top of page

Babyshower cadeau gezocht? 13 leuke tips op een rij!


vrouwen in een kring rondom zwangere lachend en geven cadeaus

Heb jij binnenkort een babyshower van een vriendin en ben je nog op zoek naar het perfecte babyshower cadeau? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel geven we jou een aantal leuke cadeau-ideeën waar de aanstaande mama zeker blij van wordt.


Wat is een babyshower?

First things first, want wanneer je uitgenodigd bent voor een babyshower dan kan het natuurlijk zijn dat dit voor jou de eerste keer is. Ik vertel je kort wat je van een babyshower kunt verwachten.


Een babyshower is een feestje dat georganiseerd wordt voor een aanstaande moeder, om haar te verwennen en haar te helpen bij de voorbereidingen op de komst van haar baby. Het is een gezellige bijeenkomst van vriendinnen en soms ook familieleden, waarbij er cadeautjes worden gegeven voor de baby en er spelletjes worden gespeeld. Het is een leuke manier om de zwangerschap te vieren en de aanstaande moeder te laten voelen dat ze niet alleen staat. Tijdens een babyshower wordt er vaak ook lekker gegeten en gedronken, en is er ruimte om ervaringen en tips uit te wisselen over het moederschap. Het is een liefdevolle en gezellige traditie die steeds meer bekendheid krijgt en ook in Nederland steeds populairder wordt.


Tips voor de keuze van een babyshower cadeau

Wanneer je uitgenodigd bent op een babyshower dan is het leuk om een (klein) cadeautje mee te nemen. Maar hoe kies je een leuk babyshower cadeau? Ik geef je hier een aantal tips om je zo wat inspiratie te geven voor een leuk babyshower cadeau.


✅Ten eerste is het leuk om iets persoonlijks te geven.

Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerd kledingstuk met de naam van de toekomstige baby erop geborduurd. Dit kan een rompertje, muts of zelfs een dekentje zijn. Dit kan natuurlijk alleen als je de naam weet. Weet je de naam? Kijk dan ook eens bij mijn tips: babycadeau met naam.


✅ Geef een kraammand cadeau

Een ander leuk idee is om een kraammand of -box samen te stellen. Hierin stop je allerlei handige en leuke spulletjes voor de baby, zoals verzorgingsproducten, speentjes, slabbetjes, knuffeltjes en boekjes. Het voordeel hiervan is dat de aanstaande ouders meteen een heleboel praktische dingen in huis hebben en jij kunt zelf bepalen hoeveel je wilt uitgeven.


Geef een cadeau om herinneringen te bewaren

Als je iets bijzonders wilt geven, kun je ervoor kiezen om een herinneringscadeau te geven. Denk bijvoorbeeld aan een een fotoboek waarin de ouders de eerste jaren van hun kindje kunnen vastleggen, of een memorybox waar ze het eerste boxpakje, geboortekaartje en nog veel meer kunnen bewaren. Of kies voor een set leuke mijpaalkaarten. Zie #1 in de cadeau lijst verderop!


Geef een belevenis cadeau voor als de baby er is

Natuurlijk hoef je niet per se iets fysieks te geven. Je kunt ook een belevenis cadeau doen, zoals een fotoshoot voor het gezin of een tegoedbon voor een babymassage. Jij weet het beste wat er past bij het gezin.


Geef je eigen ervaring als cadeau

Tot slot is het altijd leuk om iets te geven wat je zelf als ouder heel nuttig of fijn vond. Misschien was er een bepaald item waar je niet zonder kon, zoals een bepaald merk luiers of een specifieke fopspeen, of merk babysokjes. Door deze ervaring te delen, geef je niet alleen een cadeau, maar ook een stukje persoonlijk advies.


Het hoeft geen groot cadeau te zijn

Dat je op de babyshower wordt uitgenodigd is natuurlijk al ontzettend bijzonder! Het gaat echt niet om het cadeau dat je meeneemt, het gaat erom dat jij erbij bent. Geef een lief leuk klein cadeautje wanneer je iets minder te besteden hebt. Een leuk knuffeltje is zo gekocht, en het kan maar zo zijn dat dit het favoriete knuffeltje wordt. ;)

 

13 x leuk babyshower cadeau op een rij

Ik heb voor jou de leukste cadeaus verzameld zodat jij de nieuwe ouders echt een verrassing kunt geven. Wij hopen dat deze cadeau-ideeën jou inspireren om een mooi en bijzonder cadeau te geven op de babyshower. :)

 

#1 Babyshower cadeau: Mijlpaalkaarten voor de eerste 12 maanden

Mijlpaalkaarten 12 maanden

De mijlpaalkaarten zijn een echte must-have voor elke kersverse mama en papa. Met deze kaarten kan je gemakkelijk en leuk de bijzondere momenten van je baby vastleggen. Het eerste lachje, de eerste hapjes, de eerste stapjes, alles kan je hiermee vastleggen. Het leuke aan deze kaarten is dat het echt een waardevolle herinnering wordt voor later.


Prijs indicatie: €12,95


 

#2 Babyshower cadeau: Mijlpaaldeken voor de eerste 12 maanden

Mijlpaaldeken 12 maanden

Een perfect cadeau voor de aanstaande mama? Geef haar de Baby Mijlpaaldeken! Deze prachtige deken is niet alleen leuk om te gebruiken voor het vastleggen van de groei van haar baby, maar is ook nog eens superzacht en comfortabel voor de gevoelige babyhuid.


De deken wordt geleverd met vier frames om de leeftijd van de baby te markeren en heeft een mooi maan-thema dat perfect past bij een sterrenkamer. Bovendien is de deken multifunctioneel en kan het gebruikt worden als doek bij borstvoeding, als speelkleed en als warme omslagdoek voor de eerste winterdagen. En als bonus geeft de hoge kwaliteit 250 g/m2 deken je gemoedsrust dat je een product van topkwaliteit hebt gekocht. Met de Baby Mijlpaaldeken zal de aanstaande mama altijd een mooie herinnering hebben aan het eerste jaar van haar baby om te delen met vrienden en familie op social media.


Prijs indicatie: €16,99



 

#3 Babyshower cadeau: Dagboek eerste jaar

Dagboek Pauline Oud Baby's 1e jaar

De nieuwe serie babyboeken van Pauline Oud is de ideale keuze! De boeken hebben een stoere en robuuste uitstraling, maar behouden toch de onmiskenbare charme van Pauline Oud. Het kleurgebruik is overwegend zwart/wit, met zachte pasteltinten als kleuraccenten. De boeken zijn afgewerkt met luxe materialen, zoals een leren rug en label. De vragen zijn volledig herzien voor een nog betere gebruikservaring. Als je op zoek bent naar een cadeau dat niet alleen praktisch, maar ook mooi en stijlvol is, dan zijn deze babyboeken de perfecte keuze! Geef de aanstaande of jonge ouders de mogelijkheid om de kostbare momenten van hun baby vast te leggen in een prachtig boek dat ze nog vele jaren zullen koesteren.

Prijs indicatie: €19,95


 

#4 Babyshower cadeau: Luiertaart

Babyshower Cadeau Luiertaart

Een luiertaart is een origineel en daarnaast ook praktisch cadeau voor een babyshower. Hierbij worden allerlei spulletjes voor de baby in een taartvorm gedaan, denk hierbij aan luiers, rompertjes, sokjes en knuffeltjes. Het leuke aan deze taart is dat het er ook nog eens ontzettend feestelijk uitziet!


Prijs indicatie voorbeeld: €39,95


 

#5 Babyshower cadeau: Baby Memory Box

Memory Box Luvion

Wat zou het fantastisch zijn om alle speciale momenten tijdens de zwangerschap en de babytijd voor altijd te bewaren! De Luvion Memory Box is het perfecte middel om alle waardevolle herinneringen op één plaats te verzamelen en te beschermen voor de toekomst. Het is het perfecte cadeau om te geven aan een zwangere of pas bevallen moeder, maar je kunt het natuurlijk ook voor jezelf kopen.


De Baby Memory Box kan gebruikt worden vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent! Je kunt er echo's, mooie kaarten en speciale cadeaus in bewaren. Het is geweldig om terug te kijken op de zwangerschap en babytijd en alle schatten opnieuw te ontdekken.


De Luvion Memory Box is een geweldig cadeau dat een leven lang meegaat. Het is perfect voor je eigen gezin of om te geven als een speciaal cadeau dat de ontvanger nooit zal vergeten. De box is gemaakt door het Nederlandse premium merk Luvion en beschikbaar voor alle baby's en ouders die unieke herinneringen willen bewaren. Zorg ervoor dat je elke speciale herinnering opslaat, met de Luvion Memory Box!


Prijs indicatie: nu tijdelijk €19,95


 

#6 Babyshower cadeau: Giftbox baby

Giftbox Baby

Ben je op zoek naar een bijzonder en uniek kraamcadeau of een verrassend cadeau voor een babyshower? Dan hebben wij de perfecte oplossing: de prachtige Giftbox Baby!


Met heel veel zorg en liefde is deze giftbox samengesteld. De box bevat een stijlvolle silicone eetset, inclusief een bord en kom met handige zuignappen en schattige lepeltjes. Zo kan de kleine genieten van heerlijke maaltijden zonder te knoeien!


En dat is nog niet alles. In de Giftbox Baby M vind je ook een persoonlijke wenskaart en een set milestone kaarten, waarmee de eerste bijzondere momenten van het kindje vastgelegd kunnen worden.


Prijs indicatie small € €19,95 / medium (foto) € 44,99


 

#7 Babyshower cadeau: Chocolade bonbons

Chocolade bonbons roze en blauw

Maak van de babyshower of kraambezoek een onvergetelijke ervaring met onze heerlijke en feestelijke Bonbons roze en blauw! Dit cadeautje is niet alleen een smakelijke verrassing voor de kersverse ouders, maar ook een prachtige blikvanger op tafel. De handgemaakte bonbons zijn gevuld met knapperige beschuitjes en roze muisjes, waardoor ze een unieke en verrukkelijke smaaksensatie bieden.


De Bonbons roze en blauw worden gemaakt met de beste ingrediënten en zitten boordevol liefde en zorg. Het doosje bevat maar liefst 15 bonbons in jouw favoriete kleur, zodat je altijd de juiste match hebt voor het geslacht van de baby. De bonbons zijn prachtig verpakt in een vrolijke cadeauwikkel, waardoor je ze meteen cadeau kunt geven of lekker zelf op kunt eten.


Prijs indicatie 15 stuks: €17,95



 

#8 Babyshower cadeau: White Noise Machine


White Noise Machine

Wil je graag een cadeau geven dat niet alleen praktisch is, maar ook goed zal zijn voor de slaap van de nieuwe baby? Dan is de Numsy Mini de perfecte keuze! Met 27 verschillende natuurlijke geluiden, inclusief baarmoeder- en hartslaggeluiden, zal de kleine zeker rustiger en dieper slapen. De compacte Mini is draadloos en kan overal mee naartoe genomen worden, dus het is ideaal voor een drukke ouder die veel onderweg is. En met de toevoeging van ademend licht om de baarmoeder te simuleren, zal de baby zich nog comfortabeler voelen. Geef het beste cadeau op de babyshower en help de nieuwe ouders om afscheid te nemen van slapeloze nachten!


Prijs indicatie: €27,95



 

#9 Babyshower cadeau: Baby ziet... - kijkboek met spiegeltje 0-6 maanden

Babyshower cadeau baby ziet

Het kijkboek Baby ziet... is een klassieker die de visuele waarneming en hersenontwikkeling van baby's stimuleert. Dit nieuwe boek bevat talloze leuke patronen in zwart-wit, geaccentueerd met opvallende kleuren. Het boek is helemaal op maat gemaakt voor baby's en is een ideale manier om hun nieuwsgierigheid naar de wereld om hen heen te wekken. En als kers op de taart bevat het ook nog een schattig spiegeltje. Dit boek is een uiterst nuttig én leuk cadeau voor aanstaande ouders en baby's. Geef hen iets speciaals en laat Baby ziet... hun wereld kleurrijker maken!


Prijs indicatie: €9,95


 

#10 Babyshower cadeau: Knuffeldoekje Happy Horse

Babyshower Cadeau Happy Horse

Het knuffeldoekje van Happy Horse is het ultieme troostmaatje voor ieder kind. Met het bijzonder zachte materiaal en de schattige uitstraling wordt het al snel een onmisbaar vriendje. Het knuffeldoekje is ontworpen met oog voor detail en veiligheid, en voldoet aan de hoogste Europese veiligheidsnormen voor speelgoed. Dit maakt het een perfect kraamcadeau voor zowel jongens als meisjes. Voorkom slapeloze nachten en bestel een reserve exemplaar van dit lieve konijnenvriendje! Happy Horse zorgt opnieuw voor een knuffel om bij weg te smelten.


Prijs indicatie: €11,95


 

#11 Babyshower cadeau: Knuffel met hartslag

Babyshower cadeau knuffel met hartslag

Maak kennis met de perfecte slaapvriend voor het kleintje: het ZAZU Hartslag Knuffeldoekje. Dit zachte knuffeldoekje is niet zomaar een knuffel, het bevat een geluidsmodule die rustgevende geluiden afspeelt zoals hartslaggeluid, white noise, natuurgeluiden en 3 slaapliedjes. En met de ingebouwde timer schakelt het geluid na 10 minuten vanzelf uit, waardoor je kindje rustig kan slapen zonder te worden gestoord. Als je kindje begint te huilen, reageert de huilsensor en kalmeert het vriendje je kindje weer. Geef de baby de rustige slaap die het verdient met het ZAZU Hartslag Knuffeldoekje!

Prijs indicatie: € 27,95


 

#12 Babyshower cadeau: Boxpakje

Boxpakje babyshower cadeau

Deze Lou unisex playsuit met sterrenprint van Noppies is hét perfecte cadeau voor een babyshower! Het pakje is gemaakt van 95% organisch katoen en 5% elastomeer, wat zorgt voor een zachte en comfortabele pasvorm voor de kleintjes. De drukknoopjes over de gehele lengte en de brede zomen onderaan de pijp maken het aankleden van de baby super gemakkelijk.


De speelse sterrenprint en de vrolijke kleur Grey Mint maken deze playsuit helemaal af! En door het unisex design kan de playsuit door zowel jongens als meisjes gedragen worden. Een cadeautje waar iedereen blij van wordt!


Prijs indicatie: €19,95



 

#13 Babyshower cadeau: Muziekknuffel

Muziekknuffel Happy Horse

Ben je op zoek naar het perfecte cadeau voor een babyshower? Zoek niet verder! De Clay Rabbit Richie Musical is het ideale cadeau voor elk pasgeboren kindje. Deze schattige en eigenwijze muziekknuffel van Happy Horse zal niet alleen de kleine spruit blij maken, maar ook de ouders. Met zijn neutrale bruine kleur past hij bij elke babykamer.


De knuffel is wasmachinebestendig tot 30°C, dus zelfs als hij vies wordt van al het knuffelen, kun je hem snel opfrissen. De Clay Rabbit Richie Musical heeft een aaibare polyester pluche vacht en produceert een prachtig muziekje wanneer je aan zijn staartje trekt. Ouders zullen dol zijn op de bekende melodie van “Over the Rainbow”. Dit cadeau is geschikt voor alle leeftijden, dus je kunt er zeker van zijn dat de kleine er nog jarenlang plezier van zal hebben. Bestel een reserve exemplaar om er zeker van te zijn dat ze nooit zonder hun favoriete knuffel komen te zitten. Met de Clay Rabbit Richie Musical van Happy Horse geef je niet alleen een geweldig en veilig cadeau, maar ook een herinnering voor het leven.


Prijs indicatie: €23,50



 

Babyshower cadeau kopen?

Ik hoop dat je met onze tips een leuk babyshower cadeau kunt kopen. Geef bijvoorbeeld iets persoonlijks, zoals een gepersonaliseerd kledingstuk of een kraammand vol handige spulletjes. Of kies voor een herinneringscadeau, zoals mijlpaalkaarten of een fotoboek voor de eerste jaren van de baby. Wil je liever een belevenis cadeau geven? Denk dan aan een fotoshoot of babymassage.


En vergeet niet: het gaat niet om het cadeau, maar om jouw aanwezigheid op het bijzondere moment van de babyshower. Met onze cadeau-ideeën zorg je ongetwijfeld voor een glimlach op het gezicht van de aanstaande mama!

 

Meest gestelde vragen Babyshower cadeau

Wanneer je uitgenodigd bent op een Babyshower heb je vast vele vragen! Ik heb de meest gestelde vragen hieronder al voor je beantwoord. Wil je graag nog meer weten over het organiseren van een babyshower? Lees dan vooral ook mijn blog: Babyshower organiseren? Zo doe je dat!


Hoeveel geld moet je uitgeven aan een babyshower cadeau?

Het bedrag is niet belangrijk, het gaat erom dat het cadeau perfect bij de aanstaande moeder past. Een handgemaakte deken of een gepersonaliseerd boek zijn beide leuke opties en hoeven niet veel te kosten.


Wat zijn enkele babyshower cadeau tips?

Overweeg om cadeautjes te geven die zowel persoonlijk als praktisch zijn - zoals een leuk boxpakje voor de eerste maanden of een leuke knuffel. Maar ook is een whitenoise machine een leuk cadeau-idee, want zeg nou zelf een goede nachtrust is ontzettend belangrijk.


Waarom wordt er een babyshower georganiseerd?

De babyshower is een feest om de aanstaande moeder te verwennen en haar te voorzien van nuttige spullen voor de baby. Het is ook een geweldige manier om vrienden en familie van de aanstaande moeder samen te brengen en te vieren wat er komen gaat.


Wanneer wordt er een babyshower georganiseerd?

De babyshower wordt meestal gehouden in het laatste trimester van de zwangerschap, meestal tussen de zevende en achtste maand. Op deze manier heeft de aanstaande moeder tijd om alle cadeautjes uit te pakken, cadeautjes die ze nog moet krijgen op haar babyshower uit te zoeken en te winkelen voor alles wat ze nog nodig heeft. Onthoud dat de babyshower een feest is om te vieren, dus maak je niet teveel zorgen over de details en laat het vooral een leuke en bijzondere tijd zijn voor iedereen!

 





Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page