top of page

5 voordelen van het kopen van droogbloemen

Bijgewerkt op: 16 mei 2021

"Droogbloemen, is dat niet iets van vroeger?" zullen de oudere generaties wellicht zeggen als je het hierover hebt. Jazeker! Want in de jaren '70 en '80 waren de droogbloemen echt een trend. Nu 40/50 jaar later is het echt opnieuw - of misschien moet ik zeggen nog steeds - ontzettend hip!


Ze zijn echt helemaal terug. Elke bloemenwinkel staat er vol mee en het is ook echt een woontrend geworden. Wat zeg nou zelf: droogbloemen zien er gewoon hartstikke trendy uit en je kan er veel langer van genieten dan een standaard boeket bloemen. Daarnaast het is nog eens ontzettend duurzaam en je kan er oneindig mee variëren. Eigenlijk alleen maar positieve punten om droogbloemen aan te schaffen in jouw interieur.


Wat zijn droogbloemen?

De naam zegt het eigenlijk al, het zijn gedroogde bloemen. Maar toch klopt dat niet helemaal. Droogbloemen is namelijk de verzamelnaam voor alle natuurlijke, gedroogde decoraties. Daarom zou droogdecoratie een geschiktere term zijn.

Als je het namelijk over droogbloemen hebt dan heb je het ook over takken, bladeren, grassen, dennenappels, lianen en granen.

Wat zijn gepreserveerde bloemen en takken?

Gepreserveerde bloemen en takken is echt iets anders dan droogbloemen. Bij gepreserveerde bloemen of takken worden deze op hun hoogtepunt behandeld met glycerine. Hierdoor behouden ze hun natuurlijk vorm en kleur . Dit proces is voor alle verse bloemen geschikt, maar wordt voornamelijk veel gebruikt voor rozen.


5 voordelen om droogbloemen te kopen:


#1 Droogbloemen zijn lang houdbaar

Droogbloemen zijn - als je ze goed behandeld - echt lang houdbaar. Je kan er ruim een jaar van genieten. Je moet er rekening mee houden dat ze vatbaar zijn voor licht en erg breekbaar zijn. Dus zoek een mooi, veilig plekje - het liefste niet in de felle zon - en je kan er lang van genieten.

Door fel zonlicht verkleuren de bloemen namelijk en kan je er dus minder lang van genieten. Je kan er dan nog steeds langer van genieten dan de "7 dagen garantie" van verse bloemen. Denk hierbij aan meerdere maanden maar het is natuurlijk zonde als je er geen langere periode van kan genieten. De bloemen houden ook van een droge plek (de naam zegt het al!) dus zet ze in een woonkamer of slaapkamer neer. Liever niet in de badkamer of een andere vochtige plek.


Mocht je nog langer van droogbloemen willen genieten, dan kan je ook kiezen voor geverfde bloemen. Door de speciale verf zijn ze soms wel jaren houdbaar.


#2 Droogbloemen zijn duurzaam

Doordat je er zo ontzettend lang van kan genieten zijn droogbloemen ontzettend duurzaam. Het is natuurlijk zonde dat je van verse bloemen maar vaak ruim een week van kan genieten. Droogbloemen gaan langer veel langer mee.


#3 Droogbloemen zijn een echte eye-catcher

Als je een mooi boeket van droogbloemen hebt staan dan is het echt een eye-catcher in de kamer. Je hebt bijvoorbeeld palmgras van één meter in bijna alle kleuren. Je kan je huis er echt van laten opfleuren en op de verschillende seizoenen inspelen met je eigen mooie creatie.


#4 Droogbloemen heb je in veel verschillende soorten, kleuren en maten

Je hebt grote boeketten, veldboeketten of losse bloempjes op een plateau. Droogbloemen zijn ook erg leuk in een klein vaasje of in een krans aan de deur. Je kan er ook ontzettend van genieten tijdens de feestdagen met wat glitters erbij of andere leuke accessoires.


#5 Droogbloemen zijn het hele jaar door verkrijgbaar

Doordat droogbloemen lang houdbaar zijn kan je er het hele jaar van genieten en kan je ze ook het hele jaar door kopen. Dus al met al, droogbloemen zijn écht een aanrader ter decoratie. Vooral nu we veel thuis zitten kan je er nog meer van genieten.


Droogbloemen kopen om als cadeau te geven

Je hebt ontzettend leuke cadeau ideeën als je droogbloemen wilt kopen om als cadeau te geven. Denk bijvoorbeeld aan ingelijste droogbloemen, of een mini-boeket of een leuk vaasje met enkele droogbloemen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ik heb een leuke top 6 voor je onder elkaar gezet als je droogbloemen cadeau wilt geven aan een vriend, vriendin of familielid. Want als je een cadeau geeft wil je natuurlijk ook graag dat het als een mooi cadeau wordt verpakt en verstuurd,


Bloomwoody

Deze mooie BloomWoody is sinds kort verkrijgbaar. Dus sowieso erg origineel om cadeau te geven. Op een mooi berkenschijfje kan je de hand geselecteerde droogbloemen helemaal zelf stylen.

Vanaf: € 12,95





 

Bloomposy

Dit mooie boeket wordt verstuurd in een stijlvol brievenbuspakket. Het zijn de allermooiste trendy droogbloemen van dit moment. Droom weg bij dit trendy en duurzame boeket.

Inclusief handige stylingtips, zodat de ontvanger creatief aan de slag kan met het boeket droogbloemen ;)

Je kan er direct ook een mooie wenskaart bij versturen. Vanaf: € 13,95


 

Droogbloemen in vaasjes


Dit mooie setje van droogbloemen doet een beetje denken aan de Droomvlucht van de Efteling, vandaar de naam Droomvlucht.


De set bevat:

  • Droogbloemen in reageerbuis 1: 2,5 x 15 cm

  • Droogbloemen in reageerbuis 2: 3 x 21 cm

  • Droogbloemen in glazen cilinder: 4,5 x 13 cm Vanaf: € 27,50


 

Droogbloemen - Happiness - Brievenbus DIY

Dit DIY boeketje is super leuk voor een laag vaasje of te verdelen in meerdere vaasjes. De warme tinten geven sfeer in elke hoek in huis of kantoor. De lengte is ongeveer 30-35 cm en wordt geleverd als brievenbuspakket.


Het gaat om natuur- en seizoensproducten, de dikte en soorten kunnen daarom verschillen per boeket.

Vanaf: € 19.95





 

Bloomemory


Sweet memories. Bezorg iemand een blijvende herinnering met dit unieke cadeau. Dit brievenbuscadeau bevat een stijlvolle houten standaard en twee vaasjes met prachtige droogbloemen. De standaard heeft een speciale plek voor jouw persoonlijke wenskaart. Een echt duurzaam droogbloemenboeket waar je ontzettend lang van kan genieten. Vanaf: € 14,95





 

Droogbloemen kopen voor jezelf

Het is natuurlijk ook ontzettend leuk om droogbloemen voor jezelf te kopen. Want het staat gewoon erg mooi in je interieur en je kan eindeloos variëren. Omdat droogbloemen erg lang mee gaan kan je er ook elk seizoen mooie nieuwe bloemen toevoegen zodat je niet het hele jaar tegen hetzelfde boeket aankijkt.


Voor de basis kan je starten met de gedroogde pluimen/grassen. Deze pluimen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Daarnaast kan je een aantal mooie bloemen of bijvoorbeeld veren toevoegen. Als de pluimen of bloemen geverfd zijn gaan ze nog langer mee. Dus een goed excuus als je verschillende kleuren wilt aanschaffen.😉


Droogbloemen - boeket 70cm - Fluffy Pampas

De gedroogde pluimen zijn een must have voor ieder interieur. Én dan hebben ze ook nog eens geen onderhoud nodig, ideaal! Zijn ze te lang? De bloemen knip je gemakkelijk af met een (snoei)schaar tot u de perfecte lengte heeft voor je vaas.


Per 20 stuks en ongeveer 70 cm lang. Boeket vanaf: € 26,95




 

Droogbloemen krans kopen DIY


Een droogbloemen krans is een mooie aanvulling in je woning als je een keer iets anders wilt dan de standaard boeketten of gevulde glaasjes. Het leuke eraan is dat je DIY pakketten kan aanschaffen zodat je er een persoonlijke touch aan kunt geven,


Dit brievenbus pakketje bevat: een gouden metalen ring, handgeselecteerde droogbloemen en een zakje met een roze velvet lint, een satijnen lintje en naturel touw. Deze ring met droogbloemen is een eyecatcher in elk huis en het perfecte cadeau! Een creatieve verrassing door de brievenbus. Ook verkrijgbaar in groen. Vanaf € 16,95


 

Droogbloemen krans kopen DIY


Wil je toch meer grote bloemen in je krans en meer diversiteit, dan kan je ook voor dit tweede pakket kiezen. In dit pakket zitten de mooiste droogbloemen die met zorg zijn uitgezocht en gedroogd in het atelier. De krans heeft veel verschillende soorten en kleuren bloemen.

Inhoud van het diy pakket: handleiding met foto's en uitleg, droogbloemen, metalen ring 30cm, wikkeldraad

Vanaf € 36,75



 

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page