top of page

De leukste planborden voor kinderen


Een planbord is een unieke en handige manier om de dagen overzichtelijk in beeld te brengen voor je kind. Bij de start van het naar school gaan voor een kleuter, of de dagindeling vastleggen met je peuter zijn vele oplossingen te vinden. Eén daarvan - en mijn favoriet - is het gebruik van een planbord.


Rust in je eigen hoofd, rust voor je kindje en meer regelmaat creëren is ontzettend fijn. De planborden zijn ook uitermate geschikt voor kindjes met autisme of kinderen die een nieuwe periode spannend vinden en graag vooraf willen weten wat er gaat gebeuren. Ik heb de leukste planborden voor je op een rij gezet! Laat je vooral inspireren! 😊


Inhoudsopgave:

 

Wat is een planbord voor kinderen?

Een planbord voor kinderen is een bord waarbij je per dagdeel kunt aangeven wat er die dag gepland staat. Voor kinderen is dit erg fijn om inzichtelijk te hebben wat er dagelijks gaat gebeuren. Je kunt aangeven wanneer het kind naar de opvang gaat of de BSO. Wanneer er gegymt gaat worden, wanneer ze moeten overblijven of wanneer opa en oma komen oppassen. Daarnaast kan je het bord vaak uitbreiden met magneten voor de feestdagen of andere speciale activiteiten.


Het is ontzettend handig voor ieder lid van het gezin. Als je kind naar school gaat, werkafspraken, tandartsafspraken, weekendjes weg, uit eten en bijvoorbeeld verjaardagen. Je kan er veel in kwijt en het is ontzettend functioneel! Als je er eenmaal mee start wil je niet anders meer. Ook voor de kinderen is het leuk om mee te helpen met de magneten erop zetten en bijvoorbeeld het aftellen naar verjaardagen of feestdagen.

 

Welk verschillende soorten planborden zijn er?

Je hebt verschillende soorten planborden. Je hebt planborden die gericht zijn op kinderen die nog niet kunnen lezen en schrijven. Door het gebruik van plaatjes en symbolen op magneten kan een kind makkelijk aflezen wat er gaat gebeuren die dag.


Als je een planbord wilt aanschaffen waar je (aanvullend) ook op wilt schrijven, let er dan goed op of je er ook met een whiteboardmarker op kunt schrijven. Niet elk planbord heeft hier namelijk de mogelijkheid voor.


Daarnaast heb je dagplanners, weekplanners en maandplanners. Voor iedereen is de juiste planner te vinden. Kijk vooral wat bij jou of je gezin past.


In dit artikel richt ik mij vooral op de magnetische planners die je op kunt hangen. Deze planners zijn bij de meeste mensen en voornamelijk kinderen favoriet omdat deze voor iedereen te bekijken is. Daarnaast kunnen kinderen door de magneten goed aflezen wat er de dag en week gaat gebeuren. Ook als ze dus nog niet kunnen lezen.


Ben je op zoek naar een papieren planner die je kunt ophangen? Dan is een familieplanner op papier wellicht nog een beter idee voor je:

 

De leukste planborden voor kinderen - weekplanners

 

Planbord Morgenster

Peuterplanbord - weekplanner -met magneten

Planbord Morgenster is een (gelakt stalen) lichtgewicht planbord, geschikt voor 1 kind. Hete planbord is een leuk en vrolijk ontwerp met diertjes onder de dagkolommen om zodoende de dagen herkenbaar te maken voor de kinderen die nog niet kunnen lezen. Tevens zijn de kolommen rondom voorzien van een kleurkader voor nog meer herkenbaarheid. De beginletters van de namen van de dieren onder de kolommen komen overeen met de beginletters van de dagen!

Het planbord is beschrijfbaar met whiteboard markers maar werkt voor de jongsten uiteraard het best met magneet pictogrammen. Speciaal voor bij dit bord zijn de pictogrammen Morgenster ontwikkeld! ( het planbord is exclusief pictogrammen) Het planbord is 47,5 cm breed en 32,5 cm hoog en wordt dmv (bijgeleverde) haakjes aan de muur gehangen. Prijsindicatie vanaf € 37,95Naast dit planbord kan je de magneetjes bijbestellen zodat je de dagen zelf makkelijk kunt indelen. De uitbreidingsset van de magneetjes zijn te bestellen vanaf € 15,45. 

Planbord Kind - Weekplanner Kind

met 288 Unieke Pictogrammen!

Back to School! Het planbord kind is een magnetische weekplanner voor kinderen. Het planbord is ideaal voor ouders die kinderen zo vroeg mogelijk willen stimuleren en helpen het beste uit het leven te halen. Om ze te helpen met de essentiële plan-vaardigheden die ze nodig hebben gedurende het leven. Vaardigheden die op sociaal vlak, als op school en later in hun carrière echt kunnen helpen dromen te realiseren.


De pictogrammen die op het magnetiserend bord worden geplaatst kunnen gemakkelijk verplaatst of verschoven worden. Het planbord is geschikt voor kinderen tussen de 5 en 10 jaar oud. Uiteraard kan het ook eerder of later worden gebruikt naar gelang de ontwikkeling van het kind. Maak een vliegende start aan het nieuwe schooljaar. Leer goed plannen!

Het planbord wordt geleverd met 288 unieke pictogrammen worden samen in één compleet pakket thuis geleverd. Inclusief uitgebreide instructies, waardoor je snel en eenvoudig aan de slag kunt. Maak een perfect begin van het nieuwe schooljaar.

Prijs indicatie compleet: € 35,- 

Weekplanner gezin - magneten met opdruk- Gezinnig

Voor 2 of 3 kinderen - 80 magneten per kind

Weekplanner van Gezinnig voor 2 of 3 kinderen.


De Weekplanner gezin is een planbord voor meerdere (twee of drie) kinderen. In één oogopslag is helder hoe de week eruit ziet. Je kiest voor elk kind een eigen kleur magneetjes.


Het planbord geeft overzicht. Welke dag is het vandaag? Op welke dagen is er gym en overblijf? Wanneer is het feestje of komt de oppas? Ook prettig voor kinderen met co-ouderschap en/of een samengesteld gezin. Op de planner kun je aangeven wanneer ze in welk huis zijn. De Weekplanner gezin bestaat uit een planbord (30 x 40 cm) met drie sets magneetvellen in verschillende kleuren en drie transparante stickervellen met illustraties van verschillende activiteiten. Je kiest per kind een kleur en je plakt de gewenste illustraties op de magneetjes. Elke dag bestaat uit drie vlakken. Die kun je gebruiken als dagdelen (ochtend, middag en avond) of je kiest voor ieder kind een eigen horizontale balk.


De Weekplanner gezin biedt meer rust en overzicht en het bevordert de zelfstandigheid. Inclusief eenvoudig beloningssysteem. Geschikt voor kinderen vanaf 3 tot circa 12 jaar. Inhoud: 1 magnetisch planbord (afmeting: 30 x 40,5 cm), 3 sets met elk 80 magneetjes (doorsnede 1,7 cm), 3 stickervellen met elk 180 illustraties en een handleiding met legenda.

Prijsindicatie compleet vanaf: € 39,50 

Planbord - weekplanner Kind - magnetisch - Happy Plannershop

Ideaal te gebruiken als magneetbord, dagplanner of taken & planborden

Het kinderplanbord van Happy Planner is ideaal voor kinderen om inzicht te krijgen in de dag.


Er zijn verschillende uitvoeringen van de weekplanners. Je kunt kiezen voor welk planboard je wilt gaan en daarnaast of deze bestemd is voor een jongen of meisje. De juiste jongens of meisjes magneten worden dan meegeleverd. Daarnaast kan je verschillende mageneten erbij bestellen als je bijvoorbeeld magneten voor de feestdagen wilt hebben. Of emotie magneten. Dan kan je samen met je kind de gemoedstoestand bespreken. Zo maakt je kind kennis met het benoemen van zijn gevoelens.


Het planbord is alleen bestemd voor de magneten. Op het planbord kan niet geschreven worden door middel van een withboardmarker.


Het basispakket van de magneten bestaat uit de volgende pictogrammen:

7x slapen, 7x tanden poetsen, 7x samen eten/ avond eten, 5x school, 2x tv kijken, 7x ontbijt/ lunch, 2x Bso, 2x kinderdagverblijf, 1x zwemmen, 2x bad, 3x aankleden, 3x douche, 1x opa en oma, 1x dokter. Totaal zitten er 50 stuks pictogrammen in het basispakket.


De dagen worden weergeven in verschillende kolomkleuren. Bij het product worden bevestigingsmaterialen geleverd. Hierdoor kan het eenvoudig aan de muur opgehangen worden. Er zijn veel verschillende uitvoeringen beschikbaar. Prijsindicatie vanaf € 54,95 

Magnetisch Weekplanner whiteboard A3 - Planbord - Brute Strength

Ideaal te gebruiken als magneet bord, dagplanner of taken & planborden

Organiseer je week op een handige manier met deze magnetische weekplanner van Brute Strength. Hang de weekplanner aan een koelkast of een ander metaal object. Plak simpelweg het magnetische gedeelte op het oppervlak en dan hangt de weekplanner meteen. Je hebt hierbij dus geen plakband, lijm of andere bevestigingsmaterialen nodig.


De weekplanner heeft een formaat van 42 x 30 cm.


Het voordeel van deze weekplanner is dat de dagen al vooraf ingevuld zijn. De magnetische weekplanner wordt geleverd met een marker die beschikt over een wisserdop en een extra magnetische wisser, waardoor je de hele weekplanner makkelijk kunt uitvegen.


Deze planner is ook beschikbaar in een XXL-versie: formaat 93 x 69 cm

Prijsindicatie vanaf € 17,95 

De leukste dagplanners voor kinderen

Als je kind het lastig vindt om dagelijks de handelingen te verrichten voordat je naar school kunt, dan is een dagplanner ideaal. Je kind wordt makkelijk geholpen door dagelijks alle handelingen in te vullen, zodat er als het goed is 😉 niks vergeten zal worden.

 

Checkpad - dagplanner voor taakjes in ochtend en avond - Gezinnig

dagplanner

Maak kennis met de nieuwste uitvinding van Gezinnig: de Checkpad. Een dagplanner voor taakjes in de ochtend en avond. De Checkpad versoepelt het uitvoeren van dagelijkse handelingen en bevordert de zelfstandigheid.


Al aangekleed? Check! Je tanden gepoetst? Check! Je gymtas ingepakt en je haren gekamd? Check! Vanaf nu hoeven ouders niet meer 100 keer te roepen wat er allemaal nog moet gebeuren. De Checkpad laat zien wat er van een kind wordt verwacht. Dat scheelt tijd en stress.


De Checkpad is een fysieke checklist waarop taakjes afgevinkt kunnen worden. In één oogopslag zien kind en ouder welke taakjes nog gedaan moeten worden. Iedere keer als een taakjes is gedaan, draai je het wieltje een halve slag, van gekleurd (moet nog gedaan) naar wit (taak is gedaan). Na de ochtendtaken draai je de hele Checkpad om en staat hij klaar voor de middag/avond. Verkrijgbaar in rood en blauw.


Prijsindicatie vanaf € 24,95 

Dagplanbord kinderen - Happy Planner

dagplanner

Op dit dagplanbord van Happy Planner kan je de dagindeling voor uw kind visueel aangeven. Dit kan door middel van magnetische pictogrammen. Het planbord biedt je kind duidelijkheid en structuur. Werk samen met je kind op dit planbord.


De magneten voor dagen van de week zijn in verschillende talen verkrijgbaar. Onder andere in Nederlands, Engels, Duits en Frans.

Afmetingen van het planbord 35x13cm.

Bij het planbord wordt montagemateriaal geleverd. Let op: Op het planbord kan niet geschreven worden door middel van een withboardmarker.


Het pakket bestaat uit een basispakket met 9 pictogrammen en het planbord. De pictogrammen kan je eenvoudig uitbreiden. Het basispakket bestaat uit de volgende pictogrammen: tandenpoetsen, douche, eten, school, aankleden, slapen, bso, avond eten, televisie kijken en de dagen van de week.


Let op dit planbord is zowel in de jongenvariant als in een meisjesvariant te verkrijgen.


Prijsindicatie vanaf € 24,95 

Maak je eigen gepersonaliseerde fotomagneten voor op je planbord!


Bij een planbord mogen eigenlijk de eigen gepersonaliseerde fotomagneten niet ontbreken. Je kunt heel makkelijk zelf foto's laten afdrukken op magneten. Bijvoorbeeld een foto van opa en oma, van het kind zelf, of van papa voor papadag of van mama voor mamadag. Vergeet ook de vriendjes en vriendinnetjes niet, die kan je dan mooi inplannen op je magneetbord.


Je kun kiezen uit fotomagneten, magneet buttons of flexibele fotomagneten. Daarnaast kan je kiezen uit ronde, hartvormige of vierkante magneten. Kijk voor alle mogelijkheden onder de knop: meer informatie.


Prijsindicatie; vanaf € 6,95 

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page