top of page

Aqua Mundo bezoeken? Waterpret voor jong en oud bij Center Parcs!

Bijgewerkt op: 22 nov. 2022


Heb je een vakantie met het gezin op de planning staan en wil je je kinderen goed vermaken? Dan is een (mid)weekje Center Parcs ideaal. Zo’n vakantiepark is van alle gemakken voorzien en voor de kinderen is er genoeg te beleven. Ook in het water! Een vast onderdeel van Center Parcs is het waterpark Aqua Mundo. Hier hebben zelfs de allerjongsten urenlang waterpret. Ben jij benieuwd naar het aanbod aan waterattracties binnen Aqua Mundo? En wil je wellicht direct een weekje in eigen land boeken? Dan raad ik je aan om snel verder te lezen. We gaan je er alles over vertellen!

 

Wat is Aqua Mundo?

Aqua Mundo is de naam voor het zwemparadijs van Center Parcs. Het beschikt over ongekend leuke waterattracties waar jong en oud zich uren kan vermaken. Je beleeft hier niet alleen een avontuurlijke dag, maar je kijkt ook nog eens je ogen uit. Er zitten bijvoorbeeld echte vissen in het koraal bad! Zo ben jij niet de enige die ‘als een vis in het water is’. Super leuk!


Waarom is Aqua Mundo zo’n succes?


Aqua Mundo is een enorm divers waterparadijs. Er is echt van alles te doen en dat maakt het concept nu zo uniek. Je kunt er wildwaterbanen trotsteren en van allerlei waterglijbanen zoeven. Maar er zijn ook attracties waarbij je vooral komt kijken en de wondere onderwaterwereld kunt ontdekken. Een ander groot voordeel is dat Center Parcs tot 90% minder chloor in haar zwembadwater doet. Daardoor zit je aan het eind van de dag niet met kinderen op de bank die rode, vermoeide en prikkende ogen hebben.

 

Dit kom je allemaal tegen in Aqua Mundo!

Ben je benieuwd naar alle waterattracties en -bezienswaardigheden binnen Aqua Mundo? We hebben eens uitgezocht wat er allemaal te zien en te beleven valt binnen dit waterparadijs. Zet je schrap, want het is heel veel!


Waterglijbanen

Er zijn glijbanen in alle soorten en maten (lang, hoog, breed, snel, met bochten, enzovoort);


Wildwaterbanen Lachen, gieren en brullen doe je gegarandeerd tijdens deze banen met scherpe bochten en hoge snelheden.


Kinder-doe-bad

Leuke waterattracties voor jonge kinderen die (nog) niet zo van avontuur houden of nog te klein zijn. Maar wel met een leuke miniglijbaan!


Water Playhouse

Durft jouw kleintje onder de emmer met 900 liter water te gaan staan of speelt hij/zij liever met waterkannonnen en andere speeltjes.


Wild water rafting

Voor kids van 8 tot 14 jaar met stalen zenuwen is dit de leukste attractie van het park (met beschermende kleding en een instructeur die toezicht houdt).


Golfslagbad

Hoor je het signaal afgaan, dan wordt het tijd om de steeds hoger wordende golven te trotseren. Houd jij het hoofd boven water?


Snorkelbad

Zet een snorkel op en ontdek de tropische vissen in het snorkelbad. Zo dompel je je onder in een exotische onderwaterwereld, waar je het bestaan waarschijnlijk niet eens van af wist. Op zoek naar een Aqua Mundo met snorkelbad? Dan is Port Zelande, Park Zandvoort en Het Heijderbos perfect voor jou!


Bubbelbad

Wil jij lekker ontspannen terwijl de kinderen zich vermaken? Ga ook lekker het water in en geniet in een van de bubbelbaden.


Aqua workouts

Of ben jij liever sportief op vakantie? Dan is het leuk om mee te doen aan de aqua workouts in het zwembad. Zo kun je met weinig kans op blessures op een leuke manier aan je conditie werken!


Babyzwemmen

En speciaal voor ouders met baby’s wordt babyzwemmen georganiseerd. Onder begeleiding van een instructeur doe je oefeningen om je kleine spruit te laten wennen aan het water. Leuk voor jullie allebei!


Dicht bij huis, en toch helemaal ertussenuit

Alle voordelen van een waterpark op vakantie

Wanneer je een vakantie zoekt waar het hele gezin zich kan vermaken dan is een waterpark op vakantie echt een aanrader. Wist je dat er 27 parken van Center Parcs zijn in Nederland, Belgiè, Duitsland en Frankrijk? Wanneer je dus op zoek gaat naar jouw vakantiebestemming is het best lastig om de beste plek te kiezen. Vooral omdat je naast Center Parcs nog meer andere parken hebt met een zwemparadijs. Waarom je dan juist voor een park met Aqua Mundo zou moeten kiezen? Ik vertel het je hier!


✅ De ANWB Kampioen heeft de Aqua Mundo in de Eemhof bekroond als winnaar uit de test tot het beste, leukste en veiligste zwembad van Nederland. Als dat geen reden is om hier een bezoek aan te brengen?

✅ Ook leuk om te weten uit de test kwamen Port Zelande en De Huttenheugte op pplek 2 en 3 naar boven van de 12 leukste zwembaden van Nederland!

✅Iedere Aqua Mundo heeft zijn unieke glijbaan. Laat je keer op keer verbazen.

✅Aqua Mundo is perfect ingericht op jong en oud. Speciaal voor de kleintjes zijn er gratis zwemvestjes, babyboxen en een magnetron om het groentehapje op te warmen

✅Je kunt makkelijk lekker snacken in het café of breng je eigen boterham mee, alles kan en mag bij Aqua Mundo

✅Ook zeer geschikt voor mensen met een beperkte mobiliteit

✅De Aqua Mundo is ook een dagje te boeken zonder overnachting op het vakantiepark. Echt waar! Lees snel meer om meer te weten te komen over een dagje weg naar Center Parcs

✅Het organiseren van een kinderfeestje in Aqua Mundo? Dat kan ook! Ideaal feestje voor een leuke scherpe prijs

✅Ook de volwassenen komen volledig aan hun trekken, bubbelen in het bubbelbad of snorkelen in het snorkelbad. Of natuurlijk lekker relaxen op een vakantiebed terwijl de kids zich onderdompelen in het water.


Aqua Mundo Center Parcs: dit zijn de top locaties!

De leukste Aqua Mundo's heb ik voor je op een rij gezet. Je kunt dus ook prima een dagje weg naar Aqua Mundo toe om lekker te vertoeven met je gezin. Je hoeft echt niet perse direct een midweek of lang weekend weg (maar ik kan het je wel aanraden haha) Ben jij ook benieuwd welk park perfect bij jullie past? Ik heb de 5 leukste parken met Aqua Mundo op een rij gezet. Het zijn stuk voor stuk een 4 of 5 sterrenparken, dit betekent dat je een zeer uitgebreid aanbod hebt met diverse activiteiten, accommodaties en de mooiste faciliteiten, voor elke leeftijd. Midden in een prachtig landschap. de Lees maar mee!


1. Aqua Mundo Eemhof


De Aqua Mundo Eemhof is echt één van de waterparken in Nederland die je van je lijstje moet kunnen afstrepen als je gek bent op waterglijbanen en avontuur. Met de wildwaterbaan, de Duo Racer en de Turbo Twister voel jij je als een vis in het water. ;) De Eemhof is een van de vernieuwde 5 sterren parken van Center Parcs gelegen in Zeewolde. En eerlijk is eerlijk in de Aqua Mundo voel jij je op vakantie net alsof je op een tropisch eiland bent.

Zoals eerder aangegeven kwam de Aqua Mundo van de Eemhof ook als beste uit de test van de ANWB.De ANWB Kampioen-testers vermaakten zich in het bijzonder in de Turbo Twister – de supersnelle bandenglijbaan waarin je spectaculair ronddraait in trechters. Ook veiligheid en hygiëne waren dik voor elkaar. Een terechte nummer 1!


De glijbanen en wildwaterbaan zijn gericht op kinderen vanaf 5 jaar. Daarnaast kan je er leren surfen op de golven van de unieke Flow Rider onder begeleiding van een ervaren instructeur.


Voor kinderen vanaf 8 jaar is de Aqua Mundo Eemhof ook perfect vertoeven. Roetsj jij met een topsnelheid 154 meter in een rubberen band van de gloednieuwe glijbaan de Turbo Twister achterstevoren naar beneden? Er zijn ook verschillende activiteiten voor jong en oud in het water te beleven, een potje waterpolo of waterbasketballen het kan allemaal!


Daarnaast kan je leren duiken, er is zelfs speciaal een duikintroductie voor kinderen. Dat is pas een familieuitje om nooit meer te vergeten. Voor de kleinere kinderen is er ook genoeg te beleven. En zijn de kleintjes moe? Dan kunnen ze even chillen in de box, deze staan verspreid in de Aqua Mundo. Dan kan papa of mama ook even genieten van een spannend boek of bakje koffie.



 

2. Aqua Mundo Zandvoort


De Aqua Mundo Zandvoort is het waterpark waarbij je een film kunt kijken ronddobberend vanuit het zwembad. Drie keer per week wordt het Aqua Romana omgetoverd tot Aqua Cinema.


Daarnaast zijn er verschillende glijbanen, een golfslagbad en een wildwaterbaan zodat de kinderen hun energie kwijt kunnen! Zijn de kinderen al iets groter? Dan kan jijzelf ook lekker chillen in het bubbelbad of stoombad,


In Aqua Mundo Zandvoort zijn er voor jong en oud genoeg activiteiten waar je aan kunt deelnemen. Wil je lekker bewegen in het water? Kies dan voor een Aquarobics les of boek een workout op de AquaBase, een drijvende mat in het water. Ideaal om ook nog even te bewegen na al het lekkere eten.



 

3. Aqua Mundo Kempervennen

De Aqua Mundo Kempervennen in Noord-Brabant heeft sinds kort de Aqua Racer en de Aqua Loop geopend! De eerste loopingglijbaan van Nederland, dat is echt voor de waaghalzen. Ideaal voor families met tieners. Natuurlijk zijn er ook volop activiteiten voor de kleintjes maar met de facileiten in deze Aqua Mundo komen de tieners volledig aan hun trekken. Het leuke is natuurlijk ook dat je naast de Aqua Mundo ook nog genoeg kan beleven op het park zelf.


Wat dacht je van snorkelen met tropische vissen om je heen? Of



 

4. Aqua Mundo Port Zelande


De Aqua Mundo Port Zelande staat bekend om de adrenalinekick die je krijgt van de Turbo Tunnel of de wildwaterbaan. De Turbo Tunnel is al geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Met een grote zwemband door een donkere tunnel lekker naar beneden roetsjen. Ideaal voor kinderen en tieners. Voor alle leeftijden is er genoeg te beleven.

Volwassenen en kinderen kunnen een duik instructie krijgen. Daarnaast kan je zelfs een PADI Scubi Diver-cursus volgen. Dan kan je vervolgens over de ele wereld max in 12 meter diepte gaan duiken.


Waarom Aqua Mundo Port Zelande boeken? De Aqua Mundo is sinds kort vernieuwd, het is groter geworden en je voelt je echt op vakantie in de tropen.



 

5. Aqua Mundo Heijderbos


Wil je de allersnelste wildwaterbaan van Center Parcs uitproberen? Dan moet je bij Aqua Mundo Heijderbos zijn. In Aqua Mundo Heijderbos kan je terecht op de beste glijbanen, daag je kind of vader uit voor een race in de Duo Racer glijbaan of ga op avontuur in de onderwaterwereld.


Aqua Mundo Heijderbos is perfect voor waterliefhebbers die ook houden van snorkelen. Het speciale snorkelbad is one-of-a-kind. Je snorkelt tussen tropische vissen en je waant je echt op een tropisch eiland. Laat je verbazen door de verbluffende onderwaterwereld.

Daarnaaast is op het park ook een echt jungle nagebootst.Niet dat ik me kan voorstellen dat je nog tijd over hebt als je een dagje in de Aqua Mundo gaat vertoeven ;) Maar toch lekker dat de kinderen nog even kunnen spelen terwijl jij geniet van een lekker drankje op het terras.


 

Meest gestelde vragen over Aqua Mundo

Sta jij te (water)trappelen om een duik te nemen in het waterpark Aqua Mundo? Of heb je nog een paar vragen die je beantwoord wilt hebben, voordat je in het water springt? Hieronder vind je de meest gestelde vragen op een rij.


1. Hoe oud moeten kinderen zijn voor Aqua Mundo?

Vanaf 12 jaar mogen kinderen zonder begeleiding van een volwassene naar binnen. Iedereen die jonger is dan 12 moet een begeleider van 18+ binnen handbereik te zijn.


2. Mogen kinderen zonder volwassenen zwemmen in Aqua Mundo?

Kinderen vanaf 12 jaar hebben de volledige vrijheid in Aqua Mundo. Wanneer kinderen nog niet kunnen zwemmen, moeten de kinderen ten alle tijde zwembadjes of zwemvestjes dragen. En de volwassene moet binnen handbereik zijn voor kinderen onder de 12 jaar.


3. Tot welke leeftijd is Aqua Mundo een leuk waterpark?

Aqua Mundo is ontzettend leuk voor alle leeftijden! Sommige glijbanen en wildwaterbanen zijn pas vanaf 6, 8 of soms zelfs 12 jaar te gebruiken. Dit geeft wel aan dat er genoeg te beleven is voor jong en oud. Ga je met tieners op stap dan is de Aqua Mundo Kempervennen een ontzettend uitdagend waterpark waar de tieners zich zeker zullen vermaken!

4. Welke Aqua Mundo is het leukst?

Welke Aqua Mundo het leukst is kan ik je niet vertellen, dat zou je zelf moeten gaam ontdekken. Het verschilt in welk gezelschap je bent. Ben je met grotere kinderen op pad dan is een Aqua Mundo met veel glijbanen geweldig! Wanneer je met jonge kinderen op pad gaat dan zijn eigenlijk alle Aqua Mundo's perfect. Voor de kleintjes zijn er leuke kinder-doe-baden met fonteintjes, glijbaantjes en veel waterpret.




Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page