top of page

Moederdag 2024: met een gepersonaliseerd cadeau scoor je altijd

Bijgewerkt op: 14 apr.


Cadeau met strik geeft dochter aan moeder

In mei is het alweer Moederdag en ben je natuurlijk op zoek naar een bijzonder cadeau voor je moeder. Maar hoe vind je het perfecte cadeau voor jouw mama? Om jou te helpen bij het uitzoeken van het geschikte cadeau, hebben wij de leukste 10 persoonlijke cadeautips voor jou verzameld. Zo wordt de keuze makkelijker!


Moederdag valt echt onder de noemer Vriendenmoment. Ik hoop in ieder geval dat je moeder voor jou een vriendin is waar je altijd op kan terugvallen. Als dit zo is dan is het natuurlijk een goed idee om haar ook in 2023 te verrassen. Jaarlijks wordt er in april/mei ongeveer 50.000 keer op Moederdag cadeau gezocht in Google! Dus dit betekent dat veel mensen op zoek zijn naar hét ultieme cadeau.


Daarom heb ik voor jou de leukste 10 cadeaus voor Moederdag voor je verzameld die jij kan personaliseren. Dan kan jij makkelijk een goede keuze maken. Want coronatijd of niet, je moeder verwennen is altijd een goed idee! Maar voordat we induiken op de cadeaus eerst wat achtergrond over de Moederdag.


In dit artikel komende de volgende items aan bod:


 

Wanneer is het Moederdag 2024?

Moederdag wordt altijd gevierd op de tweede zondag van mei. Moederdag wordt in 2024 gevierd op zondag 12 mei.

 

Vanaf wanneer wordt Moederdag gevierd?

Er kan worden gezegd dat er aan Moederdag een duizenden-jaren oude traditie ligt. Want in veel culturen wordt de vrouw als moeder al duizenden jaren vereerd. In culturen waarin zowel de goden als godinnen een rol speelden, zoals het oude Griekenland, Egypte en de Romeinse tijd. In onze westerse landen wordt de goede, zorgzame moeder vaak in verband gebracht met Maria (de moeder van Jezus).


De moeder wordt al vele eeuwen aanbeden. In de uitloop van de middeleeuwen wordt er in 1644 in Engeland al gesproken over een niet religieuze Moederdag. Dit werd uiteindelijk geen officiële dag of jaarlijkse traditie.


In de VS werd er vanaf 1870 gestreden voor een Moederdag. Wel in relatie tot vrede in de wereld. De vrouw wordt vaak gezien als het symbool van vredelievendheid. Dit komt omdat aan vrouwen in tijden van oorlog vaak geen vechtersrol werd toebedeeld. De actie in 1870 strandde maar in de VS werd toch in 1908 een eerste Moederdag gevierd. In 1914 besloot de toenmalige president W. Wilson dat Moederdag gevierd zou worden op de tweede zondag in mei, en als nationale feestdag.


Vervolgens waaide het idee over de hele wereld en werd er ook in Europa gestart met het vieren van Moederdag. In Nederland werd de eerste Moederdag in 1925 gevierd.


 

Waarom vieren we Moederdag op de tweede zondag in mei?

Moederdag vieren we op de tweede zondag in mei. In 1914 besloot de toenmalige president W. Wilson dat Moederdag gevierd zou worden op de tweede zondag in mei, en als nationale feestdag. Het is niet duidelijk waarom Moederdag op deze dag wordt gehouden.


 

Door wie wordt Moederdag gevierd?

Moederdag is inmiddels ook steeds meer een commerciële dag aan het worden. Hierdoor wordt Moederdag soms in een negatief daglicht gesteld. Maar eigenlijk doet dit Moederdag (en zo ook Vaderdag) tekort. Het zijn namelijk echt feestdagen met een niet commerciële achtergrond. Natuurlijk dragen deze feestdagen bij aan de economie maar dat betekent niet dat hier een bezwaar tegen zou moeten bestaan.


Moederdag wordt al gevierd vanaf de kleurklas waar kinderen mooie tekeningen en werkjes maken voor de moeder. Vaak krijgt de moeder ook een ontbijt op bed en is het vaak de bedoeling dat ze die dag geen huishoudelijke taken hoeft uit te voeren. Het is een mooie dag waar vooral kinderen en veel moeders naar uitkijken. Het is erg leuk om een passend cadeau voor de moeder te kopen.

 

De 10 leukste gepersonaliseerde cadeaus voor Moederdag

Welke moeder wordt nou niet blij van een gepersonaliseerd cadeau? Een foto ergens op gedrukt of een leuke tekst is het ultieme Moederdag cadeau. Verras je moeder met één van deze 5 leuke cadeaus.


Slider armband met foto's

Een mooi persoonlijk cadeau waar elke moeder direct verliefd op wordt!

Deze persoonlijke slider armband is gemaakt van super zacht en soepel leer, waardoor de band heel comfortabel draagt. En hij is verstelbaar in maat. Wel zo handig natuurlijk. Zelf deze unieke fotoslider maken is heel makkelijk. 

Merci assorti | met eigen foto en tekst

Een doosje liefde in de vorm van chocolade, deze leuke geschenkset van Merci met persoonlijke cover. Niet alleen de inhoud is onweerstaanbaar, je kunt op de voorkant een eigen foto en een persoonlijke boodschap toevoegen. Een uniek én smakelijk cadeau. Foto en tekst worden geprint op een losse cover. Leuk en makkelijk om te bewaren, ook als de Merci chocolade op is. Verras ook jij je moeder met lekkere chocolade? 

Moederdag mok met foto bedrukken

Wat is er nu leuker dan je favoriete drankje drinken uit een persoonlijke mok met foto? Daar maak je jouw moeder zeker weten dolgelukkig mee. Stop er nog lekkere snoep of chocolade in en jij hebt het perfecte cadeau! Jij ontwerpt hem namelijk helemaal zelf met de naam van je mams en een lieve foto. Ga ook eens voor een kindertekening of foto van jullie samen, dat maakt het echt persoonlijk.
 

Gepersonaliseerde koekjestrommel

Wie houdt er nou niet van koekjes! Maak je eigen koekjestrommel en koop de favoriete koekjes erbij. Dan heb je een leuk en lekker cadeau compleet.

Vanaf € 19,95

 

Houten Moederdagkaart

Een kaartje versturen is altijd een goed idee, maar ga dit jaar eens voor een wel heel bijzonder exemplaar. Met deze kaart van hout scoor jij zeker weten punten. Je ontwerpt hem namelijk helemaal zelf! Kies een van de gezellige Moederdag designs, jullie liefste foto samen en voeg de naam van je mams toe. Maar je kunt bijvoorbeeld ook gaan voor een mooie kindertekening, super persoonlijk. Mega leuk voor Moederdag maar ook om haar zomaar eens te verrassen. Het leuke is je koopt dit al vanaf € 7,95 

Gepersonaliseerd dienblad met foto en/of tekst

Bij Moederdag hoort natuurlijk een lekker ontbijtje op bed. Als je dit kan serveren op een mooi persoonlijk dienblad dan is het moederdagcadeau meer dan geslaagd.


Ook leuk omdat je dit dienblad elk jaar weer kan gebruiken. Daarnaast kan het dienblad natuurlijk gewoon het hele jaar door gebruikt worden en je tovert hiermee elke keer weer een lach op haar gezicht!

 

Originele boekenleggers met je eigen foto


Deze gepersonaliseerde boekenlegger is een uniek cadeau voor Moederdag. Als de mama een leesliefhebber is dan weet je zeker dat dit cadeau een schot in de roos is. Je kan deze boekenlegger personaliseren met je eigen foto en tekst. Vanaf €7,95


 

Gepersonaliseerde speelkaarten met foto

Maak je eigen kaartspel met de leukste foto's! Dit zijn de meest bekende en traditionele speelkaarten. Elk kleur kan je personaliseren met een foto, net als de boer, vrouw en heer. Ook de achterkant kan je met een eigen foto ontwerpen. Vanaf €17,95

 

Design fotohouder met foto's

Wil je een mooi cadeau geven maar kan je niet kiezen welke foto? Dan is dit een leuk en mooi cadeau. Bij deze houten fotohouder t bevat namelijk 13 verschillende foto's zodat je regelmatig een andere foto vooraan kunt zetten. Het is echt een mooie fotohouder die bovendien erg stijlvol is. Vanaf € 11,95

 

Drinkfles roestvrij staal

Laat een foto op de roestvrij stalen fles afdrukken en je drankje worden urenlang warm of koud gehouden. Dus gebruik hem als waterfles voor bij het sporten of als je er met z´n allen een dagje op uit gaat. Je kan er een persoonlijke tekst of afbeelding op laten zetten.

Vanaf € 24,95
 

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page