover en maak zo een mooie herinnering voor later.

Bekijk het inkijkexemplaar voor de gehele inhoud!

Het babyboek is ook geschikt voor alleenstaande mama's/BAM mama's of 2 mama's.


Het babyboek bevat per maand een aantal vragen om in te vullen en daarnaast is er ruimte voor eigen invulling of een foto.

Voorbeeldvragen uit het babyinvulboek voor baby's eerste jaar:

  • Bijzondere momenten deze week

  • Mijn eerste Kerst

  • Mijn eerste hapjes - stapjes - tandjes

  • Uitstapjes

  • Geboortekaartje

Indicatie prijs; € 28,95 

Babyboek eerste jaar - gebaseerd op de boeken van Kleine Beer

Babyboek kleine beer

Met het babyboek gebaseerd op de boeken van Kleine Beer heb je een mooi babyboekje met lieve illustraties voor het eerste jaar. Voor alle grote en kleine fans van het beroemde berenduo is er nu een babyboek waarin lieve trotse ouders alles over hun eigen kleine beer kwijt kunnen.


Indicatie prijs: € 14,99 

Mijn babyboek - Raad eens hoeveel ik van je hou

Babyboek Raad eens hoeveel ik van je hou

In dit babyboek, gebaseerd op het bekende prentenboek Raad eens hoeveel ik van je hou kan je alle kleine en grote wetenswaardigheden kwijt over de eerste levensjaren van je baby. Samen met Hazeltje en Grote Haas kan je zo heel veel mooie herinneringen vastleggen voor later.


Indicatie prijs: € 14,99 

Mijn kikker babyboek

Babyboek Mijn kikker eerste jaar

Het babyboek van Kikker en zijn vriendjes is een zeer leuk boekje om de mooiste momenten van je kleintje vast te leggen. Er is voldoende ruimte voor foto's en aantekeningen.


Elk kind is dol op zijn 'eigen' boek. Dit Kikker-babyboek heeft ruimte voor foto's en aantekeningen over het eerste levensjaar van je kind. Met bij elk thema een passende Kikkertekst plus kleurplaat! Ontzettend leuk om later met je kindje door te bladeren.


Indicatie prijs: € 18,50 

Eerste jaar baby invulboek - Thuismusje


Mijn eerste dagboek - Thuismusje

Het invulboek voor het eerste jaar van Thuismusje is een mooi handig boekje. Je kunt hier alle bijzondere, belangrijke en leuke gebeurtenissen van je kindje in bijhouden. Een boek vol invulbare pagina's vanaf de geboortedag tot de eerste verjaardag.


Dit boek is verkrijgbaar in blauw en roze verkrijgbaar.


Indicatie prijs: € 23,95 

Baby Milestone Krasposter - Mini Miles

Krasposter Baby Miles

Deze Milestoneposter van Mini Miles is naast persoonlijk en origineel kraamcadeau een mooie aanvulling op elke babykamer.


Met deze Milestone Krasposter van Mini Miles heb je niet alleen een prachtige babykamer poster in handen, ook creëer je hiermee moeiteloos een uniek babydagboek. Behaalt de baby een nieuwe mijlpaal? Kras dan het gouden laagje weg op de mijlpaalposter, noteer de datum en eventuele bijzonderheden. Kies uit één van de drie verschillende designs om de babykamer helemaal af te maken.

Indicatie prijs: € 19,95 

Babyboek kopen?

Dus ben je op zoek naar het perfecte cadeau voor nieuwe ouders? Overweeg dan zeker om een babyboek invulboek te kopen. Het is niet alleen ontzettend handig voor de ouders zelf, maar ook heel leuk om later met je kindje doorheen te bladeren. En wie weet wordt het boek wel een waardevolle familie erfstuk waar je nog generaties lang van kunt genieten.


Want wanneer je zelf een baby hebt gehad weet je dat de tijd voorbij vliegt! Voor je het weet breng je je kind naar school. Om de bijzondere momenten vast te leggen van het eerste jaar is een babyboek een perfect cadeau. Met een babyboek geef je niet zomaar een boek. Je geeft een verzameling herinneringen, met een schat aan mijlpalen, prestaties en primeurs die het verhaal vertellen van de eerste jaren van je kind. Van het eerste lachje tot de eerste woordje en de eerste stapjes, met een babyboek kunnen ouders deze momenten makkelijk vastgelegd worden.


Ik hoop dat ik je met deze blog een paar leuke ideeën hebt kunnen geven. Mocht je toch liever een ander cadeau zoeken om als cadeau te geven, denk dan ook een aan een kraamcadeau met naam, of leuk houten speelgoed waar nog jarenlang mee gespeeld kan worden. In de links in dit artikel kom je uit op de verschillende blogpost die ik erover heb geschreven.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page