top of page

Afscheid collega? Top 12 afscheidscadeaus op een rij

Bijgewerkt op: 20 jun. 2022


date

Afscheid nemen van je collega is vaak lastig, vooral als het één van je favoriete collega´s is.

Of je collega nu weg gaat omdat hij met pensioen gaat of een andere baan heeft gevonden, een afscheidscadeau is zeker op zijn plaats. Maar wat is een geschikt afscheidscadeau voor je collega?


Wat is een afscheidscadeau collega?

Voordat we verder gaan, wat is een afscheidscadeau collega precies? Eigenlijk is dat niet zo moeilijk uit te leggen. Het is een cadeau voor je collega die binnenkort je ex-collega wordt. Dus een cadeau voor een collega waar je afscheid van gaat nemen. Een afscheidscadeau kan werkelijk van alles zijn. En hoewel zo´n afscheidscadeau niet gebonden zit aan regels, kan je zelf zo groot uitpakken als je wilt.


Er zijn tegenwoordig heel veel cadeaus die je als afscheidscadeau kunt geven. Wat

dacht je een invulboekje ingevuld door de collega´s, een grappige mok met snoep, of een chocolade cadeau? Altijd leuk om te geven én te krijgen.

 

Waarom een afscheidscadeau aan je collega geven?

Waarom je iemand een afscheidscadeau geeft, kan soms een verschillende reden hebben.

Vaak is de reden dat iemand een nieuwe baan heeft gevonden of dat iemand met pensioen gaat. Het kan natuurlijk ook dat iemand een sabbatical opneemt en een mooie wereldreis gaat maken. Eigenlijk is de vraag niet waarom een afscheidscadeau geven, maar wat voor afscheidscadeau kies jij? Een afscheidscadeau is in elk geval een leuke manier om iemand te bedanken of heel veel succes te wensen. Afs

 

Welk afscheidscadeau kies jij?

Je kunt een afscheidscadeau zelf maken of een leuk afscheidscadeau kopen. Er zijn veel leuk kleinere afscheidscadeautjes, zoals bijvoorbeeld een grappige sleutelhanger of een leuke mok met een grappige quote. Je kunt ook kiezen voor een persoonlijk afscheidscadeau en zelf iets maken, zoals bijvoorbeeld een invulboek waar alle collega´s iets in kunnen schrijven of een leuke mok of tas die je zelf kunt ontwerpen. Al met al, er zijn genoeg mogelijkheden om je collega een welverdiend afscheid te geven. Lees maar mee!

 

Afscheidscadeau collega zelf maken

Wanneer je zelf een afscheidscadeau voor je collega wilt maken dan zijn er leuke opties beschikbaar. Je kunt een persoonlijk cadeau laten maken met een eigen tekst, foto of een afscheidsboekje. Wat dacht je van een leuke mok met al jullie namen er op? Of een snoeppot ontwerpen met zijn/haar favoriete snoep?

 

Afscheidscadeau collega vrouw

Wanneer je een afscheidscadeau moet verzinnen voor je collega vrouw, kom je vaak nog wel weg met een leuk bosje bloemen en een lief kaartje. Maar er is zoveel meer leuks om te geven. Alleen een kaartje of een bosje bloemen is anno 2022 wel een beetje saai. Lees snel mee met leuke afscheidscadeaus voor een collega vrouw.

 

Afscheidscadeau collega man

Een afscheidscadeau kopen voor je collega man kan best lastig zijn. Want wat is nu een origineel cadeau en waar kan je hem echt blij mee maken? Veel mannen zijn al blij met een lekker flesje drank of heerlijke chocolade. Maar naast deze favoriete cadeaus zijn er nog veel meer cadeaus die geschikt zijn om aan je mannelijke collega te geven.

 

Afscheidscadeau collega zorg

We weten allemaal dat werken in de zorg echt hard werken is. Tijdens de pandemie hebben we veel hardwerkende mensen in de zorg gezien. Als een collega uit de zorg een andere baan heeft of met pensioen gaat, dan verdient die collega het zeker om even in het zonnetje gezet te worden. Want een persoonlijk afscheidscadeau is zeker op zijn plaats.

 

Afscheidscadeau collega pensioen

Er zijn eigenlijk twee redenen waarom iemand weg gaat. Of omdat diegene een andere baan heeft gevonden, of dat hij/zij stopt met werken. Dan is de hoofdreden vaak dat iemand met pensioen gaat. Wanneer je collega weg gaat omdat hij met pensioen gaat, dan heb je het vaak wel zien aankomen. Toch kan het als een plotselinge gebeurtenis voelen als het toch echt gaat gebeuren. Als de collega waar je vaak jaren mee samen hebt gewerkt, gaat genieten van zijn welverdiende pensioen, is dit toch echt wel een moment voor een feestje. Des te meer een reden om een mooi cadeau uit te zoeken.

 

Kleinigheidje voor collega

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een kleinigheidje te geven aan je collega. Het gaat vooral om het gebaar. Wanneer je zelf iets wilt geven als kleinigheidje voor je collega dan heb je ook leuke kleine afscheidscadeautjes. Kies bijvoorbeeld voor een leuk kaartje of een doosje lekkere bonbons.

 

Ik heb de top 12 afscheidscadeaus voor je collega op een rij gezet😉 Laat je inspireren door mijn top 12!


Top 12 afscheidscadeaus voor je collega

 

Heliumballon Bedankt

Een bedankje is wel op zijn plaats als je collega weg gaat. En met een heliumballon Bedankt is alles feestelijker! Als je afscheid neemt van je collega dan wil je hem of haar natuurlijk ook verrassen.


Met deze vrolijke ballon heb je in ieder geval een leuk cadeau om mee te geven tijdens het afscheid.

Vanaf € 14,99


 

Afscheidsboek / invulboek collega


Laat al je collega's hun eigen verhalen en succeswensen opschrijven in dit afscheidsboek. Dit afscheidsboek zorgt zeker voor een glimlach bij je vertrekkende collega. En zo wil je de werkrelatie natuurlijk ook afsluiten. Met die leuke persoonlijke afscheidsboek geef je alle gekke momenten en toffe verhalen -gebundeld in 1 boek- mee als blij(vend)e herinnering. Mooi voor nu en voor later!

Voor de extra glimlach: de complimentenpagina's en 2 gratis kaartjes om uit te knippen achterin het afscheidsboek.


Dit invulboek is voor 24 personen. Is de groep een stuk groter? Kies dan voor het Uitzwaaiboek XL voor 36 personen. Vanaf € 22,99
 

Zoedt invulboek - afscheidsboek - Dag dag dagboek


In dit leuke afscheidsboek kan je leuke quotes, verhalen en wensen opschrijven als mooi aandenken voor je collega.


In dit invulboekje worden vragen gesteld over de persoon die afscheid neemt. Ontzettend leuk om in te vullen door collega's. Daarnaast is er ook ruimte om foto's te plakken, tekeningen te maken of gekke quotes te handletteren. Kortom: een super leuke manier om de vertrekkende collega mooie herinneringen mee te geven! Vanaf € 14,95

 

The Gift Label handzeep met eigen tekst

Een leuke handzeep fleurt elke keuken of badkamer op. Deze handzeep van The Gift Label kun je voorzien van een eigen tekst of naam waardoor je er een super leuk persoonlijk cadeautje van kunt maken. Ontzettend leuk cadeautje als iemand een nieuwe baan heeft. Elke keer als je ex-collega dit ziet staan in haar badkamer krijgt ze een positieve boost! En het leuke is dat de ontvanger kan ontzettend lang van genieten, en het flesje natuurlijk hervulbaar is.

Vanaf € 15,95 

Invulkaarten Bye Bye Lieve Collega (Sillibeads) - 15 stuks

Wil je je leuke collega bedanken met een leuk uniek aandenken? Op deze hippe Invulkaartjes van SilliBeads kunnen leuke vragen beantwoordt worden door alle betrokken collega's. De Invulkaarten kunnen eventueel thuis ingevuld worden. Daarna bundel je alle invulkaartjes samen met een leuk ringetje waardoor het een leuk cadeau is om te geven en alles ook goed bij elkaar bewaard blijft. Hang ze aan een leuke bos bloemen of aan een leuke ballon. ;)


Vanaf € 14,95 

Mok met tekst: Good luck finding better colleagues than us

De zilveren beker met de tekst: Good luck finding better colleagues than us is een grappige mok om cadeau te doen bij het afscheid. Leuk om te vullen met het favoriete snoep van je collega.


Vanaf €17,95 

Afscheidsbundel collega

Met deze unieke afscheidsbundel kun je op een leuke manier afscheid nemen van een collega. Laat ieder van je collega's een kaartje invullen voor de vertrekkende collega. De kaarten worden gebundeld in de bewaarbundel.

Kortom een hele leuke manier om de vertrekkende collega een mooi en blijvend afscheidscadeau te geven!

De afscheidsbundel heeft een voor- en achterkant met twee ringen, die gemakkelijk open en dicht kunnen.

Vanaf €19,95 

Gepersonaliseerd boekje: Ik wens je heel veel geluk

Een cadeau met een persoonlijke touch is hartstikke leuk om te geven. Dit gepersonaliseerde boekje 'Ik wens je heel veel geluk' is gevuld met allerlei quotes en foto's die met geluk te maken hebben. Zo heeft de lezer iedere dag een kleine portie geluk om die dag nog beter te maken! Wat is leuker dan je ex-collega een portie geluk meegeven.


De naam van je collega wordt op de kaft verwerkt. Op het voorblad is ruimte voor een persoonlijke boodschap van de gever en een foto naar keuze. Het boek met naam heeft een luxe kaft en prachtige illustraties. Vanaf € 16,95 

Bonbons Thank You

Deze favoriete bonbons zijn gemaakt van de lekkerste chocolade en gevuld met 15 overheerlijke smaken. Bedank iemand met een luxe doosje handgemaakte bonbons, succes gegarandeerd!


Het fijne is dat dit pakketje in je brievenbus wordt afgeleverd. Dus je hoeft er niet voor thuis te blijven. Meer inspiratie nodig voor chocolade door de brievenbus klik hier :) Vanaf € 16,95
 

Verjaardagskalender

Je denkt misschien in eerste instantie, waarom zou ik een verjaardagskalender cadeau geven? Maar hoe grappig is het als je deze verjaardagskalender geeft ingevuld met al jullie namen. Dan kan je ex-collega in ieder geval nooit meer jullie verjaardag vergeten. Ik heb een leuk overzicht gemaakt van de tofste verjaardagskalenders van dit moment.

Vanaf € 9,95 

Cadeaupakket afscheid collega

Hoe ontzettend tof is dit cadeaupakket voor het afscheid van je collega! Als je dit samen met je collega's geeft dan heeft je collega een tas vol mooie cadeaus!

Je ontvangt een toffe tas, een lieve kaart, een handig notitieblok en eeb mooi uitzwaaiboek met jullie zelfgeschreven herinneringen erin.


Alles past mooi bij elkaar en je bent in één keer klaar! Hoe grappig is het om de 'I'll Be Bag'-tas te geven aan je aanstaande ex-collega! Want als je collega weg gaat, dan pas weet hij wat hij/zij heeft gemist. En wie weet komt je collega over een tijdje gewoon weer terug. ;)

Vanaf € 39,50


 

Afscheidscadeau kopen?

Ik hoop dat ik je en bom inspiratie heb kunnen geven om een leuk afscheidscadeau voor je collega te kopen. Het is ontzettend handig om je cadeau online te bestellen, want op veel websites geldt: plaats je vandaag een bestelling, dan is je afscheidscadeau

morgen in huis. Het is dus ook nog eens een snelle oplossing. Heel handig

wanneer je toch vergeten bent om een afscheidscadeautje te kopen voor je collega. Laat het cadeautje dan gewoon heel simpel bezorgen op je werk! Een leuk afscheidscadeau kopen is lekker makkelijk geregeld!

 
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page