top of page

Dagje uit met vrienden in Nederland: boek een Escape tour


Wil jij ook met je vriend(en) of vriendin(nen) een leuk dagje uit en een stad beter leren kennen? En houd je er ook van om een leuk spel te doen? En ben je op zoek naar de mooiste plekjes van een stad? Als je graag je eigen plan trekt en competitief bent ingesteld en wilt starten wanneer jij dat wilt dan is een Escape Tour waarschijnlijk het perfecte dagje uit!Ik dit artikel ontvang je antwoorden op de volgende vragen:

 

Wat is een Escape Tour?

Een Escape Tour is een citygame wat zich afspeelt in het centrum van de door jou gekozen stad. Een citygame is een game in een stad. Tijdens deze game ga je met een kleine of grotere groep (vaak opgedeeld in teams) een interactief spel spelen in de stad. Samenwerking, puzzelen en focus brengen je dichterbij het doel van het spel. Je maakt gebruik van de stad, haar straten en gebouwen; de vragen zijn afgestemd op de omgeving. Er zijn ruim 30 steden in Nederland waar je een Escape Tour kunt boeken. Doordat je een mooie wandeling maakt door de stad zie je direct de mooiste plekjes van de stad.

Door middel van een app die je installeert kan je de Escape Tour starten. Je hebt 2 uur de tijd om de raadsels op te lossen, aanwijzingen te ontcijferen en de vragen goed te beantwoorden.

 

Wat is het doel van de Escape Tour?

Het doel van de Escape Tour is om zo snel mogelijk de geheime uitgang van de stad te vinden.


Aan de hand van onze app, die je op een eigen smartphone installeert, maken jullie een mooie wandeling door de stad langs de uniekste plekjes. Je krijgt 2 uur de tijd om alle raadsels op te lossen, aanwijzingen te ontcijferen en vragen goed te beantwoorden.

 

Hoe lang duurt de Escape Tour?

De Escape Tour is ervoor gemaakt om de Tour binnen 2 uur af te ronden. Als je een snelle tijd neerzet dan kom je wellicht op de Wall of Fame! :)

Mocht je het toch niet redden, niet getreurd je hebt in totaal 4 uur tijd om de Escape Tour af te ronden,

 

Kan de Escape Tour gepauzeerd worden?

Als je de game eenmaal bent gestart dan heb je twee uur de tijd om de geheime uitgang te vinden. Dus een pauze voor je Escape Tour is geen goed idee, je tijd loopt gewoon door!

 

Moet de Escape Tour vooraf gereserveerd worden?

Nee dit is niet nodig. Je kunt zelf beslissen op welke dag en tijd je wilt starten. Houd er wel rekening mee dat de Escape Tour gemaakt is voor een 'normale dag'. Dus als er festiviteiten plaatsvinden zoals Koningsdag of Bevrijdingsdag of een kermis, kan het zijn dat je hier hinder van ondervindt.

 

Hoe werkt een Escape Tour precies?

Als eerste moet je jouw favoriete stad kiezen, vervolgens betaal je via iDeal en je ontvangt direct de instructies in je mail om te gaan starten met de Escape Tour.

Je kunt het spel starten wanneer je wilt (binnen 12 maanden). Los vervolgens het raadsel op, en ontsnap binnen 2 uur. Wie weet wordt jij wel de winnaar van de maand!


Alle informatie en instructies ontvang je via de mail en via de app. Er is dan ook geen instructeur ter plaatse die de citygame verder zal toelichten. Na het boeken kan je de game dus starten wanneer je maar wil!


Ontdek je favoriete stad op een originele manier
 

Moet je de Escape Tour op een vaste plek starten?

Ja je start op een vaste locatie zoals aangegeven in de bevestigingsmail. Als je bij de startlocatie bent gearriveerd adn open je ter plekke de app en vervolgens log je in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Omdat je wordt 'genavigeerd' door de stad is het verplicht om te starten bij de startlocatie.

 

Voor hoeveel personen is een Escape Tour geschikt?

Het advies is om met maximaal 4 personen de Escape Tour te doen. Als je met meer mensen bent dan is het verstandiger om 2 of meer Escape Tours de boeken. Dan kan je tegen elkaar strijden om de snelste tijd neer te zetten.

 

Is de Escape Tour geschikt voor kinderen?

De standaard Escape Tour is niet gericht op kinderen. Natuurlijk kunnen de kinderen gewoon mee, maar de vragen zijn voornamelijk gericht op volwassen. Wel is er een Familie Escape Tour beschikbaar. De Familie Escape Tour is speciaal gemaakt voor kinderen tot 12 jaar. Er is op dit moment een Familie Escape Tour beschikbaar in Amsterdam, Zwolle en Amersfoort.


Je kunt een escape tour natuurlijk ook cadeau geven! Met een Escape Tour cadeaubon.
 

Is een Escape Tour ook geschikt voor een grote groep vrienden of familie?

Lijkt het je leuk om een Escape Tour met bijvoorbeeld al je collega’s of je hele familie te doen? Doe dan een groepsaanvraag en ontvang net dat beetje extra wat een bedrijfsuitje of familiedag soms vraagt. Bij aankomst op de locatie staat dan een instructeur voor jullie klaar die de game aan alle teams rustig uitlegt. Wel zo fijn als je met meer dan 5 teams op pad gaat! Daarnaast hoef jij nauwelijks iets voor te bereiden want de instructeur gaat natuurlijk voorbereid op pad en heeft alle benodigde spullen bij zich. Uiteraard word de Escape Tour ook leuk afgesloten met een prijsuitreiking!

Voordelen van een groepsaanvraag:

• Er is een instructeur aanwezig

• Het is mogelijk in alle Nederlandse steden

• De prijs is op aanvraag

• Factuurbetaling mogelijk


Is de groep groter dan 20 personen en wil je dit extra beetje ‘comfort’ tijdens jouw uitje? Vul dan onderstaand formulier in en je ontvangt binnen 24 uur een offerte in je mailbox.


De voordelen van een Escape Tour:

  • Je kunt de citygame starten wanneer je wilt

  • Na aankoop heb je een jaar de tijdom de Escape Tour in te plannen

  • 2-4 personen (per team)

  • € 29,95 per team

 

In welke stad kan je een Escape Tour boeken?

Er zijn in meer dan 30 Nederlandse steden een Escape Tour opgezet. De favoriet is de Escape Tour in Amersfoort. In de volgende steden zijn er Escape Tours opgezet:


Escape Tour Alkmaar

Met de Escape Tour Alkmaar belanden jullie in het jaar 1600 en kruipen jullie in de huid van specialist kaartenmaker Willem Blaeu. Hij was de beste van de wereld en had als grote afnemer de VOC. Daarnaast leverde hij ook kaarten aan de Spanjaarden, Engelsen en Portugezen alleen miste die kaarten wat cruciale punten. De Spanjaarden kregen weet van deze sabotage en stuurde een leger op hem af.

meer informatie

 

Escape Tour Amersfoort

Tijdens de Escape Tour Amersfoort gaan jullie terug in de tijd naar de 17e eeuw en leren jullie de legeraanvoerder Ernesto Montecuccoli heel goed kennen. Ernesto heeft zo zijn redenen om de geheime uitgang van Amersfoort te vinden en daar gaan jullie hem bij helpen!

meer informatie

 

Escape Tour Amersfoort (familie)

Een uitje in Amersfoort voor het hele gezin of familie? Speel dan de familie versie van de Escape Tour Amersfoort! Deze Escape Tour is speciaal uitgezet voor kinderen. Samen met je kids dwaal je door Amersfoort, op zoek naar aanwijzingen die jullie naar de geheime schat leiden. De kids zijn druk met de game en jullie kunnen zelf genieten van de leukste plekjes van Amersfoort!

meer informatie

 

Escape Tour Amsterdam

Amsterdam, niet alleen de hoofdstad van Nederland, maar al eeuwenlang een wereldstad waar vanzelfsprekend velen verhalen en legendes zijn ontstaan. In de Escape Tour Amsterdam is er ook een opmerkelijk verhaal over de meester-schilder Rembrandt van Rijn. Tijdens de Escape Tour Amsterdam duiken jullie in dit verhaal en gaan jullie samen met Rembrandt van Rijn opzoek naar de geheime uitgang van Amsterdam.

meer informatie

 

Escape Tour Amsterdam (familie)

Ontdek Amsterdam samen met je gezin of familie op een leuke en interactieve manier. Met de familie versie van de Escape Tour Amsterdam kom je langs de leukste plekjes waar je normaal niet zou komen. De Escape Tour is speciaal gemaakt voor kinderen, je gaat namelijk samen op zoek naar aanwijzingen die je naar de geheime schat leiden.

meer informatie

 

Escape Tour Apeldoorn

In de Escape Tour Apeldoorn is sinds jaar en dag de koninklijke familie kind aan huis bij de burgers van Apeldoorn. Sommige koningen namen dat iets te letterlijk, ze hielden er namelijk minnaressen op na. Zo ook Willem III, hij hield erg 'nauw' contact met zijn volk en hierdoor kwam hij nog wel eens in de problemen. Daarom liet hij een gangenstelsel bouwen waardoor hij ongezien via een geheime uitgang Apeldoorn kon verlaten.

meer informatie

 

Escape Tour Arnhem

In de 16e eeuw greep legeraanvoerder Maarten van Rossum de macht in Arnhem. Herman Radelaar was zijn rechterhand, magiër, drugsdealer en steun en toeverlaat. Toch was Herman buiten het boekje gegaan waardoor hij moest vluchten voor de manschappen van Maarten. Hij ging op zoek naar de geheime uitgang. Met de Escape Tour Arnhem treden jullie in de voetsporen van Herman en doen jullie er alles aan om deze uitgang te vinden.

meer informatie

 

Escape Tour Breda

Iedere stad heeft zijn geheime uitgang waar slechts een selecte groep van de inwoners vanaf weet, zo ook Breda. Dat Maria van Antwerpen deze best wel eens nodig zou kunnen hebben, is niet heel raar. Zij was namelijk de eerste travestiet van Nederland en kwam hiermee nog wel eens in de problemen. Met de Escape Tour Breda kruipen jullie in de huid van Maria en doen jullie er alles aan om veilig uit Breda te ontsnappen.

meer informatie

 

Escape Tour Delft

Willem van Oranje, Vader des Vaderlands, maakte in 1584 een switch in het geloof van katholiek naar protestants. Balthazar was ontzettend kwaad en teleurgesteld, dus besloot hij af te reizen naar Delft. De woonplaats van Willem van Oranje. Hij moest en zal hem komen te spreken! In je Escape Tour Delft ga je op zoek naar deze uitgang.

meer informatie

 

Escape Tour Den Bosch

Den Bosch, tijdens het carnaval ook wel bekend als Oeteldonk, is een stad wat tijdens het jaarlijkse carnaval op zijn kop staat. De Raad van 11 speelt hierbij een belangrijke rol, naast de vele verantwoordelijkheden krijgen zij ook bepaalde privileges. Zo krijgt ieder raadslid de geheime uitgang van Den Bosch te weten. Met de Escape Tour Den Bosch gaan jullie opzoek naar deze uitgang.

meer informatie

 

Escape Tour Den Haag

Den Haag is natuurlijk de stad waar onze koninklijke familie verschillende optrekjes heeft . Zo ook Koning Willem III in het jaar 1851. Deze koning was een markant figuur en heeft veel bijzondere avonturen meegemaakt. Met de Escape Tour Den Haag komen jullie niet alleen langs de highlights van de stad maar leren jullie deze koning ook wat beter kennen.

meer informatie

 

Escape Tour Deventer

Deventer was in de 16e eeuw een welvarende Hanzestad, en daar heeft de familie Penninck flink van geprofiteerd. Zij behoorden tot de bovenste laag van de samenleving wat veel voordelen met zich meebracht. Dochter Magteld wilde hier ook eindelijk eens van profiteren. Met de Escape Tour Deventer treden jullie in de voetsporen van Magteld en doen jullie je uiterste best om haar man Jannes te helpen.

meer informatie

 

Escape Tour Eindhoven

Eindhoven en de familie Philips zijn voor altijd aan elkaar verbonden. Dat blijkt ook maar weer uit het verhaal van de Escape Tour Eindhoven. Tijdens de Escape Tour kruipen jullie in de huid van Benjamin, het neefje van Frits Philips. Hij had in de Tweede Wereldoorlog de belangrijke taak om een geavanceerde afluisterzender buiten de stad af te leveren, zonder dat de Duitsers dit te weten kwamen.

meer informatie

 

Escape Tour Enschede

Waan je even terug in de tijd van de tweede wereldoorlog, het jaar 1943, en ontdek deze mooie stad op een unieke manier inde Escape Tour Enschede. Hendrik Driessen is een smokkelaar uit Enschede die al sinds zijn 15e shag en sigaretten in het frame van zijn fiets de grens van Duitsland over smokkelt. En vaak bleef het niet bij het onschuldige tabak…

meer informatie

 

Escape Tour Gouda

Inmiddels staat Gouda algemeen bekend om haar kaas, maar wist je dat ze voor dit imago hard hebben moeten strijden met het nabijgelegen dorpje Schoonhoven? Schoonhoven had namelijk ook lekkere kaas, maar had daarnaast ook nog eens een slim kaasmeisje die bij veel (invloed)rijke mannen in de smaak viel. Dat blijkt ook maar weer uit het verhaal van de Escape Tour Gouda.

meer informatie

 

Escape Tour Groningen

Groningen kent diverse bijzondere verhalen, de verdwijning van Bommen Berend is er daar één van. In 1672 werd de criminele Bisschop gezocht maar hij wist, via een geheime uitgang, net op tijd uit de stad te ontsnappen. Sindsdien is niemand erachter gekomen hoe hij nou heeft weten te ontsnappen. Vind de geheime uitgang is de Escape Tour Groningen.

meer informatie

 

Escape Tour Haarlem

De Escape Tour Haarlem speelt zich af in het jaar 1637, het jaar waarin de bekende schilder Frans Hals zijn gloriedagen kende. Hij was geliefd onder de 'rich and famous' en verdiende goed geld met zijn schilderijen. Maar jammer genoeg had hij ook de gave zijn verdiende geld als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen…

meer informatie

 

Escape Tour Harderwijk

Harderwijk is een eeuwenoude Hanzestad met een grote geschiedenis. Tijdens de Escape Tour Harderwijk duiken jullie in dit verleden en wanen jullie je in 1636, het jaar dat er een pest epidemie uitbrak in de stad. Met als gevolg dat de stadhouder de stadspoorten sloot om een verdere verspreiding te voorkomen. Maar wat nu, hoe ontkomen jullie dan aan die vreselijke ziekte?

meer informatie

 

Escape Tour Kampen

Met de Escape Tour Kampen nemen jullie een duik terug in de tijd naar het jaar 1940 en maken jullie kennis met de vader van de kunstorganen. Zijn naam is Willem Johan Kolff en hij is bekend als één van de belangrijkste medici van de twintigste eeuw. Deze informatieve Escape Tour Kampen neemt jullie mee door de geschiedenis van deze prachtige stad.

meer informatie

 

Escape Tour Leeuwarden

Met de Escape Tour Leeuwarden belanden jullie in het jaar 1664 en kruipen jullie in de huid van de stadhouder van Friesland: Willem Frederik van Nassau, alias de pechvogel. Willem hield nogal van vrouwen wat hem dit keer duur kwam te staan. Na een affaire met de zus van zijn vrouw was hij zijn leven niet meer zeker, zijn woeste zwager had een klopjacht op hem geopend in Leeuwarden. Dus moest hij op zoek naar de geheime uitgang!

meer informatie

 

Escape Tour Maastricht

De hoge heren van de kerk en het klooster maakte in de 15e eeuw de dienst uit in Maastricht. Libertus van Bommel was de 5e prior van het Kruisherenklooster en had hierdoor vele verantwoordelijkheden, waaronder het geheim houden van de geheime uitgang van Maastricht. Met de Escape Tour Maastricht speuren jullie naar deze geheime uitgang en komen jullie langs de mooiste plekjes van Maastricht!

meer informatie

 

Escape Tour Middelburg

In het jaar 1830 woonde er in het leuke stadje Middelburg een bekende heelmeester, Jean Baptiste de Loeil. Achter de schermen was hij naast heelmeester ook kwakzalver, maar bovenal ook maffiabaas. Totdat hij zijn eigen middeltjes eens ging uitproberen…Zoek snel de geheime uitgang in de Escape Tour Middelburg.

meer informatie

 

Escape Tour Nijmegen

De Escape Tour van Nijmegen speelt zich af in de middeleeuwen. De Gebroeders Van Lymborch (Herman, Paul en Johan) heersten in die tijd over de kunstwereld als Romeinse keizers. De broers konden alleen niet zo goed met elkaar opschieten. Vooral Johan, de jongste van de drie en het zwarte schaap van de familie, had het zwaar te verduren. Er hing hem zelfs een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd.

meer informatie

 

Escape Tour Rotterdam

Op 5 september 1927 werd Nederland opgeschrikt door de vondst van een stoffelijk overschot op de Holland-Amerikalijn in Rotterdam. Wie doet nou zoiets en waarom? De politie tastte volledig in het duister, maar al snel werd duidelijk dat het slachtoffer Hein de Korte was. Was het dan toch een afrekening in de onderwereld?

meer informatie

 

Escape Tour Texel

In het jaar 1669 was het prachtige eiland Texel een belangrijke vertrek- en aanvoerhaven van de V.O.C. Als het weer niet toe liet om de oceanen op te gaan bivakkeerden de zeelui op het eiland, waar uiteraard veel feestjes bij hoorde. Michiel de Ruyter hield ook wel van een feestje op Texel, dat blijkt wel uit het verhaal van deze bijzondere Escape Tour Texel.

meer informatie

 

Escape Tour Volendam

De eeuwig vrijgezelle Volendammer Piet Tol, ook wel de Waffel genoemd, had het voor mekaar. Na een gezellige avond in de kroeg had hij Teunie, de dochter van de burgemeester van Marken, aan de haak geslagen! Als snel bleek dat ze zwanger was en dus mocht de Waffel weer naar Marken om zijn zoontje te bewonderen. Hij zag zijn zoontje en bedacht zich geen moment, die moet opgroeien in Volendam! Vind de uitgang in Escape Tour Volendam.

meer informatie

 

Escape Tour Zutphen

Met de Escape Tour Zutphen ontdekken jullie de stad op een unieke manier en gaan jullie terug in de tijd, naar de winter van 1572. Het jaar waarin Zutphen net is veroverd op de Spanjaarden door Willem van Oranje. Met de Escape Tour Zutphen kruipen jullie in de huid van huursoldaat Rowland.

meer informatie

 

Escape Tour Zwolle

Zwolle lijkt al jarenlang op die vredelievende Hanzestad aan de IJssel, maar hier is niets wat het lijkt. Ook Zwolle heeft beruchte criminelen en moordenaars die veel invloed hebben op de stad. Zo ook Albert Wetterman, kopstuk van de 19e eeuwse onderwereld van Zwolle. In die tijd waren er verschillende verhalen over Albert in omloop. Met de Escape Tour Zwolle komen jullie hierover alles te weten!

meer informatie

 

Escape Tour Zwolle (familie)

Struin samen met je gezin of familie door Zwolle, op zoek naar de geheime schat! Met de familie Escape Tour Zwolle probeer je, net als Mike en Merel, binnen 1,5 uur de locatie van de geheime schat te ontdekken. Deze Escape Tour is speciaal gemaakt voor kinderen en is dus de perfecte activiteit voor een gezellig dagje weg in Zwolle met de kids!

meer informatie

 

Toch benieuwd naar andere leuke dagjes uit met vrienden? Check dan snel de categorie Dagje Weg.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page