top of page

Hotel in Amsterdam boeken: de 8 leukste hotels op een rij!

Bijgewerkt op: 4 apr. 2023



Zoek je een hotel in Amsterdam, maar twijfel je over welk hotel het beste past bij het uitje dat je plant? Dan zit je hier goed. In dit artikel ontdek je namelijk de beste hotels van Amsterdam. Romantisch er tussenuit, een zakelijke meeting organiseren of feesten met vrienden. Elk hotel heeft een eigen ambiance, dus je vindt hier vast een match. Een groot voordeel: het zijn allemaal tophotels, dus je hoeft alleen nog maar te kiezen welk hotel in Amsterdam jou het meest aanspreekt! Lees snel verder en je weet straks alles over de leukste verblijven in onze hoofdstad.

 

Weekendje Amsterdam: verken de hoofdstad!


Een weekendje ertussenuit, met elkaar de hoofdstad verkennen of naar een concert met een relaxte overnachting erbij? Een verblijf in Amsterdam is om verschillende redenen een goed idee. Met een groep vrienden en vriendinnen is het natuurlijk hartstikke leuk om een boottocht te maken of een workshop te doen. Deze stad is de perfecte plek voor een vriendenuitje, dankzij de vele mogelijkheden voor groepsuitjes. Of het nu om een museumbezoek of cocktail workshop gaat: in Amsterdam zijn de leukste activiteiten te vinden. En je ideale hulpmiddel om Amsterdam te verkennen? Dat is de I Amsterdam City Card!

 

Wat is de I Amsterdam City Card?


De I Amsterdam City Card is de perfecte manier om de unieke kanten van de hoofdstad te leren kennen. Met deze kaart krijg je toegang tot de belangrijkste highlights en meer dan 70 musea. Daarnaast maak je eenvoudig gebruik van het openbaar vervoer, boek je een rondvaart en kun je terecht bij de fietsverhuur. Je slaat lange rijen over, bespaart geld en krijgt exclusieve kortingen bij horecagelegenheden, attracties en concerten. Onder de meest populaire bezienswaardigheden die je met de kaart kunt bezoeken, vind je bijvoorbeeld het Rijksmuseum, dierentuin Artis en natuurlijk Bar Bitterbal. Daar kun je meer dan 25 soorten bitterballen uitproberen. Yummy!

 

De voordelen van de I Amsterdam City Card:

  • Toegang tot ruim 70 musea, attracties en activiteiten;

  • Metro, tram en bus staan tot je beschikking;

  • Bekijk Amsterdam vanaf het water met een prachtige rondvaart.

Door gebruik te maken van de City Card app heb je de kaart altijd eenvoudig bij je. Je vindt er makkelijk de weg mee naar je favoriete plaatsen met de interactieve plattegrond. Zo heb je je persoonlijke city guide gewoon in je broekzak. Het mooiste is dat je de City Card eenvoudig online aanschaft met 10% korting. Extra voordelig genieten van de stad, dus!

 

De 8 tophotels van Amsterdam!

Maar waar verblijf je dan? In Amsterdam zijn enorm veel hotels te vinden. In de beste en fijnste hotels van de stad kies jij of je voor extra luxe en rust gaat of juist midden in het centrum maximaal van het nachtleven wilt genieten. Dit zijn de 8 tophotels van Amsterdam die ideaal zijn voor een weekend of midweek weg met vrienden, familie of met je partner!

 

1. Pulitzer Hotel in Amsterdam


De ultieme Amsterdamse ambiance vind je in het Pulitzer Hotel in Amsterdam. De kamers en suites van dit hotel hebben uitgebreide voorzieningen en marmeren badkamers. Dit is echt genieten in luxe! Met uitzicht over de grachten, een heerlijke binnentuin en een eigen restaurant ontbreekt het je hier aan niets. Midden in het historische centrum van de stad bezoek je bovendien gemakkelijk de bekendste bezienswaardigheden.



 

2. Art Hotel in Amsterdam

Als je op zoek bent naar een bijzonder verblijf dat past bij een cultureel uitstapje, dan is het Art Hotel in Amsterdam echt een aanrader. Zowel de lobby als de kamers zijn voorzien van unieke kunstwerken. Bezoek een van de vele musea in Amsterdam en trek je artistieke inspiratie daarna nog even door in het hotel. Ideaal, toch? Het Westcord Art Hotel in Amsterdam is gelegen aan het ruime Westerpark, op loopafstand van het centrum van Amsterdam.



 

3. American Hotel in Amsterdam

Het American Hotel in Amsterdam is legendarisch. Het bestaat al sinds 1902 en je vindt het

in het hart van het centrum. Het American Hotel is omgetoverd tot Hard Rock Hotel, zodat je geniet van een speciale mix van originele elementen en een modern design. De kamers zijn ingericht in Art Deco stijl en van alle gemakken voorzien. Omdat het aan het Leidseplein ligt, sta je direct midden in het bruisende centrum en na een heerlijk avondje uit rol je zo je hotelkamer in!



 

4. The Student Hotel in Amsterdam

Een luxe hotel in Amsterdam is leuk, maar als je je budget goed in de gaten moet houden denk je eerder aan een goedkopere optie buiten het centrum. Dan is het een goed idee om eens naar The Student Hotel in Amsterdam te kijken. Hier ben je verzekerd van een verzorgde kamer in een ongedwongen sfeer. Ondanks de naam, is dit hotel echt niet alleen bedoeld voor studenten: iedereen is welkom! Voor een weekendje Amsterdam, een langdurig verblijf of wanneer je een kwalitatieve flexwerkplek nodig hebt. The Student Hotel in Amsterdam is een bijzonder concept waar je je thuis zal voelen.



 

5. Het Hilton in Amsterdam


Wat meer rust tijdens je verblijf in de hoofdstad? Het Hilton in Amsterdam is heerlijk

gelegen in het groene en rustige Amsterdam-Zuid. De smaakvol ingerichte kamers zijn een ware haven om bij te komen van het shoppen, uitgaan en elk museumbezoek. Om de volgende dag weer opnieuw fris op pad te gaan, natuurlijk!



 

6. Jakarta Hotel Amsterdam


Het ultieme luxe verblijf in Amsterdam? Dat ervaar je bij het Jakarta Hotel Amsterdam.

Gelegen op de kop van Java-eiland staat dit opvallende, moderne gebouw. Binnen word je verrast door een enorme subtropische binnentuin, waardoor je je bijna echt in Jakarta waant. Met de uitgebreide wellness is dit het toppunt van ontspanning, inclusief uitzicht op het IJ. Oh ja, als je ook de stad in wilt dan is dit natuurlijk een perfecte uitvalsbasis. Maar dit hotel is zó heerlijk, dat je misschien niet eens weg wilt…



 

7. Amsterdam NH City Centre


Het centraal gelegen NH City Centre geeft je alle ruimte om op je gemak de binnenstad van Amsterdam te verkennen. Je bent in no time bij het Paleis op de Dam, verschillende musea en alle topattracties. Geniet na een drukke dag van een rustmomentje in de hotelbar of maak je in je kamer juist klaar voor een avond flink stappen: de keuze is aan jou! Het NH Centre Amsterdam hotel personeel kent alle leuke plekjes van de stad en geeft je graag tips voor de leukste koffietentjes en andere verborgen parels



 

8. Inntel Hotel in Amsterdam

In(n) het hartje van Amsterdam kom je volledig tot rust in het Inntel Hotel. Dankzij de wellness faciliteiten pak je makkelijk een paar rustmomentjes mee tussen het shoppen en cultuur snuiven door.


Extra genieten? Boek dan een luxe kamer met whirlpool of een privé sauna! En vergeet geen stadswandeling, rondvaart of fietstocht te plannen. Met het Inntel Hotel in Amsterdam als uitvalsbasis ervaar je de stad als een echte local.



 

Hotel in Amsterdam: dit zijn de voordelen

Er zitten verschillende voordelen aan het boeken van een hotel in Amsterdam. Zeker wanneer je rekening houdt met speciale aanbiedingen. Waarom jij bij je volgende bezoek aan de hoofdstad een hotel in Amsterdam moet boeken?


✅Geniet van alles wat Amsterdam te bieden heeft;

✅Ga er echt even tussenuit;

✅Neem de tijd om de stad te leren kennen;

✅Tophotels waar je helemaal tot rust komt;

✅Het is de stad die altijd leeft én alles heeft;

✅Ontdek de leukste plekjes.

 

Boek ook een hotel in Amsterdam!

Waar wacht je nog op? Bij het volgende vriendenuitje naar de hoofdstad pak jij lekker een hotel in Amsterdam! Er is vaak voor hotels in Amsterdam een aanbieding en korting mogelijk. Daarvoor kijk je het beste op verschillende voordeelsites.

 

Meest gestelde vragen over hotels in Amsterdam

Heb je nog vragen over de hotels in Amsterdam die je in dit artikel tegenkomt? Wil je bijvoorbeeld weten of het duur is om daar te overnachten en of er ontbijt inbegrepen is bij een verblijf? Lees de meest gestelde vragen hieronder om erachter te komen.


1. Wat is er inbegrepen bij een overnachting?


Het hangt van het hotel en je boeking af wat er inbegrepen is bij een overnachting in een hotel in Amsterdam. Kies je voor half pension met alleen ontbijt? Of verblijf je basic met alleen een overnachting, zodat je zelf de beste ontbijtspots kunt uitproberen? Denk ook eens aan arrangementen waarbij je geniet van heerlijke 3-gangen maaltijden, bijvoorbeeld bij hotels met een eigen toprestaurant! Ook heeft een hotel in Amsterdam regelmatig samenwerkingen met restaurants in de buurt, zodat je tegen een lager tarief daar je diner nuttigt. Het loont dus echt om even goed uit te zoeken wat het hotel van je keuze te bieden heeft. Bel desnoods even met de receptie!


2. Is een hotel in Amsterdam duur?


Je kan je verblijf in een hotel in Amsterdam zo duur maken als je zelf wil. Ga voor een basic kamer zonder extra faciliteiten als je toch veel op pad bent en wilt besparen. Of kies voor veel luxe en wellness en kom echt even tot rust. Ook luxe hotels hebben regelmatig aanbiedingen, zodat je tegen een schappelijke prijs toch een super ervaring hebt. Het is hier allemaal mogelijk!


 

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page