top of page

De leukste cadeaus voor Valentijnsdag 2022

Bijgewerkt op: 31 jan. 2022


verliefd met ballonnen

Het is weer bijna Valentijnsdag! Wil jij ook op en top voorbereid zijn? Verras je geliefde met een origineel cadeau en geniet vooral van elkaar! In dit artikel geef ik je verschillende tips voor leuke cadeaus voor de thuisblijvers, nachtjes weg, gepersonaliseerde cadeaus en nog veel meer. Laat je vooral inspireren!


Ik geef je in dit artikel antwoord op de volgende vragen:


Wanneer is het Valentijnsdag?

Valentijnsdag wordt elk jaar gevierd op 14 februari. Dit jaar wordt Valentijnsdag op een zondag gevierd. Dit biedt weer leuke kansen om er een mooie dag van te maken. De meeste mensen hoeven op zondags niet te werken, dus het is de perfecte tijd om tijd vrij te maken voor elkaar.

Wat wordt er gevierd op Valentijnsdag?

Valentijnsdag is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld cadeautjes, bloemen of kaarten. Paus Gelasius I riep in 496 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn.


Om commerciële redenen wordt Valentijnsdag vooral gericht op de anonieme liefde.


Vanaf wanneer vieren wij in Nederland en België Valentijnsdag?

Wat vaker gebeurd met Amerikaanse feestdagen is dat ze uiteindelijk overwaaien naar andere landen. Zoals ook in Nederland en België. Sinds de jaren 90 is Valentijnsdag ook in Nederland en België een commercieel succes.

Cijfers en weetjes over Valentijnsdag

 • Op Valentijnsdag treden meer mensen in het huwelijk dan op een doorsneedag in februari.

 • Op dinsdag 14 februari 2017 trouwden 300 stellen, ruim twee keer zo veel als op een gemiddelde dinsdag in februari dat jaar. Dat meldt het CBS op basis van voorlopige cijfers.

 • In 2018 zijn er ruim 16 duizend mensen die een huwelijksjubileum kunnen vieren op Valentijnsdag. Daarvan zijn er ruim 600 die 12,5 jaar, 25 jaar, 40 jaar, 50 jaar of 60 jaar getrouwd zijn.

 • In 2007 deed 35 procent van de Nederlanders iets aan Valentijnsdag, in 2011 was dat gedaald tot 29 procent en in 2012 tot 24 procent. In 2015 daalde het verder naar 21 procent.

 • De piek van cadeaus inkopen lag in 2019 op 12 februari, in 2020 op 11 februari. Drie dagen voor de dag zelf.

 • Volgens eerder onderzoek van Motivaction viert 33% van de Nederlanders Valentijnsdag. Het percentage ligt hoger bij millennials, namelijk 40%.

 • De gemiddelde uitgave lag in 2019 op ongeveer €55,- per persoon, een stijging van bijna €10 vergeleken met drie jaar eerder. Opvallend is dat mannen gemiddeld meer uitgeven aan hun vrouwen dan andersom.

Wat is de historische achtergrond van Valentijnsdag?

Er zijn verschillende verhalen over de historische achtergrond wie Sint-Valentijn was en waarom er op 14 februari Valentijnsdag wordt gevierd.


Er zijn twee verhalen welke veel naar voren komen. In de verhalen wordt een priester en bisschop genoemd die in dezelfde eeuw leefden. Het zou zomaar zijn dat de twee verhalen eigenlijk over één persoon gaan.


Verhaal 1: Het meest bekende verhaal: Priester Valentinus genas de blinde pleegdochter

Valentijnsdag komt oorspronkelijk van: De priester Valentinus in de 3e eeuw na Christus

Het verhaal gaat dat de Priester Valentinus de blinde pleegdochter van de stadhouder van Rome (Asterius) genas. De priester stond bekend om zijn goede daden die hij deed voor de minderbedeelden. Nadat hij de pleegdochter had genezen, was Asterius hem enorm dankbaar voor, Asterius bekeerde zich zelfs tot het christendom. Daarnaast zou hij alles christelijke gevangen hebben vrijgelaten.


De keizer Claudius II was het fel op tegen en zou Priester Valentinus op 14 februari 270 hebben laten onthoofden.


De oorsprong van Valentijnsdag gaat volgens de meeste bronnen terug tot in de 3e eeuw na Christus. In Rome leefde toen een priester genaamd Valentinus. Hij stond bekend om de goede daden die hij deed voor zieken, ouderen en armen.


Verhaal 2: bisschop Valentijn werd onthoofd doordat hij in het geheim jong geliefden liet trouwen.

De bisschop vond de liefde belangrijker dan de wetten van de keizer. De keizer had verboden dat jonge mannen gingen trouwen omdat hij van mening was dat niets hen mocht afleiden. De keizer had soldaten aan het front nodig om te vechten om zijn rijk in stand te houden.

In beide verhalen komt het erop neer dat Valentijn/Valentinus heilig werd verklaard door de kerk en daarom werd 14 februari werd een feestdag.


Aanvullend verhaal uit de 14de eeuw:

Het Valentijnsfeest van de romantische liefde, zoals dat tegenwoordig gevierd wordt, dankt zijn ontstaan aan een vermelding door Geoffrey Chaucer in 1382:

For this was on seynt Volantynys day, Whan euery bryd comyth there to chese his make

'Want dit was op Sint Valentijns dag, Als elke vogel zijn maatje komt kiezen'


Deze uitleg voortgekomen omdat omstreeks 14 februari de vogels met paren beginnen. Ook bij mensen zou de 'paringsdrang' op die dag de kop op steken.


bron; wikipedia


De leukste cadeaus voor Valentijnsdag voor de thuisblijvers

Nu in coronatijd zitten we natuurlijk veel thuis. Wil je deze dag extra bijzonder maken aks he gewoon lekker thuis bent? Kies voor een lekker ontbijtje of een fijn borrelpakket. Hierbij een overzicht van de leukste cadeaus voor de thuisblijvers om ook "gewoon thuis" een leuke tijd te hebben met elkaar.

Laat een vers ontbijtje bezorgen

Hoe kan je de dag beter beginnen dan een heerlijk vers ontbijt op bed? En dan helemaal fijn als je er de deur niet voor uit moet. Als je jouw geliefde een goed begin van de dag kan geven dan ben je op weg naar een hele mooie dag!


De ontbijtservice biedt een royaal en vers basis ontbijtpakket met de Lazy Morning en een nog uitgebreider en luxer ontbijtpakket met de Lazy Morning de Luxe. Bij alle ontbijtpakketten kan de keuze worden gemaakt voor levering in een ontbijtdoos of op een mooi houten dienblad. Zelfs het servies kan meegeleverd worden! De Lazy Morning onbijtpakketten zijn al vanaf één persoon te bestellen en kunnen als extra verassing worden uitgebreid met diverse cadeaus of een Lazy Kid kinderontbijt.

Alle ontbijtjes worden de ochtend van bezorging vers bereid en verpakt.Bestel een wijnproeverij!

Wil je gewoon lekker samen thuisblijven of kan het niet anders in verband met corona? Dan is een wijnproeverij bij je thuis een ontzettend leuk idee! Je hoeft de deur niet uit en je kan samen de dag mooi afsluiten. Dus denk

'out-ot-the-box' en bestel zo een leuke box 🤣

Speciaalbier is natuurlijk altijd een geweldig (of moeten we zeggen speciaal) cadeau. Maar wist je dat samen bier proeven ook heel romantisch kan zijn?

In het speciaal samengestelde Bierproeverij Pakket vind je 12 heerlijke bieren en 2 fantastische Beerwulf proefglazen. Zo haal je direct alles in huis voor een romantische bierproeverij voor Valentijnsdag!De leukste cadeaus om er samen op uit te gaan

Wil je er samen buitenshuis een onvergetelijke dag van maken? Dan is het natuurlijk ontzettend leuk als er een romantisch sfeertje bij komt kijken. Daarom de leukste romantische cadeaus voor je op een rij om er samen op uit te gaan. Ook al is het misschien niet mogelijk om dit op Valentijnsdag te doen ivm corona. Je kan het natuurlijk wel alvast als cadeau geven!

Geef een ballonvaart cadeau

Wie wil dat nou niet, samen met je geliefde de zonsopgang tegemoet zien komen. Het is ontzettend romantisch en iets om echt nooit meer te vergeten. Dus trek je stoute schoenen aan en geef deze leuke ballonvaart cadeau.
Ga samen sterren kijken!

Bij doenkado kan je een cadeaubon geven voor een leuke belevenis maar je kan ook zelf een belevenis uitkiezen om die samen te gaan doen met je partner.


Eén van de leukste vind ik toch wel: de belevenis Sterren Kijken. Ontdek de hemel met een sterrenkijker. Bekijk de Poolster, Kleine Beer en de Melkweg. In sterrenwachtgebouw. Je krijgt een rondleiding, lezing en je kan zelf kijken naar het heelal.


In Oostzaan ontvangen enthousiaste en deskundige sterrenliefhebbers je graag in hun sterrenwachtgebouw om hun kennis over het heelal met je te delen. Eerst is er een uurtje een algemene rondleiding langs het zonnestelsel. Je ziet live beelden van de Meteosat en trillingen uitslaan bij de seismograaf. Na de koffie is er een korte lezing, pittige film en bij helder weer uiteraard zelf door de kijker speuren in het oneindige heelal.


De leukste cadeaus van rozen om te geven met Valentijnsdag

De roos staat symbool voor de liefde. Maar weet je ook waarom? Het verhaal gaat dat de rode roos de lievelingsbloem van godin Venus en ook van Cleopatra was. Wist je dat de roos al 35 miljoen jaar bestaat? Als dat geen oneindige liefde betekent! 😍 (bron,bron)

Long life rozen - rozen houdbaar tot 3 jaar!


Waarom Roses of Eternity?

Roses of Eternity is gespecialiseerd in het verkopen van geconserveerde rozen, per bestelling zorgen wij voor een verse voorraad rozen waardoor de rozen minimaal 1 tot 3 jaar houdbaar zijn. Wij zorgen voor kwaliteit zo worden onze rozen handmatig verwerkt in suede dozen, en zorgen wij dat de rozen heelhuids bij u aankomen!


 • Niet in de winkels verkrijgbaar.

 • Uniek cadeau die minimaal 1 tot wel 3 jaar mee gaat.

 • Rozen zijn veel langer goed dan verse rozen die meestal in een aantal dagen bedorven zijn.

 • Stevig verpakt zodat de rozen en de suede doos niet beschadigd kan worden.

 • Een cadeau waar je iemand mee blij maakt.

Klik hier voor meer informatie over de long life rozen


Gouden roos in glazen stolp met LED


Deze roos is voorzien van een schitterende glazen stolp die perfect staat bij de Pinewood ondergrond. Geniet van het goud in combinatie met de glazen stolp en de houten ondergrond! Door de LED-verlichting komt de roos als het donker is helemaal tot zijn recht.
De leukste gepersonaliseerde cadeaus voor Valentijnsdag


Gepersonaliseerd boek: Bucketlist voor koppels


Wil jij jullie relatie een waanzinnige boost geven? Of wil je wat meer inspiratie als het gaat om dingen die je samen kunt ondernemen? Met dit persoonlijke Bucketlist boek voor koppels kun je helemaal los. Het boek staat vol opdrachten voor jullie samen. Jij maakt je cadeau extra persoonlijk door jullie namen en grappige foto's toe te voegen. Superleuk voor Valentijn, de verjaardag van je liefde of gewoon zomaar, als jullie toe zijn aan een beetje avontuur. Gaan jullie samen de uitdaging aan?


Het Bucketlist boek voor koppels bevat 250 romantische, grappige en speciale opdrachten die je als koppel gedaan moet hebben. De opdrachten worden aangevuld met leuke feitjes over jullie relatie en foto's van jullie samen. Ook worden beide namen verwerkt op de kaft en in het binnenwerk, echt persoonlijk dus. Het Bucketlist boek heeft een stevige kaft en is voorzien van haarscherpe bedrukking. Dit boek zal jullie leven veranderen. Maak dus snel jullie unieke exemplaar!Gegraveerde glazen (champagne, wijn of thee)


Of jullie van een lekker glas wijn, een glaasje bubbels of een lekkere thee houden? Een gepersonaliseerd glas is een een leuk cadeau om de liefde te bevestigen.


Je kan er dan natuurlijk een lekkere fles bubbels of wijn bij serveren. Dan heb je een mooi compleet romantisch cadeau waar je partner vast ontzettend blij mee is!Geef een geurduo cadeau voor jezelf en je partner

Als je al even samen bent is het natuurlijk extra leuk als je een dreamteam kiest voor jullie geur. De perfecte match bestaat zeker. Daarom ontzettend leuk als je ook qua geur goed bij elkaar past. Wat dacht je van de mooiste en lekkerste geurduo's die nu op de markt zijn? Er zijn verschillende geurduo's gemaakt om ervoor te zorgen dat jullie prefect bij elkaar passen. Dit is natuurlijk ook ontzettend romantisch. De lekkerste geurduo's van 2021 heb ik voor je op een rij gezet.


Valentino Born in Roma Uoma en Donna:

Born in Roma van Valentino: Het nieuwe Valentino parfumduo is het resultaat van de dualiteit tussen “cool” en “couture”, twee belangrijke bewegingen die van het merk een Aristo-Punk merk maken.


Donna Born in Roma Eau de Parfum is een modern, haute-couture, floriëntaals parfum naar het beeld van Valentino.

Enerzijds is er de elegante couture die is samengesteld uit een trio van Jasmijn dat zich doordringt van een luxueuze vrouwelijkheid, verrijkt met Bourbon Vanille, een van de kostbaarste extracten in de parfumeriewereld. Anderzijds verlichten moderne houtsoorten deze geur en geven het een koele toets die geïnspireerd is op de "street culture".


Jean Paul Gaultier Le Beau en La BelleJean Paul Gaultier opent de deuren naar zijn tuin; een plaats van verleiding en aantrekkingskracht tussen de geuren La Belle en Le Beau, de sensuele geuren van Jean Paul Gaultier.


De Eau de Parfum La Belle wordt geboren uit het verslavend effect van vanillestokjes, de frisheid van bergamot en de glans van peer. Een verslavende en heldere damesgeur voor een aantrekkelijke en ultra vrouwelijke vrouw.

Ontdek het droomuiterlijk van de herengeur Le Beau, een lang lichaam, opvallende spieren en een druivenblad als enige kleding. Le Beau van Jean Paul Gaultier, niet alleen het symbool van ultra sexy mannelijkheid, maar een geur vol subtiele elegantie.


Hugo Boss - The Scent for Her en The Scent for Him


BOSS THE SCENT for Her is een warme en onweerstaanbare oriëntaalse-fruitige damesgeur samengesteld door parfumeur Louise Turner. De geur wordt gepresenteerd in een prachtige geslepen glazen flacon, donkerpaars gelakt, met een slank vormgegeven metalen dop.


BOSS THE SCENT for Him heeft een unieke geur. BOSS THE SCENT bevat namelijk een exclusief ingrediënt uit Afrika: Maninkafruit, een afrodisiacum dat doet denken aan aardbeien en chocolade. Maar Maninka roept ook diepere gevoelens op, namelijk het conflict tussen verlangen en herinnering. De stoere basis van leer maakt van BOSS THE SCENT een krachtige, originele en onvergetelijke geur.


De leukste overnachtingen om cadeau te geven voor Valentijnsdag

Valentijnsdag draait vooral om aandacht te geven aan elkaar. De juiste aandacht is dan natuurlijk erg belangrijk. Ondanks dat Valentijnsdag erg commercieel is, is het wel erg leuk om net dat beetje extra voor elkaar te doen. Een overnachting cadeau geven is vaak waardevoller dan een tastbaar cadeau. Ik heb voor jou de mooiste romantische overnachtingen van Nederland onder elkaar gezet. Want coronatijd of niet, Valentijnsdag moet gevierd worden! 🥰


Overnachten op een privé-eiland in een natuurhuisje

Hoe leuk is het om samen een paar dagen op een privé-eilandje te zitten? En dat gewoon in Nederland. Rust en stilte om je heen en écht tijd voor elkaar. Het natuurhuisje in Vinkeveen is echt een aanrader.


Slapen in een hemelbed op je eigen privé eilandje. Genieten van de stilte. Vaar een rondje in een bootje. Lees een boek op de veranda. Tuur in de verte over het glinsterende water. Maak een vuurtje in de vuurkorf. Steek de fakkels en de olielampen aan. Barbecue in je eigen tempo. Slechts op een afstand van 15 minuten van Amsterdam. Geheel privé eilandje op de Vinkeveense plassen.


Klik hier voor meer informatie over Natuurhuisje Vinkeveen en andere leuke natuurhuisjes


Een 3-daags romantisch arrangement bij Hotel Fletcher

Wat is nog beter dan een hotelovernachting? Inderdaad een 3 daags romantisch arrangement! Lekker helemaal opladen met elkaar en genieten van een lekker diner.

Kies voor het romantisch arrangement bij Fletcher ook in coronatijd mogelijk (met een eventuele aanpassing)


Inhoud van het arrangement

 • Ontvangst met een welkomstdrankje en een borrelplateau

 • 2 x overnachting

 • 2 x uitgebreid ontbijtbuffet met een glas Fletcher's Bubbels

 • 1 x romantisch 4-gangen à la carte diner op de dag van aankomst

 • Informatiepakketje van de omgeving inclusief fiets- en wandelroutes

 • Gratis WiFi


Romantische hotelovernachting met diner


Een nachtje ergens romantisch overnachten en daarbij een heerlijk diner is altijd een goed idee.

Ook in coronatijd hebben hotels de mogelijkheid om luxe te dineren in het hotel in bijvoorbeeld een aparte kamer met z'n twee. Ideaal voor de romantische ervaring; een private dining. ❤ Kijk voor meer informatie naar het desbetreffende hotel met de mogelijkheden.


Wil je nóg meer cadeau inspiratie voor Valentijnsdag?Heel veel plezier met het geven van jouw leuke cadeau op Valentijnsdag! Wil je de beste en leukste tips maandelijks in je mailbox? Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief!
Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Weer zo interessant en boeiend

Like
bottom of page