top of page

Familiehotels voor een topvakantie met je gezin!



Ga je graag met het hele gezin op vakantie? Dan wil je vast genieten van comfort terwijl je met een gerust hart je kleintje(s) meeneemt. Thuis heb je immers alles zo ingericht dat je een praktische en veilige plek hebt voor je kinderen. Waarom zou dit op vakantie anders zijn? Een echte aanrader is om te kiezen voor een familiehotel. In familiehotels wordt rekening gehouden met alles wat je als jong gezin nodig hebt. Lees snel verder om erachter te komen welke hotels familiekamer boekingen aannemen en waar je de fijnste familiehotels in Nederland vindt!

 

Alles wat je moet weten over familiehotels


Misschien heb je er al eens van gehoord of ben je er als nieuwbakken ouder nog helemaal niet bekend mee: familiehotels! Steeds meer hotels gaan thematisch te werk bij het inrichten van hotelkamers, zodat je precies krijgt wat je nodig hebt.


Zo is er al heel veel aanbod op het gebied van wellness hotels, waar je volledig tot rust komt. Ook heel bekend zijn de zakelijke hotels, volledig ingericht om achter een prettig bureau te kunnen werken of meetings te organiseren. ‘Gezinsvriendelijk hotelverblijf’ is een ander thema waar bij hotels steeds meer aandacht voor is. Een familiehotel is kindvriendelijk ingericht en is daarom enorm praktisch (en leuk) voor gezinsvakanties.


 

Bij welke hotels een familiekamer boeken?


Familiekamers zijn helaas niet standaard te boeken bij alle hotels. Sommige hotels zijn namelijk vooral gericht op zakelijke verblijven of luxe overnachtingen voor twee personen. Grotere hotelketens houden tegenwoordig meer rekening met jonge gezinnen die binnen Nederland op vakantie gaan. Een weekje of weekendje weg is per slot van rekening ook goed te doen in eigen land.


Waar je voorheen vaak aangewezen was op bungalowparken of campings, is het een goed idee om ook eens naar hotels te kijken voor een gezinsvakantie. Zo heb je bijvoorbeeld de familiekamer Van Der Valk en andere hotels met familiekamers, zoals Fletcher Hotels. Allebei bekende hotelketens die bekend staan om betaalbare kwaliteit en tegelijkertijd (deels) een familiekamer hotel zijn!

 

Waarom heeft een hotel familiekamers?


Wanneer een hotel familiekamers heeft, kan je erop vertrouwen dat er is nagedacht over kindvriendelijkheid. Ook zijn er meestal goede gezinsfaciliteiten aanwezig, zoals babybedjes, verschoontafels en speelhoeken. Bij hotels met een familiekamer boek je als gezin makkelijk een kamer voor vier of vijf personen, waarbij zaken als een kinderbedje en kindveiligheid al geregeld zijn. Zo voorkom je dat je twee of meer losse kamers moet boeken en dat je geen zicht hebt op (al) je kinderen.


Een hotel dat familiekamers heeft zal dan ook meer gericht zijn op gezinnen en qua locatie in de buurt zijn van de grotere familie activiteiten. Denk daarbij aan pretparken of dierentuinen.

 

Familiehotels voordelen


Familiehotels hebben vele voordelen wanneer je een weekendje weg of langere vakantie met het hele gezin van plan bent. Misschien ben je wel gewend om in een vakantiehuisje te verblijven of op de camping te staan. Dan vraag je je vast af waarom een familiehotel een betere optie is. Ik heb dat even voor je op een rijtje gezet.


Kies voor een gezinsvakantie in een familiehotel en je geniet van de volgende voordelen:


✅ Verblijf in dezelfde kamer of een geschakelde kamer met zicht op de kinderen;

✅ Familiehotels zijn te vinden bij plaatsen met veel uitstapjes zoals dierentuinen;

✅ Kindvriendelijke familiekamers in deze hotels, zodat je zonder zorgen terecht kunt;

✅ Extra gezinsfaciliteiten in het hotel, zoals een zwembad of speelhoek;

✅ Er tussenuit met het gezin, zonder gebonden te zijn aan een vakantiepark en de drukte daarvan.


Je ziet dat er vele voordelen zitten aan familiehotels! Omdat niet bij alle hotels familiekamer mogelijkheden zijn, heb ik de leukste familiehotels Nederland voor je verzameld. Je geniet van de luxe van een hotel, bent zeker van een kindvriendelijke omgeving én je krijgt echt dat vakantiegevoel. Vanuit een familiehotel Nederland verkennen is echt een feestje. Lees daarom snel verder en ontdek welk hotel familiekamers aanbiedt die je niet wilt missen!

 

De 4 leukste familiehotels


Ben jij overtuigd van de voordelen van familiehotels en kan je niet wachten om er lekker tussenuit te gaan met het hele gezin? Dat komt goed uit, want ik heb voor jou alvast de vier beste familiehotels van Nederland op een rijtje gezet. Van familiehotels aan zee tot gezinskamers op de Veluwe. Ik heb van elk hotel familiekamers bekeken en dit is zeker: er zijn gegarandeerd goede gezinsfaciliteiten bij deze hotels.

 

Fletcher Familiehotel Paterswolde


De fijnste plek voor een van de mooiste familiehotels Nederland? Je gelooft het misschien niet, maar daarvoor moet je in Paterswolde zijn! Dit dorpje in het uiterste noorden van Drenthe is heerlijk rustig, ligt vlakbij water en recreatiegebieden én is ook nog eens op steenworp afstand gelegen van de stad Groningen. Fletcher Familiehotel Paterswolde is de ideale uitvalsbasis voor het verkennen van deze omgeving. Een echte aanrader, omdat dit hotel familiekamers beschikbaar heeft en je zelfs gebruik kunt maken van voordelige familiearrangementen. Met een sauna en zwembad in het hotel is het er elke dag genieten.

Wil je eropuit met het gezin? Dan is het tijd om Groningen te verkennen of het nabijgelegen klimpark te bezoeken. Er is genoeg te doen in het hotel én in de omgeving. Dus ben je op zoek naar een rustige, gezinsvriendelijke omgeving met korte afstanden naar leuke uitstapjes? Kies dan voor een van de beste familiehotels in Paterswolde met Fletcher Familiehotel Paterswolde.


 

Beste Familiehotel 2022


Hotel Hup is verkozen tot Beste Familiehotel 2022. Dit hotel heeft ontzettend veel sport- en wellnessfaciliteiten en is vooral leuk met kinderen die groot genoeg zijn om te zwemmen of bowlen. Buiten geniet je van een prachtige, groene omgeving en als je lekker de stad in wil ligt Eindhoven om de hoek.

Dit hotel is volledig ingericht op een fijne familievakantie: in de vakanties en weekenden is er een entertainmentprogramma en er wordt regelmatig een minidisco georganiseerd. In het gebouw zit zelfs een Monkey Town, voor als het weer tegenzit. Wat dit hotel een streepje voor geeft, is wat mij betreft toch echt de gratis kinderopvang voor de kleintjes. Zo krijg je zelf ook de ruimte om een momentje voor jezelf te nemen, bijvoorbeeld in de sauna.


Mijn tip voor de ultieme gezinsavond? Het All Inclusive Bowlen & Grill arrangement. Zelf grillen aan een speciale tafel en aansluitend een potje bowlen: gegarandeerd een leuke avond met het hele gezin!


 

Familiehotel aan zee


Wanneer je kiest voor een familiehotel aan zee, ben je zeker van een heerlijke vakantie. Maar wat als je nu ook graag wat cultuur opsnuift en een nieuwe stad verkent? Dan zit je goed bij Familie Hotel Alkmaar.

Hier geniet je van prachtig ingerichte appartementen voor vier tot zes personen en heb je dus alle ruimte met je gezin. Bezoek de traditionele kaasmarkt of ga een dagje naar het strand. Je hebt hier alle vrijheid. Gelegen in het historische stadscentrum van Alkmaar en toch vlakbij Bergen aan Zee: het beste van twee werelden!


 

Vanuit een familiehotel Nederland ontdekken


Met het hele gezin ons eigen land ontdekken? Eén van de mooiste landschappen in Nederland vind je op de Veluwe. Vanuit Fletcher Hotel-Restaurant Doorwerth-Arnhem vind je de prachtigste plekjes in de omgeving, waarna je kunt bijkomen in een van de comfortabele familiekamers. Kom tot rust tijdens bosrijke fiets- en wandelroutes en bezoek een echt kasteel in het nabijgelegen Doorwerth. De perfecte combinatie van rust en gezinsvriendelijke tripjes komt samen in dit familiehotel.



 

Familiehotel boeken met voordeel


Voor het boeken van familiehotels Nederland kun je rechtstreeks op de site van een familiehotel reserveren. Maar voor de beste deals en familiehotel korting adviseer ik je om naar algemenere websites te kijken. Kijk bijvoorbeeld eens op de overzichtspagina’s van Hotel Specials, daar vind je altijd mooie deals onder de naam Family Specials of Familie Deals. Korting op je gezinsvakantie is natuurlijk mooi meegenomen, dus het loont de moeite om hier eens te kijken.


Benieuwd naar welke hotelketens goede faciliteiten voor gezinnen bieden? Op de Fletcher Hotel Kaart vink je allerlei opties aan waar jouw favoriete hotel aan moet voldoen. Daarna krijg je een duidelijk overzicht. Denk hierbij aan speeltuinen, zwembaden of kinderactiviteiten: je ziet in één oogopslag welk familiehotel het beste bij je gezin past!

 

Meest gestelde vragen over familiehotels


Wil je graag meer weten over familiehotels? Hieronder heb ik de meest gestelde vraag voor je beantwoord.


1. Zijn de kosten voor familiehotels hoger?


De kosten voor een familiehotel zijn niet hoger dan voor een standaard hotelkamer, omdat je per persoon betaalt. Het is natuurlijk afhankelijk van het hotel dat je kiest, maar gemiddelde familiehotels hebben hele schappelijke prijzen. Zeker buiten het hoogseizoen om. Zijn je kinderen nog niet van basisschoolleeftijd? Dan raad ik je aan om buiten de schoolvakanties een familiekamer te boeken. Dat scheelt enorm in de kosten en het is ook nog eens stukken rustiger bij vele bezienswaardigheden, speelparken en dierentuinen. Een win-win situatie, dus!



 






Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page