top of page

Waarom de bibliotheek helemaal hip is!

Bijgewerkt op: 16 mei 2021

Wil jij ook lekker lezen maar weet je niet waar je moet beginnen? Welke boeken vind je echt interessant? Vorig jaar had ik mezelf een doel gesteld om elke maand een boek te kopen zodat ik me de kennis van anderen kon gaan toe eigenen. Ik houd namelijk van echte boeken. Alles is al zo digitaal. De wereld verandert snel om ons heen. Hoe mooi is het als je dan een boek kan vasthouden. Maar nadat ik best wat boeken had gekocht ben ik overgegaan naar een abonnement bij de bibliotheek.


Boeken lenen bij de bibliotheek

Ik merkte dat het toch namelijk best wat geld kost als je alle boeken die je wilt lezen gaat kopen. En helaas is het soms zo dat een boek tegenvalt of je toch niet van plan bent om deze nogmaals te lezen. Dan is het jammer als je dat boek hebt gekocht. Als ik een beetje doorlees lees ik sommige boeken makkelijk binnen een week uit. Dus ik had eigenlijk te weinig boeken om mijn maand mee te vullen. 😊 Om deze reden heb ik vorig jaar juli voor mijn verjaardag een abonnement van de bibliotheek gevraagd. Dit is toch wel één van de leukste cadeau´s die ik ooit heb gekregen en waar ik dus al een heel jaar lang van kan genieten! 😎 Ik verbaas me er eigenlijk over dat ik dus eigenlijk helemaal niet volledig op de hoogte was wat de bibliotheek allemaal te bieden heeft. Mocht jij ook nog geen actieve ''biebganger'' zijn dan kan ik je wellicht inspireren om ook fan te worden 😃 Sowieso kan je kinderen voor de kinderboeken gratis aanmelden! Vaak krijg je daar automatisch bericht van als je kind geboren is.


De 5 dingen die ik niet wist over de bibliotheek.


1. Boeken online reserveren

Ik ben echt van mening dat de bibliotheek echt helemaal van deze tijd is. Er is namelijk ook een app zodat je lekker makkelijk boeken vanaf je bank kan reserveren. Je krijgt een melding als het boek onderweg is naar jouw locatie en dan kan je het boek ophalen. Deze staat dan voor je klaar in de kast met reserveringen. Ontzettend makkelijk en tijdbesparend. Je loopt even naar binnen en hup via je pasje en het geautomatiseerde systeem kan je binnen twee minuten weer buiten staan met je boek. Ik dacht altijd dat je rond moest lopen door al die gangen en je boeken moest gaan zoeken. Misschien ben ik gewoon niet meer van deze tijd 😉 Je kan dus ontzettend makkelijk online zoeken in alle bibliotheken en een verlanglijstje maken. Dan kan je je boek reserveren als je er tijd voor hebt. In het begin maakte in de fout dat ik een hele stapel boeken ging reserveren omdat ik iets te impulsief was. Op een gegeven moment had ik een stuk of 8 boeken die ik in één keer mee kon nemen. Dat was iets te veel. Je mag dus 15 boeken per keer meenemen, dat zijn twee tassen vol!


2. De boeken komen zelfs naar je toe!

Ik wist eerder niet dat je de boeken op elke bibliotheeklocatie kon laten bezorgen. Nog makkelijker dus! Bij ons zit een kleine bibliotheek in het gebouw van de basisschool. Hier staan alleen boeken voor kinderen maar hier wordt dus elke keer mijn gereserveerde boekje gebracht. Hoe mooi is dat! Echt heel fijn! En het leuke is dat er ook vele leuke tijdschriften liggen die je gewoon kan lenen.


3. Verlengen vanaf de bank

En wat nog fijner is je kan de boeken dus lekker via je appje verlengen als je wilt. Wil je ook aan de slag met zelfontwikkeling of gewoon lekker fictie lezen? Kijk dan eens bij de bibliotheek volg deze link voor de informatie over een abonnement. Voor ruim € 50,- kan je dus een heel jaar lang boeken lezen.

4. Luisterboeken luister je ook gewoon via de bibliotheek

En je hebt natuurlijk ook nog genoeg keuze uit de luisterboeken. Ook fijn als je lekker in de avond een wandeling maakt en relaxed een boek kan luisteren. Vaak heb je mooie stemmen die het vertellen. Je kan dus ook een voordeliger abonnement afsluiten voor alleen e-books en luisterboeken. Misschien is dat iets voor jou?


5. Wat is er nog meer te vinden bij de bibliotheek?

Tijdschriften, kookboeken, reisgidsen, films, series, magazines.


Dus... mocht je nog een verjaardagscadeau voor jezelf (of een vriend of vriendin natuurlijk) willen verzinnen? Denk dan ook eens aan een bibliotheekabonnement. Hoe leuk als jij of iemand anders er een jaar lang van kan genieten.


Bestellen van tweedehandse boeken

Ik bestel nog steeds wel steeds boeken. Vooral als ik weet dat ik de boeken vaker ga lezen en ze gewoon wil hebben. Als ik boeken bestel, dan bestel ik ook vaak juist tweedehands. Zo leuk. Het geeft een soort saamhorigheidsgevoel als je een boek leest wat door meerdere handen is vastgehouden. En het is ook voordeliger dan een heel nieuw boek 😉 Ook vind ik het vaak fijn om alinea's te arceren en uitroeptekens erbij te plaatsen als ik dit


stuk later nog eens wil lezen. Als het boek echt van mij is, dan vind ik dat ook geen probleem. Leuk juist als een boek echt goed gebruikt wordt.

Ik heb pas het boek Ongekende Vermogens van Tony Robbins uitgelezen. Het boek was tweedehands (en lichtbeschadigd ik heb geen beschadiging kunnen ontdekken hoor). Voor mij nog in perfecte staat. Er staat een handgeschreven tekst in. Die wil ik graag met je delen. Ik vind het hartverwarmend. Het is net of ik stiekem een brief van een ander lees. Ben erg benieuwd of deze mensen elkaar ooit nog hebben gezien. 😊

Handgeschreven tekst in Je Ongekende vermogens

Als je liever kiest voor alleen luisterboeken dan is wellicht Storytel iets voor jou?

Je kan dit als nieuwe abonnee 14 dagen uitproberen. Dus wat houdt je tegen? 😏Storytel is een unieke streamingdienst voor luisterboeken, sinds 2013 actief op de Nederlandse markt. Met meer dan 60.000 boeken heeft Storytel een ontzettend groot aanbod in luisterboeken. Onbeperkt luisteren voor een vast bedrag per maand. Opzeggen wanneer jij dat wilt dus je zit er niet aan vast.
Toch liever een écht boek kopen?


Als je een écht boek wilt kopen, kijk dan eens bij de tweedehandse boeken. Voor boeken in goede staat kan je terecht bij voordeelboekenonline.nl. Je kan hier ook terecht voor zogenoemde RAMSJ-boeken. Dit zijn partijenboeken die door de uitgever tegen sterk gereduceerde prijs op de markt gebracht worden.veel leesplezier :)Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page