Dagboek kind kopen? De 15 mooiste dagboeken kind op een rij


Veel kinderen vinden het lastig om hun gevoelens onder woorden te brengen. Door het schrijven in een dagboek kan je rust creëren om je dag goed te beginnen of goed af te sluiten.


Er zijn zoveel verschillende opties. Je kan een dagboek kopen met lege pagina's, een invulboek, een emotiedagboek, een mindfulnessdagboek of een dagboek met slot.


Inhoudsopgave:

Wat zijn de voordelen van het schrijven in een dagboek?

Er zijn verschillende voordelen te noemen om te gaan schrijven in een dagboek. Volgens writersdigest.com zijn er 10 wetenschappelijk onderbouwde redenen.

  1. Je ontwikkelt je cognitieve vaardigheden

  2. Je hebt meer kans om je doelen te bereiken

  3. Je traint je geheugen

  4. Je hebt een sterker immuunsysteem

  5. Je hebt een lagere bloeddruk

  6. Je hebt een betere longfunctie

  7. Je kunt betere sportprestaties leveren

  8. Je kunt sneller helen van een traumatische gebeurtenis

  9. Je komt sneller (weer) aan werk

  10. Je bent meer tevreden

Doordat je onder woorden brengt waar je over piekert of wat je bezig houdt ga je er op een andere manier naar kijken. Je kan problemen van je af schrijven, hierdoor ervaar je minder stress. Als je dagelijks opschrijft waar je dankbaar voor bent dan krijgt je mentaal en fysiek een boost. Door het tonen van dankbaarheid wordt je uiteindelijk meer tevreden en een positiever mens. Het is een ideale gewoonte als je dit als kind al kunt ontwikkelen.


Welke verschillende soorten dagboeken voor kinderen?

Naast de standaard - vaak bekende - dagboeken voor een kind, zoals de blanco dagboeken met slot, zijn er tegenwoordig veel meer soorten dagboeken. Er zijn slaapdagboeken, emotiedagboeken. dagboeken speciaal voor kleuters en er is zelfs een 6 minuten dagboek voor kinderen. Ik leg je graag uit welke verschillende dagboeken er zijn waar jij uit kunt kiezen.


Slaapdagboek

Een slaapdagboek vul je in voor het slapen. Het is een momentje voor jou en je kind om samen de dag af te sluiten. Er zijn verschillende slaapdagboeken om samen met je kind in te vullen, daarnaast zijn er ook slaapdagboeken die je kind zelf kunt invullen. De slaapdagboeken zijn beschikbaar voor kinderen vanaf 4 jaar. Wanneer je kind zelf een dagboek wilt invullen dan is dit eigenlijk pas echt leuk vanaf 7 jaar.


Waarom een blanco dagboek voor kinderen kopen?

Voor jongere kinderen is het vaak al leuk om een boekje te hebben met een slotje om geheimen op te schrijven. Door te gaan starten met een blanco dagboek laat je de fantasie de vrije loop om het kind een eigen verhaal te laten schrijven, tekenen te maken of op te schrijven wat de dagelijkse beslommeringen zijn.


Wat is een emotiedagboek voor kinderen?

Een emotiedagboek voor kinderen is een invulboek om de emoties te benoemen om meer rust in het hoofd te creëren. Je hebt erg leuke invuldagboeken voor een opgroeiend kind. Je kunt er dan voor kiezen om het dagboek samen dagelijks in te vullen voor het slapen gaan. Zo kan je even extra de tijd nemen om de dag samen af te sluiten. Door het invullen van een emotiedagboek kan je kind de dag beter verwerken.


Dagboek voor kinderen als cadeau geven?

Wil jouw kind starten met een dagboek of zoek jij zelf nog een leuk cadeau voor je eigen kind, neefje of buurmeisje? Het geven van een dagboek is vaak een verrassend en origineel cadeau.

 

Top 11 dagboeken blanco voor jongens en meisjes

Een dagboek cadeau geven voor een jongen of meisje is een erg leuk en origineel cadeau. Als kinderen leren schrijven op school, is een dagboek een goed idee zodat ze hun eigen verhalen kunnen opschrijven. Vooral een dagboek met een slot om alle geheimen op te schrijven en om later te bewaren is erg bijzonder. Voor kinderen die nog niet kunnen schrijven zijn ook hele leuke dagboeken voor kleuters, waar zij hun avonturen kunnen tekenen of samen met mama kunnen invullen.

 

Invul dagboek kinderen


Dagboek kind: Schrijven en tekenen

Een dagboek vol tekeningen voor kinderen op de basisschool. Met schrijftips, vragen en tekenopdrachten. Zo verzamel je je mooiste herinneringen. Bewaar het goed!

Dit dagboek helpt je op weg, met kleurrijke pagina’s vol tekeningen en kaders met schrijfopdrachten en tekenopdrachten, zoals ‘Teken je familie’, ‘Het grappigste dat je vandaag hoorde’ of ‘Teken de plattegrond van je kamer’. En er is natuurlijk ruimte om zelf te schrijven. Zo verzamel je je mooiste herinneringen. Een dagboek voor jongens en meisjes op de basisschool.

Prijs indicatie: vanaf € 13,50


 

Dagboek: Het 6 minuten dagboek voor kinderen

Voor kinderen vanaf 6 jaar

Het 6 minuten dagboek voor kinderen kan dagelijks ingevuld worden. Het kost je maar een paar minuten per dag. Door deze paar minuten ontdek je jouw eigen kracht, je eigen superpower en voel je sterk en zelfverzekerd. Het is een mooie manier om je kind bewust te laten maken van gevoelens, emoties en te focussen op de goede dingen in het leven en elke dag kleine geluksmomenten te ontdekken. Ze leren fouten zien als een kans om zich te ontwikkelen, en ze ‘herstellen’ sneller als ze falen. Ze gaan met meer veerkracht en moed door het leven.

Prijs indicatie: vanaf € 15,00 

Slaapdagboek kinderen

Een slaapdagboek voor kinderen is een goed hulpmiddelen voor een kind om lekker te gaan slapen. Het slaapdagboek is een momentje samen met je kind voor het slapen gaan. Sowieso is routine fijn voor kinderen en daarnaast vinden de meeste kinderen het leuk om iets aan te kunnen kruizen en samen te kletsen. Slaapklets nodigt uit om de dag te laten bezinken met vragen en opdrachtjes en tips om lekker te slapen. Bovenaan ieder pagina staan vaste vragen: Hoe was je dag? Wat was leuk, wat was stom? Heb je zin in morgen? Onderaan staat op iedere pagina een verrassende opdracht. Van ademhalingstips en ontspanningsoefeningen tot grappige vragen die aanleiding zijn voor een leuk gesprek of een moment van ontspanning voor het slapen gaan.

Samen het slaapdagboek invullen is een goed hulpmiddel om de dag samen door te nemen en de dag af te sluiten. En het leuke is dat als je één van de slaapdagboeken fijn vindt, dan kan je wanneer het dagboek vol is heel makkelijk een volgend deel starten. Er zijn namelijk verschillende uitgaven.


Het slaapdagboek voor kleuters heeft een andere opbouw dan het slaapdagboek vanaf zes jaar. Waarbij het slaapdagboek voor kleuters vooral gericht is op de dingen die er die dag zijn gebeurd en nog even gek doen voor het slapen gaan, heb je met je kind vanaf 6 jaar net wat diegaandere gesprekken. Doordat je aangeeft hoe je de dag vond, wat je er leuk aan vond en of je zin hebt in de volgende dag maak je direct een bruggetje naar de volgende dag. Eerlijk is eerlijk ik ben fan! Ik heb voor jou de eerste delen van Slaapklets vanaf 6 jaar en Slaapklets voor kleuters onder elkaar gezet.Slaapdagboek kind: Slaapklets deel 1

Lekker slapen is belangrijk. Voor kinderen is het prettig om de dag rustig af te bouwen met een vast ritueel. Ook voor volwassenen is het goed om de dag te verwerken voor het slapen gaan. Dit boek is een praktisch en leuk hulpmiddel om dat te doen. Slaapklets laat je kletsen over vandaag, vooruitkijken naar morgen, ontspannen en lekker slapen.

Prijs indicatie: vanaf € 13,50 

Slaapdagboek: Slaapklets voor kleuters

Slaapklets voor kleuters is een behulpzaam boek om de dag rustig en gezellig af te sluiten. Met behulp van plaatjes en vragen kunnen ouder en kind samen de dag doornemen. Wat is er allemaal gebeurd en hoe voelde dat? Het biedt ouders de kans in de belevingswereld van hun kleuter te duiken en voor kinderen is het fijn een moment de volle aandacht van mama of papa te ontvangen.

Prijs indicatie: vanaf € 14,95