top of page

Schoolfoto's te bewaren? Kies voor een schoolfotoboek!

Bijgewerkt op: 22 sep. 2023basisschool klas met kinderen

Proberen schoolfoto's georganiseerd te houden kan een echte uitdaging zijn. Een manier om deze dure schoolfoto's met alle mooie herinneringen geordend te bewaren is belangrijk, zowel voor jezelf als voor je kind. Het maken van een schoolfotoboek is de perfecte oplossing om alle schoolfoto's te maken op een mooie plek. Niet alleen kun je dan alle verschillende jaren bijhouden, maar je hebt ook iets tastbaars en bijzonders om mee te pronken als er bezoek komt!


Want wil jij ook af van de rondslingerende foto's en voor je zelf en voor je kinderen een mooi overzicht creëren van de basisschoolperiode? Je koopt één keer een leuk schoolfotoboek waar je de hele (basis)schoolperiode mee kunt doen.

 

Wat is een schoolfotoboek?

Een schoolfotoboek is een soort plakboek dat speciaal ontworpen is om de schoolfoto's van je kind ten tijde van de basisschool en soms ook van de middelbare school te bewaren. Het is natuurlijk hartstikke leuk om de pasfoto's en de klassenfoto van je kind te bewaren op één plek zodat je een mooie verzameling hebt van alle pasfoto's en klassenfoto's. Vooral leuk als het schoolfotoboek eenmaal gevuld is. Je kunt dan erg leuk het opgroeien van de je schoolgaande kind bewonderen. En elk jaar is het een mooi momentje om met je kind de foto's in te plakken. Je kind ziet dan ook weer zijn eerdere jaren en zijn oude juffen en klasgenootjes. Echt een leuk moment vind ik zelf.

 

Waarom kiezen voor een schoolfotoboek?

Een schoolfotoboek is sowieso ontzettend leuk om bij te houden. In de schoolfotoboeken is vaak genoeg ruimte om de mijlpalen op te schrijven en foto´s in te plakken.


Een schoolfotoboek is er voor de papa's en mama's die de schoolfoto's graag bij elkaar willen houden en dit voor later willen bewaren als een mooi naslagwerk. De ene ouder vindt het leuk om het hele boek vol te schrijven met veel anekdotes en de ander houdt juist van kort en krachtig. Een schoolfotoboek kan je invullen zoals jij dat wilt.

 

Welke verschillende schoolfotoboeken zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten schoolfotoboeken op de markt. Je hebt kleine schoolfotoboeken van bijvoorbeeld een A5-formaat of XXL-boeken. Zelf heb ik gekozen voor een groter formaat zodat er ook voldoende plek is voor de klassenfoto. Daarnaast kan je ervoor kiezen om het simpel te houden met zwart/wit of juist vrolijk met leuke dieren.


Online zijn er veel verschillende schoolfotoboeken te vinden. Ik heb voor jou een top 7 gemaakt van de leukste schoolfotoboeken. Zodat jij makkelijk je keuze kunt maken.


Ook is een schoolfotoboek natuurlijk een ontzettend leuk cadeau om als cadeau te geven aan je kind. Bijvoorbeeld als een kind 4 jaar wordt of over gaat van groep 1 naar 2. Maak er een mooi momentje van om het samen met je kind in te vullen.

 

Wat zijn de favoriete schoolfotoboeken van dit moment?

Er zijn veel goede opties als het gaat om het vinden van het perfecte schoolfotoboek voor jouw behoeften. Enkele populaire keuzes op dit moment zijn de schoolfotoboeken van Maan Amsterdam. In Mijn schoolfotoboek van Maan Amsterdam is er ruimte om 17 jaar lang de klassenfoto en individuele foto's in te plakken. Het boek kan dus gebruikt worden vanaf de kinderopvang / peuterspeelzaal tot en met de middelbare school. De schooljaren zijn vrij in te vullen dus je kunt beginnen wanneer je wilt. Met dit schoolfotoboek kan je dus al vanaf de babytijd starten. Superleuk als naslagwerk.


Daarnaast heb je ook de fotoboeken echt gericht op de basisschoolperiode. Dat is natuurlijk ook de schoolfototijd. Met één van de schoolfotoboeken van Maan of 24/7 zit er vast een leuk gewenst exemplaar voor je bij. Wil je een extra groot schoolfotoboek bestellen? Kies dan voor het XXL-fotoboek van Mamakaart. Welke optie je ook kiest, deze albums maken het organiseren en bewaren van je speciale herinneringen gemakkelijker dan ooit tevoren! Genoeg leuke opties om je de komende jaren vele plezierige momenten te geven. Ik heb de leukste schoolfotoboeken voor je op een rij gezet:

 

#1 Schoolfotoboek: Mijn schoolfotoboek - Maan Amsterdam


Maan Amsterdam schoolfotoboek

In Mijn schoolfotoboek van Maan Amsterdam is er ruimte om 17 jaar lang de klassenfoto en individuele foto's in te plakken. Het boek kan dus gebruikt worden vanaf de kinderopvang / peuterspeelzaal tot en met de middelbare school. De schooljaren zijn vrij in te vullen dus je kunt beginnen wanneer je wilt. Sowieso veel gebruiksgemak.


Er is meer dan voldoende ruimte om alle pasfoto's naast elkaar in te plakken en zijn er spreads om andere foto's toe te voegen. Achterin het boek zit een handige moleskine envelop om extra foto's te bewaren. Het boek heeft een A4 formaat (ruim genoeg voor de klassenfoto's) en is voorzien van een sluitelastiek. Verkrijgbaar in roze, mint en eclipse.

schoolfotoboek Maan binnenkant

Tip; Welke formaat foto's passen er in?

Pasfoto’s 4x5

Klassenfoto 21,5x14

Portretfoto 7x10

Losse foto’s 11x7,5


Indicatie prijs: € 20,- 

#2 Schoolfotoboek: Deltas fotoalbum - Mijn Schoolfoto's


Deltas schoolfotoboek

Bewaar alle klassenfoto's van uw kind op één plek in dit originele album, vanaf de peuterjaren tot en met het zesde middelbaar / de zesde klas. Noteer bij iedere foto het schooljaar, de naam van de juf of leraar en natuurlijk ook de naam van alle klasgenoten. En ook voor individuele portretfoto's of andere leuke foto's is er plaats voorzien.


Op die manier wordt dit album een unieke en kostbare herinnering aan de schooljaren van uw kind.

Indicatie prijs: € 19,95


schoolfotoboek Deltas binnenkant

 

#3 Schoolfotoboek: Mijn schoolfotoboek van dreumes tot brugpieper


Mijn Schoolfotoboek Leuk voor later

Foto's inplakken vanaf de eerste dag naar de opvang tot aan de 1e klas van de middelbare school als herinnering voor later. Ook is er voldoende ruimte om de namen van andere kinderen te noteren of waarom er gekozen is voor een bepaalde opvang. Niet alleen de standaard klassenfoto's en pasfoto's kunnen worden ingeplakt, ook voor bijvoorbeeld de foto's van bepaalde feesten en/of bijeenkomsten is een plekje.


Het papier in het boek is van goede kwaliteit om op te kunnen schrijven en plakken en met het leeslint is het gemakkelijk terug te vinden waar je bent gebleven. Een mooie herinnering voor later! Indicatie prijs; € 12,95


Schoolfotoboek binnenkant


 

#4 Schoolfotoboek: XXL Schoolfotoboek - MamaKaart


Schoolfotoboek XXL

In dit XXL schoolfotoboek van Mamakaart is ruimte voor alle schoolfoto’s en klassenfoto’s van jouw kind. Er is ruimte voor 17 schooljaren. Dus ruim voldoende voor foto’s van de basisschool tot en met de middelbare school + eventueel wat extra's als je kind een jaartje over heeft moeten doen.


Ook (school)feestjes en andere leuke momenten zoals schoolreisjes kunnen worden ingeplakt in het schoolfotoboek. In het pasfoto overzicht plak je alle pasfoto’s bij elkaar. Zo ontstaat er een mooie en overzichtelijke verzameling van hoe jouw kind ieder jaar veranderd. Met handige invulvelden om belangrijke info en data te noteren.

schoolfotoboek binnenkant

Met het formaat van de schoolfoto's is rekening gehouden met de gangbare fotomaten die de meeste schoolfotografen hanteren. Zo voorkom je dat je foto's moet bijknippen.

Het XXL schoolfotoboek heeft een groot formaat van maar liefst 30 x 30 cm, een echt volwaardig fotoalbum dus!

Prijs indicatie: € 25,95 

#5 Schoolfotoboek: Mamabaas mijn schoolfotoboek

Mamabaas Schoolfotoboek

Verzamel de mooiste herinneringen aan de schooltijd van je kind in één uniek foto-plak-invulboek. Met plaats voor de individuele portretfoto's én alle klasfoto's. Plus handige notitieruimte zodat de naam van elk klasgenootje bijblijft. Dit originele album bevat bovendien coole lijstjes met de absolute favorieten van het moment: toekomstdromen, lievelingseten, beste vriendjes ... Leuk voor later!

Schoolfotoboek Mijn Klassenfoto

Prijs indicatie: € 12,99 

#6 Schoolfotoboek: IJSWIT - Mijn Schoolfotoboek - Mint groen

schoolfotoboek IJswit

In dit boek kan je de profielfoto’s, klassenfoto’s en pasfoto’s plakken van je kind. Goed voor 18 schooljaren! De metalen ring is groter dan normaal. Dit is bewust gedaan omdat het boek anders bol gaat staan.


Specificaties van het schoolfotoboek:

✔ Formaat: A4 (297 x 210 mm) ✔ Materiaal: De kaften en het binnenwerk is voorzien van stevig 300 grams beschrijfbaar papier ✔ Kleur bedrukt ✔ ruimte voor 18 schooljaren ✔ Zwarte wire o-binding 100% tevredenheidsgarantie: binnen 30 dagen retourneren = geld terug. Bestel vandaag het leuke schoolfotoboek en ga er morgen mee aan slag om een mooie herinnering te gaan maken!

schoolfotoboek IJswit binnenkant

Prijs indicatie: € 21,95 

#7 Schoolfotoboek: Schoolfotoboek 12 jaren schoolfotoboek


schoolfotoboek 12 jaren schoolfoto's

Dit schoolfotoboek van Lifestyle2Love is bedoeld voor schoolfoto’s vanaf het moment dat je kind naar de opvang of naar school gaat. Dit schoolfotoboek heeft een harde kaft met goudfolie hartjes op de omslag. Het invulboek heeft een zwart leeslint waardoor je altijd weet op welke pagina je was gebleven met invullen.


De meeste basisscholen nodigen eens per jaar een schoolfotograaf om een kindje vast te komen leggen. Het is ieder jaar weer een verrassing voor de ouder, hoe staat mijn kind dit jaar op de foto? Meestal wordt de klas samen ook gefotografeerd, een heel leuk aandenken voor later. Voorin het boek plak je de kleine pasfoto’s. Als ze allemaal ingeplakt zijn die je een leuk overzicht van de groei van het kind van de afgelopen jaren.


Schoolfotoboek 12 jaren binnenkant

Indicatie prijs; € 26,95


 

De voordelen van een schoolfotoboek

En ben je al overtuigd van alle voordelen van een schoolfotoboek? Het maken van een schoolfotoboek heeft veel voordelen, ik heb ze hier nog een keer voor je op een rij gezet:


✅ je hebt een gemakkelijke manier om al je foto's op één plek te organiseren.

✅Je hoeft je geen zorgen te maken over het doorzoeken van lades of dozen om die perfecte foto uit de vijfde klas te vinden - alles staat op één plek.

✅Bovendien kun je met een plakboek iets creatiefs maken dat de persoonlijkheid en stijl van je kind laat zien.

✅Je kunt ook kiezen uit verschillende soorten albums, afhankelijk van je budget en behoeften - dus wat voor stijl je ook zoekt, er is vast wel iets dat past!

✅Het is een mooi naslagwerk voor jezelf en later voor je kind om als cadeau te geven

✅In de schoolfotoboeken is vaak genoeg ruimte om de mijlpalen op te schrijven en foto´s in te plakken

✅Het is fijn dat er vragen worden gesteld waar je antwoord op kan geven over de schoolperiode. Ook kan je de namen van de juffen en meesters en alle namen van de kinderen opschrijven. Zodat niemand de namen vergeet van de juf, meester en kinderen.

✅Ook is het leuk dat er vaak een pagina is toegevoegd waar je de pasfoto's van elk schooljaar naast elkaar kunt verzamelen. Erg leuk om het opgroeien van je kind op deze manier makkelijke vast te leggen en op één pagina een mooi overzicht te zien.

 

Schoolfotoboek kopen?

Als ouder wil je natuurlijk je dierbare schoolfoto's goed bewaren. Het bewaren van die dierbare schoolfoto's hoeft niet moeilijk te zijn - kies gewoon voor een kwaliteits schoolfotoboek! Niet alleen maken deze albums het gemakkelijk om van jaar tot jaar terug te kijken op verschillende periodes uit het leven van je kind, maar ze geven je ook de mogelijkheid om elke pagina te personaliseren met tekst en bijschriften die hun verhaal vertellen!


Of je nu kiest voor een schoolfotoboek van Maan, Mamakaart of 24/7, wanneer jij je foto's toevoegt wordt het een fotoboek met bijzondere momenten waar je jarenlang plezier van hebt!

 

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page