De 14 leukste reisdagboeken van 2022

Bijgewerkt op: 9 feb.


date

Als je op reis gaat dan is één van de leukste dingen toch wel dat je je kan verheugen op de reis. Lijstjes maken, verzinnen waar je naartoe gaat en dromen over de mooie plekken die je gaat bewonderen. Nieuwe mensen leren kennen, nieuwe vrienden maken en ook jezelf beter leren kennen.


Of je nu met je gezin, een familielid je partner of een vriend of vriendin op reis gaat, de reisavonturen zal je nooit meer vergeten.


Om je avonturen vast te leggen dan is een reisdagboek echt een mooie aanvulling op de foto´s en filmpjes die je maakt.


Inhoudsopgave;

8 voordelen van het schrijven in een reisdagboek:

  1. Als je iets opschrijft onthoud je het beter

  2. Als je in een reisdagboek schrijft kan je jouw gevoel en je indrukken vastleggen in je eigen woorden.

  3. Ook kan je makkelijke je mooie plekjes noteren waar je eventueel in de toekomst nog eens naar terug wilt.

  4. Wanneer je je eigen verhaal terugleest dan kan je je echt in het moment terugverplaatsen

  5. Je schrijft om de indrukken van de dag vast te leggen zodat je het beter kunt verwerken.

  6. Je schrijft ook voor je toekomstige zelf. Als je weer thuis bent dan weet je echt niet meer wat je wanneer gedaan hebt en met wie. Door middel van een reisdagboek houdt je het overzichtelijk voor jezelf en kan je de dag weer herbeleven

  7. Het is een fijn momentje voor jezelf om je gedachten te ordenen

  8. Je hoeft niet alleen maar de leuke dingen te benoemen, je kunt ook schrijven over hoe je je voelt als het misschien minder goed gaat. Het reisdagboek is echt voor jezelf, je hoeft het met niemand verder te delen.

Say yes to new adventures

De 9 leukte reisdagboeken voor volwassenen

Op reis gaan is iets waar je lang naar uit hebt gekeken. Om de voorpret en de reis vast te leggen zijn er verschillende mogelijkheden waar je voor kunt kiezen. Je kunt online een reisdagboek bijhouden via verschillende apps of via social media.


Zelf vind ik het fijn om je reis in ieder geval vast te leggen in een papieren reisdagboek. Vooral omdat het juiste heerlijk is om even offline te gaan, gewoon pen en papier en schrijven maar. Je hoeft natuurlijk niet perse een écht reisdagboek aan te schaffen, je kunt natuurlijk prima overweg met een ''gewoon'' dagboek of notitieboek. Maar het voordeel vinf ik dat je met een echt reisdagboek wel echt je reis kunt plannen en voorgedrukte vragen en lijstjes kunt gebruiken die gericht zijn op jouw avontuur.


Ik heb de leukste reisdagboeken voor je op een rij gezet. 😉 Laat je inspireren door mijn top 9!

 

Travel reisdagboek

Het Travel Reisdagboek is een handig gebonden boekje met een magneetsluiting. In het Travel reisdagboek staan belangrijke adressen en andere tips in. Zoals een checklist, tijdtabel, kaarten, talen en munteenheden, en de adressen en telefoonnummers van de Nederlandse en Belgische ambassades. Een mooi boekje voor elke reiziger, jong of oud!


Er is voldoende ruimte om al je reiservaringen te noteren.

Vanaf € 7,99


 

I Was Here Journal

"A Travel Journal for the Curious Minded" Deze kleurrijk geïllustreerde reisgids spoort lezers aan de tijd te nemen voor de gemakkelijk te missen maar prachtige alledaagse details die je tegenkomt tijdens het reizen.


De gids is gevuld met reizen en verkenningstochten die je kunt doen in elke stad, en interactieve ideeën om ontdekkingen vast te leggen (bijvoorbeeld eten proeven waar je niet zo snel aan zou denken, of souvenirs vinden op onverwachte plekken). De gids biedt ook ruimte om je reisplannen, adressen, beoordelingen van restaurants en quotes te noteren; een verwijzingssectie met maten, tijdszones en andere relevante informatie; pagina’s voor notities; en een zakje om documenten in te bewaren.

Vanaf € 21,- 

Mijn reisdagboek

Leg je unieke reisverhalen en -ervaringen vast in dit dagboek. Door zijn handige compacte vorm kun je het gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Behalve je reisverslagen kun je ook praktische zaken noteren, zoals contactgegevens van mensen die je ontmoet of een overzicht van je uitgaven. Zo houd je alle informatie per reis netjes bij elkaar.

Vanaf € 14,95 

A-Journal My Travel Journal

My Travel Journal is een travelbook om al die fantastische herinneringen van je reis in op te schrijven. Maar ook voor het plannen van nieuwe reizen en weekendjes weg.


Er is voldoende ruimte om alle tips die je hoort en leest te verzamelen, thuis of onderweg. Verder is er volop ruimte om foto’s en andere ‘souvenirs’ in te plakken. En niet te vergeten een praktische envelop om al je tickets, bonnetjes en krabbeltjes te bewaren.

Vanaf € 15,99 

Lonely Planet Travel Journal

Dit is het onmisbare reisdagboek van 's werelds toonaangevende reisexpert, boordevol visuele aanwijzingen om speciale momenten en nieuwsgierige observaties van je reizen vast te leggen, reistips, citaten en ideeën die je liefde voor het verkennen van verborgen uithoeken van de wereld zullen voeden. Er is een envelop aan de achterkant voor kaartjes, bonnetjes en diverse herinneringen plus een handig lint. Vanaf € 15,99


 

Wonderlust - Merel Stegeman