top of page

Groepsaccommodatie 20 personen boeken? De tips!


Ben je op zoek naar de perfecte groepsaccommodatie 20 personen in Nederland? Of het nu gaat om een weekendje weg met de familie, je werk of een hele week weg met vrienden, wij hebben de leukste plekken voor je op een rij gezet van de populairste plekken in Nederland. Er zijn vele leuke Nederlandse groepsaccommodaties waar alles aanwezig is wat je nodig hebt voor een onvergetelijke vakantie-ervaring.


Want of het nu gaat om een reünie van familie en vrienden, een intiem huwelijksfeest, of gewoon een vakantie met al je favoriete mensen - er zit vast een favoriet voor je tussen. Wij geven je tips om deze trip zo goed mogelijk voor te bereiden en te organiseren. Lees je mee met onze favoriete plekjes voor jouw familie of vrienden? Wij hebben een selectie gemaakt van comfortabele en betaalbare groepsaccommodaties voor 20 personen. Let's go!

 

Waar moet je op letten bij het boeken van een groepsaccommodatie?

Ben jij van plan om een groepsaccommodatie te boeken voor een grote groep mensen? Dan ben je hier aan het juiste adres! In Nederland zijn er genoeg regio's waar je de perfecte groepsaccommodatie kunt vinden. Of je nu in het mooie Brabant of in het gezellige Friesland wilt verblijven, de keuze is reuze. Maar waar moet je op letten bij het plannen van een groepsaccommodatie? Hier zijn een paar belangrijke punten om niet te vergeten:


Maar waar moet je rekening mee houden bij zo'n grote groep van 20 personen?

Als je een grote groep mensen hebt vanaf 20 personen en je wilt een leuke tijd doorbrengen met elkaar, dan is het boeken van een groepsaccommodatie een fantastische optie. Het geeft je de kans om dicht bij elkaar te blijven, samen te koken, spelletjes te spelen en te genieten van elkaars gezelschap zonder dat je door ruimte beperkingen wordt opgehouden. Dus, als je op zoek bent naar plekken om te verblijven, zijn er een aantal fantastische websites deze licht ik verder graag aan je toe. First things first, waar moet je beginnen?


Maak een checklist

Het eerste wat je moet doen is het samenstellen van een checklist met belangrijke zaken wat je nodig hebt, zoals het aantal mensen, aantal bedden, aantal kamers en parkeerplaatsen.


Bepaal het aantal personen:

Zorg ervoor dat je vooraf het aantal personen weet, zodat je een geschikte accommodatie kunt vinden. Het is natuurlijk niet fijn als je met zijn allen op een paar vierkante meter moet slapen. Het is ook belangrijk om goed met elkaar te communiceren. Dus doe een goede inventarisatie, wie gaan er precies mee? Wilt iemand (bijvoorbeeld oma) graag alleen op een kamer? Zijn er kleine kinderen die bij de ouders op de kamer kunnen? Zijn er dan ook kinderbedjes aanwezig? Je wilt wel voor iedereen voldoende ruimte hebben natuurlijk. Je wil niet te veel te veel maar ook zeker niet te weinig ruimte of kamers.


Indien van toepassing: Is de locatie kindvriendelijk?

Met kleine kinderen moet er extra rekening worden gehouden. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten of er een veilige speelruimte in de buurt is, babybedjes beschikbaar zijn of er voldoende ruimte is voor buggy’s. Het is daarom belangrijk om in de boeking precies aan te geven hoeveel kinderen er meegaan en hun leeftijd. En daarnaast moet je de grotere kinderen niet vergeten, wat denk je van een biljarttafel, voetbaltafel of leuke buitenactiviteiten, zoals skelters, voetbalveld of speelveld. De kleine en grote kinderen houden ervan om vermaakt te worden, en de ouders vinden dat dan ook wel weer prettig ;)


Kies een centrale plek:

Kies voor een centrale ligging zodat iedereen er makkelijk kan komen. Er zijn genoeg leuke plekjes in Nederland waar je met z'n allen kunt genieten van de omgeving. Dus de locatie is belangrijk. Het is aan te raden een centraal gelegen plek te kiezen zodat iedereen gemakkelijk kan komen. Denk aan mooie regio's zoals Brabant, Drenthe of de Veluwe. Gelukkig zijn er genoeg leuke websites waar je groepsaccommodaties kunt boeken, zoals heerlijkehuisjes.nl, natuurhuisje.nl en groepen.nl.


Vermaak:

Vergeet niet om wat leuke spellen mee te nemen voor je vriendengroep. Zo kun je bijvoorbeeld een gezellige spelletjesavond organiseren. Het kan nooit kwaad wat gezonde competitie toe te voegen aan jullie tijd samen. Of zorg voor een leuke activiteit voor de kinderen, zoals Bingo met leuke cadeautjes of een speurtocht. En zorg ervoor dat er genoeg te eten en te drinken is tijdens jullie verblijf. Het is altijd fijn als er genoeg snacks en drankjes zijn om de avonden door te komen!


Keuze groepsaccommodatie:

En dan nu het leukste gedeelte: waar kun je de leukste groepsaccommodaties boeken? Er zijn verschillende websites waar je terecht kunt. Lees maar snel mee!


 

Stappenplan voor het boeken van een groepsaccommodatie

Om te zorgen dat je de ideale groepsaccommodatie kunt vinden, is het handig om een stappenplan te volgen. Begin met het vaststellen van de groepsgrootte en het budget. Stel vervolgens vast wat de wensen en eisen zijn van de groep. Maak een lijst van de verschillende accommodaties die aan deze eisen voldoen en vergelijk ze met elkaar. Zo kun je uiteindelijk de ideale accommodatie vinden. Biet maximaal drie accommodaties die aan jullie eisen voldoen aan, aan de groep of de organisatoren. Zodat er niet te veel te kiezen valt. Dan wordt de keuze alleen maar moeilijker.


Wanneer een groepsaccommodatie voor 20 personen boeken?

Wacht niet te lang met het boeken van een groepsaccommodatie, want de beschikbaarheid kan snel verminderen. Vooral als je op zoek bent naar een accommodatie in het hoogseizoen of tijdens de vakantieperiodes, is het belangrijk om op tijd te zijn. Als je op tijd boekt, kan je zeker zijn van een onvergetelijke ervaring met je vrienden en familie.


Dus waar wacht je nog op? Boek nu een groepsaccommodatie en geniet van de tijd met je geliefden. Er is niets beters dan samen herinneringen maken en deze herinneringen koesteren voor de rest van je leven.


Als je genoeg regelt voor jullie groep, hoef je alleen nog maar te genieten van elkaar en de leuke activiteiten die de omgeving te bieden heeft. Van mooie natuurwandelingen tot gezellige kroegentochten, er is genoeg te doen in Nederland!

 

Waar een groepsaccommodatie boeken?

Er zijn verschillende websites waar je terecht kunt voor het boeken van een groepsaccommodatie. Een paar voorbeelden zijn zoals heerlijkehuisjes.nl, natuurhuisje.nl en groepen.nl. Deze sites bieden een breed scala aan mogelijkheden voor groepen van verschillende groottes. Er zijn accommodaties beschikbaar in Nederland, België en zelfs in andere Europese landen.


Zodra je alles op een rijtje hebt, kan je op zoek gaan. Het is dan handig om te vergelijken. Daarvoor kan je het best bij verschillende aanbieders de overzichtspagina van groepsaccommodaties bekijken. Er zijn - naar mijn mening - drie grote aanbieders in Nederland voor groepsaccommodaties voor 20 personen:

 

Heerlijke Huisjes


Zo heeft Heerlijkehuisjes.nl kleine vakantiehuisjes en groepsaccommodaties in het aanbod, die zorgvuldig worden geselecteerd. Deze website heeft een groot aanbod aan groepsaccommodaties door heel Nederland. Van een luxe villa tot een knusse blokhut, alles is mogelijk. In het filter geef je aan op welke data je wilt komen, voor hoeveel personen er plek moet zijn en welke faciliteiten je wenst. In het aanbod met bijna 400 grote groepsaccommodaties Nederland vind je hier ongetwijfeld een match!


 

Natuurhuisje


Ga je voor je groepsaccommodatie Nederland het liefst buiten de gebaande paden en verblijf je niet graag op een vakantiepark? Dan is het een aanrader om via Natuurhuisje iets te zoeken. Voor vakantiehuisjes midden in de natuur en weg van de massa hoef je niet ver te zoeken. In de natuurrijke regio’s zoals de Wadden, de Veluwe en de Weerribben vind je de mooiste groepsaccommodaties. Van Friesland tot Limburg: voor een groene omgeving met rust moet je bij Natuurhuisje zijn!


 

Groepen.nl


Hier vind je de meest uiteenlopende groepsaccommodaties. Van een kasteel tot een boerderij, je kunt het zo gek niet bedenken. Met meer dan 1300 groepsaccommodaties voor kleine en grote groepen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Curaçao, zit er vast een leuke accommodatie voor je tussen.


 

9 populaire bestemmingen groepsaccommodatie 20 personen

Er zijn vele populaire bestemmingen voor een groepsuitje voor 20 personen. Vaak is midden in de natuur een pré om er zo echt even uit te zijn met z'n allen. Je kunt prima terecht in de Nederlandse bossen, of je nu kiest voor een leuke tijd in Brabant, de Veluwe of misschien wel Drenthe? Er zit vast iets voor je tussen, er zijn niet voor niets honderden groepsaccommodaties beschikbaar die je kunt boeken. Ik heb voor jou de top 3 per regio op een rij gezet. Voor wat inspiratie en misschien zit de perfecte groepsaccommodatie er voor jou wel bij!


Groepsaccommodatie Brabant

Omdat je in Brabant alle ruimte hebt, is er bij de groepsaccommodaties in die regio meestal ook voldoende buitenruimte. Denk aan tuinmeubilair, een speelplek voor kinderen en een fijne, groene omgeving van waaruit je direct het bos in kunt. In Brabant zijn prachtige natuurgebieden te vinden waar je actieve groepsuitjes in de bossen organiseert. Denk aan een GPS-wandeltocht of kanovaren.


#1 Groepsaccommodatie 20 personen in de Brabantse Kempen


Heb je flink wat bedden nodig voor je groepsuitje? Dan is dit vakantiehuis enorm geschikt als groepsaccommodatie Brabant: met maar liefst 9 slaapkamers en in totaal 20 slaapplaatsen, kan je hier met een grote groep terecht. Gelegen op een kleinschalig vakantiepark geniet je hier van natuur en stilte.


Zin in reuring? De dorpen in de omgeving beschikken over charmante kroegjes en terrassen. Voor cultuurliefhebbers zijn het bruisende Eindhoven en het gezellige Hasselt op korte afstand te vinden.


 


#2 Groepsaccommodatie 20 personen Vakantieboerderij Langenboom

In deze leuke groepsaccommodatie Brabant zijn totaal 9 slaapkamers allemaal voorzien van wastafel. Op de benedenverdieping vind je 2 ruime slaapkamers. Aansluitend vind je beneden een badkamer met uitgebreide sanitaire voorzieningen, babykamer, wasmachine en droger. De badkamer is volledig aangepast voor mindervaliden (zie foto’s). Boven vind je 7 slaapkamers. Alle slaapkamers zijn voorzien van twee 1-persoons bedden, een wastafel met warm en koud stromend water en een televisie met dvd-speler. Tevens vind je boven nog 2 douches en 2 toiletten. De groepsaccommodatie is rolstoel toegankelijk. Zo zijn er nauwelijks drempels, brede deuren en is de badkamer ruim van opzet met een aangepaste toilet en wastafel. Buiten heb je de beschikking over een ruim terras. Verder is er een buitenterrein (deels verhard en goed verlicht), zijn er speeltoestellen, een jeu des boules baan en tafeltennistafel. Op het terrein staat een dierenverblijf met enkele kleine aaibare dieren, geitjes, konijn en kippen.


 

#3 Groepsaccommodatie 20 personen Natuurhuisje in Oirschot


Deze groepsaccommodatie Brabant is een uniek landelijke locatie nabij het mooie monumentale Oirschot gelegen middenin het natuurgebied De Mortelen. Een fijne uitvalbasis voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers met vele mogelijkheden in de omgeving. De accommodatie biedt slaapgelegenheid voor groepen tot 20 personen. Er zijn negen slaapkamers, waarvan zeven voor twee personen en twee voor drie personen, met gemeenschappelijk sanitair. Er is een compleet ingerichte ruime open horeca keuken. In dezelfde ruimte bevindt zich een gezellige woonkamer met zithoek en eetgedeelte. Buiten is een eigen terras waar u van de rust en van elkaar kan genieten. U kunt gebruik maken van; barbecues, vuurkorven, een voetbaltafel en tafeltennistafel. Verder zijn er vele gezelschapsspellen. Voor de allerkleinste is er een speeltuin, een leuke boomhut, schommels, trampoline, skelters etc. Huisdieren zijn niet toegestaan. Wij verhuren niet aan jeugd en jongvolwassen of studenten.




 

Groepsaccommodatie Drenthe

Als je aan Drenthe denkt dan komen vast de eeuwenoude hunnebedden, mooie natuur en uitgestrekte bossen naar boven. Wil je rust en genieten van de natuur dan ben je in Drenthe op de juiste plek. Er zijn ook genoeg bezienswaardigheden te bezichtigen. Wat dacht je van het Drents Museum, Hunebedcentrum, Het Van Gogh Huis in Drenthe. Op Drenthe.nl vind je de mooiste musea om te bezichtigen.


Voor de kinderen kan je in Drenthe terecht bij Wildlands Adventure Zoo, Beleefpark Dwingelo of Attractiepark Duinen Zathe. Er zijn genoeg activiteiten in de buurt voor de kinderen. Maar wellicht is het helemaal niet nodig om weg te gaan als je met de hele familie of familiegroep samen bent in één van de volgende groepsaccommodaties Drenthe.

 

#1 Groepsaccommodatie Drenthe 20 personen: Vakantieboerderij in Anderen


De authentieke boerderij bevindt zich in het pittoreske dorpje Anderen. Anderen heeft 250 inwoners en is een goede uitvalsbasis voor rust en ruimte. Het huis heeft 6 slaapkamers en 4 badkamers en is geschikt voor groepen van 10- 20 personen. De boerderij is door haar ligging, midden in het Nationaal Park Drentsche Aa, een geschikt startpunt voor wandelingen, fietstochten en MTB tochten. Voor elk lid van de familie is hier wel iets te beleven. Kinderen kunnen spelen op het grote speelterrein of in de overkapte schuur met sjoelbakken en tafeltennistafel. Daarnaast zijn er gezelschapsspellen aanwezig en wie heerlijk wil ontspannen kan dit doen in de hottub en/of sauna met buitendouche. Huur sauna en hottub per item per dag €50,- (inclusief een mand haardhout).



 

#2 Groepsaccommodatie Drenthe 20 personen: Vakantiehuis Assen


In hartje Drenthe, middenin een eeuwenoud bos- en akkergebied, ligt deze groepsaccommodatie op een vakantiepark. Het vakantiepark is een levendig familiepark in vakantieperiodes en een rustig verblijf in voor- en naseizoen. Het park ligt centraal in Noord-Nederland en is goed bereikbaar. Er zijn meerdere groepsaccommodaties op het park gelegen, het is daarom goed mogelijk om met grote(re) groepen te verblijven. Deze accommodatie is geschikt voor groepen tot 20 personen en is voorzien van o.a. 3 badkamers en 7 slaapkamers. Verder beschikt de accommodatie over een ruime tuin, gelegen op het zuiden.


Een groepsaccommodatie in Drenthe, gelegen op een park

Er zijn veel faciliteiten op het park, waaronder een verwarmd buitenzwembad met spannende waterglijbaan, een recreatieplas, visvijver, tennisbanen en midget-putt golf. Voor je boodschappen kun je terecht in de supermarkt en in de snackbar kun je eenvoudige maaltijden afhalen. Wil je uitgebreid dineren, maak dan een keuze uit de gerechten van het restaurant. De meeste faciliteiten zijn seizoensgebonden en daarom niet het gehele jaar geopend.



 

#3 Groepsaccommodatie Drenthe 20 personen: Natuurhuisje in Ellertshaar


Er is een prachtig terras en er zijn ligstoelen waarop je heerlijk kunt wegdromen. Buiten is veel ruimte voor avontuurlijk spelen. Er is een overdekte loungeruimte met leuke spelletjes. Tennistafel, sjoelbak, , speelkeukentje en nog veel meer, Er is een voetbalveld en het natuurhuis heeft vlakbij zwemwater met strand! En geniet van elkaar rondom de vuurschaal. Het bos ligt op 200 meter van het natuurhuis en is uitermate geschikt voor heerlijke wandelingen. Kom fietsen en wandelen en ontdek Geopark De Hondsrug met meer dan 100 hotspots. Het natuurhuis heeft een fietsoplaadpunt. Voor het natuurhuis loopt route 57 van het fietsknooppuntennetwerk. Je kunt gelijk starten of lekker wandelen naar de heidevelden en geniet van de dieren in het bos.



 

Groepsaccommodatie De Veluwe

De Veluwe heeft één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Van uitgestrekte bossen, kastelen en landgoederen een vestingstadjes. De Veluwe is leuk voor gezinnen met kinderen, vriendengroepen en families. Je kunt er terecht is veel musea maar ook leuke attractieparken zijn er volop. Ontdek de Veluwe en geniet van een mooie tijd met vrienden en familie. Ik heb drie pareltjes voor je op een rij gezet voor een groepsaccommodatie voor 20 personen, lees maar mee!

 

#1 Groepsaccommodatie De Veluwe 20 personen: Luxe Vakantiehuis Wekerom


Gelegen in het hart van de Veluwe, direct aan de bosrand en vol luxe en comfort. Geschikt voor maximaal 20 personen. De woning is het meest energie neutrale vakantiehuis van de Veluwe. Vier vakantie met meerdere gezinnen of drie generaties. Privacy, rust en ruimte zijn gegarandeerd. Toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelers.


Een vakantiehuis in Gelderland met sauna

Op de begane grond is een open keuken met grote eettafel. De woonkamer heeft een zithoek. Buiten zijn twee terrassen met buitenhaard, loungeset en zitjes. De groepsaccommodatie heeft acht slaapkamers waarvan drie met stapelbedden, de andere kamers met comfortabele boxspringbedden. Een slaapkamer is geschikt voor mindervaliden. De gehele begane grond is rolstoel toegankelijk. Alle kamers hebben een smart tv, twee kamers een Playstation/Xbox. Vier slaapkamers hebben een eigen badkamer. In de woning vind je verder een sauna, extra badkamer en drie toiletten.



 

#2 Groepsaccommodatie De Veluwe 20 personen: Vakantiepark Voorthuizen


Vakantiepark voorthuizen

Prachtige 20 persoons Groepsaccommodatie nabij Recreatielandgoed de IJsvogel. Recreatielandgoed de IJsvogel is een heerlijk vakantiepark met veel faciliteiten voor jong en oud en is gelegen aan de rand van de Veluwe in een bosrijke, landelijke omgeving met volop fiets en wandelpaden. Rustzoekers, maar ook zeker actievelingen zullen het hier naar hun zin hebben. Het landgoed ligt op ongeveer vier kilometer afstand van het gezellige dorp Voorthuizen. Verder liggen de plaatsen Barneveld, Garderen, Putten en Otterlo in de directe omgeving.



 

#3 Groepsaccommodatie De Veluwe 20 personen: Natuurhuisje in Ellertshaar


13 slaapkamers met privé badkamers. Veel ruimte binnen en buiten. Heerlijk tot rust komen in het prachtige huisje. Dit Natuurhuisje biedt alle luxe die je maar kunt wensen. Het natuurhuis ligt werkelijk uniek met een prachtig uitzicht op bos en water. Het is gelegen in Ellertshaar, vlakbij Hunebedhoofdstad Borger, in hartje Drenthe. Het natuurhuis kan maximaal 30 personen ontvangen en beschikt over tweepersoonskamers met privé sanitair. Het heeft een moderne, open keuken voor volop kookplezier. In de gezellige woonruimte met uitzicht op het meer kun je samen genieten van een goed glas wijn! Voor jong en oud is er veel te beleven in en rondom het natuurhuis. Het is super genieten in het warme water van de hottub met uitzicht op het water. Let op: deze accommodatie wordt niet verhuurd aan jongerengroepen en studentengroepen. Deze accommodatie in combinatie met de ligging is hier niet geschikt voor.



 

Groepsaccommodatie voordelen


Er zitten veel voordelen aan het huren van een groepsaccommodatie:


✅Geen eindtijd aan dat vriendenuitje: je kunt het lekker laat maken, want je hoeft nergens meer naartoe;

✅Een gezamenlijk verblijf is per persoon voordeliger dan aparte huisjes huren;

✅Groepsaccommodaties hebben vaak grote keukens en lange eettafels: wel zo gezellig;

✅Alle faciliteiten die je nodig hebt voor een grote groep zijn aanwezig;

✅Een privé locatie geeft voldoende privacy met je eigen gezelschap.

✅Je zit vaak midden in de natuur, dus je bent er echt even uit

Quality-time met vrienden en familie is de manier om nader tot elkaar te komen

 

Meest gestelde vragen over groepsaccommodaties


Nu je alles hebt gelezen over groepsaccommodaties, heb jij het perfecte groepsuitje misschien al voor ogen. Heb je toch nog vragen? Lees dan nog even verder, want ik heb de meest gestelde vragen voor je verzameld.


1. Waar kan je het beste een groepsaccommodatie boeken?

Een groepsaccommodatie boek je eenvoudig via verschillende aanbieders. De overzichten van heerlijkehuisjes.nl, natuurhuisje.nl en groepen.nl geven je de mogelijkheid om te vergelijken en aan te vinken welke faciliteiten je nodig hebt. Zo organiseer jij het ideale uitje met je vrienden of familie. Op deze sites zijn vakantiehuizen van particulieren en vakantieparken verzameld, dat is nog eens makkelijk!


2. Wanneer huur je een groepsaccommodatie?


Als je met een groep van 0 of meer personen ergens wilt verblijven, kan je het beste een groepsaccommodatie huren. Het is overzichtelijk, voordelig en je bent echt samen. Je kan voor een korte periode een groepsaccommodatie huren, zoals bijvoorbeeld voor een familieweekend. Maar ook voor een groepsvakantie met een aantal gezinnen is het praktisch. Zo geniet je lekker met elkaar van een heerlijke vakantie.



 






Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page