top of page

7 tips voor een geslaagd vriendinnenuitje vanuit huis

Bijgewerkt op: 16 mei 2021

Een avondje met je vriendinnen inplannen is altijd een goed idee! Je kan weer even opladen van de drukte met de kinderen of het werk. Helemaal in de coronatijd hebben we allemaal meegemaakt dat niet alles zo vanzelfsprekend is.


Als je weer met je vriendinnen kan afspreken dan is het ontzettend leuk om er een bijzondere avond van te maken. Maar vaak is de vraag wat ga je doen met je vriendinnen? Wat is nu echt een leuk vriendinnenuitje vanuit huis?


Ik heb 7 leuke tips voor je op een rij gezet voor het inplannen van een gezellig vriendinnentuitje vanuit huis. Er zit vast iets voor jou en je vriendinnen bij!


Organiseer je eigen high tea met je vriendinnen

Als je zelf een high tea wilt organiseren kan je ervoor kiezen om het alles zelf te organiseren. Maar je kan het jezelf natuurlijk ook makkelijk maken en online een high tea bestellen en laten bezorgen. Lekker makkelijk en ontzettend leuk.

Maar als je helemaal je echt een eigen vriendinnenmoment wilt creëren is het volledig zelf organiseren een ontzettend leuk idee. Je hoeft natuurlijk niet alles zelf te doen. Je kan de taken ook allemaal verdelen.Filmavond inplannen

Plan een filmavond of filmmarathon in met je vriendinnen. Dit is ook echt een ultiem vriendinnenmoment. Iedereen kiest haar eigen film (dus enige voorbereiding vereist, anders zit je eerst een uur een film te zoeken... herkenbaar? 😉). En dan hoppa achter elkaar lekker films kijken.


Zorg ervoor dat je echt je woonkamer even ombouwt naar een chill-omgeving. Dus kussens, dekentjes, dekbedden erbij en chillen maar! En ik zou zeggen begin op tijd, dan kan je zo een paar films wegkijken!"If you are lucky enough to find a weirdo, never let them go."


Organiseer een wijnproeverij bij jou thuis en bestel online!

Wanneer je met je vriendinnen afspreekt wordt er vaak wel gezellig een wijntje gedronken. Je kan online een ontzettend leuke wijnproeverij bestellen. Je hebt pakketten met kleine flesjes wijn en normale flessen wijn. Je ontvangt een toelichting van de wijnen, de wijnen en een formulier om de proeverij te starten.Daarnaast kan je eventueel ook een wijnproeverij boeken voor weinig. Dus dat er echt iemand bij je thuis komt en een toelichting geeft over de verschillende wijnen. De omzet zit dan in de wijnen die de avond worden verkocht. Ontzettend leuk om eens te doen. En als er wat wijntjes worden gedronken dan wordt de gezelligheid alleen maar groter! Kijk eens op de site van vakantieveilingen hier vind je vaak een leuk aanbod om een leuke proeverij te boeken.


Organiseer zelf met je vriendinnen een wijnproeverij

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen dat iedereen haar favoriete wijntje meeneemt en je dus je eigen wijnproeverij organiseert. Lekker simpel maar zeker ook erg leuk.


Je kan zelfs een leuke quiz organiseren met verschillende vragen over wijn. Want weet jij eigenlijk waarom sommige mensen hoofdpijn krijgen van wijn en andere niet? Waarschijnlijk is het antwoord dat sommige mensen zijn gevoelig voor een bestandsdeel wat vaak in de wijn zit, genaamd sulfiet. Sulfiet wordt vaker toegevoegd aan witte wijn dan rode wijn. Dit is vaak de reden dat mensen sneller hoofdpijn krijgen van witte wijn.


En wat is het verschil tussen wijn met een kurk of een schroefdop? Klik hier voor het antwoord! :)


Kleding/tassenruil:

Plan een gezellige avond met je vriendinnen in en neem je kleren mee die jou te klein of te groot zijn zodat je deze met elkaar kan ruilen. Of als je de kleren gewoon niet meer draagt? Geef je kleren een nieuwe kans om iemand blij te maken! En wie weet scoor je zelf ook nog iets leuks? Vergeet ook vooral je tassen niet mee te nemen. Je hebt vast nog wel een aantal mooie leuke tassen die wel een tweede kans verdienen. Haal ze uit de kast en laat ze weer lekker shinen bij één van je vriendinnen.


Knutselavond:

Een beetje kletsen, freubelen en samen iets leuks maken. Vaak denk je dat dit misschien vooral voor ouderen een leuke dagbesteding is. Maar dat hoeft totaal niet! Het is hartstikke hip om zelf te naaien, breien of haken. Daarnaast hoef je ook niet perse ontzettend creatief te zijn. Het is juist erg leuk om dit samen te doen, dan kan je elkaar tips geven. Ook juist goed om dat ene project eindelijk af te maken!

Denk ook eens aan fimoklei of andere doe-het-zelf projecten. In mijn blog; relaxen met jezelf in coronatijd heb ik ook wat knutsel-ideeën genoemd om alleen te doen. Dit kan natuurlijk ook prima met je vriendinnen. 😁


Samen koken en samen eten:

Je kan natuurlijk lekker uit eten gaan met elkaar maar het is net zo leuk om zelf aan de slag te gaan. Maak met je vriendinnen je eigen eetclub.


Je kan een avond plannen dat iedereen een gerecht maakt. Stel voor dat je met 3 vriendinnen afspreekt. Leuk als één van jullie het voorgerecht of nagerecht maakt. Diegene bij wie het thuis is maakt het hoofdgerecht. En iemand zorgt voor de wijn en borrelplank. Maak er dus je eigen eetclub van.


Je kan natuurlijk elke keer als je afspreekt een andere keuken als uitgangspunt nemen, bijvoorbeeld de Griekse, Spaanse of Italiaans keuken. Ontzettend leuk als je allemaal traditionele gerechten maakt. Net of je in een echt Grieks restaurant zit. 🥰


Slaapfeestje:

Dit vond ik vroeger altijd al leuk. Lekker in je pyjama een theetje of wijntje drinken en lekkere hapjes eten. Met je vriendinnen lachen over van alles wat jullie eerder hebben meegemaakt. Even oude herinneringen ophalen. Een tranentrekkende romantische film kijken, dansen op 'foute' muziek, een paar karaoke-knallers erin gooien en de volgende ochtend met ongekamde haren lekker uitgebreid ontbijten. Echt een ultiem vriendinnenmoment om echt weer even helemaal op te laden.


Heel veel plezier op jouw vriendinnenavond. De eerste stap is natuurlijk om een avond te plannen. Dus hup hup nodig je vriendinnen snel uit voor een leuke date! 😉
Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Wat veel leuke gezellige tips.

Like
bottom of page