top of page

5x Het beste subtropisch zwembad van Nederland!



Wie met kinderen op vakantie gaat, weet dat zij zich snel vervelen. Daarom moeten er genoeg mogelijkheden tot vermaak zijn. Of je nu een dagje naar een pretpark of vakantiepark gaat of dat je er een paar nachten of langer verblijft… Met de aanwezigheid van een subtropisch zwembad scoor je punten bij de kleine waterratten! En het goede nieuws: je hoeft niet eens ver te reizen om een duik te nemen in zo’n subtropisch zwemparadijs. In dit artikel vertellen we je graag wat de 5 beste subtropische zwembaden van Nederland zijn. Lees je mee?


Wat is een subtropisch zwembad?

Wanneer je denkt: ‘Leuk! Water en kinderen die zich hiermee vermaken’, maar nog geen idee hebt wat een subtropisch zwembad precies is. We got you! Een subtropisch zwemparadijs is namelijk de naam voor een uitgebreid zwembadterrein. Hier is het water vaak wat warmer dan in een normaal zwembad. Reken op zo’n 27 of 28 graden. En de temperatuur van de lucht is ook hoger dan je gewend bent.


Je gaat niet naar een subtropisch zwembad of subtropisch zwemparadijs om baantjes te trekken. Sterker nog: daar heb je helemaal geen tijd voor. Er zijn namelijk allerlei waterattracties die om je aandacht schreeuwen. Van waterglijbanen tot wildwaterbanen en van een golfbad tot whirlpool. Je komt hier ogen en tijd te kort!


De voordelen van een subtropisch zwembad Nederland!

Wat zijn nu goede redenen om naar een subtropisch zwembad in Nederland te gaan? Om je ervan te overtuigen – en je kids zullen ons hier dankbaar voor zijn – hebben we de voordelen op een rijtje gezet. Dit zijn ze!


✅ Het is een ideaal dagje weg met het hele gezin;

✅ Jong en oud zal zich hier vermaken;

✅ Een subtropisch zwemparadijs heeft een gevarieerd aanbod;

✅ Volwassenen kunnen er ook op een ligbedje plaatsnemen;

Je hoeft Nederland niet uit om te zwemmen in een tropisch klimaat;

✅ De aanwezigheid ervan maakt een vakantie in eigen land altijd een succes;

✅ Het zal je kinderen nooit gaan vervelen.

✅Het is altijd lekker warm in een subtropisch zwemparadijs, vaak is de temperatuur tussen de 25 en 28 graden. In sommige baden ligt de temperatuur soms nog een paar graden hoger.


5x het beste subtropisch zwemparadijs voor jou en je gezin!

Er zijn in Nederland meer dan 600 zwembaden te vinden. Wanneer jij een dagje uit wilt met je gezin of vrienden dan wil je natuurlijk het beste subtropisch zwemparadijs ontdekken.


Waar je dan naartoe moet gaan? Ik leg het je uit! Ik heb de beste zwemparadijzen op een rij gezet, zodat jij de beste keuze kunt maken voor een dagje of meerder dagen er lekker tussenuit. Je hoeft niet perse ook direct een overnachting te boeken, vaak kan je er ook voor kiezen om een dagje naar een subtropisch zwemparadijs te gaan! Een geweldig gezinsuitje voor jong en oud!


1. Aqua Mundo in Center Parcs


Aqua Mundo

Aqua Mundo is de naam voor het zwemparadijs van Center Parcs. Het beschikt over ongekend leuke waterattracties waar jong en oud zich uren kan vermaken. Je beleeft hier niet alleen een avontuurlijke dag, maar je kijkt ook nog eens je ogen uit. Er zitten bijvoorbeeld echte vissen in het koraal bad! Zo ben jij niet de enige die ‘als een vis in het water is’. Super leuk!


Aqua Mundo is een enorm divers waterparadijs. Er is echt van alles te doen en dat maakt het concept nu zo uniek. Je kunt er wildwaterbanen trotsteren en van allerlei waterglijbanen zoeven. Maar er zijn ook attracties waarbij je vooral komt kijken en de wondere onderwaterwereld kunt ontdekken. Een ander groot voordeel is dat Center Parcs tot 90% minder chloor in haar zwembadwater doet. Daardoor zit je aan het eind van de dag niet met kinderen op de bank die rode, vermoeide en prikkende ogen hebben.


Waarom zwemmen in Aqua Mundo?

Een dagje zwemen in subtropisch zwembad Aqua Mundo is echt een belevenis. Je bent echt een dagje uit. Het zwembad is zo ingericht dat je je in een tropisch klimaat waant, met de mooie planten, stenen en bruggetjes. Je kijkt je ogen uit, en nog leuker de kinderen kunnen zich er echt een hele dag prima vermaken! Wat ook nog een pluspunt is, is dat als je een ticket voor Aqua Mundo hebt gescoord je de hele dag van de faciliteiten van het vakantiepark gebruik kunt maken.

Wil jij ook weten waar je de leukste Aqua Mundo´s kunt vinden? Ik heb het voor je uitgezocht! De leukste 5 Aqua Mundo´s heb ik al voor je op een rij gezet, benieuwd? Lees dan snel mee, maar vergeet niet deze onderstaande top 5 eerst nog even door te nemen. ;)


Dagticket subtropisch zwembad Aqua Mundo?

Wil jij een hele dag in het zwembad van Aqua Mundo plonsen? Dat kan! Je kunt ontzettend makkelijk een dagticket reserveren. Ik vertel je er meer over in mijn post; dagje Center Parcs boeken? 7 redenen om het te doen!

 

2. Het Tikibad in Duinrell


Waterpark Playa Duinrell
Waterpark Playa Duinrell

Zijn je kinderen gek op glijden van de allerleukste glijbanen? Dan ben je bij het Tikibad in Duinrell aan het juiste adres. Het Tikibad is het grootste waterpark van de Benelux. Met 21 verschillende soorten glijbanen voor jong en oud kan je je hier prima een hele dag vermaken. Eigenlijk is een dag tekort! Je kunt er ook makkelijk een paar dagen van maken, als je eenmaal hebt geproefd van Duinrell dan heb je aan één dag echt niet genoeg.


Waarom zwemmen in Tikibad Duinrell?

Als de 21 glijbanen nog niet genoeg voor je zijn, hierbij nog een paar redenen waarom je echt een keer naar het Tikibad zou moeten gaan:


✅Alle glijbanen bij elkaar opgeteld geven maar liefst 1,5 kilometer aan glijbaanplezier

✅Met temperaturen boven de 30 graden waan je je in tropische sferen in het Tikibad

✅Het tikibad in Duinrell is het GROOTSTE WATERPARK VAN DE BENELUX

✅voor kinderen is er het supertoffe kids waterpark Playa. Het water is hier maar 15 cm diep, ideaal voor de kindjes zonder zwemdiploma

✅ Je kunt ook makkelijk een dagticket kopen voor het Tikibad




3. Subtropisch zwembad Landal


Landal De Lommerbergen

Bij Landal kan je in Nederland terecht in drie vakantieparken met een subtropisch zwembad. Het subtropisch zwembad in Landal betekent een zomerse temperatuur, palmbomen, een golfslagbad en spectaculaire glijbanen. In een van de subtropisch zwemparadijzen is het heerlijk vertoeven. Je kunt een avontuurlijke rit in de wildwaterbaan aangaan of je kunt lekker relaxen in de wellness. Ook aan de kleinste gasten is gedacht. Het junglebad is een echte beleving voor de kleine waterratjes.


Zelf is één van mijn favorieten het Landal Park Hof van Saksen in Drenthe. Het park is iets prijziger dan de andere parken, dat komt voornamelijk doordat het gewoon echt een mooi park is met ook echt wat luxere huisjes. Ook kan je terecht in Het Vennenbos in Noord-Brabant of het wat grotere vakantiepark Lommerbergen in Limburg.


Dagje Landal subtropisch zwembad

Je kunt ook bij Landal een dagticket kopen. Zo ben je gegarandeerd van een leuk dagje weg voor je gezin en je betaalt niet direct de hoofdprijs! Je kunt een dagje naar het subtropisch zwembad in Het Vennenbos of Lommerbergen in Limburg.

 

4. De Bonte Wever in Assen

Wanneer je naar een subtropisch zwemparadijs wilt gaan hoef je niet perse naar een groot vakantiepark te gaan. Eén van de leukste hotels met subtropisch zwembad is de Bonte Wever aan de rand van Assen. Er is een golfslagbad, wildwaterkreek en twee spectaculaire waterglijbanen. Maar ook een 25-meter buitenbad. Voor de kleintjes is er een peuterbad en de volwassenen kunnen genieten in de sauna- en rustruimte. Hier vind je verschillende sauna's, stoomcabine, warmtebanken en douchestraat.


Dit geweldige viersterrenhotel is een zeer compleet hotel met een subtropisch zwembad en saunaparadijs. Gelegen dichtbij de historische binnenstad. En dat is nog niet alles! Je kunt er ook heerlijk vertoeven met je familie en vrienden. Ook voor een dagje uit kan je hier terecht, maar het is natuurlijk net zo leuk om er een paar dagen aan vast te knopen. Er is genoeg te beleven voor jong en oud. Je kunt in het hotel bowlen, gebruik maken van de fitness, animatie en nog veel meer.


Waarom kiezen voor De Bonte Wever?

Bij de Bonte Wever betaal je één vast bedrag voor alle faciliteiten, zelfs de drankjes en het gebruik van de kledinglockers zijn tijdens je bezoek inbegrepen. Het eten en drinken, toegang tot het subtropisch zwem- en saunaparadijs, de bowling, de fitness, de diverse spelactiviteiten en avondentertainment zijn bij de prijs inbegrepen.


Dagje subtropisch zwembad De Bonte Wever

Wil jij een dagje naar De Bonte Wever? Dat kan! Je kunt makkelijk een dagticket kopen voor het subtropisch zwembad en gebruik maken van de faciliteiten van het hotel. Benieuwd wat dit betekent en wat de kosten zijn?



 

5. Waterpark Aqua mexicana - Slagharen


Je zal het misschien niet direct zeggen maar in het Attractiepark Slagharen is ook een geweldig subtropisch zwembad aanwezig: het Waterpark Aqua Mexicana. Perfect voor alle grote en kleine waterratten. Voor de kleintjes is er de waterspeeltuin en voor de grotere kinderen zijn er 10 glijbanen te ontdekken. Attractiepark Slagharen is een perfect gezinsuitje om je een paar dagen te vermaken.


Aqua Mexicana is een subtropisch zwemparadijs voor het hele gezin. De naam zegt het al, je waant je in Mexico met palmbonen, in de zomer een echt strand en heel veel waterattracties. Kom tot rust in het bubbelbad of race met je kinderen van de verschillende snelle glijbanen naar beneden!


Dagje subtropisch zwembad Aqua Mexicana?

Wil je genieten van een volledige dag van Attractiepark Slagharen met toegang tot het subtropisch zwembad? Dat kan je een dagticket kopen voor het zwembad van € 8,95. Aqua Mexicana is namelijk niet inclusief bij je bezoek aan Slagharen. Voor vakantieparkgasten is het gebruik van Aqua Mexicana wel inclusief bij het verblijf.


 

Glijbanen en wildwaterbanen: waterpret voor iedereen!

Heb je één subtropisch zwemparadijs bezocht, dan heb je lang nog niet alles gezien. Er zijn vaak verschillende glijbanen aanwezig: lang en kort, met extra’s en spannende elementen. Sommige glijbanen zijn donker, bij andere lig je op een zwemband of maak je een vrije val! Er valt altijd wel iets te beleven wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.


Sommige baden beschikken over wildwaterbanen. Ook daarin beleef je gegarandeerd een avontuur! Er zijn wildwaterbanen voor (jonge) kinderen of die alleen onder begeleiding van een volwassene getrotseerd mogen worden. Dat ligt onder andere aan hoe de wildwaterbaan is ingericht en hoe sterk de stroming is.


Staat jouw kind – en jijzelf misschien ook wel –te (water)trappelen om naar een subtropisch zwembad te gaan? Dat kunnen we ons goed voorstellen. We wensen je alvast veel zwemplezier!


Meest gestelde vragen over een subtropisch zwembad

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Wil je meer weten over de minimum leeftijd voor kinderen in een subtropisch zwemparadijs? Of ben je benieuwd naar het bad met de meeste waterglijbanen? De meest gestelde vragen hieronder geven je daar antwoord op!


1. Hoe oud moet je zijn voor een subtropisch zwembad?

Een subtropisch zwembad is geschikt voor alle leeftijden. Voor kleine waterratjes zijn ondiepe waterspeeltuinen te vinden in de verschillende subtropische zwembaden, Het is standaard dat onder de 12 jaar er begeleiding van een volwassene moet zijn. Ook voor de oudere kinderen en volwassenen kan je echt een hele dag uittrekken om plezier te maken in de wildwaterbanen, glijbaden of lekker bubbelen in de bubbelbaden.


2. Welk subtropisch zwembad heeft de meeste glijbanen?

Dat is het subtropisch zwembad in Wassenaar: het Tikibad van Duinrell! Daar vind je maar liefst 21 waterglijbanen waar je gegarandeerd van opkikkert. Wil je graag een bezoekje brengen aan het grootste glij paradijs van Nederland en België? Dan moet je hier zijn!


3. Is een subtropisch zwembad ook geschikt voor volwassenen?

Een subtropisch zwembad is uitermate geschikt voor volwassenen. Wil je liever de drukte van kinderen ontwijken, kies dan voor een of meerdere dagen in de schoolweken. Dan kan je echt even tot rust komen in het subtropisch zwembad. Een dagje uit of meerdere dagen genieten in een subtropisch zwembad is perfect om lekker te zwemmen in tropische sferen.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page