top of page

Dagje Center Parcs plannen? 7 redenen om het te doen!

Bijgewerkt op: 9 okt. 2023


Een week, midweek of zelfs een weekend weg in eigen land. Dat klinkt tegenwoordig voor veel gezinnen als een onmogelijke droom. Het leven is flink duurder geworden, waardoor lang niet iedereen zo’n uitje kan betalen. Maar wist je dat een kortere periode – zoals een dagje Center Parcs – ook mogelijk is? Zo kunnen jullie er toch . Bovendien zijn er dagjes Centerparcs op verschillende locaties mogelijk! Ben je benieuwd hoe dat precies zit en wat zo’n dagje inhoudt? Lees dan snel verder!


Is op vakantie gaan te kostbaar geworden?

Met al die stijgende kosten, van de boodschappen tot aan de energieprijs, zien veel gezinnen een vakantie niet meer gebeuren. En dat is erg jammer, want zo’n uitje is juist heel hard nodig. Niet alleen voor de ontspanning en om er echt even tussenuit te kunnen zijn, maar ook voor de nodige quality time. Samen tijd doorbrengen, versterkt nu eenmaal de band die je hebt met je gezin en partner.


Ik ben daarom op zoek gegaan naar een oplossing; een manier waardoor je ook met een kleiner budget iets leuks kunt ondernemen. En ik ontdekte dat er een hele leuke, betaalbare en toch originele oplossing is! Zo hoef je je kinderen niet alwéér mee te sleuren naar dat speeltuintje in de buurt om kosten te besparen. Het kan namelijk ook anders!


De oplossing: een dagje Center Parcs met het gezin!

De oplossing waar ik het over heb? Dat is een dagje Center Parcs met het gezin! Gewoon één dagje: ’s ochtends heen en eventueel ’s avonds alweer naar huis. Je hoeft hier namelijk niet meerdere dagen te verblijven. Ten minste, niet als je dat niet wilt of financieel niet redt. Dagjes Centerparcs zijn namelijk helemaal upcoming en bovendien een stuk haalbaarder voor veel mensen. Ze worden daarom maar al te graag gepland!


Dit is inbegrepen bij een dagticket Center Parcs


✅ Toegang tot zwemparadijs Aqua Mundo, waar je het hele jaar terecht kunt voor waterpret en spanning! Het uitnodigende, warme water en de coole glijbanen zijn goed voor uren vermaak;

✅ Toegang tot kind veilige plekken, zoals de speeltuinen en de kinderboerderij;

✅ Animatie met Orry & Friends of meedoen aan animatieavonden met karaoke, quizzen en meer;

✅ Buitenlucht activiteiten, zoals fietsen over groene fietspaden, de wandelpaden trotseren, sporten op fitness parcours, enzovoort!


En wist je dat je tegen een extra vergoeding tijdens je dagje Center Parcs ook toegang krijgt tot speelwerelden BALUBA en de Action Factory? Neem zelf een heerlijke, ontspannende massage tegen een vergoeding of boek tegen betaling een ponyritje, workshop of ga gezellig bowlen met elkaar!


Dagjes Center Parcs: wat is er te doen?

Nu vraag je je natuurlijk af wat je allemaal kunt doen tijdens één dagje Center Parcs. In principe een heleboel! Als je een dagticket boekt – en dat kan tegenwoordig dus! – dan krijg je toegang tot het zwemparadijs en alle andere faciliteiten. Lukt het niet om een hele dag vrij te nemen? Een halve dag of avond in Center Parcs doorbrengen mag ook! Je krijgt dan korting op je dagticket. Zo beleef je plezier voor alle leeftijden in een unieke omgeving. Plezier gegarandeerd!


Dagje zwemmen bij Center Parcs

Een dagje zwemmen in Center Parcs dat doe je in de Aqua Mundo. Aqua Mundo staat er om bekend dat het de leukste subtropisch zwembaden zijn van dit moment. Met de vele glijbanen, wildwaterbanen, bubbelbaden, palmbomen en subtropisch klimaat waan je je echt even een dagje in de tropen. Een dagje zwemmen in centerparcs is ideaal om er een echt dagje uit van te maken. En wil je verder kosten besparen? Geen probleem neem gewoon je eigen boterham mee, dit kan gewoon! En wil je toch iets lekkers snacken dat zijn er genoeg mogelijkheden om lekker uit eten te gaan.


Klimmen en klauteren, binnen en buiten!

Een dagje centerparcs is meer dan alleen zwemmen. Je kunt klimmen en klauteren, binnen of buiten en voor jong en oud. In het indoor speelparadijs kunnen de kleinere kinderen hun hart ophalen en uren spelen, Wil je nog meer avontuur? Dan kan je ook een dagticket voor de JungleDome in het Heijderbos bestellen, echt een aanrader! Het is een grote indoor speelwereld van 2500m2 groot echt in Jungle-style. In de tropische indoor speelwereld met touwbruggen, lianen en exotische dieren waant ieder kind zich in de jungle.


Houd je kind van spanning op hoogte dan kan je zelfs de high adventure ontdekken? Kortom een dagje centerparcs is echt gericht op kinderen, van kinder safari, pony rijden of een high adventure. Aan de allerkleinsten is gedacht maar ook zeker aan de wat ouderen kinderen. Liever even dansen dan is de kinderdisco ideaal. Elk vakantiepark van centerparcs is erop ingericht om een speciaal dagje uit van te maken.


Lekker ontspannen voor jong en oud

Je hoeft natuurlijk niet alleen maar te zwemmen, klimmen of te klauteren wanneer je een dagje Center Parcs hebt geboekt. Je kunt ook een heerlijke wandeling maken in de vaak bosrijke omgeving. Je kunt een massage boeken of gezellig met elkaar een potje bowlen. Ontzettend leuk om dit eens met je gezin te doen!


Kinderfeestje vieren bij Center Parcs?

Je kunt ook je kinderfeestje vieren bij Center Parcs vanaf 6 kinderen en 2 volwassenen. Je kunt dan gebruik maken van Aqua Mundo en je krijgt korting op je ticket! Maar let op niet bij elke Center Parcs kan je het kinderfeestje arrangement boeken. Dus bekijk per park of het mogelijk is. Wanneer je een dagticket wilt bestellen kan je hier ook een ticket voor een kinderfeestje bestellen. De Kempervennen, Limurgse Peel bieden sowieso een kinderfeestje aan.


Center Parcs locaties waar jullie welkom zijn

Een dagje Center Parcs is niet in elk park van Center Parcs te plannen. Er zijn in Nederland 9 parken waar je terecht kunt om een dagje te zwemmen in Center Parcs. De tarieven verschillen per park. Van hoe meer faciliteiten je gebruik kunt maken hoe meer je betaalt. Het leuke is dat je in sommige parken ook een kinderfeestje kan organiseren. Ontzettend leuk als je met je vriendjes een dag kunt zwemmen in Aqua Mundo! :)


Voor kinderen tm 2 jaar hoef je niet te betalen voor een dagje Center Parcs. Dus ook ideaal om je kleine te laten wennen aan het water in de Aqua Mundo. Er zijn ook parken zonder het subtropisch zwembad Aqua Mundo, zoals Parcc Sandur in Drenthe. Hier kan je voor ruim

€ 5,- per persoon een zeer voordelig dagje Center Parcs plannen.


Wil jij ook een dagje zwemmen in centerparcs? Ik heb voor jou de leukste parken op een rij gezet die je echt gezien moet hebben als je de ultieme Center Parcs beleving wilt proeven. Dit betekent toegang tot het subtropisch zwembad Aqua Mundo, veel speeltuinen voor kinderen zowel binnen en buiten en per vakantiepark nog meer verrassingen.

 

Dagje Center Parcs De Eemhof

Een dagje centerparcs in De Eemhof is het leukste gezinsuitje van dit moment. Het is niet voor niets dat Center Parcs de Eemhof als beste uit de test is gekomen als leukste subtropisch zwembad in de ANWB Kampioen. Kies je voor een dagje centerparcs in de Eemhof, dan ben je verzekerd van een dag vol plezier met geweldige binnen- en buitenactiviteiten. Ik heb hieronder in het kort de leukste activiteiten van centerparcs de Eemhof op een rij gezet voor jong en oud.

  • Een hele dag toegang tot het leukste subtropisch zwembad van Nederland, de Aqua Mundo. Je kunt er roetsjen van de glijbanen, een ritje maken op de wildwaterbaan of doe eens gek en kies voor de Flow Rider of kies voor avontuur in het golfslagbad. Is het lekker weer? Dan kan je ook een sprong wagen in het buitenbad, Voor de kleintjes is er ook genoeg te ontdekken in het Kinder-doe-bad.

  • Waan je echt in het buitenland in mediterrane sferen met de leuke winkeltjes en restaurants in het centrum, de Market Dome,

  • De grotere kinderen kunnen hun hart ophalen in de Action Factory, Actief bezig zijn en samen klimmen, klauteren, lasergamen en verschillende spellen kunt spelen.

  • High Adventure Experience is er voor de actieve kinderen, even een uurtje hier spelen en de kinderen slapen de avond goed! Je kunt hier van alles beleven in de buitenlucht.

  • Boogschieten of paintballen is een leuke activiteit die je met het hele gezin kunt doen lekker in de buitenlucht.

  • schijnt de zon neem dan een bezoekje aan de jachthaven De Marina. Hier kan je terecht voor vele watersportactiviteiten. Je hebt hier een strand en Beachclub om weer even op te laden.


 

Dagje Center Parcs Heijderbos



Wil je de allersnelste wildwaterbaan van Center Parcs een dagje uitproberen? Dan moet je een dagje centeparcs Heijderbos boeken. In de Aqua Mundo in het Heijderbos kan je terecht op de beste glijbanen. Daag je kind of vader uit voor een race in de Duo Racer glijbaan of ga op avontuur in de onderwaterwereld.


Een dagje centerparcs Heijderbos is perfect voor waterliefhebbers die ook houden van snorkelen. Het speciale snorkelbad is one-of-a-kind. Je snorkelt tussen tropische vissen, je waant je echt op een tropisch eiland. Laat je verbazen door de verbluffende onderwaterwereld.


Daarnaast is op het park ook een echt jungle nagebootst.Niet dat ik me kan voorstellen dat je nog tijd over hebt als je een dagje in de Aqua Mundo gaat vertoeven ;) Maar toch lekker dat de kinderen nog even kunnen spelen terwijl jij geniet van een lekker drankje op het terras. Center Parcs Heijderbos is gelegen in het noordelijkste puntje van Limburg.



 

Dagje Center Parcs Zandvoort

Wanneer je kiest voor een dagje Center Parcs Zandvoort heb je het geluk dat je vanuit het zwembad je een film kunt kijken ronddobberend.. Drie keer per week wordt namelijk het Aqua Romana omgetoverd tot Aqua Cinema.


Daarnaast zijn er verschillende glijbanen, een golfslagbad en een wildwaterbaan zodat de kinderen hun energie kwijt kunnen! Zijn de kinderen al iets groter? Dan kan jijzelf ook lekker chillen in het bubbelbad of stoombad.


Een dagje Center Parcs in Zandvoort biedt nog veel meer dan alleen de Aqua Mundo. Je kunt lekker gaan springen in het trampolinepark Jump Town. Ga mee op de kids safari of speel een potje minigolf. Zoals bij elke Center Parcs ontbreekt ook het speelparadijs Baluba niet. Een dagje Center Parcs Zandvoort staat gelijk aan een dag vol avontuur dichtbij het strand van Zandvoort!




 

Dagje Centerparcs Kempervennen

Een dagje centerparcs kempervennen is ideaal voor waterliefhebbers. De Aqua Mundo heeft de eerste loopingglijbaan van Nederland, dat is echt voor de waaghalzen. Ideaal voor families met tieners. Natuurlijk zijn er ook volop activiteiten voor de kleintjes maar met de facileiten in deze Aqua Mundo komen de tieners volledig aan hun trekken. Het leuke is natuurlijk ook dat je naast de Aqua Mundo ook nog genoeg kan beleven op het park zelf.


Je kunt een potje paintballen, of een vlucht door de licht met Zip Wire? De kleintjes kunnen genieten van de kinderboerderij en de vele speeltuinen. Is het lekker weer dan is het lange zandstrand een perfecte plek om een paar uurtjes te vertoeven.



 

Dagje Center Parcs 6 redenen om nu te boeken

Wanneer je een op zoek bent naar een dagje uit voor het hele gezin dan is een dagje Center Parcs echt een aanrader. Ben jij nog niet overtuigd? Ik heb de 6 redenen om nu een dagje Center Parcs te boeken op een rij gezet voor je.


✅Het subtropisch zwembad Aqua Mundo komt in de top 3 naar voren als beste uit de test. Je bent gegarandeerd van een echt leuk subtropisch zwembad waar jong en oud zich kunnen vermaken,

✅Je kunt een dagje, avond of halve dag het vakantiepark bezoeken

✅Boek je een dagje center parcs? Dan kan je gebruik maken van (bijna) alle faciliteiten op het park zoals Aqua Mundo, binnen- en buitenspeeltuinen, animatieavonden en nog veel mer

✅Je komt terecht in een bosrijke omgeving, je bent er écht even een dagje uit

✅Er zijn 9 vakantieparken in Nederland waar je een dagje centerparcs kunt boeken. En 5 vakantieparken in België.

✅Ook met een klein budget kan je hier prima vertoeven. Er zijn al parken waar een dagentree vanaf € 5,50 beschikbaar is.

✅Tegen betaling kan je gebruik maken van de vele activiteiten en services: overdekte speelwerelden (zoals de BALUBA en de Action Factory), horeca, massages, leuke workshops, Adventure Trail, bowling, ponyritjes, fietsverhuur,


Meest gestelde vragen over een dagje Center Parcs

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen voordat je een dagje Center Parcs boekt? Hieronder staan de meest gestelde vragen nog even op een rij. Maar laat gerust een reactie onder dit artikel achter als jouw vraag er niet tussen staat. Ik beantwoord hem zo goed als ik kan!


1. Wat is de minimale verblijfsduur bij Center Parcs?

Bij 9 nederlandse vakantieparken van Center Parcs kan je ook een dagticket kopen. Dit betekent dat het niet noodzakelijk is om een overnachting erbij te boeken. Perfect voor een leuke dagtrip met het gezin, familie en vrienden.


2. Wat is de beste Center Parcs aanbieding?

Een dagje centerparcs komt niet vaak als aanbieding op sites naar voren. Wanneer je een leuke aanbieding wilt scoren voor een verblijf - langer dan een dag - op Center Parcs, verwijs ik je graag door naar mijn volgende artikel.


3. Hoeveel kost dagticket voor een dagje Center Parcs?

Een dagticket voor Center Parcs is beschikbaar vanaf € 5,50 per persoon. De prijzen voor een uitgebreid park liggen soms wel boven de € 20,- per persoon. Kies je voor een paar uur toegang tot de Aqua Mundo of alleen een avondticket? Dan zijn er per park verschillende aanbiedingen te boeken. De links is dit artikel brengen je naar de verschillende informatiepagina's per park.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page