top of page

Gek op koken? Dan is Thuisgekookt iets voor jou!

Bijgewerkt op: 26 jun. 2023


Stichting Thuisgekookt
bron: Stichting Thusigekookt

Stel je eens voor, op loopafstand woont een alleenstaande oudere man die slecht ter been is. Deze meneer komt niet zo vaak de deur meer uit en ontvangt weinig bezoek. Hij houdt van een lekkere hap eten, maar het is voor hem lastig om langere tijd te blijven staan om echt een goede maaltijd voor zichzelf te koken. Zijn vrouw is er niet meer en zijn kinderen wonen niet om de hoek, en zij komen zeker niet elke dag op bezoek.


Twee straten verder woon jij. Jij kent deze man niet. Maar jij houdt van lekker koken, en eerlijk gezegd kook je altijd wel iets te veel. Jouw gezin smult van je gerechten, maar er blijft vaak genoeg wat over. Hoe leuk zou het zijn als jouw gerecht heel makkelijk bij de alleenstaande oude man terecht komt, die hier nog meer van geniet dan je eigen gezin.


Een win-win situatie toch? En door je gerechten te delen, zal je zien dat dit vreugde brengt. Bij de man en bij jou. Wil jij ook meer betekenen voor de mensen om je heen? Ik vertel je graag meer over de mogelijkheden waar jij gebruik van kunt maken als jij je aansluit bij Stichting Thuisgekookt.

Het kostbaarste geschenk dat je kunt geven, is jouw aandacht
 

Wat doet Stichting Thuisgekookt?

Stichting Thuisgekookt is helaas nog te weinig bekend voor veel mensen. Om deze reden hopen wij daarin een bijdrage te kunnen geven om zo meer naamsbekendheid te krijgen voor deze mooie stichting.


Stichting Thuisgekookt richt zich voornamelijk op ouderen die zelf niet goed of niet zo vaak lekker en gezond voor zichzelf kunnen komen. Door buren samen te brengen hoopt Stichting Thuisgekookt een goede connectie te kunnen maken, zodat buren voor elkaar kunnen komen en er een oudere geholpen wordt.


Nu komt vast de vraag naar boven: hoe weet ik of iemand op mijn gerechten zit te wachten? En woont er wel iemand dicht bij mij in de buurt die dit nodig heeft? En is dit niet heel omslachtig? En hoe gaat dit in zijn werk, krijg ik er ook een vergoeding voor? Mijn korte antwoord voor jou is: stichting Thuisgekookt is de uitkomst. Hoe dit in zijn werk gaat? Ik leg het je uit! Lees maar mee! :)


Wat is de visie van Stichting Thuisgekookt?

Stichting Thuisgekookt is een stichting zonder winstoogmerk. Dit betekent dat de winst die gemaakt wordt weer terugvloeit naar de organisatie zodat er meer naamsbekendheid of meer vrijwilligers aangetrokken kunnen worden om deze stichting nog groter te later worden, zodat er een nog meer mensen bereikt kunnen worden.


Stichting Thuisgekookt is een groot succes in Nederland vanwege hun visie om mensen te helpen die niet in staat zijn om voor zichzelf te koken. Hun kracht ligt in de samenwerking tussen buren, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en leren kennen. Dit zorgt voor een hechte gemeenschap waarin mensen zich gesteund voelen.


Wat maakt Stichting Thuisgekookt zo uniek?

Stichting Thuisgekookt is vanwege haar unieke benadering met het stimuleren van sociale connecties en het helpen van mensen in nood inmiddels een mooie stichting die de komende jaren vast en zeker nog meer zal groeien. Door mensen te verbinden via voeding en culinaire vaardigheden, is de stichting in staat om buurten en gemeenschappen bij elkaar te brengen. Daarnaast worden ouderen ondersteund met een lekkere gezonde maaltijd.


Daarnaast is één van de belangrijkste factoren die Stichting Thuisgekookt zo'n succes maken, de toewijding van de vrijwilligers. De vrijwilligers zetten hun tijd en vaardigheden in om anderen te helpen. Dit komt doordat de stichting een warme en gastvrije omgeving creëert voor mensen die behoefte hebben aan ondersteuning. Een andere reden voor het succes van de stichting is dat het organisatieproces heel eenvoudig is, waardoor mensen gemakkelijk kunnen deelnemen en zich kunnen laten helpen zonder veel moeite.

 

Ben jij op zoek naar iemand die af en toe voor je kookt?


Wanneer je door omstandigheden, zoals ziekte of wanneer je slecht ter been bent, graag een lekkere maaltijd zou willen ontvangen van één van je buren dan kan je je makkelijk aanmelden via de website van Stichting Thuisgekookt. Er wordt dan contact met je gezocht.


Hoe gaat de intake in zijn werk?

Er wordt vervolgens een intakegesprek ingepland en dan wordt er een thuiskok voor je gezocht in je omgeving. De intake is een soort inventarisatie over wie je bent en waar je naar op zoek bent. Allereerst wordt er besproken van welke smaken je houdt en wat voor soort persoon je bent. Maak je graag een praatje of liever niet. Kan je het eten zelf ophalen of wil je dat het gebracht wordt. Samen met de vrijwilliger van Stichting Thuisgekookt wordt er gezocht naar een goede match bij je in de buurt.


Wie is de doelgroep van Stichting Thuisgekookt?

Stichting Thuisgekookt richt zich voornamelijk op ouderen of mensen die extra zorg nodig hebben. Dus het gaat om mensen die extra zorg nodig hebben, of dit nu tijdelijk of landurig is. In de praktijk is het zo dat het vooral gaat om alleenstaande ouderen die graag de hulp willen hebben van een thuiskok.

 

De focusgemeenten van Stiching Thuisgekookt op een rij

Stichting Thuisgekookt is een landelijke organisatie. Maar voornamelijk richten zij zich op focusgemeenten. De naam zegt het al, in deze gemeenten wordt extra focus gelegd. Hier wordt intensief samengewerkt om meer te kunnen betekenen voor de hulpbehoevende ouderen. Ben je geïnteresseerd? Via de onderstaande links kom je op de juiste plek terecht voor meer informatie of om je aan te melden.

 

Voordelen om je aan te melden als thuiskok van Stichting Thuisgekookt

Vrouw met bakje eten in handen

Er zijn vele voordelen te noemen als je jezelf wilt aanmelden als thuiskok van Stichting Thuisgekookt. Ik heb de voordelen hieronder nog een keer voor je op een rij gezet.


✅Je kunt door de samenwerking met Stichting Thuisgekookt iemand in je buurt helpen en ondersteunen met een lekkere maaltijd.

✅Doordat je maaltijden deelt met mensen die in een kwetsbare situatie verkeren, wordt niet alleen het lichamelijke aspect van voeding verbeterd, maar ook het welzijn van mensen. ✅Het is heel fijn om te weten dat er iemand aan je denkt en voor je kookt wanneer je het zelf niet meer kunt.

✅Het koken draagt bij voor een ander bij aan een gevoel van dankbaarheid en voldoening. ✅Door te koken voor anderen kan dit voldoening geven, omdat het ons in staat stelt anderen te helpen en een echte impact te hebben op het leven van anderen.

✅Je krijgt een vergoeding voor je maaltijden gebaseerd op de kostprijs. Dus het kost je in ieder geval geen geld, alleen wat van je tijd.


Het is daarom door bovenstaande voordelen belangrijk dat meer mensen zich bewust worden van het belang van Stichting Thusigekookt. Door deze mooie initiatieven kan jij makkelijk deel gaan nemen aan deze gemeenschap.


Kortom, Stichting Thuisgekookt is een waardevol initiatief dat niet alleen bijdraagt aan een gezonde levensstijl voor mensen, maar ook aan een gevoel van gemeenschapszin en dankbaarheid.

 

Aanmelden bij Stichting Thuisgekookt als thuiskok?

Dus de vraag is; houd jij ervan om lekker en gezond te koken en wil je graag iemand mee laten smullen van jouw lekkere gerechten? Meld je dan ook bij Stichting Thuisgekookt. Zo kan jij bijdragen een betere en fijnere wereld voor de mensen om je heen.


Als we allemaal een beetje meer tijd zouden besteden aan het zorgen voor anderen, zouden we een veel meer ondersteunende en zorgzame samenleving hebben. Door te koken voor de mensen om ons heen, of het nu vrienden, familie of buren zijn, geven we terug aan de gemeenschap en creëren we een sterker en veerkrachtiger Nederland.


Ben jij geïnteresseerd om je buren te helpen en je aan te melden als thuiskok? Dit kan ontzettend makkelijk om je aan te melden via deze link.

 


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page