top of page

Top 21 Reisspelletjes van 2024 op een rij!


date

Wanneer je op vakantie of op reis gaat met je gezin, vrienden of familie dan is het de tijd om weer even nader tot elkaar te komen. De hectiek van de dag verdwijnt en je hebt weer echt tijd voor elkaar en tijd om weer een goed gesprek met elkaar te voeren en natuurlijk om leuke spelletjes te spelen! Door het spelen van een leuk spelletje tover je de dag al snel om tot een gezellige dag waar je met een warm gevoel op terug kunt kijken.


Daarnaast wil je natuurlijk zo min mogelijk meenemen op reis. Of je nu met het vliegtuig, met de auto of met de trein gaat, alle spullen moet je met je meenemen. Dit is het moment waarop een reisspel om de hoek komt kijken. Want het is ideaal om te kiezen voor een reisspelletje voor op vakantie. Met een reisspelletje neem je zo min mogelijk ruimte in voor maximaal plezier! Of je nu een kaartspel, dobbelspel of een reiseditie van een bordspel meeneemt er zit vast een leuk spel voor je bij!


Haal het meeste uit lange reizen met reisspelletjes

Lange autoritten kunnen saai en eentonig zijn, met name voor kinderen! Maar je kunt het natuurlijk zo leuk maken als je zelf wilt. Met een paar reisspelletjes kun je je reis leuker en vermakelijker maken. Of je nu op zoek bent naar kaartspelletjes of iets waarvoor je geen rekwisieten nodig hebt, er zijn genoeg leuke opties om uit te kiezen. Hier zijn enkele van de beste reisspelletjes voor zowel volwassenen als kinderen die je zelf kunt doen, zonder een spel te hoeven kopen.


Vragenspel

Dit klassieke spel bestaat al eeuwig, maar is nog altijd even populair. Elke speler denkt om de beurt aan een voorwerp of persoon terwijl alle anderen vragen stellen om te proberen te raden wat het is. Elke vraag moet met ja of nee beantwoord worden, totdat iemand raadt wat er gekozen is! Dit kan behoorlijk competitief worden, dus zorg voor spelregels voordat je begint!


Het Alfabetspel

Dit spel is geweldig voor alle leeftijden en kan zelfs de jongste leden van je gezelschap vermaken. Om dit spel te spelen noemt iedereen om de beurt iets dat begint met een letter van het alfabet, in volgorde van A-Z. Als iemand bijvoorbeeld "appel" zegt, moet de volgende persoon iets noemen dat begint met B (dus "boek"). Voor dit spel zijn geen attributen nodig - alleen fantasie!


Het letterspel Dieren

Dit spel is leuk voor volwassenen en kinderen die al met letters bezig zijn. Je noemt om en om een dier en waar de laatste letter van het woord, is weer de beginletter van het andere woord. Dus stel de eerste zegt Beer, dan moet de volgende die aan de beurt is een dier noemen met een R. En dat blijft zo doorgaan, en er mogen geen dubbele dieren genoemd worden! Je kan het letterspel natuurlijk in verschillende varianten doen, met landen, met jongensnamen, meisjesnamen of voorwerpen.


Train je brein: Ik ga op reis en ik neem mee

Dit spel is misschien nog wel leuker voor de kinderen dan de volwassenen, want eerlijk is eerlijk het geheugen van kinderen is soms beter dan die van volwassenen. De eerste die begint noemt iets wat hij of zij mee op reis neemt. Bijvoorbeeld een tandenborstel, de volgende die aande beurt is herhaald wat er is genoemd en kiest vervolgens zelf iets wat hij meeneemt bijvoorbeeld een boek. De volgende persoon herhaalt deze twee en kiest zelf nummer 3. Je kunt doorgaan zo lang iedereen de reisspullen kan opnoemen.


Ik zie ik zie wat jij niet ziet en het is ..

Groen! Dit spelletje is zo oud als de weg naar Rome, maar het blijft een leuk spel! Niet altijd handig als je in een auto zit want alles om je heen flitst snel weg :)


 

Spellen voor onderweg

Heb je een lange autorit voor de boeg of een treinreis? De leukste spellen voor onderweg voor op de (achter)bank heb ik voor je op een rij gezet. Laat je verbazen door de leuke spelletjes voor onderweg om je reis een stuk aangenamer te maken, En dan met name bedoelt voor de kinderen


50 grappige spellen voor onderweg


Superleuke spelletjes, opdrachten, raadspelletjes, verhalen verzinnen...zo kom je de reis wel door! Of je nou met de auto gaat of met het vliegtuig, trouwens ook thuis of op de plek van de bestemming zijn deze spellen superleuk. Soms denk je..tja daar had ik wel zelf op kunnen komen, maar dat is het nu juist. Vaak als je iets wilt verzinnen om eventjes een momentje tijd te doden heb je geen inspiratie en die geven deze leuke kaartenset nu juist wel. Mooi uitgevoerd in stevig bewaardoosje! Inspiratie voor spelletjes..eigenlijk overal!


 

Autobingo voor op reis


Clown Games Autobingo: het bingospel voor onderweg! Zoek, terwijl je in de auto onderweg bent, alle onderwerpen op je kaart in jouw omgeving. Kies een kaart, die past bij de omgeving waarin je rijdt: bijv. stad, platteland of snelweg. Open alle klepjes en plaats de kaart in de houder. Kijk goed in je omgeving. Elke keer als je een onderwerp ziet, mag je het klepje dichtklappen. 

De leukste spelletjes voor onderweg

In deze doos zitten 50 kaarten die goed zijn voor urenlang denk-, doe- en speelplezier! Op elke kaart staat namelijk een leuk spelletje dat je in de auto, bus of trein kunt spelen. Originele gebarenspelletjes, spelletjes met nummerplaten, grappige rijmspelletjes, uitdagende geheugenspelletjes... Ze zitten allemaal in deze doos! Jongere kinderen zullen zich amuseren met de eenvoudige observatie- en rijmspelletjes. Oudere kinderen zullen veel pret beleven aan de geheugen-, reken- en taalspelletjes. kortom, neem deze doos mee op jullie volgende trip en de tijd vliegt voorbij! Voor één of meer spelers. 

De grappigste kaartspellen voor op reis

Voor velen van ons heeft de pandemie minder reizen en avonturen betekend. Maar nu we weer volop kunnen reizen kan het plezier van reisspelletjes op reis weer beginnen. Er zijn tal van mogelijkheden als het gaat om reisspelletjes waarmee iedereen kan lachen en plezier maken. Laten we eens kijken naar enkele van de beste en grappigste kaartspellen voor op reis die je met vrienden en familie kunt spelen!


Exploding Kittens (originele editie)


Exploding Kittens is een Nederlandstalig kaartspel. Het is een van de leukste kaartspellen, omdat een ronde maar 15 minuten duurt. Daardoor kan je gemakkelijk één ronde spelen, maar natuurlijk kun je het zo vaak herhalen als je wilt. Het spel is geschikt voor 2 tot 5 spelers en is leuk voor iedereen die van katten, explosies en laserstralen houdt. Dat klinkt misschien als een vreemde combi, maar je begrijpt het vanzelf wanneer je begint met spelen! Je wint door de exploderende kittens te overleven en dat doe je door middel van het inzetten van de juiste kaarten.


 

Beverbende kaartspel


Houd je van denkspelletjes in het Nederlands? Dan is het Beverbende spel een aanrader! Het is een kaartspel voor 2 tot 6 personen en een ronde duurt 20 minuten. Tactiek en geheugen zijn belangrijk bij het Beverbende spel, dus zorg ervoor dat je scherp bent! Het werkt namelijk als volgt: je hebt vier kaarten met strafpunten die gedekt voor je liggen. Je mag er twee van de vier bekijken. Ben je aan de beurt, dan trek je een kaart. Ruil die kaart tegen een gedekte kaart of oefen invloed uit op kaarten van (een) andere speler(s). Wie de minste strafpunten heeft, wint de ronde. Het Beverbende spel is vooral populair bij gezinnen met kinderen en is ook te combineren met het spel Beverclan. Daardoor kun je veel variaties maken. Bovendien kost het spel slechts €8,99.


 

Uno

Uno is een geliefde klassieker die kleur-matching en getallen combineert in één spannend spel. De spelers moeten kaarten weggooien door de kleur of het nummer van de bovenste kaart op de aflegstapel te matchen - terwijl ze ook proberen al hun kaarten weg te gooien voordat hun tegenstanders dat doen. Uno voegt een extra laag strategie toe met zijn Wild en Draw Two kaarten, zodat geen twee spellen hetzelfde zijn! 

The Mind

The Mind is meer dan een kaartspel. Het is een experiment, een beleving, een eenvoudige, maar zeer bijzondere team-ervaring. Als je het laatste level weet te voltooien, zullen jullie op een roze wolk zweven. Je mag niets bespreken met elkaar en op geen enkele wijze informatie met elkaar uitwisselen. Desondanks kunnen jullie als team toch elk level voltooien door jullie gedachten te verbinden en zo samen de overwinning te behalen.


 


Dobble Kids

Dobble Kids is de vereenvoudigde versie van het populaire spel Dobble zodat ook de allerkleinsten kunnen spelen. Elke kaart in Dobble Kids toont 6 verschillende dieren, waarvan de grootte verschilt van kaart tot kaart. Elke 2 kaarten hebben exact 1 dier gemeenschappelijk. Er wordt telkens een kaart getoond en daarna een tweede. Diegene die 2 dezelfde dieren vindt, krijgt de eerste kaart. Dan wordt er een nieuwe kaart gedraaid en moeten de spelers opnieuw de identieke eruit halen. Wie op het einde de meeste kaarten heeft wint.

9. 

Dobbelstenen spel

Een spel met dobbelstenen is vaak een klein en compact spel. Dit betekent dat het een ideaal spel is om mee op reis te nemen. Een lekker spelletje dobbelen hoort er ook eigenlijk gewoon bij. Niet echt ideaal voor als je in de auto zit haha maar op je vakantie locatie aan strand, zwembad of op de camping; het is tijd om te dobbelen! De leukste dobbelspellen voor op vakantie heb ik hier voor je op een rij gezet.

 

Qwixx - Dobbelspel

Bij het dobbelspel Qwixx hoef je niet op je beurt wachten - iemand dobbelt en iedereen kan de worp benutten! Hoe meer getallen je op je scoreblad aankruist, des te meer punten je krijgt. Qwixx kan in twee minuten worden uitgelegd en is spannend tot de laatste worp! Dobbel mee en laat je aansteken door de Qwixx-koorts!

Genomineerd tot speelgoed van het jaar! 

Clever Dobbelspel

In Clever rol je met dobbelstenen voor punten. Elke dobbelsteen heeft een eigen kleur, die overeenkomt met een categorie op jouw persoonlijke scoreblad. De dobbelsteen die je na het rollen kiest, vul je op het scoreblad in. Elke kleurencategorie geeft punten op een eigen manier. Zo kruis je met de gele dobbelsteen vakjes aan in de gele categorie en vul je de waarde van de oranje dobbelsteen in bij de lege vakjes van de oranje categorie. Per beurt moet je drie keer rollen, waarna je telkens één dobbelsteen kiest. Elke lagere dobbelsteen dan degene die je kiest gaat naar het dienblad, waardoor de tegenspelers tijdens jouw beurt gebruik van deze dobbelsteen mogen maken. Hoe slimmer je kiest, hoe meer kans je hebt op het creëren van kettingreacties. Een paars vakje dat je invult kan een bonus geven waarmee je ook een geel vakje aan mag kruisen, waardoor misschien een tweede bonus in werking gaat die je een blauw vakje laat afvinken. Door zo de meeste clevere combo’s op te zetten behaal je de hoogste scores! 

Keer op keer - Dobbelspel

Keer op Keer is een dobbel- en puzzelspel voor het hele gezin! Kruis vakjes op je speelveld aan om zo snel mogelijk kolommen en gelijkgekleurde gebieden te vullen. Elke beurt kies je een gedobbelde kleur en een gedobbeld cijfer. Die combineer je, waardoor je aangrenzende vakjes van de gekozen kleur mag aankruisen. Maak steeds de juiste keuze en probeer de door de andere spelers gewenste combinatie weg te nemen. Je keuzemogelijkheden stijgen als je je speelveld verstandig uitbreidt. Naast punten voor complete kolommen krijg je ook een bonus als je alle vakjes van 1 kleur hebt aangekruist. Het spel is afgelopen als een speler 2 complete kleuren heeft aangekruist. Wie heeft de meeste punten? 

Reisspelletjes die niet mogen ontbreken op vakantie

Een reisspel met een vakantiethema is een spel die perfect aansluit op je vakantie. De Toren van Pisa, Wie is de Mol of een Escape Room op een vergeten eiland? Ga op avontuur met een leuk reisspelletje voor groot en klein.

 

Catan: Reiseditie Bordspel

Deze compacte uitgave van het populaire handelsspel " Catan" bevat alle spelonderdelen die ook in het basisspel zitten, maar in kleiner formaat. Daardoor is het spel zeer geschikt om op vakantie mee te nemen. De spelregels zijn in principe gelijk aan die van het basisspel, maar de opbouw van het speelbord is iets veranderd, omdat het nu uit 6 delen bestaat in plaats van uiit losse tegels. Verder vind je een handig dobbelbakje en verschillende opberglades in de doos. Je kunt de Catan Reiseditie zelfs met 2 personen spelen door de bijgesloten handelskaarten. 

EXIT Het Vergeten Eiland - Escape Room - Bordspel

Het uitdagende coöperatieve escape room-spel! Ontsnap zo snel mogelijk van het vervloekte eiland. Probeer binnen anderhalf uur alle puzzels op te lossen en alle codes te breken. Alleen dan ontsnappen jullie uit de locatie waar jullie opgesloten zitten. Logisch nadenken en doorzettingsvermogen zijn vereist om dit spel tot een goed einde te brengen. En komen jullie er echt niet uit, dan bevat het spel tipkaarten om jullie op het goede spoor te brengen. EXIT: Het Vergeten Eiland is maar één keer speelbaar omdat het speelmateriaal moet worden beschreven, gevouwen of afgescheurd. Maar net als in een "echte" escape room garanderen we een zeer intense puzzel- en speelervaring! De puzzels zijn vrij pittig. Daardoor is het spel vooral geschikt voor fervente puzzelaars en escape room-liefhebbers. 

Wie is de Mol - pocket edition

Wanneer je ook gek van bent Wie is de Mol, dan weet je dat elke nieuwe seizoen in een bijzonder land of op een bijzondere locatie wordt gespeeld. de reden om dit spel tijdens je vakantie te spelen. Deze pocket edition van het avontuurlijke Wie is de Mol bordspel bevat 4 kaartsetjes met landen om de zoektocht naar de Mol te vervolgen. Los het geheim op en ontmasker de Mol voor het te laat is! De pocket edition is los te spelen, maar ook in combinatie met het basisspel van Wie is de Mol. 

Toren Van Pisa - Reiseditie

Waan je in Italië met de Toren van Pisa. Heb je zin in het spel Toren van Pisa op vakantie, onderweg in de trein, op een festival of ben je gewoon opzoek naar een spel in compact formaat? Dan is Toren van Pisa Reiseditie perfect voor jou! De Toren van Pisa is een spannend evenwichtsspel. Degene die als eerste al zijn toeristen op de toren heeft gezet wint. Maar pas op, de toren wiebelt! 

Mens Erger Je Niet - Reiseditie

Oergezellig familiespel! Probeer je ook op vakantie niet te ergeren. 😂 Breng als eerst de pionnen naar de thuisbasis en win. Maar pas op, want voor je het weet gooit iemand je van het bord af. Het Mens Erger Je Niet reisspel komt in een handig koffertje en neem je overal gemakkelijk mee naartoe!


Dit is reiseditie van het bekende spel Mens Erger Je Niet met magnetische speelstukken. Leuk spelletje om te spelen tijdens het reizen. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. 

Reisspelletje kopen?

Reisspelletjes zijn een geweldige manier om lange autoritten leuker te maken voor alle betrokkenen - zowel kinderen als volwassenen! Van klassiekers als 'Ik zie ik zie wat jij niet ziet' tot creatievere opties als Het Alfabet spel, er is voor elk wat wils als het gaat om reisspelletjes. De leukste reisspelletje koop je gemakkelijk online, via de links in dit artikel kom je direct op de juiste plek terecht!


Een offline spel doen met elkaar is de manier om de vakantieperiode optimaal te benutten.

Dus laat verveling je roadtrip niet verpesten, maar haal die reisspelletjes tevoorschijn! Met deze ideeën in gedachten heb je nooit meer een saai moment op je reis!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page