top of page

De 8 leukste workshops met vriendinnen!

Bijgewerkt op: 4 dec. 2023


Organiseer je binnenkort een vriendinnendag om je vriendschap te vieren? Of misschien gaat een vriendin trouwen en kan je een vrijgezellenfeest organiseren. Of heeft één van je vriendinnen een zware tijd gehad? Hoe dan ook het is altijd de tijd om een leuke date in te plannen met je vriendinnen!


Met een leuke workshop in je eigen stad of in een andere stad heb je een leuke activiteit voor een dagje weg. Wanneer je een leuke workshop plant en daarbij gaat genieten van een lekkere lunch of ergens gaat borrelen, dan heb je vaak al grotendeels een invulling van je dag gevonden.


Wie verras jij met een leuke workshop?

Weet jij al wie jij wilt verrassen met een leuke workshop? Verras één vriendin of meerdere vriendinnen met een origineel cadeau. En woon je niet in de buurt van de stad waar de workshop plaatsvindt? Denk dat juist in mogelijkheden, maak er dan een leuke complete dag uit van.


Ik heb de leukste workshop voor jou en je vriendinnen op een rij gezet!

 

Ga suppen op de Amsterdamse grachten!

Een vriendinnenuitje plannen? Kies dan voor de workshop twee uur suppen! Door middel van deze workshop leer je de basis kennen van het suppen. En nog wel op de grachten van Amsterdam. Tijdens de workshop leer je het één en ander over het materiaal, de juiste houding op het board en de paddle-techniek. Je op je gemak voelen op de sup is het belangrijkste van deze basisles. Als je de basis onder de knie hebt, maak je natuurlijk ook een klein tochtje! Soms worden wat extra buikspieroefeningen toegevoegd aan de les, zodat je een echte full body workout doet in één uurtje. Ervaar hoe leuk het is om Amsterdam en omgeving suppend te verkennen! Ontzettend leuk om met je vriendinnen Amsterdam vanuit het water te ontdekken. 

Workshop: Maak je eigen zilveren ring

Eén van de leukste workshops is toch wel om je eigen ring te ontwerpen. Als je de ring dan ook nog zelf kunt maken is ontzettend leuk om te doen. Het leuke is natuurlijk dat je een mooie ring mee naar huis neemt. Je maakt je eigen ring onder leiding van professionele edelsmeden! Ter inspiratie zijn er veel voorbeelden aanwezig. Dat wordt zagen, vijlen, hameren, schuren, slijpen en polijsten! Vanaf 39,- per persoon

Locatie: Rotterdam, Harderwijk, Eindhoven en Antwerpen.
 

Lachmeditatie met je vriendinnen

Wil je met je vriendinnen echt even lachen? Maak je lachspieren los tijdens deze unieke workshop: een lachmeditatie. Dat is zonder twijfel de vrolijkste vorm van meditatie die er bestaat. Zomaar lachen, zonder reden. Met elkaar, niet om elkaar. Gewoon omdat het heerlijk is! Voel wat lachen met je doet!

Ooit gehoord van een lachmeditatie? Wellicht niet. Maar het bestaat echt! Een lachmeditatie is de vrolijkste vorm van meditatie die er bestaat. Tijdens zo’n meditatie lach je zomaar. Zonder reden. Je lacht samen, met elkaar. En als je voluit lacht, dan stopt het denken vanzelf. Een lachmeditatie werkt heel ontspannend en je beleeft echt iets bijzonders! Lachmeditatie De lachmeditatie bestaat uit drie onderdelen. Met behulp van enkele eenvoudige oefeningen begin je met het losmaken van je lichaam. Daarna volgt het lachen. Je krult je mondhoeken op en er verschijnt een glimlach. Voor je het weet schuddebuik je van het lachen. Je laat het helemaal toe en lacht voluit door. Met jezelf. Met de anderen. Het derde onderdeel is de stilte. Voel wat het lachen met je heeft gedaan, hoe ontspannen je bent. Je hoeft niets, je geniet van het moment, de rust en de ruimte.

Het arrangement wordt aangeboden in Utrecht, Den Bosch, Zwolle en Nijmegen. 

Workshop Parfum maken

Ontdek jouw favoriete geur en maak je eigen parfum in een workshop in twee uur tijd! Inspirerend, leuk en gezellig! Met professionele begeleiding, alle benodigde materialen en gereedschappen ga je aan de slag met je eigen parfum. Je krijgt tips en trics voor het beste resultaat!

Je krijgt uitleg over parfum, geuren, oliën en alles wat je moet weten om je eigen parfum te creëren! Ook wordt je neus getest met een reuktest: weet jij de geuren van elkaar te onderscheiden? Tijdens de workshop maak je een parfum op basis van alcohol. De parfum wordt in een klein flesje van 10 milliliter gegoten voor thuis! Super handig voor in je handtas bijvoorbeeld. Er is een ruime keuze aan geurtjes en het assortiment wisselt regelmatig!

Deze belevenis wordt aangeboden in de volgende plaatsen: Rotterdam, Dordrecht, Gouda, Eindhoven, Harderwijk, Nijmegen, Antwerpen (Merksplas), Assen, Amsterdam en Apeldoorn.
 

Graffiti workshop

Altijd al eens graffiti willen spuiten? Leef je dan uit tijdens deze graffiti-workshop. Leer de basistechnieken van het graffiti spuiten, ga aan de slag op een groot doek en maak zelf een creatief en origineel kunstwerk voor aan jouw muur!

Altijd al eens graffiti willen spuiten? Leef je dan uit tijdens deze graffiti-workshop. De graffiti-workshop zal, afhankelijk van de locatie, gehouden worden op grote houten panelen of op een muur waar iedereen zijn eigen werkvlak krijgt. Je gaat werken op een doek van ongeveer 50 x 50 cm. Het is mogelijk om dit doek op de muur te hangen, zodat je jouw stuk daar overheen kunt spuiten. Na afloop kan je het doek met daarop jouw zelfgemaakte kunstwerk als aandenken mee naar huis nemen. Een superleuke, creatieve activiteit! Locatie Rotterdam of Amsterdam. 

Bezoek een kamelenmelkerij

Leer alles over kamelen, krijg een rondleiding en geef kalfjes de fles! Breng een bezoek aan de enige kamelenmelkerij in Europa en leer er alles over kamelen. Je krijgt een rondleiding door de stallen en de kans om kamelen te verzorgen, kalfjes de fles te geven en op een kameel te zitten. Een verrassend leuke en leerzame dag op een unieke locatie! De kamelensafari begint met een presentatie over het werk op de melkerij. Je krijgt hier koffie of thee met wat lekkers bij geserveerd. Na de presentatie bezoek je de stallen voor een uitgebreide rondleiding met uitleg. In de stallen maak je kennis met de kamelen zelf. Je mag kalfjes de fles geven en op een kameel zitten. Voor de echte durfals is er ook de mogelijkheid een kameel te trainen (alleen volwassenen). Na de rondleiding is er gelegenheid om echte kamelenmelk te proeven. En niet alleen dat: je gaat een pannenkoek bakken, bereid met kamelenmelk. Dat wordt smullen! Aan het einde van het programma krijg je een aandenken mee aan de kamelenmelkerij. Locatie: Berlicum 

Workshop kaasmaken op de boerderij inclusief boerenlunch

Is je vriendin gek op kaas? Dan is de workshop zelf kaas maken leuk en erg lekker!


Je gaat leren om heerlijke kaas te maken en te proeven. Maar dat niet alleen je kan de kalfjes en geitjes knuffelen en je eigen kaasje mee naar huis nemen.


Ervaar het leven op een boerderij waarbij je leert van een ambachtelijke kaasmaker. De workshop is inclusief een boerenlunch & drankje.

Op de boerderij word je vriendelijk ontvangen met koffie of appelsap voor de kids. Hierna ga jij je eigen kaas maken. In 'werkkleding' ga je lekker kneden en kliederen met de kaasdoek totdat er ineens iets ontstaat dat op een eigen babykaasje lijkt. Voordat het kaasje klaar is moet het onder de kaaspers gevormd en geperst worden. Daarna mag je de kaas mee naar huis nemen. Je krijgt een instructie mee voor de behandeling die het kaasje moet ondergaan voordat het klaar is om op te eten.

Na de lunch is er alle tijd om de boerderij op eigen gelegenheid te bezichtigen. Ga lekker knuffelen met de kalfjes, poesjes, geiten en konijntjes. De kans is groot dat er juist een koe gemolken wordt met de melkrobot. Voor kinderen is er ook een speurtocht op de boerderij. Hierna is jouw boerderijbeleving compleet! Inclusief drankje bij ontvangst en lunch. Locatie: Hoogeloon 

Workshop koe knuffelen

Je bezoekt de boerderij en je ziet hoe een dag als boer eruit ziet. Na de uitgebreide rondleiding krijg je uitleg over het koeknuffelen. Uiteindelijk kies je je eigen koe uit de wei en krijg je een workshop koeknuffelen! De rondleiding begint bij de kalfjes. Pas geboren, maar zeer levendig! Je ziet hoe de kalfjes zullen groeien tot dieren van 600 kg! Vervolgens kom je voorbij de melkrobot waar je ziet hoe de dieren 24 uur per dag gemolken kunnen worden. Hou je tijdens de rondleiding vooral niet in, alle vragen kunnen gesteld worden! Na de rondleiding geniet je van een drankje en ondertussen wordt er uitgelegd hoe je te werk zal gaan tijdens het koeknuffelen. Onder begeleiding van de boerin kies je je eigen koe uit een wei vol koeien! Slaag jij erin om een knuffel terug te krijgen? Locatie: Poppel 

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page