top of page

Beautytips voor de zomer voor je benen en je voeten

Bijgewerkt op: 16 mei 2021


Het is weer bijna zover, 20 juni 2020. Dat is de dag dat de zomer weer begint! Dit betekent weer lange zwoele zomerse avonden en lekker buiten genieten. Borrelen en buiten eten met vrienden. Heerlijk om de zomer tegemoet te gaan. We hebben gelukkig al even van lekkere warme dagen kunnen genieten dit jaar. 💛 Je benen en je voeten zullen in de zomer weer wat meer daglicht gaan zien. Je benen en je voeten hebben je het afgelopen jaar weer overal heen gebracht. Hoe fijn is het om ze nu een lekkere boost te geven zodat je ze in de zomer weer trots kan laten zien!

Als je de onderstaande tips volgt ben jij er in ieder geval weer helemaal klaar voor!


Tips om je voeten zomer klaar te maken!


Je voeten hebben de laatste maanden in warme sloffen, sokken en schoenen gezeten. Het is echt weer even tijd om ze weer lekker te verwennen. Ik wil je graag een aantal tips geven zodat jouw benen en je voeten weer helemaal klaar zijn voor de zomer.


Het beste en fijnste is natuurlijk om zelf achterover te leunen en je voetjes een goede pedicure te laten ondergaan. Zelf denk ik dat je het ook prima zelf kan doen zonder al te veel tijd, moeite en geld.


Eelt verwijderen

Eeltschaad

Wat ik zelf altijd doe is eerst met een eeltschaaf het overtollige eelt weghalen. Het is een bijzonder mesje waar je echt alleen het eelt mee weghaalt. Wees niet bang dat je je hele voet open haalt. Wel moet je ervoor zorgen dat je gewoon droge voeten hebt en dus niet eerst hebt lopen weken in een voetenbadje. Als je dat doet dan wordt het eelt zacht en kan je dus niet goed zien wat er weggehaald moet worden. Als je het het meeste eelt hebt verwijderd dan is de volgende stap om met een elektrisch voetvijl je voeten zijdezacht te maken. Dit apparaatje vind ik echt een must! Het kost je wel wat, maar dan heb je ook wat. Het is een eenmalige investering en kost minder dan een pedicure.


Voetenbadje

Zelf neem ik één keer in de paar weken een lekker bad met zeezout. In zeezout zit het mineraal magnesium. Dit mineraal is heel fijn om je hele lijf een boost te geven. Als je geen bad hebt is het ook ideaal om je voeten hier in te baden. Als ik me niet helemaal fit voel neem ik een bad met een paar handjes zeezout en ik slaap vervolgens heel diep en ben de volgende dag weer helemaal uitgerust. Als je dit nooit eerder hebt geprobeerd is het echt een aanrader. Laat je verbazen! Je hebt voor een paar euro een zak van 1 kilo.


Wil je meer informatie over de wetenschappelijke onderbouwing wat magnesium doet met je lichaam kijk dan eens op https://www.dr-jetskeultee.nl/baden-magnesium-hoe-heilzaam-is/


Verwen je voeten met een lekkere crème

Geef je voeten een lekker ruikende hydraterende crème. Je hebt ook crèmes met magnesium erin. Extra lekker na een magnesium/zeezout badje. Maar kijk vooral gewoon lekker in drogist en kies een geurtje waar jij blij van wordt! Probeer je voeten ongeveer twee keer per week goed in te smeren. Let er op dat je ze ook goed droog maakt na het badderen of douchen. Als je ze vervolgens goed insmeert zullen ze je dankbaar zijn. 😃


Nagels vijlen

Veel mensen knippen de nagels. Mijn advies doe dit niet! (en al helemaal niet bijten natuurlijk! Maar dit artikel gaat over tenen, dus ik verwacht eigenlijk dat niemand zijn teennagels bijt..? 🤨) Je nagels zijn als het ware een laag dakpannetjes. Als je ze knipt breekt dit af en krijg je vaak een scherp randje. Het beste is om je nagels te vijlen. Zo blijven ze zacht en is die lekker hunk (of vrouw) in je bed ook blij met jouw zachte voetjes. Er is niks vervelender dan lange prikkende teennagels 😋


Nagels lakken

Dames ik vind het echt dat het een must is als je slippers of open schoenen draagt dat je tenen dan netjes gelakt zijn! Dit staat zoveel verzorgder. Een potje nagellak heb je voor een paar euro en het ziet er gelijk top uit! Eerder liet ik mijn nagels lakken door mijn schoonheidsspecialiste totdat ze ermee stopte. Vanaf dat moment ben ik ze zelf gaan lakken. Ik ben snel overgegaan naar een iets professionelere lak. Namelijk de shellac die ik laat drogen met een UV-lamp. Mijn nagels blijven hierdoor

lang mooi en ze ziet er echt gelikt uit 😉 Mocht je hier zelf geen tijd of zin in hebben dan kan je ook prima een normaal lakje gebruiken.


Ik gebruikte hiervoor (op advies van mijn schoonheidsspecialiste) het merk Essie. Dit is een heel fijn en mooi lakje. Vooral als je eerst een basecoat en daarna een topcoat gebruikt en je deze allebei goed laat drogen. Dus neem echt even de tijd. En laat ze minimaal 15 minuten goed drogen.


Als je nagellakremover gebruikt let er dan op dat je deze zonder aceton koopt. Aceton wordt voornamelijk gebruikt voor het weghalen van verf en lijm. Ik vind dat dit geen product is voor op je lichaam. Het voordeel is dat je nagellak makkelijk weghaalt maar je droogt je nagels er écht mee uit. Veel mensen denken dat de slechte/droge nagels komen door het lakken. Maar dit komt vaak door een verkeerde remover. Kleine tip om je nagels sneller te drogen; houd ze onder koud water. En als je uitgedroogde nagels hebt laat ze dan even weken in een bakje olijfolie. Dit geeft echt een lekkere boost!




Geef je benen een lekker kleurtje

Een gebruinde huid is vaak een teken dat je lekker hebt genoten van warm weer. Maar als jouw benen na de winterslaap weer een keer daglicht zien dan kan het zomaar zijn dat ze zo wit zijn dat ze licht geven! Een zonnebankje pakken is eigenlijk ook niet meer van deze tijd door de schadelijke effecten voor je huid. Wat is dan wel een goed alternatief? Als je een zelfbruiner opsmeert dan zien je benen er al snel uit of ze er ook weer bij horen.


Zelf heb ik de zelfbruiner van biodermal. De naam klinkt al zonnig; sun kissed zelfbruiner. Ik heb online research gedaan en ik kwam alleen maar positieve reacties tegen. Dus deze heb ik gekocht en het is inderdaad een aanrader. Nu ook in prijs verlaagd. Je hebt een tube van normaal € 20,- en nu €10,-. Het is echt een lekkere zelfbruiner. Ik heb deze nu drie keer ingesmeerd en ik zie echt een bruine gloed. Heel fijn nu ze weer onder mijn rokje uitsteken en ze geen wit licht meer afgeven. 😉


Scrubben en scheren

De tip voor heerlijk zachte benen is eerst je benen goed scrubben en daarna ontharen. Dan is het gevolg dat je echt lekkere zachte benen hebt. Zorg er wel voor dat je een goed scherp mesje hebt. Eerder kocht ik van die weggooimesjes. Hier ben ik van afgestapt mede door het milieu kies ik liever voor een goed scheermesje wat lekker lang mee gaat. Als je scheermesje bot is gooi deze dan direct weg. Het is zonde om jezelf te verwonden of ingegroeide haartjes te krijgen doordat je ze niet goed weg kan scheren.


Plakkende bovenbenen

De meeste vrouwen kennen het wel. Kan je net weer een leuk rokje aan en dan blijft de binnenkant van je bovenbenen tegen elkaar aanschuren. Ontzettend vervelend en het kan gaan irriteren als je een eind gaat lopen. Wat een goede tip is om deodorant aan de binnenkant van je bovenbenen te sprayen, dan krijg je in ieder geval geen irritatie. Ook is het voordeel dat het lekker fris ruikt 😁


Zware en vermoeide benen

Zware en vermoeide benen? Dit kan verschillende redenen hebben. Als je echt ergens last van heb ga dan natuurlijk naar je huisarts. Maar mocht je na een dag werken vermoeide of zware benen hebben dan is het heel lekker om je benen met een voedende crème te verwennen. Laat je informeren bij de drogist of apotheek.


Wat vooral belangrijk is dat je benen en je voeten echt profijt hebben van een goede bloedsomloop. Dus als je op de bank zit of achter je bureau, zorg er dan voor dat je elk uur even opstaat. Het is ook belangrijk dat als je ligt te Netflixen op de bank 😎, je jouw voeten even strekt en rekt en dat je rondjes draait met je voeten. Of als je zit hiel en teen bewegingen. Dus eerst je tenen omhoog en vervolgens je hiel omhoog. Je zorgt er dan voor dat de bloedsomloop lekker op gang blijft.

Blijf bewegen en drink voldoende water!

Ook is het dus echt belangrijk dat je dagelijks minimaal een half uur gaan wandelen zodat je benen de beweging krijgen die ze minimaal nodig hebben. Vergeet ook niet goed te drinken en gezond te eten. zodat de afvalstoffen die je lichaam niet nodig heeft kunnen worden afgevoerd.


Heel veel plezier op jouw datenight met je benen en je tenen 😉





Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page