top of page

De 11 leukste Netflix films voor een vriendinnenavond

Bijgewerkt op: 16 mei 2021

Al jaren ben ik echt een filmliefhebber. Het genre maakt mij niet veel uit. Ik houd van een goede romcom (romantische komedie), thriller, actie, science fiction...Ik heb best een brede smaak! Het enige waar ik niet zo blij van word zijn horrors. 🤨


netflix televisie

Als ik in een goede bui ben en een avond alleen thuis of met vriendinnen, dan kies is toch wel voor een leuke romantische film. Ik vind dat het voor een vriendinnenavond wel fijn is als het niet een al te zware film is. Ik ben gek op wat oudere films maar uiteraard kijk ik ook graag leuke nieuwe films!Ik heb een overzicht gemaakt van mijn topfilms. En het fijne is: ze zijn ook allemaal via Netflix te bekijken. 😀


A Star is born

Mocht je deze film nog niet gezien hebben? Reserveer dan snel een avond in je agenda. Ik heb deze film afgelopen jaar 2x gezien en ik ga 'm binnenkort zeker nog een keer kijken. Het is een heerlijke film met hele mooie nummers. Je krijgt echt een inkijkje in het leven van een muzikant. De acteurs zijn ook geweldig, lady Gaga en Bradley Cooper. Deze twee hebben echt een chemie. Echt een hele mooie, romantische indrukwekkende film met geweldige muziek. Pak de tissues er maar bij!

The Notebook

Dit is een heel mooi liefdesverhaal. Aan het einde van de film vallen de puzzelstukjes in elkaar. Een erg mooie film over liefde en het vertrouwen in de liefde. De film begint in de jaren 40 over twee jonge geliefden die door oorlog en klassenverschillen uit elkaar worden gedreven. Mannelijke hoofdrol, de jonge Ryan Gossling. *Zwijmel zwijmel* 😍


Magic Mike

Tja of het een goede film is daar zal twijfel over bestaan. Maar of het een leuke film is om te kijken dan kan ik daar zeker Ja op antwoorden. Een film met leuke sexy mannen die stripper zijn. Er zit ook wel een verhaal in maar verwacht geen grote verrassingen. Wel een goede film om lekker met je vriendinnen naar te kijken onder het genot van wat lekkers en een wijntje.


The Guernsey Literary Society

Een gekke naam voor een film. Als je deze film gaat kijken kom je al snel achter de reden dat deze naam aan de film is gegeven. Deze film met Michiel Huisman 😍 is echt het bekijken waard. Vooral als je van boeken houdt. Het is een mooie film ten tijde van de start van de WO II. De film start in de WO II en gaat een aantal jaren later verder. Ook verdriet, onmacht maar ook zeker de zoektocht naar de ware liefde staat centraal. Zitten wel feelgood momentjes in.


Twilight

De hele serie van Twilight staat op Netflix! Echt heel fijn 😎 De Twilight reeks is een hele goede voor een filmmarathon met je vriendinnen. Met Kristen Stewart en Robert Pattinson. Vampieren. verdriet en natuurlijke liefde. Wat wil je nog meer? 😃


Dirty Dancing

Dit is echt mijn all-time-favourite. Een heerlijke film waar Patrick Swayze toch echt op zijn best is. Mocht je deze nog nooit gezien hebben (wat bijna onmogelijk is😉) dan is dit echt een aanrader.

In het kort: een jong meisje uit een deftige familie gaat op vakantie naar Kellermans met haar gezin. Zij wordt verliefd op de stoere Johnny die dansleraar is en toevallig ook enorm sexy. Het is een mooi verhaal over liefde, vooroordelen, verwachtingen maar bovenal ook romantiek. Love it!Eat, Pray, Love

Mooie film met Julia Roberts. Als je van eten houdt is deze film om te watertanden. Het gaat over lekker eten, de zoektocht naar ware liefde en spiritualiteit. Mooie locaties over de wereld. Een mooie film met een goed verhaal. Gaat over verlies, zoektocht naar jezelf en natuurlijk de liefde en vriendschap.

Singel 39

Met Lies Visschedijk (hoofdpersonage Soof). Ik vind haar altijd leuk en lachwekkend. In deze film heeft ze een iets serieuzere rol. Ze is een workaholic met een kinderwens (zonder vaste partner). Leuke film voor een avondje op de bank.

Wine Country

Film over vrouwen en wijn. Een aantal vrouwen (40-50 plussers) gaan samen een aantal dagen weg na elkaar lang niet gezien te hebben. Door de wijn loopt de spanning soms wat hoog op, Vaak grappig, soms een beetje flauw. Dit zorgt wel voor herkenbaarheid. Leuke vriendinnenfilm het gaat echt over vriendschap. Erg passend voor een vriendinnenmomentje.


The age of Adaline

Dit is een erg bijzondere film. Als je het verhaal leest dan lijkt het erg vreemd maar toch hebben ze deze film zo gemaakt dat het erg indrukwekkend is. Goed verhaal en ook weer met Michiel Huisman 🥰. Het gaat over Adaline die al een eeuw 29 jaar is. Als ze verliefd wordt komen haar geheimen tot het licht. Het gaat dus over liefde, afscheid en vertrouwen.

Grease

Ook een goude oude! Deze mag ook niet ontbreken natuurlijk. Wat een heerlijke film ook. Ik heb deze pas weer in de bioscoop gezien. Deze heb ik lange tijd niet meer gezien. Hoe leuk is het als je deze weer eens terug kijkt. Het gaat over Danny (John Travolta) en Sandy (Olivia Newton John). Danny is een stoere gast in een leren jas. Sandy is een net meisje. Ze hebben elkaar leren kennen in de zomervakantie en dan blijkt dat ze bij elkaar op school zitten. Heerlijke musicalfilm. Een film om te kijken met je vriendinnen. Want het is totaal niet erg als je een stukje mist...


En heb je het al gehoord? Er komt waarschijnlijk een nieuwe Grease film aan! 🤗Filmavond inplannen met je vriendin(nen)

Als je een filmavond wilt gaan inplannen, vergeet dat niet een lekkere borrelplank of borrelpakket meet te nemen. Voor borrelinpsiratie kijk dan eens op:

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page