top of page

Top 10 lekkerste mannen parfums 2022

Bijgewerkt op: 4 jul. 2022


thank you

Dit artikel is geschreven door Janneke en Isja


Een mannen parfum kopen voor jezelf, je partner of als cadeau geven blijkt erg lastig te zijn. Niet elke man of vrouw houdt van dezelfde geur. Maar het blijkt dat er toch wel een aantal favoriete geuren zijn welke menig vrouwen of mannenhart doet smelten.


Met een geur kan je veel zeggen, je kunt je uitspreken en je kunt een statement maken. Geuren kunnen je terugbrengen naar een andere tijdlijn. Je herinneren aan mooie vervlogen tijden. Ook kan je er nu voor kiezen om met een geur nieuwe herinneringen te maken.


De bekende merken zoals Dior, Paco Robanne, Hugo Boss en Armani zijn mooie merken parfums met geuren die ook écht bij het label horen. Je kunt vaak wel ruiken dat het een Hugo Boss geur is of Dior, door toch de herkenbare tonen in de geur. Zelf ben ik een vrouw en vind ik het lastig om over mannengeuren iets te vertellen of omschrijven. Om deze reden is mijn goede vriend Isja op onderzoek gegaan. Hij heeft gesnuffeld en rondgeneusd en heeft uiteindelijk een mooie top 10 voor je verzameld.


Ik ben ervan overtuigd dat je door deze mooie top 10 mannen parfums een geschikt cadeau kunt vinden voor jezelf, je partner of misschien wel je toekomstige partner ;) Of het nu een verjaardagscadeau is, een Vaderdag cadeau of een kerst cadeau. Een parfum cadeau geven is echt een mooi geschenk.


Kies voor die heerlijke geur voor op jouw man (of op jezelf natuurlijk) en geniet mee van de verbluffende mannengeuren. Want een parfum die draag je voor jezelf, maar anderen kunnen je natuurlijk ook ruiken. Win-win natuurlijk als jij je favoriete man je favoriete parfum geeft! Laat je inspireren door deze top 10 beste mannen parfums van 2022. Ischa neemt je mee in zijn reis naar de beste mannen parfums 2022.


Veel leesplezier! :)

Hartelijke groet,

Janneke

 

Geschreven door Isja, juli 2022


Top 10 mannen parfums 2022

Deze Top 10 mannen parfums is ontstaan op basis van eigen gebruik en ervaring. Veel van deze mannen geuren staan in mijn spiegelkast op de badkamer. Daarnaast heb ik één van de winkels van ICI Paris XL bezocht voor het opvragen van een aantal samples. Dit om verschillende - voor mij nog onbekende mannen parfums - met de bij mijn bekende mannen parfums goed te vergelijken. Ik heb voor jou dus een gedegen mannen parfum markt onderzoek gedaan.

 

Mannen Parfum snuffelstage

In het schrijven van dit artikel is meer tijd gaan zitten dan ik vooraf verwachtte. Naast mijn bestaande geurlijn en de samples van ICI Paris XL, dacht ik al snel mijn Top 10 mannen parfum te kunnen realiseren.


Echter soms liep ik langs iemand en dacht…. ‘Wat is dat een lekkere mannen geur’. Welk mannen parfum zal het zijn? Niet iedereen durf ik dan staande te houden om te vragen ‘welk mannen parfum draag je’? Maar soms, heel soms als het echt heel lekker ruikt dan moet je afstand nemen van je principes. Iets wat natuurlijk nog gemakkelijker gaat als diegene een bekende van je is.

Op een gegeven moment liep ik als een snuffelende hond rond buiten. Zoekende naar een nieuwe onbekende geur die mij zou kunnen bekoren. Waar een wil is, is een weg zal ik maar zeggen. En om eerlijk te zijn, ik heb mijn nieuwe favoriete mannen parfum gevonden. En laat mijn vriendin deze toevallig ook heerlijk vinden! ;) Mijn favoriet staat op nummer 1 in deze lijst. Lees je mee?

 

Mannen parfums klassiekers


In de lijst staan niet alleen mannen parfums van 2022 opgenomen. Veel mannengeuren zijn tijdloos en echte klassiekers. Daarom heb ik een aantal ook opgenomen in mijn Top 10 lekkerste mannen parfums 2022. Zoals geuren van Hugo Boss en Dior. De hieronder 10 genoemde mannen parfums heb ik allemaal geroken en geprobeerd om zo duidelijk mogelijk voor jou te omschrijven.


Toch wilde ik ook niet teveel (geur)details weggeven. Want dan is het verrassingseffect en de kracht van de mannengeur al weg voordat jij hem gaat gebruiken. De omschrijving is daarom her en der wat cryptisch geschreven. Maar ik durf te wedden dat er zeker een mannen parfum tussen staat die jou of iemand anders perfect zal staan. Ik zou zeggen verras jezelf of laat je door iemand anders met één van deze heerlijke heren geuren verrassen.

 

Wat is het verschil tussen Eau de Parfum en Eau de Toilette?

Voordat ik je mijn top 10 mannen parfums toelicht, wil ik je graag vertellen wat het verschil is tussen (eau de) Parfum en Eau de Toilette. Er is namelijk veel prijsverschil in Parfum of Eau de Toilette (EdT) .


De reden hiervoor is dat Eau de Toilette minder geurbestanddelen bevat dan parfum. Eau de Toilette bevat ongeveer vijf tot tien procent aan geurbestanddelen. Bij Eau de Parfum is de verdeling aan geurbestanddelen tussen de twintig en veertig procent. Eau de Toilette wordt over het algemeen het meest verkocht. Dit komt mede omdat het goedkoper is dan parfum en Eau de Parfum. Mede daarom is deze lijst ook gebaseerd op Eau de Toilette mannen parfums. Maar de meeste bekende merken bieden ook de sterkere variant aan. Het voordeel van Eau de Parfum is natuurlijk wel dat je dieper in je buidel moet tasten maar het ook langer mee gaat omdat je er minder van nodig hebt.

 

Top 10 mannen parfums 2022

 

#1 Mannen Parfum 2022 - 1 Million Eau de Toilette Spray / Paco Rabanne

De 1 Million van Paco Rabanne is een echte Bestseller! Deze heerlijke mannen parfum van Paco Rabanne torent ver boven alle andere mannen parfums uit.

1 Million is op elk moment van de dag te dragen. De aroma geur doet vrouwen smelten en wekt het verlangen naar meer op. Deze uitdagende-, verslavende- en verleidelijke geur begint fris en gaat langzamerhand over in zijn kruidige- en lederen noten. De fles waarin deze heerlijke heren geur wordt bewaard is een blauwdruk van een goudstaaf. Met deze heren parfum haal je goud in huis. Een luchtje 1 uit een miljoen. 

#2 Mannen Parfum 2022: Invictus - Paco Rabanne

De geur van de overwinning ontdek je met Invictus van Paco Rabanne! De combinatie van verfrissing en warmte komen samen bij deze mannen parfum. Het staat voor een man die sexy is en een geweldige uitstraling heeft. Invictus is een frisse houtachtige geur, waarbij kruidigheid met muskus wordt gecombineerd. Er komen twee onverwachte krachten samen; te weten pure extase en net als bij de #1 in de lijst, verslaving. Laat je hypnotiseren door het effect van deze heren parfum. De flacon is een trofee voor helden. De glanzende metalen troon bovenop de fles is iconisch voor de helden die deze geur dragen. Het maakt je onoverwinnelijk.
 

#3 Mannen Parfum 2022: Spicebomb - Viktor & Rolf

Spicebomb van Viktor & Rolf is een ware geur explosie. Wat als eerste opvalt is de schitterende flacon in de vorm van een handgranaat – waarbij je vóór gebruik, de pin eruit moet trekken -. Na het sprayen word je weggeblazen door zijn pittige oriëntaals houtachtige geur. Deze heren geur cocktail is het wapen van massale verleiding. Het is een parfum die je moet durven dragen. Spicebomb van Viktor& Rolf springt eruit en jij met deze mannen parfum dus ook! Durf jij de pin eruit te trekken? Nadat de pin eruit is getrokken is er geen ontsnappen meer aan. 

#4 Mannen Parfum 2022: Fahrenheit / DIOR

Warm, zwoel en energiek! Zo mag je Fahrenheit van Dior zeker betitelen. Fahrenheit werd uitgebracht in 1988 en is daarmee de langst op de markt zijnde heren parfum in deze lijst. Het is een moderne, unieke, contrastrijke en explosieve geur die een nieuw soort van verfrissing biedt.


Met deze mannen parfum ontstaat een nieuwe visie op mannelijkheid.


Eén waarbij de vrije man centraal staat, die op zoek is naar de zin van het leven. Laat de temperatuur maar stijgen en het avontuur beginnen.
 

#5 Mannen Parfum 2022: For Him - Zadig en Voltaire

Voor de stoere rock-‘n-rollman met pit is deze mannen parfum gemaakt van Zadig en Voltaire. Een niet alledaagse heren parfum welke voornamelijk bestaat uit wierook en vanille. De combinatie van deze twee hart-ingrediënten staan centraal voor de liefde. Middels de frisheid van grapefruit ontstaat de swingende kant van deze heren parfum. De geur is oriëntaals houtachtig, niet té overheersend en blijft toch lang hangen. Een mannen parfum voor de man, waarvan de vrouw zeker zal (mee)profiteren.
 

#6 Mannen Parfum 2022: Y - Yves Saint Laurant

Y van Yves Saint Laurent is er voor de ‘selfmade’ man. De man die kan dromen, die durft en ambities najaagt. Deze mannen parfum belichaamt die woorden. Het is een uiterst frisse, intensief sexy geur. Met het dragen van deze parfum ervaar je een nieuw niveau van intensiteit. De blauwe golf zorgt voor een uitzonderlijke intensiteit? van twaalf uur in één spray. Het maakt deze heren parfum een complimenten krijger. In een speciaal ontworpen fles - van kristalhelder glas - zit ‘Y’ om de helder blauwe geur van binnenin te onthullen. Omarm jij het blauw?
 

#7 Mannen Parfum 2022: Intense - Intimacy [EXCLUSIEF VERKRIJGBAAR BIJ ICI PARIS XL]

Dé verrassing in mijn Top 10 heren parfums is deze ‘Intense’ mannen eau de parfum van Intimacy. Welke exclusief en dus alléén verkrijgbaar is via ICI Paris XL. Een krachtige, intense basis balanceert de explosie van frisheid en energie. Fundamenten van deze heren parfum zijn leder, hout en musk. De stoere look van de flacon vult de intense geur perfect aan. Deze heren parfum is bestemd voor de temperamentvolle man. Vastberaden stap je met deze heren geur recht op je doel af…. Te weten: Een intense geurbeleving. 

#8 Mannen Parfum 2022: Sauvage - Dior

Sauvage van Dior is voor ‘de wilde man’. Zowel letterlijk als figuurlijk is de omschrijving ‘wild’ van toepassing. Ten eerste vanwege de ode aan de natuur waarop deze heren geur is gebaseerd. Boordevol natuurlijke ingrediënten in overmatige dosis uit de wilde natuur. Daardoor is dit kenmerkende geurspoor herkenbaar uit duizenden en daarmee uniek in zijn soort. Daarnaast is deze intens frisse en doch ook krachtige mannen parfum voor de ruwe-, krachtige- en nobele man gemaakt. Voor een echte ‘Wild Thing’ dus!

 

#9 Mannen Parfum 2022: The Scent / Hugo Boss

The Scent van Hugo Boss is een perfecte mix van vertrouwen en nonchalance. Hugo Boss zijn ‘The Scent’ is een onweerstaanbare en onvergetelijke mannen parfum. De combinatie van zoet en rokerig

zorgt voor een aanhoudende verleidelijke warmte. Op de reis der verleiding tussen man en vrouw is deze heren parfum geïnspireerd. Daarin zijn ze met ‘The Scent’ meer dan goed in geslaagd. Weersta jij de verleiding van deze mannen parfum?
 

#10 Mannen Parfum 2022: Acqua di Gio / Armani

Giorgio Armani’s Acqua di Gio vertelt het verhaal van de Mediterraanse zee. Een vastberaden heren parfum, geboren vanuit de zee, de zon en de zachte wind uit deze regio. Het voert ons naar de geurwereld van citrusvruchten met de tot het water behorende tonen. Het is een frisse, zachte, niet sterk overheersende mannen parfum. Deze parfum staat voor tijdloze mannelijkheid. Een heren parfum voor de ondernemende man die graag het avontuur (op)zoekt. Neem jij Acqua di Gio mee met jouw reis? 

Mannen parfum kopen?


Zoals ik in mijn introductie al aangaf is deze mannen parfum top 10, niet zonder een gedegen marktonderzoek gegaan. Inmiddels weet ik zelf al heel goed welke geuren en welke geurnoten benodigd zijn om je als parfum voor mij te winnen.


Echter sta ik ook open om nieuwe parfums te proberen. Zo zal ik blijven snuffelen op feesten en partijen. Er zijn ontelbaar vele merken en elk merk heeft ook weer zo zijn verschillende geuren. Ik ben er van overtuigd dat in deze mannen parfum Top 10, vast en zeker een parfum tussen zit die voor jou, je partner of je vrienden een verademing zal zijn. Veel plezier en succes met je geurproeverij.


Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page