top of page

Overnachten in een Tiny House? De 5 mooiste plekjes van Nederland.

Bijgewerkt op: 6 nov. 2022


huis natuur

Wil jij ook een weekendje weg? Misschien gewoon lekker helemaal alleen er even tussenuit of met je vriendinnen of vrienden? Wil jij het gevoel hebben om er écht even uit te zijn? Dus een andere omgeving waar je helemaal kan opladen?


Kies een keer niet voor een standaard hotel maar kies voor een belevenis. Kies voor avontuur! En het liefst ook gewoon in Nederland? Dan is overnachten in een Tiny House echt iets voor jou.


In dit artikel geef ik je antwoord op de onderstaande vragen:


Wat is een Tiny house?

Een Tiny House is - zoals de naam al zegt - een klein huis. De woning heeft een woonoppervlakte van maximaal 50 vierkante meter. Het zijn volwaardige en vrijstaande woningen. Het enige verschil met een standaard woning is dat ze klein zijn. Doordat ze zo klein zijn en ze op een duurzame manier zijn gebouwd ben je duurzaam bezig. Een Tiny House geeft namelijk een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk.


Waarom wonen mensen in een Tiny House?

Er zijn verschillende redenen waarvoor mensen voor een Tiny House kiezen. De hoofdreden is vaak om je ecologische voetafdruk te verlagen en de keuze te maken om met minder genoegen te nemen. Dus de keuze om beter te zorgen voor het milieu en de natuur. Daarnaast is een bijkomend voordeel dat de maandelijkse kosten worden verlaagd en je woont vaak in een community met gelijkgestemden. Het is echt een lifestyle, waar vrijheid en minimalisme de boventoon voeren. Dus minder spullen, Daarnaast zijn sommige Tiny Houses zelfvoorzienend. Een Tony House is geschikt voor mensen die graag ergens bij willen horen en creatief en innovatief zijn.


Voordelen overnachten in een Tiny House

Als je een keer gaat overnachten in een Tiny House dan maak je zelf mee dat je eigenlijk helemaal niet veel nodig hebt om gelukkig te zijn. Vaak is het probleem dat je te druk bent, te veel afgeleid wordt en alleen maar bezig bent. Daardoor zijn mensen in de huidige tijd steeds meer op zoek naar rust. Als je ervaart dat je met minder spullen en minder ruimte juist kan ontspannen en even terug naar de basis kan gaan zorgt dit voor een unieke kijk op je leven.


Daarnaast staan de Tiny Houses bijna altijd op een mooie bijzondere plek in de natuur. Laat je vooral verbazen en inspireren om er echt even uit te zijn.


Wat kost een overnachting in een tiny house?

Je kan al overnachten vanaf een paar tientjes per nacht. Als je echt een ultieme beleving wilt dan kan je ook net iets meer uitgeven zodat je echt op een bijzonder plek terecht komt. Ik heb een top 5 van mooie plekken in Nederland voor je onder elkaar gezet. Laat je vooral inspireren!


Top 5 Tiny Houses in Nederland


#1 Perfecte plek op een eilandje midden in de natuur - Hazerswoude-dorp


Overnachten op een privé-eiland in een mooi Tuny House? Dan is dit het mooie plekje voor jou in Zuid-Holland. Deze accommodatie kan alleen per boot worden bereikt! Ontzettend bijzonder dus, Vanaf aankomst wordt je begeleid naar het huisje door middel van je eigen fluister bootje. 😍Een grote tuin omringt het natuurhuisje en je bent van harte welkom om het eiland te verkennen en de vele biologisch geteelde kruiden, groenten en fruit in het seizoen te proeven. Ook kun je er genieten van de waterwegen per kajak of roeiboot. Er zijn ook veel watervogels en aan alles is gedacht! Echt even terug naar de natuur. Vanaf € 75,- per nacht, klik hier voor meer informatie.


#2 Vrijstaand huisje midden in de natuur, vrij uitzicht - Ermelo

Dit mooie huisje ligt in het Speulderbos. Het is een geweldige plek om wild te spotten vanuit je huisje! Het huisje heeft een kleine oppervlakte. Meer heb je niet nodig aan alles basisvoorzieningen zijn gedacht. Door het grote raamvenster komt het licht mooi binnen. De perfecte plek om te genieten van de natuur en de bosrijke omgeving.


Het huisje biedt een bijzondere ruimtelijke ervaring. Door de zig-zag constructie is een extra draagconstructie overbodig, denk aan de stevigheid van gevouwen papier. De binnenruimte krijgt hierdoor iets luchtigs en ruimtelijks.

#3 Tiny Beach House

Dit mooie Beach House is een prachtige woning midden in de natuur. Het huisje staat op één van de mooie droomparken. Er wordt hier een eenvoudiger, maar betekenisvoller leven gepromoot. Het motto is: “Minder huis, meer leven.” De Tiny Beach Houses liggen vlak bij het Veluwemeer.

De Tiny Beach House is slim en sfeervol ingericht met veel natuurlijke invloeden. Het huisje beschikt over alle voorzieningen die je wenst. Samen met andere Beach Houses grenst het huisje aan een openlucht binnenplaats met loungebanken en diverse hangmatten. Ideaal om even te onthaasten.


#4 Tiny House Hoge Veluwe

De Tiny House is slim en sfeervol ingericht met veel natuurlijke invloeden. Het staat op de Hoge Veluwe in een mooi natuurpark. Het huisje beschikt over alle voorzieningen die je je wenst.


Samen met een aantal andere Tiny Houses grenst het huisje aan een openlucht binnenplaats met een vuurplaats/barbecue, loungebanken, en een heerlijke (gedeelde) hottub!


#5 Tiny House - Proef de natuur in het het Wikkelhouse (natuurhuisje) in Noorden

Dit natuurhuisje staat op het achterste puntje van een eiland, dat grenst aan het stiltegebied van de Nieuwkoopse Plassen (Het groene hart) Je hebt het uitzicht helemaal voor jezelf. Geniet van een prachtig uitzicht over een natuurgebied dat wordt beheerd door Natuurmonumenten.


Je overnacht hier in een zogenoemd Wikkelhouse. Dit is een uniek Nederlands ontwerp. Het natuurhuisje (35m2) is gemaakt van karton. Ook in de koudere maanden, is het Wikkelhouse een mooie plek om te zijn. Het licht is vaak erg mooi! Overdag is het zonnetje dat naar binnen schijnt een natuurlijke kachel, maar het Wikkelhouse kun je ook verwarmen met de luchtwarmtepomp. Wel sta je wat meer bloot aan de elementen. Je bent dicht bij de natuur, terwijl je lekker kunt koken, douchen en heerlijk slapen.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page