top of page

5x Het beste subtropisch zwembad van Nederland!Wie met kinderen op vakantie gaat, weet dat zij zich snel vervelen. Daarom moeten er genoeg mogelijkheden tot vermaak zijn. Of je nu een dagje naar een pretpark of vakantiepark gaat of dat je er een paar nachten of langer verblijft… Met de aanwezigheid van een subtropisch zwembad scoor je punten bij de kleine waterratten! En het goede nieuws: je hoeft niet eens ver te reizen om een duik te nemen in zo’n subtropisch zwemparadijs. In dit artikel vertellen we je graag wat de 5 beste subtropische zwembaden van Nederland zijn. Lees je mee?


Wat is een subtropisch zwembad?

Wanneer je denkt: ‘Leuk! Water en kinderen die zich hiermee vermaken’, maar nog geen idee hebt wat een subtropisch zwembad precies is. We got you! Een subtropisch zwemparadijs is namelijk de naam voor een uitgebreid zwembadterrein. Hier is het water vaak wat warmer dan in een normaal zwembad. Reken op zo’n 27 of 28 graden. En de temperatuur van de lucht is ook hoger dan je gewend bent.


Je gaat niet naar een subtropisch zwembad of subtropisch zwemparadijs om baantjes te trekken. Sterker nog: daar heb je helemaal geen tijd voor. Er zijn namelijk allerlei waterattracties die om je aandacht schreeuwen. Van waterglijbanen tot wildwaterbanen en van een golfbad tot whirlpool. Je komt hier ogen en tijd te kort!


De voordelen van een subtropisch zwembad Nederland!

Wat zijn nu goede redenen om naar een subtropisch zwembad in Nederland te gaan? Om je ervan te overtuigen – en je kids zullen ons hier dankbaar voor zijn – hebben we de voordelen op een rijtje gezet. Dit zijn ze!


✅ Het is een ideaal dagje weg met het hele gezin;

✅ Jong en oud zal zich hier vermaken;

✅ Een subtropisch zwemparadijs heeft een gevarieerd aanbod;

✅ Volwassenen kunnen er ook op een ligbedje plaatsnemen;

Je hoeft Nederland niet uit om te zwemmen in een tropisch klimaat;

✅ De aanwezigheid ervan maakt een vakantie in eigen land altijd een succes;