top of page

De leukste (feest) uitnodiging maken? Dat doe je zo!


Heb je iets te vieren? En wil je daar mensen voor uitnodigen? Een appje sturen is gemakkelijk, maar heel origineel is het niet. Laat zien dat je echt moeite doet voor dit feest en stuur een mooie uitnodiging naar je vrienden en/of familie. Een uitnodiging maken die vervolgens door de brievenbus wordt bezorgd, maakt veel meer indruk. En dat is wat jij met je feest ook wilt doen toch? Indruk maken! In dit artikel lees je hoe je zelf de leukste uitnodiging maken kunt. Niet alleen voor een verjaardag, maar voor elke gelegenheid. Lees maar mee!

 

Feest uitnodiging: hoe ben je tegenwoordig nog origineel?

Misschien ben jij van nature lekker creatief en vind je het leuk om steeds iets nieuws te bedenken. De kans is groot dat je hier echter niet zoveel voor voelt. En dat het je best wat moeite kost om weer met iets origineels of leuks op de proppen te komen, wanneer je iets te vieren hebt.


Er zijn tegenwoordig allerlei manieren om creatieve boodschappen te verspreiden. De één nog gekker of origineler dan de ander. Ben jij voor je gevoel niet zo creatief aangelegd? Geef de moed niet op. Er zijn echt hele makkelijke manieren waarop je toch een originele uitnodiging maken kunt! En het maakt daarbij helemaal niet uit wat de gelegenheid is. Na het lezen van dit artikel maak jij met gemak een feest uitnodiging voor elk thema. Ik ga je precies vertellen hoe!

 

Zelf een mooie uitnodiging maken!

Klik niet meteen weg als ‘zelf een mooie uitnodiging maken’ je niet als muziek in de oren klinkt. Ik ga er namelijk voor zorgen dat je er wél plezier in krijgt. Een feest uitnodiging maken, hoef je namelijk niet from scratch te doen. Je hoeft dus niet met een leeg vel papier te beginnen en helemaal zelf te bedenken hoe je die uitnodiging voor je feestje gaat vormgeven. Ik zei eerder al dat het heel gemakkelijk kan zijn, zelfs voor de non-creatievelingen onder ons.


‘Hoe dan?’, denk je nu misschien. Door een website te bezoeken waar allerlei standaard ontwerpen klaar staan. Kies een van de feest uitnodigingen uit de collectie en personaliseer deze met gemak. Heb je wel zin in een uitdaging? Dan kun je een blanco kaart kiezen en zelf een ontwerp maken. Maar onthoud: dat hoeft dus niet, als je daar geen zin in hebt!

 

Een mooie feest uitnodiging voor elke gelegenheid

Een uitnodiging maken, kan in principe voor elke gelegenheid. Of je nu de verjaardag van je kind gaat vieren, zelf jarig bent, een housewarming geeft of wilt aankondigen dat je gaat verhuizen. Elk thema is een reden voor een feestje, want het leven moet nu eenmaal gevierd worden! Ben je benieuwd naar de leukste redenen om een uitnodiging te sturen én wil je inspiratie opdoen voor het maken van jouw volgende uitnodiging? Ik heb een aantal categorieën uitgelicht, om je te inspireren!

 

Uitnodiging feest verjaardag volwassene

Ga je een feestje geven voor jezelf voor jullie samen? Of het nu een gezellig barbecue of een dansfeestje wordt, een leuke uitnodiging feest hoor er hier natuurlijk ook bij. Want zeg nu zelf, hoe vaak organiseer je een feestje? Een uitnodiging feest maken is zo gedaan. Ik heb een aantal leuke voorbeelden voor je op een rij gezet. Doe er je voordeel mee! :)

 

Uitnodiging kinderfeestje

Hoe leuk is een uitnodiging voor een kinderfeestje, wanneer deze zelf ontworpen is? Nu kan jij als volwassene de uitnodiging maken, maar het is nog leuker als je je kind laat helpen. Het is immers zijn of haar feestje, waar het om gaat! Jullie zouden bijvoorbeeld aan de slag kunnen gaan op een ontwerpwebsite, als jullie echt willen uitpakken. Is je kind al wat ouder, dan is dit heel leuk om te doen.


Voor jonge kinderen is dat misschien nog een stapje te ver. Wat in dat geval veel leuker is: uitnodigingskaarten uitzoeken in een mooi ontwerp en deze samen invullen! Jij schrijft bijvoorbeeld de tekst en je zoon of dochter plakt er mooie stickers of een foto bij. Dit creatieve momentje samen, is ook nog eens heel gezellig. Laat de voorpret maar beginnen en ga die uitnodiging voor het kinderfeestje maken!


Tip: dit is ook leuk om te combineren met een klein brievenbuscadeau. Zo maak je de jonge ontvanger nog enthousiaster voor het feestje. Voor kinderen zijn er natuurlijk ook veel verschillende thema's beschikbaar waarbij jij de uitnodiging in dezelfde stijl zou kunnen versturen. Een regenboog-, eenhoorn-, dino- of voetbalthema blijft bij de meeste kinderen lange tijd favoriet.

 

Regenboog uitnodiging

 

Uitnodiging kinderfeestje dino

 

Roze uitnodiging kinderfeestje

 

Housewarming uitnodiging

Ga je op jezelf wonen? Of heb je zelf een eigen koopwoning gekocht? Misschien ga je voor de eerste keer samenwonen? Of hebben jullie de sleutel gekregen van jullie nieuwe casa? Wat de reden ook is, bij een nieuw huis is het natuurlijk een must om een housewarming te geven voor je familie en vrienden. Bij een housewarming hoort natuurlijk een housewarming uitnodiging. Kies jij voor een themakaart, één leuke foto of een collage foto's? Een uitnodiging maken is ook hier weer met een paar klikken geregeld.


Originele foto ideeën voor een housewarming uitnodiging

Een origineel kaartje versturen is natuurlijk hartstikke leuk om te doen. Voor mij begint het feestje al met de voorpret. Je kunt de housewarming geheimzinnig houden, want iedereen is natuurlijk ontzettend nieuwsgierig naar je nieuwe stulpje. Met een housewarming uitnodiging kan je al wat leuke informatie meesturen.

 1. Ga je verhuizen naar een andere stad? Zeg dan op je foto vaarwel tegen je oude stad en maak een nieuwe leuke foto bij het naambordje van je nieuwe stad.

 2. Maak je housewarming kaart met een leuke klusfoto van jullie samen. Hoe gekker hoe beter!

 3. Wanneer je gat verbouwen wil je helemaal het eindresultaat je familie en vrienden laten zien. Kies dan voor een leuke Before foto en een leuke klusfoto. Maak iedereen lekker nieuwsgierig naar het eindresultaat.

 4. Hou iedereen in spanning door alleen een foto van vóór de verbouwing of verhuizing te laten zien. Gegarandeerd dat iedereen wil weten hoe jouw nieuwe stulpje eruitziet.

 5. Maak een leuke uitnodiging met fotocollage en voeg foto’s toe van belangrijke momenten van jullie samen.

 6. Maak een afbeelding met de route van je oude woning naar je nieuwe stek. De route kun je leuk als achtergrond toevoegen.

 

Jubileumkaarten

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje! Een jubileum is een feestelijke herdenking van een gebeurtenis. Vaak is dit een trouwerij maar je kunt natuurlijk ook prima een feestje geven als je 10 jaar samen bent. Want elk jubileum moet gevierd worden. Of je nu 10 jaar samen bent met je grote liefde, 25 jaar getrouwd bent of 1 jaar geleden getrouwd bent. Wanneer er een jubileum wordt behaald dan is dit de uitgelezen kans om een feestje te geven en natuurlijk één van de leuke jubileumkaarten te versturen.


En het leuke is van een jubileumfeestje, je kan het feestje plannen wanneer jij wilt. wanneer je het jubileum dit jaar behaald dan kan je makkelijk een feestje vieren op de datum waar jij blij van wordt, of het nu een knusse winterbbq is een gezellig tuinfeest in de zomer? Jij bepaalt wanneer jij de uitnodiging verstuurd.


 

Verhuiskaarten

Wanneer je gaat verhuizen of net bent verhuisd, is het goed om dit door te geven aan je vrienden en familie. Niet iedereen zal precies op de hoogte zijn wanneer jullie verhuisdatum staat gepland, het is wel zo netjes én natuurlijk harstikke leuk om je verhuizing door middel van een kaartje kenbaar te maken. Een verhuiskaart maken heb je ook binnen een klaar klikken geregeld. Ik heb hieronder drie leuke gepersonaliseerde verhuiskaarten voor je gemaakt, welke je online kunt ontwerpen. Een verhuiskaart maken is een leuk moment om dit nieuws te vieren.Heb je liever toch geen zin om een kaart te laten personaliseren? Kies dan lekker voor gemak en koop online een verhuiskaart. Ik heb een top 3 voor je op een rij gezet:

 

Whoohoo wij zijn verhuisd

 

Verhuisd naar een ander straatje

 

Roze uitnodiging kinderfeestje

 

5 tips: Zo kun je de leukste uitnodiging maken!

En? Heb je al een leuke uitnodiging gespot? Ik help je graag op weg met 5 tips om je uitnodiging helemaal af te ronden. Lees maar mee!


Tip 1: Kies een goede website met volop keuze voor een uitnodiging

Een uitnodiging maken lijkt soms heel moeilijk. Maar eigenlijk is het heel makkelijk. Kies een standaard ontwerp en maak de uitnodiging naar je smaak. Upload je foto, kies je eigen tekst en maak de uitnodiging helemaal af met je eigen kleuren en afbeeldingen. Ik neem je stap voor stap mee naar hoe je een uitnodiging maakt.


Tip 2: Vul de envelop met confetti of glitters

Of je nu een uitnodiging wilt versturen voor een kinderfeestje of een housewarming uitnodiging? Confetti in de envelop is altijd een goed idee! Je kunt ook hartjes confetti bestellen, helemaal leuk bij samenwonen of een uitnodiging voor een trouwerij! Confetti maakt alles net een beetje feestelijker. Of kies voor een leuk vlaggenlijntje. Hierbij een aantal voorbeelden op een rij.

 

Confetti gekleurd papier

 

Mini vlaggenlijn 2 mm

 

Hartjes confetti

 

Tip 3: Kies een leuke sticker om de envelop dicht te plakken

Er zijn zoveel leuke stickers die je kunt gebruiken als sluitsticker. Ik heb er hieronder een aantal kant-en-klare op een rij gezet. Deze drie kan je makkelijk online bestellen om zo je uitnodiging net die finishing touch te geven.
 

Zelf je sluitsticker ontwerpen?

Wil je liever je eigen sluitsticker ontwerpen? Groot gelijk je hebt al eigen ontworpen stickers voor onder de € 7,-. Kies je eigen foto of je eigen tekst. Ook hier geldt weer, het lijkt moeilijker dan het is. Kies één van de leuke standaard ontwerpen en pas deze naar wens aan.


 

Tip 4: Bestel gratis een proefdruk van je uitnodiging

Wil je zeker weten dat je feest uitnodiging er uitziet zoals je wilt? Bestel dan eerst een proefdruk! Met een gratis proefdruk, weet je zeker dat de uitnodigingen er geweldig uitzien.


Voor een gratis proefdruk kan je terecht bij Kaartje2go of bij Greetz. Wanneer je een account aanmaakt krijg je gratis een proefdruk thuisgestuurd. Sowieso is het handig om een account aan te maken, dan kan je de concept uitnodiging makkelijk opslaan. Dus mocht je het niet in één keer af krijgen dan ga je er de volgende keer mee verder.


Tip 5: Doe de check of je alles op je uitnodiging hebt staan

Je zal maar iets vergeten op je uitnodiging... zoals de datum of tijd?! Ik heb een top 10 gemaakt van checks die je kunt doen voordat je de uitnodiging verstuurd. Wanneer je deze stappen doorloopt dan kan je er vanuit gaan dat je niets vergeten bent!

 1. datum van het feest

 2. tijdstip van het feest, plus evt eindtijd

 3. locatie waar het feestje plaatsvindt

 4. vraag of mensen zich aanmelden of afmelden, net wat je fijn vindt

 5. vergeet niet te vertellen wat de reden is van het feestje, jubileum, verjaardag, getrouwd? ;)

 6. indien van toepassing dresscode of thema van het feestje

 7. indien je het wilt toevoegen: cadeautip

 8. contactgegevens van jezelf

 9. mogelijkheid tot parkeren

 10. laat de uitnodiging nogmaals op spelfouten checken

 

Online een uitnodiging laten maken en versturen

Je kunt online een uitnodiging laten maken en ze direct laten versturen naar de ontvangers. Lekker makkelijk dan heb je er zelf geen omkijken meer naar. Je kunt de adressen makkelijk inladen als je deze in bijvoorbeeld een excel-bestand hebt verzameld.

 

Online uitnodiging laten maken en zelf versturen

Wil je wel gebruik maken van het gemak om de uitnodigingen online te laten maken, maar wil je het zelf versturen? Laat dan de uitnodigingen bij jou thuis bezorgen en zorg ervoor dat je de uitnodigingen zelf verstuurd. Stop voor het feestgevoel wat confetti in de envelop voor die extra feestelijke touch.

 

Meest gestelde vragen over een uitnodiging maken

Wil jij ook een leuke uitnodiging maken, maar heb je nog vragen? Hieronder staan de meest gestelde vragen (en bijbehorende antwoorden) over dit onderwerp voor je klaar. Wordt jouw vraag hieronder nog niet beantwoord? Laat dan gerust een reactie voor mij achter.


1. Moet je creatief zijn om een uitnodiging te maken?

Je hoeft niet perse creatief te zijn om een uitnodiging te maken. Je kunt heel makkelijk een standaard ontwerp kiezen van één van de gerenommeerde websites. Vervolgens voeg jij je eigen tekst toe en binnen een paar klikken is je uitnodiging klaar om afgedrukt te worden. Maar je kunt er natuurlijk ook je eigen draai aan geven, wanneer je het wilt kan jij je uitnodiging helemaal zelf ontwerpen met de makkelijke ontwerpsoftware.


2. Kost het veel geld om online een uitnodiging te maken?

1Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Hoe meer uitnodiging je besteld hoe meer korting je krijgt. Een uitnodiging feestje is te bestellen vanaf ongeveer € 1,- per kaart als je een enkele kaart kiest. Maar vaak kom je uit op ruim een euro per kaart. De beste aanbiedingen vind je hier.


3. Waar kan je een online uitnodiging laten maken?

Zelf ben ik fan van Kaartje2go en van Greetz. Maar je kunt natuurlijk bij veel meer online webshops kaartjes bestellen. Het is goed om te vergelijken maar ik zou ook weer niet zomaar voor de goedkoopste gaan. Prijs en kwaliteit gaan echt wel samen, wanneer je kiest voor een gerennomeerde website, dan kan je erop vertrouwen dat het met de kwaliteit wel goed zit.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page