top of page

14 x het perfecte cadeau voor reizigers: Een reisdagboek

Bijgewerkt op: 26 jan. 2023


date

Als je op reis gaat dan is één van de leukste dingen toch wel dat je je kan verheugen op de reis. Lijstjes maken, verzinnen waar je naartoe gaat en dromen over de mooie plekken die je gaat bewonderen. Nieuwe mensen leren kennen, nieuwe vrienden maken en ook jezelf beter leren kennen. Met een reisdagboek begin jij je reis goed.


Of je nu met je gezin, een familielid je partner of een vriend of vriendin op reis gaat, de reisavonturen zal je nooit meer vergeten. Om je avonturen vast te leggen dan is een reisdagboek echt een mooie aanvulling op de foto´s en filmpjes die je maakt.


Inhoudsopgave;

 

Het perfecte cadeau voor iemand die op reis gaat

Ga je niet zelf op reis maar als je op zoek bent naar het perfecte cadeau om te geven aan iemand die op reis gaat, zoek dan niet verder dan een reisdagboek. Of ze nu een doorgewinterde globetrotter zijn of net beginnen, een reisdagboek is de ultieme manier om herinneringen levend te houden en elk moment van de reis te koesteren. Want niet alleen biedt dit cadeau een fysieke herinnering aan hun reizen, maar het helpt hen terug te kijken naar de herinneringen die ze hebben gemaakt en nieuwe avonturen onderweg vast te leggen. Lees snel mee waarom het kopen van een reisdagboek zo'n geweldig cadeau is om te geven, voor je vriend of vriendin of gewoon voor jezelf :)

 

Waarom een reisdagboek kopen?

Met een reisdagboek kan je zelf of je vriend of vriendin alle ervaringen tot in detail vastleggen, zodat je bij thuiskomst iets tastbaars hebt om over na te denken en jij je alle mooie dingen die tijdens je reis zijn gebeurd te herinneren. Het geeft je ook een uitlaatklep om je te uiten en je gedachten vast te leggen terwijl je nieuwe plaatsen verkent. Niet alleen dat, maar het kan ook dienen als een geweldige herinnering aan wat er is geleerd en hoe ver je bent gekomen sinds het begin van de reis.


Een reisdagboek is ook een geweldig aandenken en biedt nostalgische waarde als je deze jaren later opnieuw bekijkt. En het is natuurlijk ook een geweldige manier om voor je kinderen of zelfs je kleinkinderen een mooie herinnering vast te leggen. Want met de juiste zorg zou je deze dagboeken van generatie op generatie kunnen doorgegeven. Stel dat jij een reisdagboek in je handen zou hebben van je oma die naar Afrika, Nieuw-Zeeland of India zou zijn geweest, geweldig toch? En last but not least helpt het schrijven in een reisdagboek reizigers om georganiseerd te blijven, omdat je details als vluchttijden, hoteladressen, enz. allemaal op één plek kan noteren!

 

Reisdagboek cadeau geven

Als je een reisdagboek cadeau geeft, moet je met een aantal dingen rekening houden. Ten eerste moet je rekening houden met de stijlvoorkeuren van de reiziger - zoals kleur of grootte - zodat je iets kunt kiezen dat hij of zij gemakkelijk bij zich draagt tijdens het reizen. Het is ook belangrijk om na te denken over de kwaliteit van het leer of het papier dat bij de constructie van de agenda is gebruikt, zodat deze de reis en alle avonturen kan doorstaan!

 

Gepersonaliseerd reisdagboek

Je kunt ook overwegen om het reisdagboek te personaliseren met een eigen naam, opdruk, foto of gravures ; dit zorgt ervoor dat je cadeau zich onderscheidt van andere! Er zijn meer mogelijkheden dan je denkt.

 

 

Een reisdagboek is meer dan alleen een notitieboekje

Als je een reisdagboek koopt, krijg je meer dan een leeg notitieboekje. In een reisdagboek is volop ruimte om belangrijke gegevens te noteren. Sommige reisdagboeken zijn ook grotendeels een invulboek. Het biedt je de gelegenheid om verhalen te knutselen, aantekeningen te maken en betekenisvolle levenservaringen op één plek vast te leggen. Daarnaast is het fijne om de avonturen die je meemaakt te noteren want deze worden

gemakkelijk vergeten, zodra je op weg gaat naar het volgende grote avontuur.

 

8 voordelen van het schrijven in een reisdagboek

Voor veel mensen kan het bijhouden van een dagboek dienen als een uitlaatklep voor hun zorgen en angsten, terwijl ze zich ook vrij kunnen uiten zonder oordeel. Dagelijks schrijven kan helpen je emoties en gedachten beter te verwerken, wat het stressniveau vermindert en het helpt meer aandacht te krijgen voor elk moment dat je op reis meemaakt. Bovendien heb je bij thuiskomst iets tastbaars waar je op terug kan kijken om je te herinneren hoe leuk je het hebt gehad! Hieronder de voordelen op een rij.

  1. Als je iets opschrijft onthoud je het beter

  2. Als je in een reisdagboek schrijft kan je jouw gevoel en je indrukken vastleggen in je eigen woorden.

  3. Ook kan je makkelijke je mooie plekjes noteren waar je eventueel in de toekomst nog eens naar terug wilt.

  4. Wanneer je je eigen verhaal terugleest dan kan je je echt in het moment terugverplaatsen

  5. Je schrijft om de indrukken van de dag vast te leggen zodat je het beter kunt verwerken.

  6. Je schrijft ook voor je toekomstige zelf. Als je weer thuis bent dan weet je echt niet meer wat je wanneer gedaan hebt en met wie. Door middel van een reisdagboek houdt je het overzichtelijk voor jezelf en kan je de dag weer herbeleven

  7. Het is een fijn momentje voor jezelf om je gedachten te ordenen

  8. Je hoeft niet alleen maar de leuke dingen te benoemen, je kunt ook schrijven over hoe je je voelt als het misschien minder goed gaat. Het reisdagboek is echt voor jezelf, je hoeft het met niemand verder te delen.

Say yes to new adventures

De 9 leukte reisdagboeken voor volwassenen

Op reis gaan is iets waar je lang naar uit hebt gekeken. Om de voorpret en de reis vast te leggen zijn er verschillende mogelijkheden waar je voor kunt kiezen. Je kunt online een reisdagboek bijhouden via verschillende apps of via social media.


Zelf vind ik het fijn om je reis in ieder geval vast te leggen in een papieren reisdagboek. Vooral omdat het juiste heerlijk is om even offline te gaan, gewoon pen en papier en schrijven maar. Je hoeft natuurlijk niet perse een écht reisdagboek aan te schaffen, je kunt natuurlijk prima overweg met een ''gewoon'' dagboek of notitieboek. Maar het voordeel vind ik dat je met een echt reisdagboek wel echt je reis kunt plannen en voorgedrukte vragen en lijstjes kunt gebruiken die gericht zijn op jouw avontuur.


Ik heb de leukste reisdagboeken voor je op een rij gezet. 😉 Laat je inspireren door mijn top 9!

 

Travel reisdagboek

Het Travel Reisdagboek is een handig gebonden boekje met een magneetsluiting. In het Travel reisdagboek staan belangrijke adressen en andere tips in. Zoals een checklist, tijdtabel, kaarten, talen en munteenheden, en de adressen en telefoonnummers van de Nederlandse en Belgische ambassades. Een mooi boekje voor elke reiziger, jong of oud!


Er is voldoende ruimte om al je reiservaringen te noteren.
 

I Was Here Journal

"A Travel Journal for the Curious Minded" Deze kleurrijk geïllustreerde reisgids spoort lezers aan de tijd te nemen voor de gemakkelijk te missen maar prachtige alledaagse details die je tegenkomt tijdens het reizen.


De gids is gevuld met reizen en verkenningstochten die je kunt doen in elke stad, en interactieve ideeën om ontdekkingen vast te leggen (bijvoorbeeld eten proeven waar je niet zo snel aan zou denken, of souvenirs vinden op onverwachte plekken). De gids biedt ook ruimte om je reisplannen, adressen, beoordelingen van restaurants en quotes te noteren; een verwijzingssectie met maten, tijdszones en andere relevante informatie; pagina’s voor notities; en een zakje om documenten in te bewaren.


 

Mijn reisdagboek

Leg je unieke reisverhalen en -ervaringen vast in dit dagboek. Door zijn handige compacte vorm kun je het gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Behalve je reisverslagen kun je ook praktische zaken noteren, zoals contactgegevens van mensen die je ontmoet of een overzicht van je uitgaven. Zo houd je alle informatie per reis netjes bij elkaar.

Vanaf € 14,95 

A-Journal My Travel Journal

My Travel Journal is een travelbook om al die fantastische herinneringen van je reis in op te schrijven. Maar ook voor het plannen van nieuwe reizen en weekendjes weg.


Er is voldoende ruimte om alle tips die je hoort en leest te verzamelen, thuis of onderweg. Verder is er volop ruimte om foto’s en andere ‘souvenirs’ in te plakken. En niet te vergeten een praktische envelop om al je tickets, bonnetjes en krabbeltjes te bewaren.


 

Lonely Planet Travel Journal

Dit is het onmisbare reisdagboek van 's werelds toonaangevende reisexpert, boordevol visuele aanwijzingen om speciale momenten en nieuwsgierige observaties van je reizen vast te leggen, reistips, citaten en ideeën die je liefde voor het verkennen van verborgen uithoeken van de wereld zullen voeden. Er is een envelop aan de achterkant voor kaartjes, bonnetjes en diverse herinneringen plus een handig lint. 

Wonderlust - Merel Stegeman

Wonderlust van Merel Stegeman is een anders-dan-anders traveljournal! De focus ligt niet zozeer op het vastleggen van waar je bent en wat je doet, maar meer op het ontdekken van wat die reiservaringen met jou doen.


Met inspirerende vragen vooraf, tijdens en ná je reis kom je erachter wat je beweegt, waar je blij van wordt, en welke inzichten je na je reis wilt blijven toepassen. Op je terugreis is je rugzak dus nog gevulder, doordat je niet alleen de wonderlijke wereld om je heen, maar ook je eigen wonderlijke wereld beter hebt leren kennen. Prachtig met de hand vormgegeven. Het ideale cadeau voor iedere backpacker, wereldreiziger, verwonderaar, en bijna-student die eerst nog een tussenjaar doet! 

Reisjournal - Geraldine Kemper

Het Reisjournal van Geraldine Kemper is een unieke combinatie van een dagboek en een invulboek met tips, travelhacks opdrachten en reisfoto's van Geraldine. Geraldine reist voor haar werk de hele wereld rond en put uit jarenlange reiservaring, die ze met jou deelt!

In Reisjournal is heel veel ruimte om zelf in te vullen, maar ook pagina's om uit te scheuren en naar je vrienden te sturen, ruimte om bij te houden wie je ook al weer hebt ontmoet én de enige echte Geraldine emoji-stickers! Hiermee kun je bijhouden of je die dag bijvoorbeeld blij, eenzaam, extatisch of misschien wel verdwaald was.


Of je nu gaat backpacken of op reis gaat met vrienden. Met het reisdagboek van Geraldine houd je bij wie je ontmoette, wie je zoende, wat je at en wat je vooral niet wilt vergeten. Geraldine helpt je om je ervaringen voor altijd te bewaren. Je neemt het in perfecte staat mee maar brengt het volgeschreven, met zand tussen de pagina’s, hier en daar een scheur en wat zweet mee terug.


 

Capitool Reisdagboek

Op vakantie is het vaak moeilijk bij te houden wat je nu allemaal al gedaan of meegemaakt hebt. Foto's geven wel een houvast, maar hoe zit het met die ene bijzondere ontmoeting? En waar zat dat heerlijke verstopte restaurantje ook alweer?


Of je nu dicht bij huis blijft of een ticket naar Japan hebt geboekt: met het Capitool Reisdagboek kun je je eigen ervaringen en verhalen opschrijven en vastleggen. Spannende gebeurtenissen, bijzondere ontmoetingen, opmerkelijke adresjes of een verrassende rondleiding, je kunt het allemaal kwijt in dit reisdagboek.
 

Vakantie dagboek - Zoedt

In dit mooie invulboek kun je al je vakantieverhalen, leuke herinneringen en weetjes van je vakantie in bij houden. Per vakantie kun je 12 pagina's invullen, daarna worden de pagina's herhaald. Maak je een langere reis of wil je meer opschrijven? Geen probleem, schrijf gewoon verder!


Het boekje bevat een aantal pagina's met vragen. Bijvoorbeeld over de reis, de muziek die je meeneemt, de boeken die je wil lezen, de plekken die je hebt bezocht, je favoriete adresjes, enzovoort. Maar er is ook genoeg ruimte voor je eigen vakantieverhalen!

Het formaat is A5 (21cmx14,8cm) en het boekje heeft 88 pagina's (incl voor- en achterkant). De producten van Zoedt zijn basic en eigenzinnig en door Zoedt ontworpen. 

De 5 leukste reisdagboeken voor kinderen


Voor kinderen is het vastleggen van hun avonturen misschien nog wel belangrijker om te doen dan voor de volwassenen. Kinderen hebben een hele andere beleveniswereld en de vakantie is echt iets waar ze zich het hele jaar op verheugen.


Als ik aan mijn vakantie terugdenk dan zou ik heel graag even terug in de tijd willen gaan. Wat vond ik belangrijk, wie waren mijn vrienden en waar werd ik blij van? Eigenlijk is het een musthave om het vakantie/reisdagboek op een jonge leeftijd bij kinderen te introduceren. Je geeft echt een mooi cadeau voor de toekomst, waar ze later met veel plezier in terug kunnen lezen. Ik heb de leukste 5 vakantie/reisdagboeken voor kinderen op een rij gezet.

 

Mijn vakantie dagboek - voor kinderen

Mijn vakantie dagboek staat vol leuke vragen over jouw vakantie om al je avonturen op te schrijven. Wat weet je al over het land waar je op vakantie gaat? Wat heb je vandaag gezien en meegemaakt?

Hoe heten je nieuwe vrienden?


Je kunt al beginnen met schrijven voordat je op vakantie gaat. En tijdens de vakantie kun je elke dag schrijven over je avonturen.


Mijn VAKANTIEDAGBOEK is gevuld met:


* Leuke, grappige en originele vragen over jou en je vakantie.

* Dagboekpagina's voor elke dag van je vakantie

* Extra ruimte om landkaarten, brochures, toegangsbewijzen en andere herinneringen in te plakken

* Fotodagboek voor de leukste foto's van je vakantie.


Door te schrijven, te plakken en te tekenen maak je jouw eigen boek over je vakantie. Je kunt het na je vakantie laten zien aan je familie en vrienden en bewaren voor later. 

Mijn reisdagboek kids editie

Verzamel al je avonturen en vakantieherinneringen in Mijn Reisdagboek kids editie door te strepen, schrijven, kleuren, aanvinken, alles mag!


Je kunt vragen invullen over welke auto's je onderweg hebt gezien, hoe de reis was maar ook hoe je je voelt. Of je misschien heimwee hebt of dat je al nieuwe vrienden hebt ontmoet.

Een mooi boekje waarbij je al je avonturen kan vastleggen.


 

Mijn reisdagboek voor kids

In Mijn reisdagboek voor kids kan je al je verhalen kwijt. Het is een onwijs gave reisdagboek is een mooi boekje! Je krijgt allerlei opdrachten en vragen om jouw vakantie echt nooit meer te vergeten! Elke dag schrijf je op wat je hebt gedaan, gezien, geproefd, en hoe het weer was en wat je het leukst vond. Je krijgt ook volop schrijf-, plak- en tekenruimte voor je eigen verhalen, foto's, knipsels en tekeningen.


 

Het allerleukste reisdagboek voor kinderen

Het allerleukste reisdagboek voor kinderen is er op gericht om de gehele vakantiebeleving als een mooi avontuur te maken. Schrijf er elke dag je belevenissen in op, plak er foto's in en maak er de mooiste herinnering aan je vakantie ooit van. Bovendien is er een handige inpaklijst, kun je opschrijven wat je weet over de bestemming, kun je vertellen over je heen- en terugreis en nog veel meer. Perfect om die ene vakantie nooit meer te vergeten! 

Mijn reisdagboek voor kinderen - Lonely planet

Schrijf, teken, knutsel en kladder al jouw reisavonturen in dit dagboek. Door tekeningen te maken en herinneringen te verzamelen, weet je zeker dat dit een reis wordt om nooit te vergeten.


Er zijn avonturen die je nooit meer wilt vergeten. Met dit grappige en overzichtelijke dagboek van Lonely Planet Kids kan een kind al zijn belevenissen en ideeën, elk interessant feitje en iedere merkwaardigheid van een reis op een creatieve manier kwijt, de perfecte manier voor jonge reizigers om hun herinneringen vast te leggen. Er is ruimte om te schrijven, tekenen, plakken, kleuren en in te vullen — als het dagboek klaar is, heb jij dit omgetoverd tot een prachtig boek om voor altijd te koesteren. Met leuke illustraties en in handig rugzakformaat is dit een onmisbaar item voor elke reis. 

Reisdagboek kopen?

Als je iemand kent die graag reist of nieuwe plaatsen verkent, dan is een reisdagboek echt een goed cadeau! Of je dit nu als verjaardagscadeau, zomaar of echt als reiscadeau geeft, een attent cadeau als dit laat zien hoeveel je om je vriend of vriendin geeft en ook zijn of haar passie voor (wereld)reizen steunt. Bovendien geeft je iets fysieks waar je vriend of vriendin later op terug kan kijken bij het ophalen van dierbare herinneringen aan vroegere reizen! Wacht dus niet langer - koop vandaag nog een reisdagboek voor je wanderluster vriend! Veel plezier met shoppen!
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page