top of page

De geschiedenis van Black Friday en Cyber Monday 2021


Black Friday is de dag van het jaar dat er bizarre kortingen worden weggegeven op veel, heel veel producten! Het kan je bijna niet ontgaan zijn dat Black Friday in het teken staat van inslaan van de kerstcadeaus en andere mooie producten. De deals beginnen vaak al circa 2 weken van te voren op de pré-Black Friday deals. Dus houdt de aanbiedingen goed in de gaten!


Na Black Friday heb je ook nog Cyber Monday. Cyber Monday staat in het teken van nog meer deals. De deals die op Cyber Monday worden gepromoot, zijn ook écht alleen op deze dag geldig. Dus tijd om er over na te denken heb je niet. Bedenk dus vooral goed wat je wilt gaan kopen zodat je je daarop kan gaan focussen.


Let er wel op dat je vaak van tevoren niet weet wat de deals zijn op Cyber Monday. Het is gebruikelijk dat de deals pas op het laatste moment kenbaar worden gemaakt. Vaak zijn de deals op Cyber Monday nog eens 5-10% voordeliger dan op Black Friday. Dus het kan raadzaam zijn om toch even te wachten.


Inhoudsopgave:

 

Wanneer is het Black Friday?

Black Friday valt dit jaar op vrijdag 26 november 2021. Het is de dag na Thanksgiving.


 

De geschiedenis van Black Friday

De geschiedenis van Black Friday start op 24 september 1869. Toen stortte de Amerikaanse economie in elkaar. Hier is de term Black Friday geboren. Dit is de start van de geschiedenis. Dit was wel met een negatieve ondertoon want het ging om een crash van de goudmarkt!


De dag na Thanksgiving

Thanksgiving werd oorspronkelijk gevierd op de 5de zaterdag van November. Dit is in 1939 vervroegd naar de 4de zaterdag van November. De reden hiervoor was om de mensen een week eerder te laten starten met shoppen. Want veel mensen namen de dag na Thanksgiving vrij om te gaan shoppen.


Opnieuw kwam de term Black Friday om de hoek kijken in Phildellphia (1950-1960). Voornamelijk omdat de lokale politie te maken had met wangedrag, winkeldiefstal en verkeerschaos doordat heel veel mensen gingen shoppen.


De start van de Black Friday zoals wij deze kennen

Vanaf 1980-1990 is de Amerikaanse Black Friday écht geboren. Dit kwam omdat de winkels op deze dag zoveel verkochten dat ze uit de rode cijfers naar de zwarte cijfers gingen. Dus eindelijk werd er echt winst gemaakt. Om deze dag nog meer te promoten gingen de winkels eerder open en werd het echt een gekte. Sinds 2015 is Black Friday overgewaaid naar Nederland. Het is voornamelijk een dag met online kortingen. Het is natuurlijk weer een extra goede reden om mensen naar je (online) winkel te trekken. Ook al is de Black Friday echt een Amerikaanse dag.


De meesten van ons kennen de bizarre filmpjes uit Amerika wel 😂

 

Wanneer is het Cyber Monday 2021?

Cyber Monday valt dit jaar op maandag 29 November 2021. Het is de eerste maandag na Thanksgiving en Black Friday.

 

De geschiedenis van Cyber Monday

De geschiedenis van Cyber Monday is nog niet zo lang geleden begonnen. Cyber Monday is voor de eerste keer genoemd in 2005. Sindsdien is de Cyber Monday een feit. De aanbiedingen die je op Cyber Monday voorbij ziet komen zijn voornamelijk elektronica aanbiedingen. Vaak zijn de deals op Cyber Monday nog scherper dan de deals op Black Friday.


In Nederland zijn de deals op Cyber Monday ook zeker interessant. In Amerika is Black Friday een nationale feestdag maar hier in Nederland niet. Vanaf 0:00 zijn de deals op de maandag geldig. Dus weer er snel bij, het is echt op=op.

 

Welke winkels hebben de beste aanbiedingen op Black Friday en Cyber Monday?


Eigenlijk alle grote online webwinkels doen mee aan Black Friday en Cyber Monday.

Voorbeelden zijn;

(Klik op de link om naar de Black Friday deals te gaan)
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page