top of page

Dagboek kind kopen? De 15 mooiste dagboeken kind op een rij


Veel kinderen vinden het lastig om hun gevoelens onder woorden te brengen. Door het schrijven in een dagboek kan je rust creëren om je dag goed te beginnen of goed af te sluiten.


Er zijn zoveel verschillende opties. Je kan een dagboek kopen met lege pagina's, een invulboek, een emotiedagboek, een mindfulnessdagboek of een dagboek met slot.


Inhoudsopgave:

Wat zijn de voordelen van het schrijven in een dagboek?

Er zijn verschillende voordelen te noemen om te gaan schrijven in een dagboek. Volgens writersdigest.com zijn er 10 wetenschappelijk onderbouwde redenen.

  1. Je ontwikkelt je cognitieve vaardigheden

  2. Je hebt meer kans om je doelen te bereiken

  3. Je traint je geheugen

  4. Je hebt een sterker immuunsysteem

  5. Je hebt een lagere bloeddruk

  6. Je hebt een betere longfunctie

  7. Je kunt betere sportprestaties leveren

  8. Je kunt sneller helen van een traumatische gebeurtenis

  9. Je komt sneller (weer) aan werk

  10. Je bent meer tevreden

Doordat je onder woorden brengt waar je over piekert of wat je bezig houdt ga je er op een andere manier naar kijken. Je kan problemen van je af schrijven, hierdoor ervaar je minder stress. Als je dagelijks opschrijft waar je dankbaar voor bent dan krijgt je mentaal en fysiek een boost. Door het tonen van dankbaarheid wordt je uiteindelijk meer tevreden en een positiever mens. Het is een ideale gewoonte als je dit als kind al kunt ontwikkelen.


Welke verschillende soorten dagboeken voor kinderen?

Naast de standaard - vaak bekende - dagboeken voor een kind, zoals de blanco dagboeken met slot, zijn er tegenwoordig veel meer soorten dagboeken. Er zijn slaapdagboeken, emotiedagboeken. dagboeken speciaal voor kleuters en er is zelfs een 6 minuten dagboek voor kinderen. Ik leg je graag uit welke verschillende dagboeken er zijn waar jij uit kunt kiezen.


Slaapdagboek

Een slaapdagboek vul je in voor het slapen. Het is een momentje voor jou en je kind om samen de dag af te sluiten. Er zijn verschillende slaapdagboeken om samen met je kind in te vullen, daarnaast zijn er ook slaapdagboeken die je kind zelf kunt invullen. De slaapdagboeken zijn beschikbaar voor kinderen vanaf 4 jaar. Wanneer je kind zelf een dagboek wilt invullen dan is dit eigenlijk pas echt leuk vanaf 7 jaar.


Waarom een blanco dagboek voor kinderen kopen?

Voor jongere kinderen is het vaak al leuk om een boekje te hebben met een slotje om geheimen op te schrijven. Door te gaan starten met een blanco dagboek laat je de fantasie de vrije loop om het kind een eigen verhaal te laten schrijven, tekenen te maken of op te schrijven wat de dagelijkse beslommeringen zijn.


Wat is een emotiedagboek voor kinderen?

Een emotiedagboek voor kinderen is een invulboek om de emoties te benoemen om meer rust in het hoofd te creëren. Je hebt erg leuke invuldagboeken voor een opgroeiend kind. Je kunt er dan voor kiezen om het dagboek samen dagelijks in te vullen voor het slapen gaan. Zo kan je even extra de tijd nemen om de dag samen af te sluiten. Door het invullen van een emotiedagboek kan je kind de dag beter verwerken.


Dagboek voor kinderen als cadeau geven?

Wil jouw kind starten met een dagboek of zoek jij zelf nog een leuk cadeau voor je eigen kind, neefje of buurmeisje? Het geven van een dagboek is vaak een verrassend en origineel cadeau.

 

Top 11 dagboeken blanco voor jongens en meisjes

Een dagboek cadeau geven voor een jongen of meisje is een erg leuk en origineel cadeau. Als kinderen leren schrijven op school, is een dagboek een goed idee zodat ze hun eigen verhalen kunnen opschrijven. Vooral een dagboek met een slot om alle geheimen op te schrijven en om later te bewaren is erg bijzonder. Voor kinderen die nog niet kunnen schrijven zijn ook hele leuke dagboeken voor kleuters, waar zij hun avonturen kunnen tekenen of samen met mama kunnen invullen.

 

Invul dagboek kinderen


Dagboek kind: Schrijven en tekenen

Een dagboek vol tekeningen voor kinderen op de basisschool. Met schrijftips, vragen en tekenopdrachten. Zo verzamel je je mooiste herinneringen. Bewaar het goed!

Dit dagboek helpt je op weg, met kleurrijke pagina’s vol tekeningen en kaders met schrijfopdrachten en tekenopdrachten, zoals ‘Teken je familie’, ‘Het grappigste dat je vandaag hoorde’ of ‘Teken de plattegrond van je kamer’. En er is natuurlijk ruimte om zelf te schrijven. Zo verzamel je je mooiste herinneringen. Een dagboek voor jongens en meisjes op de basisschool.

Prijs indicatie: vanaf € 13,50


 

Dagboek: Het 6 minuten dagboek voor kinderen

Voor kinderen vanaf 6 jaar

Het 6 minuten dagboek voor kinderen kan dagelijks ingevuld worden. Het kost je maar een paar minuten per dag. Door deze paar minuten ontdek je jouw eigen kracht, je eigen superpower en voel je sterk en zelfverzekerd. Het is een mooie manier om je kind bewust te laten maken van gevoelens, emoties en te focussen op de goede dingen in het leven en elke dag kleine geluksmomenten te ontdekken. Ze leren fouten zien als een kans om zich te ontwikkelen, en ze ‘herstellen’ sneller als ze falen. Ze gaan met meer veerkracht en moed door het leven.

Prijs indicatie: vanaf € 15,00 

Slaapdagboek kinderen

Een slaapdagboek voor kinderen is een goed hulpmiddelen voor een kind om lekker te gaan slapen. Het slaapdagboek is een momentje samen met je kind voor het slapen gaan. Sowieso is routine fijn voor kinderen en daarnaast vinden de meeste kinderen het leuk om iets aan te kunnen kruizen en samen te kletsen. Slaapklets nodigt uit om de dag te laten bezinken met vragen en opdrachtjes en tips om lekker te slapen. Bovenaan ieder pagina staan vaste vragen: Hoe was je dag? Wat was leuk, wat was stom? Heb je zin in morgen? Onderaan staat op iedere pagina een verrassende opdracht. Van ademhalingstips en ontspanningsoefeningen tot grappige vragen die aanleiding zijn voor een leuk gesprek of een moment van ontspanning voor het slapen gaan.

Samen het slaapdagboek invullen is een goed hulpmiddel om de dag samen door te nemen en de dag af te sluiten. En het leuke is dat als je één van de slaapdagboeken fijn vindt, dan kan je wanneer het dagboek vol is heel makkelijk een volgend deel starten. Er zijn namelijk verschillende uitgaven.


Het slaapdagboek voor kleuters heeft een andere opbouw dan het slaapdagboek vanaf zes jaar. Waarbij het slaapdagboek voor kleuters vooral gericht is op de dingen die er die dag zijn gebeurd en nog even gek doen voor het slapen gaan, heb je met je kind vanaf 6 jaar net wat diegaandere gesprekken. Doordat je aangeeft hoe je de dag vond, wat je er leuk aan vond en of je zin hebt in de volgende dag maak je direct een bruggetje naar de volgende dag. Eerlijk is eerlijk ik ben fan! Ik heb voor jou de eerste delen van Slaapklets vanaf 6 jaar en Slaapklets voor kleuters onder elkaar gezet.Slaapdagboek kind: Slaapklets deel 1

Lekker slapen is belangrijk. Voor kinderen is het prettig om de dag rustig af te bouwen met een vast ritueel. Ook voor volwassenen is het goed om de dag te verwerken voor het slapen gaan. Dit boek is een praktisch en leuk hulpmiddel om dat te doen. Slaapklets laat je kletsen over vandaag, vooruitkijken naar morgen, ontspannen en lekker slapen.

Prijs indicatie: vanaf € 13,50 

Slaapdagboek: Slaapklets voor kleuters

Slaapklets voor kleuters is een behulpzaam boek om de dag rustig en gezellig af te sluiten. Met behulp van plaatjes en vragen kunnen ouder en kind samen de dag doornemen. Wat is er allemaal gebeurd en hoe voelde dat? Het biedt ouders de kans in de belevingswereld van hun kleuter te duiken en voor kinderen is het fijn een moment de volle aandacht van mama of papa te ontvangen.

Prijs indicatie: vanaf € 14,95 

6x blanco dagboek meisjes met slot

Wanneer jij je geheime gedachten graag wilt opschrijven maar zeker niet wilt delen met de mensen om je heen, dan is een dagboek met slot ideaal. Zo hoef je niet bang te zijn dat als je je dagboek ergens laat liggen dat anderen in je dagboek gaan lezen. Je kunt al je gedachten opschrijven, van je dromen en je angsten en alles over je vrienden en vriendinnen. Wanneer ga jij starten? Een dagboek met slot is ook een perfect cadeau om te geven. Vanaf 6 jaar leren kinderen schrijven, hoe fijn is het om vervolgens je eigen dagboek te hebben?


Dagboek meisjes met slot: TopModel Dagboek Fantasymodel met code

Het dagboek van TopModel met fantasymodel is erg leuk en echt een aanrader. Je supergeheime gedachten worden hier streng bewaakt door een feeënmodel en je eigen persoonlijke code. Wanneer de juiste code wordt ingevoerd, gaat het slot open en hoor je de muziekhit 'A milion dreams'.


Prijs indicatie: vanaf € 19,95 

Dagboek meisjes met slot: K3

Het K3 dagboek is een mooi dagboek voor de échte K3 liefhebbers. Het dagboek heeft een slot zodat je hier als je geheimen en belevenissen in kwijt kunt.


Leuk om te koesteren en te bewaren voor later, als je groot bent.

Prijs indicatie: vanaf € 5,95


 

Dagboek meisjes met slot: Disney Frozen


Wie is er nu niet fan van Frozen? Het originele dagboek van Frozen met slot en bijhorende sleuteltjes voor al je geheime notities!


Make your own magic!


Prijs indicatie: vanaf € 9,95

https://www.invulboekjes.nl/p/frozen-2-dagboek-met-slotje/ 

Dagboek meisjes met slot :TopModel Fantasy met Slotje

Dit mooie dagboek van TopModel fantasy met slotje is erg mooi vormgegeven. Het is een hardcover dagboek met een afbeelding van een TopModel fantasy model met een wolf. Het dagboek bevat een hartvormig slotje met 2 sleuteltjes.


Prijs indicatie: vanaf € 14,09 

Dagboek meisjes met slot: Paard Flowers

Zoek je een leuk dagboek voor een paardenliefhebber? Dan is het Dagboek Paard Flowers een goed idee!Dit super leuke dagboek biedt uw kind een privé plek om hun hart te luchten, om zelf een verhaal te schrijven en nog veel meer. Op de voorkant staat een mooie schimmel met een hoofdstel om. De achtergrond is zwart met witte stippen en roze bloemen ter decoratie. Het is ook een prettig formaat, niet te groot en niet te klein, zodat je het overal mee naar toe kan nemen om je avonturen op te schrijven.

Prijs indicatie: vanaf € 10,95 

Dagboek meisjes met slot: Moses Dagboek Dot


Dit vrolijke dagboek van Moses met gekleurede stippen kan je niet lang ongeschreven laten liggen. Er zit een mooi lint in zodat je direct naar je pagina kunt gaan.


Schrijf al jouw geheimen op in dit dagboek. Het dagboek heeft een slotje, zodat alleen jij jouw geheimen kan lezen!


Prijs indicatie: vanaf € 17,49 

5x dagboek jongens met slot


Dagboek jongens met slot: Emoji Top Secret


Dit emoji dagboek met slot is een stoer dagboek voor jongens.

Het is echt een jongensdagboek, want aan de binnenkant staat op elke pagina not for girls. Dus helaas meiden, deze moet je laten liggen. ;)


Prijs indicatie: vanaf € 15,50 

Dagboek jongens met slot: Monster Cars - met code en geluid

Dit stoere dagboek van Monster Cars heeft een geheime code. Wanneer je deze opent dan hoor je een stoer geluid! Voor de kinderen die gek zijn op auto's een mooi boekje om alle geheimen op te schrijven.


Prijs indicatie: vanaf €20,95
 

Dagboek jongens met slot: Astrologie My Secret Diary

Schrijf al je gedachten en geheimen in dit mooie dagboek. Het slot kun je afsluiten met de bijgeleverde sleuteltjes. Het dagboek heeft een harde kaft en bevat 360 ongelinieerde pagina's.


Prijs indicatie: vanaf €16,95
 

Dagboek jongens met slot: Dinoworld

Voor alle dino liefhebbers een echt dinodagboek van DinoWorld! Schrijf al je gedachten en geheimen in dit mooie dagboek. Het cijferslot kun je afsluiten met jouw eigen code. Het dagboek heeft een harde kaft en bevat 360 ongelinieerde pagina's.


Prijs indicatie: vanaf €18,95
 

Dagboek jongens met slot: Emoji Dagboek Blauw

Dit vrolijke blauwe emoji dagboek voor kinderen is een mooi simpel dagboek. Hier kan je al je geheimen opschrijven en bewaren achter slot en grendel! Leuk boekje voor een klein prijsje.


Prijs indicatie: vanaf € 6,95
 

Emotiedagboek voor kinderen


Een emotiedagboek voor kinderen is meer dan een standaard dagboek. Spreekt een gewoon dagboek jou niet zo aan? Of vind je een lege pagina die je moet volschrijven maar eng? Dan is dit invulboek iets voor jou. Er staan leuke vragen in die je elke dag kunt beantwoorden. Wat is er gebeurd en hoe voelde jij je daarbij? Heb je zin in morgen of niet? Helemaal onderaan kun je de smiley kiezen die het best bij je dag past. Was je blij of verdrietig? Of deed je misschien een beetje gek?


Dankzij dit dagboek kun je op een eenvoudige manier even stilstaan bij je emoties en je dag mooi afsluiten. Een fijne manier om je dag af te sluiten en te reflecteren wat er is gebeurd. Perfect voor kinderen die een blanco dagboek niet zo fijn vinden.

 
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page