top of page

Maak je gender reveal party onvergetelijk met deze tips!

Bijgewerkt op: 20 aug. 2023


Man en vrouw met doos blauwe ballonnen

Hoera, het moment is daar: je bent in verwachting van jullie eerste kindje! Naast de vele voorbereidingen die je treft, van kinderwagen tot het regelen van een kraamhulp, is er ook nog het moment om het geslacht van jullie baby te onthullen, oftewel de gender reveal party.


Want ja, tegenwoordig kan het allemaal niet gek genoeg. En eerlijk gezegd het is natuurlijk hartstikke leuk én bijzonder om aan je naasten te laten weten welk geslacht de baby heeft. Je kunt natuurlijk een simpele ballon laten klappen en dit op film de wereld in sturen, maar je kunt er ook een echte party van maken! Hoe je dit doet en waar je aan moet denken, leg ik je graag uit. Lees maar mee met de tips om een onvergetelijke gender reveal party te organiseren voor jouw vrienden en familie.


Twinkle twinkle little star, how we wonder what you are

In dit artikel geef ik je antwoord op de volgende vragen:

 

Wat is een gender reveal party

Een gender reveal party is een feest die je organiseert om bekend te maken aan je familie en je vrienden wat het geslacht is van jullie kindje. Je kan het zo groot of zo klein vieren als je zelf wilt natuurlijk. Je kan het online vieren of natuurlijk gezellig bij je thuis of ergens op locatie.


Voor veel mensen klinkt een gender reveal party typisch Amerikaans. Het is niet voor niets dat er eigenlijk geen Nederlandse naam voor is gegeven. In Nederland noemen we het ook nog steeds een gender reveal party. Het klinkt ook wat hipper dan een geslachtsonthullingsfeest. :) Maar meer dan dat is het eigenlijk niet.

 

Wat is de herkomst van een gender reveal party

De geschiedenis van de Gender Reveal Party is eigenlijk moeilijk te traceren, als je er in gaat duiken dan is er informatie te vinden dat de start is te herleiden naar begin jaren tachtig in Amerika. Sindsdien is het nog steeds een populaire trend, omdat het een leuke en opwindende manier is om het geslacht van de baby bekend te maken. Het idee is om een ​​speciale onthulling te doen; sommigen kiezen voor ballonnen, anderen voor taarten en sommigen gaan voor vuurwerk.


Er zijn zoveel mogelijkheden die je kunt uitproberen! Het is eigenlijk pas de laatste jaren dat er veel over gesproken wordt in Nederland en dat het ook daadwerkelijk gevierd wordt. Superleuk als jij ook zo een leuk feestje kan plannen!

 

Wanneer organiseer je een gender reveal party

Wanneer je de gender reveal party wilt organiseren is helemaal aan jou! Je kunt vanaf 15 weken een afspraak plannen voor een pretecho voor de geslachtsbepaling van je baby. Daarnaast zijn er nog meer mogelijkheden om het geslacht van je baby vast te laten stellen maar de pretecho is de meest gekozen manier. Je kan natuurlijk direct na de pretecho een party organiseren voor je vrienden en familie om direct het nieuws te delen. Je kan het ook pas delen als jullie de 20 weken echo hebben gehad.


De 20 weken echo is vaak wel erg spannend omdat er dan gecontroleerd wordt of de baby goed groeit en of alles erop en eraan zit. Ook kan de 20 weken een dubbelcheck zijn of het geslacht daadwerkelijk een jongen of meisje is. Je wilt natuurlijk graag zeker weten wat het wordt voordat je het met je vrienden en familie gaat delen.


Maar goed, als je dus wilt wachten tot na de 20 weken echo dan moet je dus nog wel extra geduldig zijn voordat je het nieuws kan delen! En het hebben van geduld is niet voor iedereen op te brengen. Het is ook wel weer leuk om het nog even als een geheimpje voor jezelf te houden.


Vergeet in ieder geval niet om tijdig de uitnodiging te versturen naar je vrienden en familie die je er graag bij wil hebben.

 

Stuur een uitnodiging voor je Gender Reveal Party

Uitnodiging gender reveal party Boy or Girl what will it be

Bij een feestje hoort natuurlijk een leuke uitnodiging! Stuur een leuke uitnodiging rond en laat iedereen vast nadenken over wat voor geslacht jullie kindje heeft.
 

Kies voor een speciaal thema

Iedereen is natuurlijk hartstikke nieuwsgierig om erachter te komen of het een jongen of meisje wordt. Om het feest net de extra sparkle te geven, kan je er voor kiezen dat de gasten in een speciale dresscode komen. Je kunt ervoor kiezen dat de gasten een roze of blauw item meenemen, bijvoorbeeld een ballon, armbandje een stropdas, of een sjaal in de kleur van het geslacht wat ze verwachten. Dus wanneer ze denken een jongen, dan een blauw item, denken ze dat het een meisje wordt dan iets roze.


Daarnaast kies ervoor om de plek waar het feestje is extra leuk aan te kleden, kies bijvoorbeeld voor een speciaal thema. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een roze-blauwe versiering, versiering met verschillende kleuren ballonnen of ga voor een luxe uitstraling en kies (ook)voor goud of zilver. Ga je voor een thema, zorg dan dat alles tot in de details perfect is uitgewerkt en het leukste is natuurlijk om het geslacht echt geheim te houden voor alle gasten. Zo blijft het spannend voor iedereen!


Hieronder heb ik een aantal leuke ideeën voor je op een rij gezet voor de decoratie van je gender reveal party.

 

Gender reveal decoratiepakket

Gender Reveal Decoratie pakket Fissaly

Fissaly stelt al jaren alle feestpakketten zelf samen, hierdoor zorgen zij voor de meest mooie & complete decoraties op je feestje! Zo is de Gender Reveal set uniek samengesteld met sfeervolle decoraties waardoor je feest compleet is!


Het 42-delige feestpakket is meer dan compleet. Een ballon met confetti en genoegd decoratie om je huis te versieren voor je leuke party.


Nu tijdelijke extra scherp geprijsd. Indicatie prijs vanaf: € 26,95


 

Brownies met roze en blauwe muisjes

brownies roze witte blauwe muisjes

Deze brownies zijn om te smullen! En ze zien er ook nog eens heerlijk uit! Bestel deze brownies voor je gender reveal party en maak de tafel met hapjes helemaal compleet met deze heerlijke brownies. Je kunt de brownies makkelijk in kleinere stukjes snijden met een leuke prikker erin dan wordt het nog feestelijker! 

Heerlijke bonbons met de smaak van beschuit met muisjes!

bonbons roze en blauw met smaak van beschuit met muisjes

Deze handgemaakte geboorte bonbons zijn een feestje om te geven én te krijgen! De luxe doos telt maar liefst 35 bonbons, gevuld met beschuit met blauwe muisjes en roze muisjes. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor alleen roze of alleen blauwe, als je het geslacht al weet.


Ik kan je sowieso vertellen dat ze heerlijk smaken! Je kunt ook een kleiner pakketje bestellen, en lekker makkelijk het wordt bezorgd door de brievenbus. 

Invulkaarten gender reveal party

Ronde kaart baby voorspellingen

Organiseer je binnenkort een gender reveal party? Vergeet dan niet een setje invulkaarten mee te nemen. Er zijn zulke leuke setjes verkrijgbaar en het is echt een leuke aanvulling voor de gender reveal party.


Het is allereerst een leuke activiteit om tijdens de gender reveal party te organiseren en je hebt er weinig voor nodig. Leg de invulkaarten mooi op de gedekte tafel en laat alle gasten deze dag de invulkaarten invullen met de voorspellingen en natuurlijk de persoonlijke wens voor de baby.


Indicatie prijs: € 9,95


Ik heb een artikel geschreven met de leukste invulkaarten, gebaseerd voor de babyshower. Maar je kunt deze natuurlijk ook gebruiken voor je gender reveal party! 

Kies voor een spectaculaire onthulling

Het moment van de onthulling is spannend, maar kan ook heel sfeervol en mooi worden aangekleed. Zorg dat je een originele manier verzint om het geslacht te onthullen. Denk aan een ballon die open wordt geprikt, een piñata die kapot mag worden geslagen of een taart die kleurt zodra je er een stukje afhaalt. Zorg dat je eventueel een fotograaf inschakelt om de mooie momenten vast te leggen.


Er zijn vele manieren om aan je vrienden en familie bekend te maken wat het geslacht is van jullie baby. Ook is het natuurlijk maar de vraag of jij (en je eventuele) partner al wel op de hoogte zijn van het geslacht. Ik geef je mijn top 5 ideeën om het geslacht van je baby bekend te maken.

 

Gender reveal ballon set in dropzak

Grote gender reveal zak met roze ballonnen

Als je origineel wilt zijn dan is de nieuwe ballonzak (2021) echt ontzettend leuk! Het is een uniek en fris alternatief!


Het bevat 1 ballonzak, roze EN blauwe ballonnen! De perfecte manier om het geslacht van je baby te onthullen!


De ballon dropzak is gemakkelijk binnen of buiten te gebruiken.

Indicatie prijs; € 23,95
 

Ballon met confetti roze en blauw

Grote ballon met roze of blauwe confetti

Deze grote ballon van 90 cm is een mooie eye-catcher tijdens je party. Het is een mooie ballon. Je krijgt de ballon met daarbij geleverd 2 zakjes confetti, Een zakje met blauwe en een zakjes met roze papieren confetti. Vervolgens doe je de juiste papieren confetti in de ballon, Blaast hem op en op het gewenste moment prikt u de ballon door en dan komt u er op een super leuke manier achter wat het geslacht is van het kindje.

Indicatie prijs: € 9.75 

Gender reveal rookbox met de kleur roze of blauw!

gender reveal rookbox roze

Bij een feestje hoort natuurlijk een geweldige verrassing. Als je alles uit de kast wilt halen dan is de rookbox natuurlijk superleuk! (vooral ook leuk voor de foto's!) :)


De rookbox is er in vele maten en prijzen.

Prijs indicatie vanaf € 12,95 - € 60,-
 

Gender reveal party popper


Gender Reveal Party Popper

Een verrassende manier om het geslacht van je kind bekend te maken aan vrienden en familie! De gender party popper zal doormiddel van blauw of roze confetti onthullen of het kind een jongetje of een meisje is. Aan de buitenkant van het product staat in kleine letters of het roze of blauwe confetti is.


Indicatie prijs: € 9,95 

Snoepjes voor de gender reveal party

Snoepjes voor Gender Reveal Party

Deze snoepjes kleuren roze of blauw in je mond. Ontzettend leuk natuurlijk om met een je vrienden en familie tegelijk een snoepje in je mond te stoppen en dan wachten tot deze roze of blauw kleurt. Echt iets voor de snoepliefhebbers onder ons. En het leuke is, je kan het babyflesje personaliseren. Erg leuk om nog te bewaren voor later :) Indicatie prijs: € 9,95 

Taart met roze of blauwe vulling

Taart met roze of blauwe vulling

Je kunt er ook voor kiezen dat het geslacht tijdens de echo niet gedeeld wordt en het op een briefje wordt geschreven in een dichte envelop. Deze envelop kan je dan afgeven bij bijvoorbeeld een bakker die er een gender reveal taart van maakt. Dan weten jullie net als jullie vrienden en familie pas op het moment dat je de taart aansnijdt of het een jongen of een meisje wordt. Spannend! 🤩 Of als je het wel weet, bestel dan een leuke taart met een roze of blauwe vuling. 

Kies voor de perfecte locatie

Een gender reveal party kan je thuis organiseren, maar je kan ook uitwijken naar een andere locatie. Kies voor een plek waar veel ruimte is en waar je eventueel buiten kan zitten in het geval het mooi weer is. Houd rekening met het aantal gasten dat je uitnodigt, dit bepaalt tenslotte de grootte van de locatie. Zet op verschillende plekken iets te drinken en te knabbelen neer en zorg voor feestelijke muziek.


Laat duidelijk weten op de uitnodiging wanneer de gasten verwacht worden, en wanneer je het geslacht gaat onthullen. Dat moment wilt natuurlijk niemand missen!

 

Of houd ook het geslacht voor jezelf geheim

Houd jij ook van een verrassing, en wil je op de gender reveal party net zo verrast worden als alle anderen? Ga dan naar een bijvoorbeeld een bakker en laat een taart maken met een roze of blauwe vulling zonder dat jij het weet! Je kunt de verloskundige die de echo maakt met een briefje in een envelop laten stoppen en deze aan de bakker geven. Durf jij het aan? Of wil jij het liever alvast weten zonder het tegen iemand te vertellen? Maak je gender reveal party zoals jij het wilt!

 

De bedankjes

Last but not least: zorg dat je jouw gasten bedankt voor hun aanwezigheid en betrokkenheid. Stel bijvoorbeeld bedankjes samen met de kleur roze of blauw. Dit kan zijn in de vorm van een klein cadeautje bijvoorbeeld een zakje snoep met de kleur snoepjes van het geslacht erin. Zo geef je jouw gasten zeker iets leuks mee naar huis! Of geen een leuke roze of blauwe lolly wanneer de gasten naar husi gaan. Een kleinigheidje is vooral gewoon leuk!

 

Gender reveal party organiseren?

Een gender reveal party is een mooie manier om samen met je dierbaren het geslacht van jullie kindje te onthullen. Door creatieve manieren te bedenken om het geslacht bekend te maken, zorg je voor een onvergetelijke dag waar nog lang over nagepraat zal worden. Door één van deze leuke tips te volgen kan je de perfecte gender reveal party organiseren. Veel plezier en geniet van deze bijzonder mijlpaal.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page